måndag 10 maj 2010

Rosengårdsförskola stänger pga hotfulla invandrargäng

Video:



Herrgårdens förskola i Rosengård i Malmö har stängt till följd av en rad hot mot personalen.




Beslutet fattades på fredagen i samråd med facket och personal på förskolan sedan situationen blivit så hotfull att man inte längre vågar vara kvar i byggnaden. Klockan sju på måndagsmorgonen genomfördes stängningen.

Totalt påverkas ett trettiotal barn som kommer att placeras på andra förskolor i området.
Annons:

Det är ett antal ungdomar som beter sig illa. De har kastat flaskor mot personalen som nu känner sig så utsatt att de inte längre vågar vara kvar. Det handlar om idioter som förstör, säger ordföranden i Rosengårds stadsdelsfullmäktige, Andreas Konstantinides (S) till DN.se.

Hoten har pågått under en längre tid och tagit sig olika uttryck. Därtill har husen utsatts för skadegörelse; på gården ligger glassplitter och skräp.

Föräldrarna informerades först på måndagsmorgonen då de kom med sina barn till den dagliga verksamheten. De kunde fortfarande lämna sina barn, men i stället för att dessa i vanlig ordning fick gå in till lek och stoj bussades de till Käglinge där de ska gå innan en permanent lösning funnits.

Men föräldrarna är upprörda:

Det kan inte vara meningen att barnen ska behöva flytta för att andra ställer till problem, säger Amal Chekaidem som precis lämnat två av sina barn på förskolan, till Sydsvenskan.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/fors...

Sändes: 2010-04-26