lördag 28 maj 2011

Förvirrad danskfientlig ledare i GP

DANMARK Sedan Danmark uppgav att man kommer att återupprätta gränskontroller mot Sverige och Tyskland för att stävja den gränsöverskridande organiserade brottsligheten ställde sig de svenska tidningarna på rad och började sjunga en utdragen klagosång som i dag ger eko i GP, där man anser att Danmark borde åtalas för att hota kärnan i EU-samarbetet. Samtidigt påpekar man att öppenheten varit svår att vinna och är värd att försvaras – något som knappast lär öka i takt med islamiseringen.

[...]

Dansk Folkeparti tycker, som andra europeiska främlingsfientliga partier, illa om en värld där människor rör sig fritt. Särskilt människor som ser annorlunda ut, äter annan mat, och ber till Gud i en annan tradition än den egna. Att Dansk Folkeparti vill ha permanenta gränskontroller är alltså inte det minsta konstigt. Partiet lever upp till sin unkna människosyn och inskränkta nationalism.

Konstigt, för att inte säga tragiskt, är det däremot att annars respektabla danska partier, som Venstre, De konservativa och Socialdemokraterna, låter sig utpressas av Dansk Folkeparti. Gränskontrollerna är priset för en uppgörelse om pensionerna.

[...]

EU-kommissionen bör dra Danmark inför EU-domstolen. Öppenheten har varit svår att vinna. Den är värd att försvara. Danmark behöver politiker som inte kröker rygg för frihetens fiender.

GP

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt