söndag 27 februari 2011

Billström, youre fired!

Ensamkommande vuxen man

POLITISKT BRÅK Sigtuna är en av ankomstkommunerna för de vuxna asylsökande männen; de s k ensamkommande. Meningen är att de ensamkommande ska vara där max en vecka för att sedan bli slussad vidare. Istället bor de kvar där upp till ett halvår. Idag är det överfullt med 93 inneboende i Sigtuna. Och det kommer fler hela tiden, i synnerhet från Nordafrika.

I snitt har det ökat med fem ensamkommande per vecka. Kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (S) anser det är oacceptabelt att ingenting görs – där alla kommuner ska dela på bördan. I dagsläget är det minst hundra kommuner som säger nej till ensamkommande.

Och Johansson lägger hela skulden på den man som bär det yttersta ansvaret, Migrationsminister Tobias Billström (M). Johansson kräver nu att Billström avgår då han inte kan sköta situationen:

- Nu har ministern haft lång tid och många chanser på sig att rätta till problemet. Det enda som har hänt är att han har staplat det ena misslyckande på det andra. Hans totala brist på handlingskraft och förmåga att lösa denna utmaning är så påtaglig att han nu bör avgå som statsråd och lämna över till någon som får nödvändiga beslut på plats, skriver han i pressmeddelande.

Märsta.nu



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt