tisdag 31 maj 2011

Nattklubbsmordet på väg att lösas fem anhållna

MORD För nästan exakt ett år sedan skedde det brutala mordet inne på en nattklubb i Göteborg. Klockan var strax efter 02.30 den 29 maj i fjol och man festade som bäst inne på restaurang Nivå när vakterna utanför Nivå hade hört bråk och tumult och gick in för att kolla läget. De hörde smällar och trodde först att det var tekniken som hade gått sönder. Men det var ett regelrätt mord på andra våningen.

En maskerad gärningsman hade skjutit en ökänd gangster i halsen invid bardisken. Tre kvinnliga vårdutbildade gäster satte igång med första hjälpen men det var försent. Panik utbröt samtidigt på klubben och flera av gästerna chockades och försökte ta sig ut så snabbt som möjligt.

– Det blev panik eftersom alla ville ut samtidigt. Man var instängd på ett ställe och visste att det fanns en person med pistol någonstans i närheten, säger ett annat vittne.

Entrévakterna låste snabbt dörrarna till nattklubben så att gärningsmannen inte skulle kunna fly, men man var inte tillräckligt snabb. Gärningsmannen lyckades ta sig därifrån under kaoset som uppstod. När polisen kom till platsen identifierades alla kroggäster innan de släpptes ut. Men mördaren slapp undan i det läget.

Mordoffret

Sina Mansouri, född 1985, iranier och var mantalsskriven i Mölndal. Grovt kriminell och välkänd av polisen sedan tidigare i Västra Götaland för bland annat samröre med Bandidos X-Team och Asir. Sina Mansouri knivskar en annan man ett halvår tidigare på samma klubb. Möjligen kan motivet ligga där.

Fem anhållna för delaktighet

Utredningen har gått trögt sedan dess. Länskriminalen fick dock ett genombrott den sista veckan för nu är fem män gripna och anhållna misstänkta för mordet eller medhjälp:

  • Fatmir Selimaj (född 1983), Partille
  • Ilir Selimaj (1984), Partille
  • Rebin Rahim (1985), Partille
  • Kardo Nabil Polos (född 1982), Partille
  • Enes Mehmedagic (född 1980), Bohus

Göteborgs tingsrätt, mål nr kommer

GT
GP
Video

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt