måndag 10 maj 2010

SD ökar i Umeå och Skellefteå

Video:



Nu är det klart att Sverigedemokraterna ställer upp i kommunvalet i Umeå och Skellefteå, och i landstingsvalet. I dag offentliggjordes namnen på kandidaterna.

Det mesta av partiarbetet inom Sverigedemokraterna i Norrbotten och Västerbotten sker fortfarande från Lars Isovaaras köksbord i Skellefteå eftersom partiet är litet och inte har någon egen lokal, men någonting har ändå hänt sista tiden.

- I valet 2006 hade vi egentligen bara två tunna listor i Robertsfors och här i Skellefteå men nu ställer vi ju upp i Umeå som är en stor kommun. Vi kommer att täcka 70-80 procent av befolkningen med listor i Västerbotten och det är ju väldigt glädjande. Jag ser att medlemstillströmningen varit väldigt god senaste tiden eftersom vi i princip har fördubblat medlemsantalet på ett halvår, säger Lars Isovaara.

Mål att ta sig in i landstings- och kommunfullmäktige
SD har fått ihop åtta namn på listan till valet till landstingsfullmäktige och kommunlistorna består av fem namn vardera. Nu är målet att ta sig in i de beslutande församlingarna. För att lyckas med det krävs i Umeå ungefär 750 röster i en valkrets, och i Skellefteå 480 röster.

- Jag tror att vi har ganska goda möjligheter i Umeå och kanske till och med här i Skellefteå, men framförallt i Umeå tror jag vi har goda chanser att få mandat, kommenterar han.

Isovaara, som själv bland annat står på 14:e plats till riksdagslistan, tror, av flera olika skäl, att det är extra svårt att få ett mandat i just Skellefteå. Han anser att det bland annat beror på att Socialdemokraterna varit starka här under många år.

Sändes: 2010-04-14