fredag 26 augusti 2011

Rosengårdspolitiker vill ha gratis fritids för familjerna

VANSINNE Under våren kritiserades flera Rosengårdsskolorna och barnomsorgen av Skolinspektionen, vilken PI skrivit om här och här. Inom kort ska Rosengårds stadsdelsfullmäktige ha sammanträde i ärendet och behandla en redovisning på åtgärder.

En åtgärd som stadsdelsledningen tittar på är hur Rosengårdsbarnen ska kunna lära sig mer. Men det finns begränsat med skoltid varje dag. Därför föreslår man fritids ska bli en gratisförmån, något som strider mot kommunala likställighetsprincipen. Förslaget betyder i princip att alla andra familjer i andra stadsdelar får betala upp till 840 i månaden per hushåll medan Rosengårdsfamiljerna skulle få en gratis favör. I kommunallagen står det att alla invånare ska hanteras lika där ingen enskild eller grupp ska gynnas ekonomiskt om det inte finn sakliga skäl.

Magnus Ljung är jurist vid Sveriges Kommuner och landsting:

– Min preliminära bedömning är att det skulle strida mot likställighetsprincipen, säger Ljung.

Det är ett dilemma enligt stadsdelschef Eva Ahlgren:

– Egentligen finns den kommunala likställighetsprincipen och då är det här – egentligen – inte möjligt. Men eventuellt är det möjligt i någon form av försöksverksamhet. Det här är en gränsdragning vi måste titta på.

SDS

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt