fredag 28 januari 2011

Våldtäktsdömd kurdisk artist sökte asyl under flera namn

VÅLDTÄKT Svärmorsdrömmen på bilden är en irakisk kurd och ”popartist”. Åtminstone är han stor i mellanöstern med många ”hits”, där även del spelas i Europa. Han kallar sig för Soran Safir, är asylsökande i flera europeiska länder och ca 35 år gammal. Men inget vet hans rätta identitet eller ålder.

Han har dock fler strängar på sin lyra än så. Den 9 januari 2009 trängde han sig in hos en dansk exflickvän i Helsingör och våldtog henne brutalt, höll henne för munnen, tog stryptag och hotade henne till livet. Sedan flydde han.

Soran Safir efterlystes av polisen i hela Danmark. Interpol gick sedan ut med en efterlysning. Han höll sig borta ett och ett halvt år. I augusti 2010 greps han i Frankrike och begärdes sedan utlämnad till Danmark. Nu har han dömts till två års fängelse för våldtäkten och mordhoten. Han nekar till brott.

Falska namn

Men det tar inte slut där. Polisen vet nämligen inte hans riktiga namn. Han är asylsökande och har ingen fast adress i Danmark. Han har även sökt asyl i omgångar i Holland som Soran Safir och ett annat namn – men vägrat lämna födelsedata. Han har bott illegalt i Rotterdam men vägrar uppge adressen till danska polisen.

Han har även sökt asyl i Sverige, under namnet Lewar Zrar Ahmed, född 1980. Okänt om han fått uppehållstillstånd här. Vi får hoppas att Migrationsverket läser detta och vidtar åtgärder om så skett.

För den som till övers är självplågare kan lyssna till några toner av denne artist.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt