söndag 13 mars 2011

18-årig kvinna frihetsberövad i två dygn


Visa större karta

MALMÖ Sveriges mest mångkulturella stad fortsätter att bjuda på exotiska inslag i den annars så gråa svenska vardagen. En 18-årig kvinna hölls instängd i sin lägenhet sedan fredag kväll av två män. Först efter att hon lyckats skicka ett sms till en vän fritogs hon av polisens insatsstyrka.

Vid 13-tiden på söndagen skickades en stor insatsstyrka, förhandlare och ambulans till Snödroppsgatan i Holma, ett Rosengårdsliknande område, även demografiskt. Polisen säger sig ha fått starka indikationer på att vapen fanns i lägenheten.

Två timmar efter att polisen kommer till platsen gick de in i lägenheten och två män, en i 25- och en i 30-årsåldern, greps.

Gällande brottsrubriceringen förekommer motstridiga uppgifter. Polisens informatör Cindy Schönström-Larsson säger dock till Sydsvenskan att männen misstänks för olaga frihetsberövande. Yttre befäl Thomas Paulsson uppger att en av männen också misstänks för grov våldtäkt, något som vakthavande befäl Mikael Lind dock inte kan bekräfta.

På lördagen hittades en skottskadad 17-åring på samma gata.

– I nuläget ser vi det som två skilda händelser, men vi får se vad utredningen ger, säger Mikael Lind, vakthavande befäl på Skånepolisen.

SDS



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt