söndag 31 oktober 2010

Amerikansk journalist sparkas för muslimuttalande

USA Journalisten och politiske kommentatorn Juan Williams fick sparken från sitt jobb på NPR sedan 11 år efter ett uttalande på Fox News om muslimer. Han kritiserar även den politiskt korrekta sjukan som kan göra folk förlamade och oförmögna att ta itu med verkligheten.

Det var i programmet The O’Reilly Factor på Fox förra måndagen som Williams i en diskussion sade sig bli oroad över att se muslimer i full islamisk mundering då han flyger. Ett uttalande som alltså kostade honom jobbet. Enligt NPR är yttrandet inte förenligt med företagets värderingar och underminerar Williams trovärdighet som nyhetsanalytiker.

Dock lär det inte gå någon större nöd på Williams som har ett nytt jobb på Fox som årligen ger honom en lön på $2 miljoner.

Aftonbladet förnekar sig inte då de förmedlar denna historia – under rubriken ”Topplön till islamofob USA-reporter” skriver reporter Alice Eggers att NPR fungerar som en ventil för amerikaner som misstror den ”alltmer högervridna medierapporteringen”.

Eggers fortsätter sitt raljerande:

Föga förvånande använder Fox News Channels chef Roger Ailes yttrandefriheten som argument, en yttrandefrihet som ”försvaras dagligen av Fox News”. Nu väntar vi bara på att CNN:s Rick Sanchez, som tidigare i höstas sparkades efter antisemitiska uttalanden, också får krypa in i Fox trygga famn.

Denna artikel är ett praktexempel på kvällstidningarnas slaskjournalistik. Vad man än tycker om Fox News så är inte svensk media, med just Aftonbladet i spetsen, mycket bättre. Att södermalmsbon (vad annars?) Eggers tycks använda kultursidorna på Aftonbladet som sitt eget personliga klotterplank visar väl om något på vilken oseriös blaska det handlar om.

MailOnline

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt