tisdag 19 april 2011

Rasism mellan minoritetsgrupper

RASISM I Stockholms lokaltidning ”Vår linje” finns nyttig läsning som berör dagsaktuella ämnen i en öppen och saklig ton med flera ovanliga infallsvinklar som sällan går att finna i etablerad media. I viss mån politiskt inkorrekta och mycket bra artiklar!

En frågeställning som är politiskt inkorrekt är rasism och fördomar mellan minoritetsgrupper och även samma tankar gentemot majoritetsbefolkningen. Den aspekten är i princip höljd i dunkel i det etablerade mediaklimatet, men många har känt av denna omvända rasism.

Vad som går att läsa i ”Vår Linje” (Lördag 11 december) är enbart en kommentar från en person och är säkert inte representativt för hela gruppen, men ändå stämmer det väl överens med vad många har erfarit. Därför är det värt att nämnas.

Många av mina bästa vänner är mörka, men jag vill ändå inte att min dotter gifter sig med någon annan än en kurd, är jag rasist då?

Det som sticker ut är att denna fråga ställs över huvud taget. Alltså måste denna person ha missat det samtliga svenskar har lärt sig sedan barnsben; Detta är definitionen på fördomar och skulle tveklöst klassas som rasism om en svensk uttalade sig på det viset! Det är inte OK att ens fundera i dom banorna för en svensk. Av ett sådant uttalande kan man förstöra sin karriär, förlora sin bästa kompis eller bli utstött ur sin gemenskap. Dessutom tycks framgå indirekt att personen i fråga inte heller föredrar en svensk make till sin dotter. Vidare kan man då också utläsa att mannen inte definierar sig som svensk, utan kurd. ”Vi- och dom” kan alltså komma från båda hållen, inte enbart vara en stämpel som kan appliceras från svenskens sida.

Som ett tips till de som förespråkar ett mångkulturellt och öppet Sverige: Denna typ av åsikter är av sådan art att den spär på spänningar mellan grupper. Fortsätt gärna jobbet för det mångkulturella experimentet, men fortsätt på ett sådant sätt att istället hantera alla grupper på samma sätt. Då kanske majoritetsbefolkningen mjuknar och har större överseende.

Läs själva och bilda er en uppfattning: Vår linje (sidan 8, ”Alla har fördomar”)



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt