måndag 30 augusti 2010

Italien erkänner inte islam som religion

RAKRYGGAT Det islamska krypskyttet mot västerländsk demokrati och jämställdhet har fått ett tillfälligt stopp, åtminstone i Italien. Där har man nämligen nekat islam status som religion. Anledningen som anges är uttalanden från extrema muslimska imamer, månggifte och de muslimska invandrarnas oförmåga att iakttaga italienska lagar om kvinnors rättigheter och jämställdhet. Beslutet innebär bland annat att moskéer och andra muslimska lokaler inte får del av de skatteavdrag som erkända religioner i Italien får.

Fram till nu har den italienska regeringen avsatt 8 procent av skatteintäkterna som då går till de etablerade religionerna i landet. Islam är ingen etablerad religion i Italien, och det finns bara en officiell moské, den stora moskén i Rom.

Orföranden för en av Italiens största muslimska grupper COREIS är idag en bitter man. Yahya Pallavicini säger att han hade förväntat sig att även islam skulle erkännas som religion i Italien, och på det sättet få del av statsbidragen. Han menar att man måste arbeta på att acceptera de ”moderata” muslimerna i landet som enligt honom sköter sig bra.

Atlas Shrugs

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt