lördag 27 november 2010

Fängelse och utvisning för ljugande man

SKELLEFTEÅ En man som vistats illegalt i Sverige medan han begick diverse brott under falsk identitet har dömts till fängelse och utvisning.

Den 25-åriga mannen har tidigare dömts för häleri till villkorlig dom under falsk identitet i Luleå tingsrätt. Därefter tog han sig till Skellefteå och begick nya brott – “missade” att betala bensinnotan vid två tillfällen med stulna registreringsskyltar på bilen och visade upp ett falskt pass då han greps av Skellefteåpolisen.

Polisen fattade misstankar om att passet var falskt då bland annat passbilden stämde exakt överens med mannens nuvarande utseende trots att det skulle vara tio år gammalt. I förhör förnekar mannen samtliga anklagelser men med hjälp av hans fingeravtryck kunde polis och åklagare bevisa att han ljög.

Nu har mannen dömts av Skellefteå tingsrätt för snatteri, anstiftan till urkundsförfalskning, brukande av falsk urkund, brukande av falskt värde- eller kontrollmärke samt falsk tillvitelse till fängelse i fyra månader och utvisning med förbud att återvända förrän november 2015.

VF

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt