torsdag 28 oktober 2010

16-årig flicka våldtagen på skola

SKÅNE En 16-årig flicka våldtogs förra fredagen av en jämngammal pojke på deras gemensamma gymnasieskola. Medan flickan inte vågar gå tillbaka till skolan får pojken, trots misstanke om brott, gå kvar i skolan och fick dessutom möjlighet att undanröja bevis innan polisen hann undersöka platsen för övergreppet.

Flickan ska ha känt sig trakasserad och förföljd av andra elever på skolan, vilket hon vänt sig till skolans ledning för att få hjälp med. Något som skolans rektor inte vill kommentera.

Vid elvatiden i fredags lockade pojken in flickan i ett rum på skolan som han disponerade. Han låste dörren och fullbordade våldtäkten. Först när andra elever närmade sig rummet släppte han iväg flickan. Det var också andra elever på skolan som slog larm om våldtäkten varpå flickans föräldrar kontaktades och en polisanmälan upprättades. Polisen spärrade av rummet, som pojken dock hunnit undanröja eventuella bevis i då någon på skolan varskott honom om brottsmisstanken, för en teknisk undersökning.

Pojken förhördes på fredagskvällen men släpptes då åklagaren ansåg att det inte fanns tillräckliga skäl för att anhålla honom. Han är dock fortfarande misstänkt för våldtäkt och enligt skolans rektor är det inte aktuellt att stänga av pojken från undervisningen och hänvisar till att man avvaktar polisutredningen.

Flickan, som inte vågar gå tillbaka till skolan så länge pojken finns där, säger till Kvällsposten att hon känner sig oerhört kränkt och att hon trodde att pojken var hennes kompis, men han brydde sig inte om hennes nej.

KVP
KVP

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt