måndag 26 september 2011

Folkmord av vita i Sydafrika rycker närmare

SYDAFRIKA Genocide Watch – en organisation som försöker förebygga ytterligare folkmord i världen har nu uppgraderat faran för att Sydafrikas vita befolkning kan drabbas. Åren 2001 – 2011 placerades landet på stadium fem, ”polarisering”, eftersom landets rasuppdelning fortsatte och ungdomsarbetslösheten inom den svarta befolkningen fortsatt är mycket hög. Dessutom har Sydafrika en skrämmande hög kriminalitet, inklusive en av världens högsta våldtäktssiffror, gentemot alla folkgrupper i landet.

Genocide Watch har varit särskilt oroade över att hatbrotten som har begåtts mot boer-jordbrukare och andra vita har ökat de senaste tio åren. Mördade offers kroppar har hittats uppsprättade och sönderslagna, åldrade kvinnor har våldtagits inför sina makar och även andra rasistiskt motiverade brott har iakttagits och bevisats. Emellertid fanns inga bevis för den Sydafrikanska regeringen och politiska ledning understödde dessa brott.

Nu har Genocide Watch bevis för att statsledningen uppmanar och organiserar våld mot vita. Det började med att Julius Malema, ordförande för ANC:s ungdomsförbund: African national congress youth league, steg mot toppen och började sjunga den gamla anti-boer-sången ”Kill the Boer” i samband med möten i ungdomsförbundet. Därefter krävde han att vita farmares mark skulle exproprieras när han besökte Robert Mugabe i Zimbabwe. Nyligen kallade han det ur rassynpunkt helt harmoniska landet Botswana för ”ny-kolonialt” och uppmanar till störtande av Botswanas regering. Julius Malema är en rasistisk marxist-leninist.

Att ledarkadern i ANC inte har lyckats att disciplinera och avlägsna honom från ordförandeposten, eller förhindra att han återvaldes som ordförande nyligen, trots att han är 30 år gammal, leder Genocide Watch till slutsatsen att fortsatt våld mot vita nu planeras och uppmuntras av en av de viktigaste ledarna i det nya Syd-Afrika. Malema har ett avsevärt stöd bland unga svarta sydafrikaner och ANC-ledare är rädda för att disciplinera och avlägsna honom från ordförandeposten.

Genocide Watch kommer att hålla kvar Sydafrika på stadium 6; ”förberedelse”, ända tills Julius Malema avlägsnas från sin position och ökande makt.

Sydafrika har ännu inte nått regelrätt folkmord – stadium 7 – men förberedelserna för det är illavarslande. Xenofoba upplopp och mord på utländska flyktingar liksom fortsatta hatbrott mot boer-farmare och andra vita har medfört att mörka storm-moln hopar sig över den tidigare ”regnbågsnationen”.

Om de olika stadierna i folkmordstrappan:

Folkmord är en process som utvecklas i åtta stadier. Vid varje stadium kan man sätta in åtgärder för att stoppa folkmordet.

1. Klassifikation: I alla kulturer finns kategorier för att kunna dela upp oss i ”vi och dem”. Antingen via etnicitet, ras, religion eller nationalitet.

2. Symbolisering: Vi namnger eller symboliserar på andra sätt klassifikationerna. Exempel på symboler är den gula stjärnan under nazitiden för judar och den blå scarfen för öst-kambodjander under khmer rouge.

3. Dehumanisering: Den ena gruppen förnekar den andra gruppens mänskliga egenskaper. De kallas kackerlackor, råttor och liknande.

4. Organisering: Folkmord organiseras alltid, vanligtvis av staten. Man använder sig gärna av paramilitära grupper för att kunna förneka att staten är inblandad. Som janjaweed i Darfur.

5. Polarisering: Extremister driver isär grupperna. Hatgrupper publicerar polariserande propaganda. Lagar kan förbjuda äktenskap mellan grupperna eller umgänge dem emellan. Extremistiska terrorgrupper skrämmer och tystar moderata röster som befinner sig i centrum.

6. Förberedelse: Offer identifieras och separeras p.g.a. sin etniska eller religiösa identitet. Dödslistor skrivs. Medlemmar i offergruppen tvingas att bära identifierande symboler. Deras egendom exproprieras. Ofta segregeras de in i ghetton eller transporteras till koncentrationsläger, eller förs bort till ett område där svält råder.

7. Förintelsen: börjar och blir snabbt det massmord som ur laglig synvinkel kallas folkmord. Eftersom mördarna inte ser offren som människor kallar de folkmordet ”utrotning” (av insekter och råttor).

8. Förnekelsen: är det åttonde stadiet som alltid följer på ett folkmord. Det är en av de säkraste indikatorerna på att folkmordet fortsätter. Massgravar grävs upp, kroppar bränns och en massiv förnekelse från de ansvariga för folkmordet uttrycks.

genocidewatch.org/southafrica.html
genocidewatch.org/aboutgenocide/8stagesofgenocide.html

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt