onsdag 22 december 2010

Socialdemokrat svårt knivhuggen i Umeå

MORDFÖRSÖK Socialdemokraten Bernt Andersson, 65 år, sitter i kommunfull-mäktige i Umeå. I morse knivhöggs han i buken av en okänd gärningsman utanför sin bostad i Teg.

Överfallet inträffade vid 07.30-tiden i morse när Bernt Andersson just lämnat sin villa för att se efter vad det var för ljud han hört. Han blev då överfallen av en för honom okänd ung man som stack en kniv i magen på honom. Polis larmades till platsen vid 08.15. Gärningsmannen beskrivs vara i 18 till 20-årsåldern, har blå mössa och grå jacka och flydde efter dådet. Händelsen rubriceras som mordförsök och läget beskrivs som allvarligt men inte livshotande. Bernt Andersson fördes till sjukhus med knivskador i buken till Norrlands universitetssjukhus. Hans anhöriga har informerats samt Säpo.

Förutom sina politiska uppdrag har han även del bolagsengagemang:

AB Bostaden i Umeå(Ledamot, Ordförande) Aktiebolaget Holmsundsbyggnader(Ledamot, Ordförande) Aktiebolaget Lokalen i Umeå(Ledamot, Ordförande) BSA KONSULT HANDELSBOLAG(Bolagsman) Kommunicera i Umeå AB(Ledamot, Ordförande) Prominensen Aktiebolag(Ledamot, Ordförande) SABO Aktiebolag(Ledamot) SABO Förlags Aktiebolag(Ledamot, Ordförande) Trappan i Obbola Aktiebolag(Ledamot, Ordförande)

Media

SVT
VK
AB
Nyhetskanalen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt