torsdag 27 januari 2011

Svenska terrorislamister omhäktade i Danmark

MUSLIMSK TERRORISM I Stockholm sitter tunisiern Sahbi Ben Mohamed Zalouti, född 1973, häktad misstänkt för förberedelse till terrordåd i Danmark. Han har svenskt medborgarskap. För närvarande förhandlar man om att han ska utlämnas till Danmark.

Samtidigt har nu de tre andra gripna omhäktats av danska Glostrup tingsrätt ytterligare fyra veckor för samma brottsmisstanke vilket konkret handlar om en planerad attack mot Jyllands-Posten och Politikens lokaler i Köpenhamn. När männen greps av säkerhetspolisen i Danmark satt de i en Toyota Avensis de hyrt på Statoil i Kista. I bilen fanns det en maskinpistol med ljuddämpare och 36 patroner samt en 9mm pistol med 36 patroner.

Omhäktade i Danmark

Mounir Dhahri, 44-årig tunisisk medborgare,
Omar Abdalla Aboelazm, 30-årig libanes med svenskt medborgarskap
Munir Awad, 29-årig libanes med svenskt medborgarskap, och svärson till Helena Benaouda, konveriten som basar för Södermalms stora moské.

Männen ska fortsättningsvis även sitta isolerade. Samtliga nekar till misstankarna. Omhäktningen skedde under tung massiv polisbevakning. Besökare som vill följa de öppna delarna av förhandlingen fick gå igenom en omfattande säkerhetskontroll och måste lämna ifrån sig både datorer och telefoner.

JP
HD
PI – bilder
PI – kartläggning

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt