tisdag 27 september 2011

Sex anhållna efter bråk på Rosengård ny misshandel i dag

GANGSTERSTADEN Rosengård fortsätter att göra skäl för sitt ökända rykte runtom i världen. Nya detaljer har nu framkommit om tumultet under gårdagen då polisen avfyrade skott. Samtidigt präglas samma gata av nya oroligheter i dag.

Summan av gårdagens tumult är sex gripna misstänka för grov misshandel. En 33-årig man blev skjuten i benet då han inte gjorde som polisen sa. Det hela ska röra sig om ett ”släktbråk”, vilket genast för tankarna till stadsdelens mångkulturella sammansättning.

– Åtminstone fem gripna tillhör samma släkt. Orsaken till bråket verkar vara gammalt groll, säger Calle Persson.

Källor berättar för Sydsvenskan att slagsmålet började på von Rosens väg på grund av släktfejden. Polisen fick larmet vid 14 och vid ankomst till platsen räddade de en man som blev slagen i huvudet med ett bollträ. Mannen som misshandlar beordras att släppa trät och lyder, en annan person plockar dock upp det igen och ett vittne berättar hur en han attackerar polisen, som kände sig trängda och avlossade två eller tre skott. Mannen träffas i benet. Medan Sydsvenskan talar med vittnet börjar en man och kvinna dansa till hög musik som spelas i en parkerad bil.

– Det är pinsamt. Det passar sig inte nu, säger vittnet.

Utöver de sex som nu sitter anhållna omhändertogs fyra personer för störande av den allmänna ordningen. Under natten hade polisen beredskap då man befarade att kriminella gäng i området skulle använda detta som en ursäkt för att ställa till diverse ofog.

Ny misshandel

I dag var det dags igen. En kvinna och en man attackeras mitt på dagen av fyra män i ett garage på samma gata, varav en är beväpnad med en hammare. Mannen träffas i ryggen av slagen och förs till sjukhus. Enligt polisen är det oklart vad som ligger bakom överfallet.

SDS
SDS

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt