söndag 29 augusti 2010

Tung sten kastad mot bil nära döda ett spädbarn

MALMÖ En smärre sammanstötning mellan en bil och en moped utmynnade på lördagen i en händelse som polisen nu rubricerar som mordförsök. Ett turistande par i 25-årsåldern stötte med sin bil ihop med en mopedist. Detta höll på att sluta med att parets 10 veckor gamla baby fick huvudet nära på inslaget av en 1,5 kilo tung sten.

Händelsen inträffade vid lunchtid på Tornfalksgatan i Malmö i södra Malmö. Efter samman-stötningen följde mopedisten efter paret. Innan polisen hann fram hade han hunnit med att kasta två stora stenar. Mopedisten kastade först en 1,5 kilo tung sten mot bilens bakruta med sådan kraft att den slog sönder rutan och studsade mot vindrutan. Den landade därefter precis invid babyn, som fick en sårskada under vänster öga av glassplittret. Stenen hade enligt polisen varit direkt dödlig om någon i bilen hade träffats. Mopedisten körde även upp jämsides med bilen och kastade ännu en sten mot bilens förarsida och träffade strax under förarens ruta.

Händelsen är rubricerad som mordförsök, alternativt försök till grov misshandel och polisen jagar nu gärnings-mannen. Media hjälper som vanligt inte till, inte ens vid grova brott. Det enda vi får veta är:

Mopedföraren, som inte hade någon hjälm och såg ut att vara mellan 20 och 30 år

Men PI har förstahandsuppgifter om signalementet:

- 20-30 år
- korthårig på sidorna
- lockigt hår högst upp
- turkiskt utseende
- körde utan hjälm
- kör en svart/röd Gilera Moped

Vet du vem mopedisten är?

Ring Malmpolisen. Telefon 114 14

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt