lördag 22 oktober 2011

Vem är Säpo-mullvaden på PI?

SÄPO Ingen har väl missat att medie- och politikeretablissemanget tror att det är Internets fel att Behring Breivik sköt ihjäl massor av unga socialdemokrater i Norge. Det enda sättet att undvika nya illdåd är förstås att stänga med tidningarnas kommentarsfält. Nu tror även Säpo detta – eller har fått order av sina uppdragsgivare i regeringen att tro det i varje fall. Man säger sig också tro att det var Internets fel att Taimour Abdulwahab försökte spränga julhandlande stockholmare i luften i december förra året men som av en försynens skickelse bara lyckades ta livet av sig själv.

På PI tror vi inte det var några digitala medier utan en högst analog bok som börjar på K som drev Taimour Abdulwahab att göra det han gjorde, men Säpo vet förstås bättre. Vi på PI har ju av svensk public service-radio blivit utnämnda till ”navet i den högerextrema rörelsen i Sverige” så självklart måste Säpo hålla ett öga på oss också. Även om vi oss veterligt inte har uppmanat någon att kröka så mycket som ett hårstrå på huvudet på en socialdemokrat, eller någon annan heller för den delen oavsett vilka tossiga åsikter de har.

Men återigen, Säpo vet förstås bättre. Säpochefen Anders Danielsson anser följaktligen i en intervju i Dagens Nyheter att pga detta:

…måste vi ställa frågan om den virtuella världen kan trigga människor att begå fasansfulla brott. Om det är så måste vi in i den. Vi måste patrullera på nätet.

Så nu undrar vi bara lite nyfiket vem Säpo-mullvaden här inne är. Vad har han valt för subversivt nick på Disqus och vad skriver han i sina kommentarer för att försöka smälta in och bli förtrolig och samtidigt gräva fram viktig ”intelligence” åt sin uppdragsgivare om vem av våra kommentatorer som är näste Breivik? Känner han sig som om han gått deep undercover måntro som John Bllom i kriminalserien Stulen Identitet som just nu går på SVT?

Nåja, vem han än är så så vinkar vi och säger hej. Snart blir det hejdå också när vi släcker lampan. Då får vederbörande söka sig till andra jaktmarker. Säkert hittar han nån annan viktig nätsajt att bevaka. Då blir politiker och journalister lyckliga. Det blir nog terroristerna också som får planera sina illdåd ifred någon helt annanstans.

DN

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt