lördag 16 oktober 2010

Asylsökande vårdas för en spottstyver

ASYLINVASIONEN Den invasion av asylsökande från framför allt Balkan under de senaste veckorna har orsakat panik hos Migrationsverket som desperat bokar varenda ledig camping runtom i landet. Väl här påbörjas rotningsprocessen – nu ska de alla få svensk sjukvård till kraftigt reducerade priser.

I Sverige existerar ett avtal mellan Migrationsverket och kommuner och landstingen om sjuk- och tandvård för asylsökande, något som nu ska erbjudas de intagna på Möllstorps camping och Lundegårds camping på Öland, två vid det här laget välbekanta platser för PI:s läsare. Landstinget är enligt avtalet skyldiga att erbjuda alla nyanlända asylsökande ett inledande hälsosamtal. Särskilda sjuksköterskor binds till de olika anläggningarna och man har som mål att så många som möjligt ska tacka ja till erbjudandet.

Allt detta erbjuds till kraftigt reducerade priser – de inledande hälsosamtalen är gratis, om de behöver träffa en läkare kostar det 50 kronor och ett besök hos en sjuksköterska kostar 25 kronor. Samtliga barn får ett läkarbesök och målet är att de ska slussas in i den svenska barnhälsovården. På Lundegårds camping anser man dessutom att sträckan till hälsocentralen i Borgholm – en sträcka på ca 7 kilometer – är för lång så man har istället hyrt extra lokaler på området. Ett team av sjukvårdsperonal har satts ihop och verksamheten beräknas vara igång snarast.

Först tas ett blodprov och andra tester för att utvärdera den asylsökandes hälsa. Föreligger hälsoproblem går fallet vidare med ett läkarbesök eller remiss. Personer över 18 år har rätt till akut sjuk- och tandvård. Även gravida kvinnor ska sättas i kontakt med den svenska mödrahälsovården.

Att Sveriges extrema invandringspolitik kostar pengar brukar ofta nedtonas så fort ämnet kommer upp till diskussion. I Nederländerna räknade man tidigare i år på vilka siffror det egentligen rör sig om. Undersökningen utfördes av NYFER, ett institut som bedriver vetenskaplig ekonomisk forskning, då statens egna utredare vägrade. Resultatet blev att på 25 000 icke-västliga invandrare per år gick statskassan back €7,2 miljarder.

Östran

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt