måndag 18 april 2011

Heja Finland!

INSÄNDARE Vårt östra grannland Finland och dess folk förtjänar den största beundran. De har i modern tid genomlidit kolossala påfrestningar i form av krig mot övermakten, blodigt inbördeskrig mot Ohlys gamla kamrater – de kommunistiska landsförrädarna- med mera. Finland har länge tvingats leva i skuggan av den sovjetiska slagbjörnen. Men de har kämpat och överlevt som en liten men stark nation. Just det, nation. Detta numera så förhatliga ord som EU nu är i full färd med att ersätta med byråkratiska "regioner" i den så kallade Europeiska familjen som mer påminner om det gamla aristokratiska patriarkatet där folket i gemen var intet värt.

Carl Bildt kallar det finska valets stora vinnare – Sannfinländarna med Timo Soini i ledningen – lätt föraktfullt för "nationalpopulister".

Reinfeldt nöjer sig med att gratulera sitt systerparti i Finland, Samlingspartiet.

Aftonbladets men framför allt Expressens ledare uttrycker sin stora förtrytelse. Enligt Expressen skall Sannfinländarna med alla medel hållas utanför en ny finsk regering.

Svenskan låter en statsvetare försöka förklara "hur det är möjligt" att 20 % av vårt grannlands väljare kan ha sådana förskräckliga åsikter som Sannfinländarna.

DN verkar förtiga valet. Det är väl för hemskt att ens nämnas!

Den svenska förtrytelsens skola som numera omfattar den största delen av pressen och alla partier från de gamla bolsjevikkramarna med Ohly i spetsen till Reinfeld och Bildt på den gamla högerkanten.
Finland riskerar att bli ett antiglobaliseringsland enligt Bildt! Vad menas?

Det är på intet sätt givet att EU i sin alltmer expanderande och maktfullkomliga form innebär något som helst positivt för de fortsatta utvecklingsmöjligheterna i Europa. Alla tidigare valutaunioner i historien har som ett enda exempel fallit. Nu skall den politiska prestigen räddas genom ofantliga bidrag till misskötta ekonomier som Grekland och senast Portugal. Det kan mycket väl vara så att hela den desperata EU-politiken kan vara ett rent sänke för framtiden. Åtminstone måste det politiska etablissemanget acceptera att självständigt tänkande människor kan komma till en sådan slutsats. Nej, sådana politiska rörelser skall demoniseras och till och med uteslutas från det politiska maskineri de i demokratisk ordning valts in i.

Såvitt jag känner till är avvecklingen av handelshinder den enda samordnade europeiska åtgärd som bevisligen gett ett bra och synligt resultat.

Att man är motståndare till den groteska EU-byråkratin betyder inte att man är emot frihandel, internationellt samarbete med mera. Vilka av våra många trötta riksdagsledamöter har förmått och orkat satt sig in i EU-komplexet? Säkert inte flera än en handfull. Hur många av medborgarna har orkat och förmått penetrera frågan? Hela denna boa constrictor som EU utvecklats till håller på att krama ihjäl oss och förvandla våra länder till kraftlösa vasaller.

Om Finland klarat av vad de klarat av under sin moderna historia så torde de klara av att avstå från det verklighetsfrånvända EU-projektet i sin nuvarande form.

Sverige har inte under 1900-talet klarat av något som ens är i närheten av vad Finland gjort.

Vi har blivit – som Sannfinländarnas ledare, Timo Soini, så uttrycksfull sade på sin vackra finlandssvenska – "mjuuuka"!

Visst, Finland tillhörde Sverige under många hundra år. Men det var vi som var kolonisterna liksom Storbritannien i Indien, Frankrike i Algeriet, Portugal i Angola och så vidare. Det skapades på sin tid ett finskt frälse som förutsågs vara lojala mot moderlandets centralmakt och de talade naturligtvis svenska. Så fick vi svensktalande finnar, så kallade Finlandssvenskar, och som fortfarande utgör en inofficiell överklass i Finland. Även om många av oss älskar finlandssvenskan som dialekt då den är vackrare och mer arkaisk än vår nuvarande svenska så är det väl inte så konstigt att en majoritet av finnarna inte tycker att det är helt nödvändigt att lära sig svenska. Vi behöver ju inte lära oss vare sig finska, danska eller norska i skolan. Sverige som språk i världen är i det närmaste en nullitet så finnarnas inställning är väl ganska naturlig.

Sannfinländarna vill inte ha en stor och okontrollerad invandring som i Sverige. Detta är en åsikt som de delar med flera av de övriga partierna i Finland utom möjligen vänsterpartierna.

Nej, vi bör gratulera Finland till deras strävan efter att bevara lite av sin finska nationalism som räddat dem ur drakars käftar och härdat folket så att det blivit tufft och med en stor portion integritet. Man kan väl säga att Sverige i nästan alla avseenden representerar det motsatta.

Heja Finland!

Olof G.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt