söndag 23 oktober 2011

Tack för oss!

AVSKED Hatad av många – älskad av resten. Ungefär så kan man beskriva PI. I dag fyller sajten tre år och det ”firar” vi genom att ta ett bitterljuvt avsked. Från att ha varit en liten blogg utan något speciellt mål och mening växte PI lavinartat. Medlemmar i redaktionen kom och gick, likaså skribenter. Gradvis fick allt fler läsare upp ögonen för PI, inte minst olika massmediala opponenter och politiskt aktiva. Hätska artiklar, krönikor och ledare skrevs om oss. På vägen har vi lyckats sätta ett avtryck i det svenska medielandskapet, vilket – till vår stora glädje – retat opponenterna något oerhört. Vi kallar det för en bedrift, vare sig man tycker om oss eller inte. Vi är ju trots allt Sveriges största politiska sajt. Vår statistik talar för sig själv. Sammantaget under dessa tre åren handlar det om drygt 100 miljoner sidvisningar och som bäst har vi legat på plats 54 på Alexas ranking, där vi i skrivande stund återfinns på plats 105.

Det har också varit en turbulent och inte minst tidskrävande verksamhet för de involverade. Det tar på krafterna att sju dagar i veckan, från morgon till kväll, leverera kvalitativa och genomarbetade inlägg som kräver gedigen research och dubbelkoll. Dessutom har engagemanget och lusten falnat markant sedan i våras hos en del vitala skribenter. Då är det bättre att sluta med flaggan i topp än att ägna sig åt konstgjord andning. Något annat vore att svika både PI och våra trogna läsare.

Utan er vore vi ingenting

Alla våra läsare har utan tvekan utgjort stommen i PI. Redaktionen vill därför rikta ett innerligt tack till er där ute. Många har stöttat oss ekonomiskt till serverdriften, utan den hjälpen hade det inte varit möjligt att driva PI. Nysatsningen hade heller inte varit möjlig då de donationspengar som finns kvar nu slussats över till nya sajten – som en sista åtgärd från det gamla PI-gänget hjälper vi på det här sättet de nya förmågorna att få igång sin verksamhet. Varje enskild givare ska ha ett stort tack – varenda krona har verkligen varit viktig. Många har även ivrigt tipsat och försett oss med material och inte minst alla tusentals passionerade kommentarer. Tillsammans har vi visat att man kan förmedla nyheter på ett sanningsenligt och ärligt vis.

Nya sajten

Många är både arga, uppgivna och besvikna över vårt avsked. Vi hoppas dock att det kan mildras något genom det faktum att ett nytt gäng, däribland några gamla PI-skribenter, tar vid där vi slutar. Ni finner dem på den nya sajten:

Klicka för att komma till Avpixlat

Stötta, tipsa och kommentera vidare där som ni gjort hos oss så kommer Avpixlat bli minst lika slagkraftigt som PI varit.

Avsked

Vi har inte mer att tillägga. PI kommer att finnas kvar ytterligare en vecka, till den sista oktober. Sedan tas servern ur drift. Detta blir också vår allra sista post. Gänget på PI ska därmed be att få ta ett värdigt avsked. Det har varit en omtumlande, lärorik och givande tid – på gott och ont. Återigen, utan er läsare hade PI inte blivit någonting så tusen tack för allt!

TACK FÖR ALLT!

Redaktionen

PS. PI:s e-postadresser funkar även de under sista veckan.

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt