onsdag 20 april 2011

Somalier tar SFI-ledigt för att be SD vill stoppa

MUSLIMSKT SKOLKANDE Enligt SD i Jönköping tar de muslimska somalierna i Gnosjö ledigt varje fredagseftermiddag från SFI för att be. Och SD vill stoppa detta. Man menar att det blivit ett arbetsmiljöproblem eftersom många elever vill ta ledigt från vuxenutbildningen på gymnasieskolan för att delta.

SD ska även ha skrivit en interpellation där man tar upp att somalier som nekas ledighet antingen skolkar eller blir aggressiva. Somalierna nekar till detta och säger att SD sprider lögner. Rektorn vill inte kommentera SD:s utspel alls men skolan tänker ändå höra med lärarna om det ligger någon sanning i SD:s påståenden och om fredagsbönen är något problem.

SD:s interpellation tas upp vid nästa nästa kommunfullmäktige i Jönköping, men redan nu säger Alexander Josefsson (M), ordförande i barn- och utbildningsutskottet, att ”vi har inga indikationer på att det finns någon substans i det SD säger.”

För tio år sedan fanns inte dessa ständiga diskussioner om muslimer, islamister, islam, koranen, kränkta, DO-anmälningar, krav, särskilda eftergifter, slöjor, niqab, halal hit och dit, könssegregering, hot, aggressivitet, blodigt våld…



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt