onsdag 20 april 2011

Vänsterextremister som störde SD-möte dömda

VÄNSTERFASCISTER Tre vänsterextremister som störde Sverigedemokraternas valmöte på Hoppets torg i Jönköping den 8 september 2010 har under mars fått sina domar. Björn Söder, partisekreterare, och Kent Ekeroth, internationell sekreterare, hade bjudits in för att tala och det tog inte lång tid innan pöbeln, som var ca hundra till antalet, avbröt dem.

Samtliga döms i Jönköpings tingsrätt för störande av allmän sammankomst till 30 dagsböter å 50 kronor.

Kalle Majhar Jonzon, 870410

Kalle Jonzon har haft en framträdande roll bland de övrig som ville störa valmötet och har också uppfattats som pådrivande till de störande oljuden. Polisen har, efter flera tillsägelser, avvisat Kalle Jonzon från platsen men han har återvänt och fortsatt att föra oljud.

Målnr: B 588-11

Eric Rasmus Nolhage, 910827

Han har haft en utmärkande roll på grund av att han fört oljud genom att blåsa i en vuvuzuela.

Målnr: B 589-11

Oskar Jonas Neuman, 890128

Oskar Neuman har berättat i huvudsak följande. Han befann sig på platsen. Anledningen till det var att han tidigare fått ett telefonsamtal från en person som berättade att Sverigedemokraterna skulle hålla ett torgmöte och att han ville göra sin röst hörd. Tutan hade han inhandlat till sin far på Biltema. Han hade precis köpt den och fick sedan telefonsamtalet när han satt på bussen och klev då av vid torget. Han råkade alltså ha med tutan.

[...]

Oskar Neuman avvisades från platsen av hans [polismannens] kollega eftersom Oskar Neuman tutade med en båttuta. Oskar Neuman lämnade platsen men kom strax tillbaka och blåste då i en visselpipa. Då beslutades det att Oskar Neuman skulle omhändertas enligt 13 § Polislagen.

Målnr: B 590-11



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt