söndag 17 oktober 2010

Det mångkulturella fiaskot

TYSKLAND Angela Merkel, Tysklands förbundskansler, konstaterade i ett tal i Potsdam på lördagen att det mångkulturella samhället är ett fiasko och att det så kallade multikultikonceptet, där folk med olika ursprung lever sida vid sida, inte fungerar.

Det börjar bli svårt att vara mångkultursförespråkare i Europa anno 2010. I land efter land vinner invandringskritiska partier mark och tar sig in i parlament efter parlament. Även flera tunga namn konstaterar att det mångkulturella experimentet har totalhavererat.

En nyligen utförd studie visar att drygt 30 procent av tyskarna anser sig vara ”överkörda av invandrare”. Studien, utförd av tankesmedjan Friedrich Ebert Stiftung, visar också att ungefär samma antal anser att Tysklands 16 miljoner invandrare eller personer med utländsk bakgrund har tagit sig till landet enbart för att få ta del av sociala förmåner.

Under sitt tal till yngre medlemmar av hennes eget konservativa parti, Christlich Demokratische Union Deutschlands – Kristdemokratiska Unionen – sa Merkel att tyskarna på 60-talet lurade sig själva då de trodde att de invandrare som kom till landet för att arbeta skulle åka tillbaka någon gång – och att byggandet av det mångkulturella samhället har misslyckats fullständigt.

I talet refereade Merkel även till uttalanden av Christian Wulff, Tysklands president, som sagt att islam är en del av Tyskland precis som kristen- och judendomen. Medan hon visserligen höll med om att så är fallet, framhöll Merkel att invandrare i Tyskland själva måste göra mer för att integreras, bland annat lära sig tala tyska – och de som inte gör det är inte välkomna.

Tidigare i veckan sa ledaren för CDU:s systerparti i Bayern, Horst Seehofer, att integration av invandrare från avvikande kulturer som Turkiet och arabiska länder generellt är svårare – och att multikultin är död. I augusti sa den före detta centralbanksledamoten Thilo Sarazzin att ingen annan invandrargrupp än muslimer är så starkt förknippade med krav på välfärdsstaten och brottslighet.

BBC

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt