onsdag 31 augusti 2011

Smågangstrar tvingar kompisarna att böta

BÖTNING Polisen i Söderort i Stockholm har den sista tiden fått flera anmälning kring fenomenet bötning. Ett gäng 13-14-åringar hittar på skulder och tvingar kompisarna/jämnåriga under hot att betala. Bötning fanns inte i Sverige för 20 år sedan. Resten kan ni räkna ut själva.

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Få får hjälp att återvandra

ÅTERVANDRING I Sverige finns många invandrare som vill få hjälp med att flytta tillbaka till sitt ursprungsland. Stockholms stad är den enda kommunen i landet som erbjuder stöd till personer som vill återvandra. Verksamheten göms dessutom medvetet undan av ansvariga politiker och tjänstemän för att inte bilden av Sverige som generöst och välordnat mottagarland där alla som anländer blir lyckliga och tacksamma ska naggas i kanten. Att såväl nya som gamla invandrare inte vill bo kvar i det segregerade, mångkriminella utanförskapshaveri som är Sverige 2011 är en obekväm sanning och smutsig byk som det politiska multikultietablissemanget inte vill tvätta offentligt.

Stockholms stads återvandringskontor är inhyst bakom en anonym dörr invid Cementafabriken i Liljeholmen. På dörren kan man läsa att Utbildningsförvaltningen finns på våningsplan fem och om man tittar noga ser man att det med liten text nedanför står att även återvandringskontoret finns här. Hit droppar det knappast in några spontankunder från gatan. Även för den som vet vart de ska kan kontoret vara svårt att hitta.

Emina Krzovic, handläggare:

– Vi avstår medvetet från att göra reklam för verksamheten.

Ändå får man tiotals telefonsamtal varje dag och har en kö med flera hundra personer som vill få hjälp med att flytta tillbaka till sina hemländer. Verksamheten har bara tre handläggare och små resurser och måste prioritera hårt. Många får ingen hjälp överhuvudtaget.

De flesta som vänder sig till kontoret är bördiga från Bosnien, Somalia och Irak, men all världens nationaliteter finns representerade.

Emina Krzovic vittnar om att många invandrare i Sverige inte mår bra. De vill flytta tillbaka men kan inte:

– Allt blir negativt i Sverige när människor känner sig fångade och alla dörrar stängs. Om man redan från början informerade om möjligheter att återvandra skulle integrationen också gå mycket lättare. Då tar man till exempel bättre till sig regler och lagar i Sverige och kan dra nytta av möjligheter och utbildning.

Men system och riktlinjer för återvandring saknas. Enligt Emina Krzovic är det för det mesta dessutom banala saker som gör att människor inte lyckas återvandra som det svenska samhället enkelt skulle kunna hjälpa till med.

Emina Krzovic vet att det även är många välintegrerade invandrare i Sverige som vill återvandra. Hon har själv bott här i snart 30 år men är nu helt inställd på att så småningom återvända till sitt forna hemland. Krzovic berättar inte om vilka skäl hon har men på PI har vi tidigare rapporterat om invandrare som vill återvända på grund av den svenska havererade invandringspolitiken som medfört så mycket sociala problem, kriminalitet och annat elände i de bostadsområden där man skapat sig ett liv i Sverige att man inte anser sig kunna bo kvar.

Situationen ute i de svenska etniska och laglösa enklaverna är så katastrofal att t o m somalier hellre fyttar tillbaka till sitt krigshärjade och svältdrabbade land än att stanna i Sverige. Det berättar Ayaan Mohamed, en annan av handläggarna på Stockholms stads återvandringskontor och själv från Somalia. Man återvänder då främst till de norra delarna av landet som är mindre kaotiskt och där det finns en lokal regering som rekryterar samtliga tjänstemän från förskingringen eftersom alla välutbildade somalier flyttat utomlands.

Att länder som Sverige genom arbetskraftsinvandring dränerar länder som Somalia på den lilla kompetens de har råd att utbilda är en avigsida med migrationspolitiken som det talas förhållandevis lite om. Det är raka motsatsen till den solidaritet med omvärlden som man gärna vill framhålla är grunden för svensk invandringspolitik

En annan aspekt på återvandringsproblematiken är förstås att invandrare som kommer hit, upptäcker att de inte trivs i Sverige och hellre skulle vilja återvända till hemlandet inte är särskilt motiverade för integrering i det svenska samhället. Sådana invandrare gör troligen i stället vad de kan för att behålla sin gamla identitet, isolerar sig i områden där det är lättast att undvika att bli svensk, fortsätter leva på bidrag och ägnar dagarna åt att drömma om det gamla landet.

Eller som Emina Krzovic uttrycker det:

– Att återvända dit man är född är ett existentiellt behov.

Så vitt PI känner till är det bara ett parti – Sverigedemokraterna – som förstår denna känsla och som har ett repatrieringsprogram värt namnet. Det kan man ha om man inte som de övriga partierna ser någon mångkulturell prestigeförlust i att människor som inte är födda i Sverige hellre återvänder till sina hemtrakter än stannar.

SvD

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Kent Ekeroth: Fel att bygga upp parallella samhällen

ISLAMISERINGEN Kent Ekeroth, Sverigedemokraternas internationelle sekreterare, svarar i dag på Peter Weideruds utspel om att göra Eid till en svensk nationell helgdag.

[...]

Weideruds argument blir helt paradoxalt eftersom han pratar om att uppnå ett "enat och rikare samhälle" och att detta uppnås genom att – håll i er nu – fragmentisera det genom att minska de gemensamma nämnare som till exempel helgdagar utgör. Alltså, enighet enligt socialdemokratisk logik är att uppmuntra till oenighet.

Det är säkerligen denna otroligt fantasifulla logik som legat till grund för den så kallade integrationspolitik som enligt alla bedömare misslyckats totalt. Drar Socialdemokraterna och Weiderud någon lärdom av detta? Tvärtom, man slänger bränsle på elden och ökar skillnaderna, ökar segregeringen och hjälper till att bygga upp parallella samhällen.

För sin tes påstår Weiderud att att assimilering till majoritetsnormen leder till ett fattigare samhälle, men presenterar bekvämt inte några belägg för detta påstående, vilket är förståeligt för det är nog svårt att hitta. Däremot finns det gott om underlag för att bevisa motsatsen, nämligen att massinvandring och mångkultur istället leder till ett fattigare samhälle. Se till exempel Jan Ekberg, Lars Jansson eller danska välfärdskommissionens slutsatser om de enorma kostnaderna.

När Weiderud skriver att vi "riskerar" att vilja skydda en kultur, alltså vår svenska kultur, avslöjar han sig. Han ser alltså det som en risk. Vi sverigedemokrater däremot ser det som en ynnest att kunna bygga vidare det svenska Sverige utifrån svenska förutsättningar. Det är inte något som är statiskt, men det är inte heller något som är mångkulturellt eller muslimskt. Den svenska kulturen har utvecklats organiskt under mer än tusen år och gör sig inte betjänt av påtvingad mångkulturalism, massinvandring eller islamisering.

SvD

Relaterat

"Gör Eid al-Fitr till svensk nationell helgdag"

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Bjurwald och Helin spekulerar om nätdissidenterna

KOMMENTARSHYSTERIN Sveriges i särklass olämpligaste personer att diskutera yttrandefrihet och oliktänkande, Jan ”Olika” Helin och SD-hataren Lisa Bjurwald, satte på tisdagsmorgonen i SVT:s soffa och diskuterade den rådande kommentarshysterin. Då det inte gått som man tänkt sig – det vill säga att läsarna tycker samma sak – skyller man på ”rasism” och det vanliga dravlet för att ta tillbaka möjligheten för människor att ge uttryck för sina betänkligheter kring det tidningarna rapporterar om.

Samtidigt uppenbarar sig en ovanligt sansad och klarsynt debattartikel i Helins slasktratt, Aftonbladet, författad av Anna Tibbelin, student vid Luleå Tekniska Universitet med titeln ”Naivt av Jan Helin”:

Chefredaktör Jan Helin har missförstått skillnaden mellan att stå för vad man tycker och betydelsen av att kunna debattera under ett alias. Många vill liksom jag bevara rätten att få skriva i ett debattforum utan att behöva skylta med vår identitet. Det handlar inte om att vi vill gömma oss bakom anonymitet och inte står för våra åsikter. Det handlar om att vi är smarta nog att inse att samhället som det är uppbyggt i dag inte klarar av total öppenhet.

Det handlar inte om att vi vill gömma oss bakom anonymitet och inte står för våra åsikter. Det handlar om att vi är smarta nog att inse att samhället som det är uppbyggt i dag inte klarar av total öppenhet.

Jag ska ge några exempel:

  • Artiklar som handlar om missförhållanden på arbetsplatser kommer inte längre kunna kommenteras av personer som arbetar där. Att uttrycka sig illojalt mot sin arbetsgivare är laglig grund för uppsägning.
  • Artiklar som handlar om invandringspolitiken kommer bli väldigt innehållsfattiga. Många kommer inte längre våga uttala sig alls av rädsla för att bli utfrusna både privat och på sina arbetsplatser.
  • Politiska artiklar. Vi har valhemlighet i Sverige och behöver inte annonsera för familj, vänner och arbetskamrater vilket parti vi stöder. Detta är viktigt då politiska åsikter även i Sverige kan leda till att man förföljs och trakasseras.
  • Abortartiklar kommer framöver domineras av nejsägarna, då många som stöder abortlagen har personliga erfarenheter – men kanske inte vill att hela världen ska känna till det.

Listan kan göras mycket längre.

[...]

Aftonbladet och Jan Helin tror naivt på att tvinga alla att "stå för sina åsikter", och att detta kommer leda till en bättre och öppnare debattstämning där folk inte längre kommer att hotas och trakasseras.

Men hot och trakasserier kommer givetvis inte att försvinna. Det kommer snarare att öka. För nu kommer man i stället att ge extremisterna direktinformation om vem det är som tycker annorlunda än de själva.

När kommentarer publiceras via Facebook med för- och efternamn (och ibland mer information beroende på vilken säkerhet personen har på sin Facebook-profil) så blir det väldigt enkelt att ta reda på mer om den personen. Med några få knapptryck med hjälp av sökmotorer så är telefonnummer och hemadress känt.

Så ja, Aftonbladet kommer få det lugnare, dess debattörer blir det värre för. För de hårda extremisterna som tidigare gömt sig bakom anonymitet kommer sluta skriva på Aftonbladet, bara för att kunna trakassera folk personligen istället!

Aftonbladets och Jan Helins tankegångar bygger på ett samhälle som inte finns. Ett samhälle där människor aldrig trakasseras och förföljs för sina åsikter.

[...]

Anonymitet på nätet fyller en funktion! De flesta av oss som debatterar är trots allt inte extremister, vi är helt vanliga personer som vill kunna uttrycka våra åsikter utan att riskera att trakasseras och förföljas.

Aftonbladet

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 30 augusti 2011

Asylsökande iranier gick bärsärkagång vid parlament

ÖSTERRIKE En 36-årig asylsökande iranier gick i lördags bärsärkagång vid Österrikes parlament och tog fram en kniv, kastade stenar och tog en kvinna som gisslan.

Efter att han tagit sig in i besökscentret försökte han komma vidare in i parlamentets inre delar och när han konfronterades av personal så tog han en kvinna som gisslan med sin kniv. Han barrikaderade sig sedan
i ett av säkerhetspersonalens rum och krävde att få träffa Österrikes president, Heinz Fischer.

Efter ungefär 20 minuter gick en specialstyrka in med chockgranater och avväpnade mannen som arresterades.

Die Presse
OE24
Der Standard

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Gör Eid al-Fitr till svensk nationell helgdag

ISLAMISERINGEN Peter Weiderud, omtvistad ordförande för Tro och Solidaritet som tidigare gick under namnet Broderskapsrörelsen, föreslår nu samma sak som Carin Jämtin, socialdemokratisk partisekreterare, gjorde i våras – att göra Eid al-Fitr, ramadans fastebrytande, till nationell helgdag. Jämtins förslag gick inte hem och hon gjorde sedermera en pudel. Med tanke på Weideruds tidigare förehavanden vågar PI satsa en slant på att detta förslag inte lär generera en liknande utkomst. Som om inte förslaget är osmakligt nog blandar han även in de norska terrordåden i debatten.

Weiderud skriver på SvD Brännpunkt:

Under augusti månad har huvuddelen av de drygt 300000 muslimer som lever och bor i Sverige praktiserat fastemånaden Ramadan. Denna vecka övergår fastan i den största av muslimska högtider – Eid al-Fitr – en fest som närmast kan jämföras med det kristna julfirandet.

[...]

Men många muslimer i Sverige kan berätta att deras helger och högtider inte accepteras i Sverige. Det finns förvärvsarbetande som tvingas sjukskriva sig för att kunna delta. När hela familjen och släkten samlas tvingas en del barn att skolka eller sjukanmäla sig för att kunna delta. Trots solskenshistorier finns det många exempel på att det omgivande samhället inte förstår, utan tycker att muslimerna är konstiga eller krävande.

Framför allt så ligger det politiska Sverige efter. Det är dags att inleda det offentliga samtalet om hur Eid al-Fitr kan bli en svensk nationell helgdag. Den passiva oförståelse som många muslimer hittills mött är också en spegling av ett allvarligare problem. Den rapport från Forum för levande historia som överlämnades till regeringen häromdagen visar att muslimer som bär tydliga symboler blir diskriminerade och att hatbrott både mot judar och mot muslimer ökar. Både DO och Europarådets MR-kommissionär har beskrivit islamofobin som allvarliga hot mot det öppna demokratiska samhället, i såväl Sverige som övriga Europa.

Sommarens attack mot det mångkulturella samhället i Norge, i form av massakern av socialdemokratiska ungdomar på Utöya visar på vikten av att alla medverkar till det mångkulturella samhället. Annars riskerar vi att anpassa oss till okunnighet, fördomar och att vilja skydda en kultur som genom tusen år av invandring redan är förändrad och hela tiden förändras.

[...]

Eid al-Fitr bör bli en nationell helgdag av två skäl. Det första handlar om mänskliga rättigheter. Vi behöver göra det fullt ut möjlighet för muslimer i Sverige att leva ut sina rättigheter. De ska ha rätt till ledighet och inte mötas av allvarliga hinder för att kunna fira sin viktigaste helgdag.

Det andra skälet handlar om vikten av att också det omgivande samhället förstår vad Eid al-Fitr är och betyder. Vår tid, präglad av it, nya kommunikationer och migration, är gränslös. Människor med olika bakgrund träffas mer och mer. Sverige har goda skäl att utbilda alla invånare om de religioner, helger och värderingar som är viktiga i omvärlden. För omvärlden är här. Vi måste uppdatera oss. Om skolan och samhället förmedlar kunskap och nyfikenhet på människor och kulturer blir samtiden intressant, och inte hotfull.

[...]

Framtidens lösning ligger förmodligen i att växla in några av dagens svenska helgdagar till en personlig helgdagsbank av 2–3 dagar. Det skulle göra det möjligt för var och en att fira de viktigaste festerna, utifrån sin tro, sin etnicitet eller annan tradition. Utan religiösa eller kulturella traditioner att fira, kunde helgdagsbanken användas till födelsedag, bröllopsdag eller vårdagjämning.

SvD

Relaterat

Carin Jämtin (S) vill införa muslimsk helgdag
Peter Weiderud – Sveriges värsta dhimmi?

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

måndag 29 augusti 2011

Göteborgs länspolismästare: Våldet i förorterna har trappats upp

SVERIGES BAKSIDA Vi har tidigare skrivit om hur de invandrartata områdena i Göteborg förvandlas till laglost land. För bara några dagar sedan uppmärksammade vi flera skjutningar i Hisings Backa och Kortedala och stenkastning mot polisen. Med anledning av den galopperande laglösheten i det alltmer invandrartäta Göteborg går nu länspolismästarens Ingemar Johansson ut med en kombinerad lägesrapport, tacktal och pep-talk till de poliser som arbetar i Göteborgs våldsutsatta förorter.

Så här beskriver Johansson situationen:

Våldet i våra förorter har trappats upp. Numera är det inte bara bilar som brinner, vi har även sett förlupna kulor in i vardagsrummet hos boende i området och vi har sett brandbomber riktade mot poliser. Vi har under ett par års tid sett olika platser runt om i myndigheten drabbas av bilbränder, stenkastning och ibland även hot och regelrätt våld mot företrädare för samhället. På många håll vågar vare sig räddningstjänst eller ambulans att åka fram till en plats utan poliseskort.

Johansson riktar ett stort tack till alla poliser som tvingas ha detta mångkriminella inferno som arbetsmiljö:

Mitt i denna vardag arbetar många av er. Ni som arbetar i denna miljö gör ett helt fantastiskt jobb och ni ska veta att mina tankar är med er dagligen. Det spelar ingen roll om det är i Backa eller Tynnered, i Kronogården eller Hässleholmen, gemensamt är att det är miljöer som kan kännas hotfulla men där vi aldrig kan backa undan. Ni ska veta att jag beundrar er för ert mod och för er uthållighet i arbetet. Den senaste tidens händelser i Backa har inte handlat om vilsna ungdomar som vill ställa till bråk utan om grovt kriminella personer som knappast skyr några medel för att visa sin makt.

En liten strimma av hopp i det annars kompakta mörkret vill Johansson också förmedla:

När jag skriver detta har vi börjat få tillbaka kontrollen i Backa – efter ett par riktigt jobbiga dygn – och jag hoppas att vi ska behålla den även framöver. Jag tackar er för detta, alla ni som arbetar ute och som får utföra de uppdrag och genomföra den taktik som kommenderingsledningen beslutar.

Vidare talar Johansson om hur den organiserade och mångkriminella brottsligheten tar stora polisresurser i anspråk och hur annan verksamhet blir lidande pga detta:

Operativa händelser av sådan dignitet som uppblossande oroligheter i våra förorter tar mycket kraft från hela organisationen. Vi tvingas avsätta stora resurser, resurser som vi i annat fall hade kunnat använda för annan verksamhet. Det är den verklighet vi ständigt lever i, men det är samtidigt viktigt att komma ihåg att det pågår en annan vardag vid sidan om. Människor drabbas fortfarande av rån, inbrott och bedrägerier. De har rätt till samma goda polisiära service som vanligt – oavsett vilka operativa händelser vi fokuserar på.

Välkommen till det mångkulturella Göteborg.

Polisen

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Festival med exotisk mat mångkulturen lever!

MATRESONEMANGET Vi har hört det till leda, det så kallade matresonemanget. Att vi numera kan äta maträtter från världens alla hörn betyder att mångkulturens övriga konsekvenser är värda uppoffringen, ungefär. Detta förlegade argument använder Jan Nordström, reporter på Folkbladet, på fullaste allvar och menar att sverigedemokraterna kan ”dra något gammalt över sig” för ”det är så här, såsom denna lördag i Hageby, som det går när mångkultur verkligen får råda”.

Det är tredje året i rad som kulturfestivalen med mat från diverse olika länder anordnas i Portenparken i Hageby, Norrköping. Detta menar Nordström är då mångkulturens sanna sida visas upp – att äta exotiska maträtter.

Det är några timmar kvar till det lätt absurda möte på Tyska torget, där Sverigedemokraterna ska utmåla Hageby som en av Sveriges mest kriminella stadsdelar. Så går det, när mångkulturen får råda – sådant är budskapet på den tillställningen.

Nej, dra något gammalt över er, sverigedemokrater. För det är så här, såsom denna lördag i Hageby, som det går när mångkultur verkligen får råda.

Att Hageby är en stadsdel att jämföra med exempelvis Rinkeby eller Rosengård, med tillhörande problem, gör ju inget – maten är ju så god och varierad.

Samma Nordström chockeras över att en del av SDU:arna under lördagens torgmöte såg ut att ha utländsk bakgrund:

I anslutning till Rådhusets stora trappa var ett 40-tal SDU-are samlade, många av dem tillresta. De hade svenska flaggor och sin egen fana, även den i blått och gult. Lite oväntat såg minst tio procent av dem ut att ha invandrarbakgrund.

Folkbladet
Folkbladet

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

söndag 28 augusti 2011

Ytterligare ett integrationsfiasko

FIASKO Reformen som skulle uppmuntra nybyggarna till att lära sig svenska snabbare på SFI har även den visat sig bli ett totalfiasko. Nyligen kunde man konstatera att ”den största integrationsreformen på 25 år”, avseende Arbetsförmedlingens omhändertagande av nyanlända, blivit ett fiasko. Skattebetalarnas miljoner verkar som bekant växa på träd då det gäller att ta hand om nybyggare, men då Asta, 88, vill ha människovärdig föda eller en kopp kaffe på ålderdomshemmet ska det skäras ned. Satsning efter satsning bekräftar bara bilden av ett monumentalt slöseri på ett till synes omöjligt uppdrag.

I höstas infördes reformen i hela landet, som gick ut på att regeringen avsatt 100 miljoner att delas ut som bonus till de SFI-elever som snabbt lär sig svenska. Av dessa 100 miljoner har 18,5 betalats ut. Knappt 2 000 personer har tilldelats den högsta bonusen på 12 000 kronor.

- Jag hade hoppats att fler skulle ha fått bonusen, medger integrationsminister Erik Ullenhag (FP). Men det är en ganska ny reform och vi får utvärdera den efterhand, säger han till SVT.

Vidare menar Ullenhag att bonussystemet är en tydlig signal från samhällets sida att lära sig språket är ett av de viktigaste sätten att komma in i det svenska samhället. En morot som alltså inte fungerat särskilt väl.

SVT

Relaterat

Klarar man SFI-kursen får man en bonus på upp till 12 000 kr
Godkänd SFI-kurs ger bonus på 12 000 skattefria kronor
Lär dig svenska och få skattefri bonus

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Demografisk prognos är Sverige svenskt 2050?

DEMOGRAFI Den svenska massinvandringens kritiker uttrycker ofta farhågor om att svenskarna i framtiden riskerar att bli en minoritet i sitt eget land. Det avfärdas samfällt som nonsens och konspirationsteorier av medie- och politikeretablissemanget. Den demografiska expertisen håller å sin sida oftast tyst och räknar på andra saker, måna om att inte spoliera sina karriärmöjligheter med obekväma rapporter.

En som inte räds att redovisa obekväm statistik är däremot Affe på Affes statistikblogg. Idogt sammanställer han sådant som utifrån rådande politiskt korrekta diskurs göms undan i den officiella statistiken och/eller förtigs i medias rapportering. Självfallet har Affe noga studerat Sveriges demografiska utveckling med avseende på fördelningen mellan svenskar och personer med utländsk bakgrund (utrikes födda eller inrikes födda med två utrikes födda föräldrar).

Det räcker att bara kasta ett öga på den demografiska kartan över Sverige för att inse att något dramatiskt håller på att hända.

I en färsk sammanställning jämför Affe den procentuella andelen invånare med utländsk bakgrund i Sveriges 290 kommuner för åren 1997 och 2010. Han kan då konstatera att denna andel har ökat i samtliga kommuner utom en, Lekeberg i Örebro län. På sina håll är siffrorna tämligen uppseendeväckande.

Andelen invånare med utländsk bakgrund för några invandrartäta storstadskommuner 1997:

Botkyrka: 43,3%
Södertälje: 29,4%
Göteborg: 23,0%
Malmö: 27,5%

Andelen invånare med utländsk bakgrund för samma kommuner 2010:

Botkyrka: 53,2%
Södertälje: 44,0%
Göteborg: 29,9%
Malmö: 40,2%

Utifrån antagandet att den demografiska fördelningen mellan svenskar och personer med utländsk bakgrund fortsätter att förändras i kommunerna på samma sätt och i samma takt som under perioden 1997-2010 har Affe prognostiserat siffror för år 2050. Om siffrorna ovan är uppseendeväckande så får vi leta efter ett betydligt starkare adjektiv för 2050 års siffror.

Värt att understryka är också att beräkningen har gjorts konservativt där siffrorna för år 2050 baserats på ökningstakten för hela perioden 1997-2010. I själva verket har det skett en acceleration efter regeringsskiftet 2006. En prognos för år 2050 baserad på endast de senaste fyra åren hade således gett ännu högra andelssiffror för personer med utländsk bakgrund.

Prognos för andelen invånare med utländsk bakgrund för ovanstående kommuner 2050:

Botkyrka: 83,6%
Södertälje: 88,8%
Göteborg: 51,1%
Malmö: 79,4%

Var och en får utifrån ovanstående siffror dra sina egna slutsatser om vad det kan innebära att leva som svensk i t.ex. Södertälje eller Malmö år 2050 och tillhöra en etnisk minoritet på 10-20%. Affe har som en service till medborgarna skapat en interaktiv karta där var och en kan gå in och klicka på sin egen hemkommun och se efter huruvida man som svensk där i framtiden kommer att betraktas som ett litet exotiskt inslag. Klicka först på en kommun på kartan och sedan på årtalen för att visa den prognostiserade demografiska utvecklingen för den valda kommunen.

Interaktiv karta

När man har gjort detta kan man lämpligen formulera ett antal frågor: Är det en acceptabel utveckling att svenskar i delar av Sverige i mitten av detta århundrade kommer att vara i minoritet, i vissa fall så få som 10%? Har jag gett de politiker jag röstat fram mandat att driva en sådan migrationspolitik. Har mitt partis riks- och lokalpolitiker frågat vad jag tycker i denna fråga? Hur påverkas ekonomin och tillväxten i min kommun av denna utveckling? Hur påverkas den i hela landet?

I vilken riktning kommer den politiska utvecklingen i min kommun/landet som helhet att påverkas av att en allt större del av invånarna med utländsk bakgrund kommer att vara utomeuropeiska muslimer? Får vi se ett stort svensk islamistiskt parti bildas? Kan en svensk minoritet med sekulär demokratisk värdegrund i längden stå emot krav på sharialagar, teokrati och islam som statsreligion? Tiden stannar ju inte 2050, vad har vi för vision om Sverige 2100?

Vem är mest trovärdig – den som avfärdar alla dessa frågor som struntprat och frågeställarna som foliehattar eller den som i likhet med Affes statistikblogg tar frågorna på allvar och försöker besvara dem med statistiskt väl underbyggda siffror? Det är upp till dig att bedöma. Vi på PI talar inte om för dig vad du ska tycka, vi redovisar bara fakta (med benägen assistans från Affes Statistikblogg) så att du inte ska behöva grunda dina åsikter på lögner och fördomar.

Affes Statistikblogg

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Zigenarkvinnor rånade 69-årig kvinna

NORRKÖPING En 69-årig kvinna blev på torsdagen rånad på flera guldsmycken då hon satt på en bänk.

Två kvinnor, varav den ena var i 20-25-årsåldern och den andra i 50-55-årsåldern – båda iklädda ”traditionella romska kläder”, närmade sig den 69-åriga kvinnan där hon satt på bänken på Rösgången i Norrköping och började visa upp diverse smycken. De fick den äldre damen att prova smyckena och i samband med det lyckades zigenarkvinnorna lura av den äldre kvinnan två av hennes egna smycken – ett guldhalsband och ett guldarmband.

Zigenarkvinnorna ska även ha observerats samma dag på en restaurang i centrala Norrköping. En av dem gick runt och visade upp smycken för gästerna men ingen nappade.

Folkbladet

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 27 augusti 2011

Flera SD-kvinnor mordhotade i brev

Hotbrevet.

MORDHOT PI skrev nyligen om hoten mot SD-politikerna. Två av dem, Therese Borg och Carina Herrstedt, skrev på SVD att det måste tas på större allvar.

Therese Borg blev nyligen utsatt för stenkastning där rutorna krossades. I bostaden fanns hennes 3-åring, som dock ej skadades. Det var andra gången hon utsattes för skadegörelse. I höstas klottrades hakkors i trapphuset och på hennes ytterdörr, efter att ha under lång tid tagit emot hot och ofredanden via mail och i bloggkommentarer. Efter händelsen med hakkorsen fick hon skyddade personuppgifter och flyttade. ”Men det hjälpte alltså inte vilket förra veckans fönsterkrossning visade”, avslutar Therese Borg i ett mail till PI.

Nu har hon och andra SD-kvinnor emottagit ett makabert hotbrev där avsändaren vill ha sex. Om kvinnorna inte lyder ska de styckmördas.

Först om rättshaveristen, socialbidragstagaren och f d SD:aren Jan Rume.

Han fick lämna partiet i december 2010 då han ägnat sig åt smutskastning av kollegor. Han har sedan dess haft sidan AntiSverigedemokraternas blogg och andra där han bland annat förtalat Thoralf Alfsson m fl. På den nya bloggen skriver han att Therese Borg är en dålig mor som inte satte sitt barns säkerhet främst genom att inte skaffa personskydd:

I veckan som gick ägnade sig någon med att krossa rutor och hota sverigedemokraten Therese Borg, sådana angrepp är oförsvarbara,men lika oförsvarbart är SDs säkerhetstänkande och då på gräsrotsnivå där den är obefintligt ( använder partiet överfallen och hoten mot sina gräsrötter för att bättra på matyrrollen ? ). Detta faktum tror jag säkert Therese Borg är väl medveten om men kan inte i det läge som nu uppstått backa utan ivrigt påhejad av SD-drönare kaxar hon upp sig och väljer SD före sitt lilla barn. SD är en skam som inte ser över sin säkerhet för fotfolket som är obefintlig. Avslutningsvis är det alltid lika roligt att se hur man inom partiet inte har de skarpaste knivarna i partiet, kritiserar man SD då är man psyksjuk ,rättshaverist,idiot,bör låsas in i madrasserat rum osv. detta rapande har nu blivit en vana bland SD-drönarna när de ska möta kritik men Therese Borg har här visat att hon tagit ett steg ytterligare i sin argumentation genom att be mig "Dra åt helvete" och banna mig på hennes blogg. SD är en sekt som endast handlar om pengar ,det är därför tragiskt att se hur man här har duperat en ung mor som gör allt för partiet istället för att se till sin egna säkerhet och sitt barns.

PI applåderar Therese Borg som bad Rume ”Dra åt helvete”! Mer om Rume på Spikharry

Therese och Carinas debattartikel var även införd i tidningen Folket. Som svar på deras oro över ständiga trakasserier och reell hotbild har vänsterpartisten Rolf Waltersson i Eskilstuna skrivit en insändare där han menar att även andra partiföreträdare och tjänstemän hotas och anser att Borg försöker ta ”billiga partipolitiska poäng”. Han återger sin egen påstådda hotbild där det enligt honom är vit makt-rörelsen som legat bakom och kopplar därför ihop den med SD och avslutar med galningen Breivik:

En gång var det en teckning med en galge med rep och snara, "dekorerad" med hakkors och klistermärke från BSS (Bevara Sverige svenskt). En annan gång var det en massa dödsannonser i brevlådan där man hade skrivit "Vi vet var du bor". Klistermärken på huset från BSS och andra organisationer från den så kallade "vit makt-rörelsen".

När det gäller fönsterkrossningen mot Therese Borg tycker jag att det är fel av henne att försöka ta billiga partipolitiska poäng av denna skadegörelse eftersom, som jag sagt, företrädare från alla partier blir utsatta för detta. Och vad menar Borg med att: "Jag anser mig tillhöra ett av de få helt demokratiska partierna i det här landet"? Det ska man höra från en företrädare för ett parti som har sina rötter i den högerextrema vitmakt-rörelsen som på den tiden marscherade med sina rakade huvuden i bomberjackor och militärkängor.

Även om dagens mer polerade Sverigedemokrater försöker svära sig fria från denna bakgrund, så går det inte att komma ifrån att det finns en tydlig koppling mellan vitmakt-rörelsen och SD. Undrar just hur Therese Borg reagerar när massmördaren Anders Breivik fördömer samtliga svenska riksdagspartier som landsförrädare – undantaget Sverigedemokraterna, som enligt Breivik förstår hur man bedriver kampen mot" islamisering och kulturmarxism.

Folket

Mordhoten mot SD-kvinnorna

Under fredagskvällen framkom det att Hanna Wigh från Falköping mottagit anonyma mordhot över telefonen där utlänningar ska skära halsen av henne samt fått ett makabert hotbrev. Hanna Wigh är bland annat ledamot i SD-Kvinnors styrelse, gruppledare i kommunfullmäktige i Falköping och ledamot i regionfullmäktige i Västra Götaland.

PI fick kontakt med Hanna Wigh under lördagen och i ett mail redogör hon för det som hänt samt bifogade hotbrevet:

Det cirkulerar ett brev som skickas till kvinnor i sd där det utlovas våldtäkt, styckning samt förtäring av kvarlevor efter smörstekning. Mkt sjukt mao. Jag har även den sista veckan fått mottaga en hel del telefonsamtal från personer med kraftig utländsk brytning som kallar mig för väldigt fula saker bla könsord samt påstår att jag är prostituerad fast med fulare ord då förstås. De talar även om att de ska skära halsen av mig. Allt detta är självklart polisanmält men polisen har inte brytt sig om att ens kontakta min teleoperatör för att ta reda på från vilket nr telefonsamtalen har ringts utan vill lägga ner utredningarna. Självklart ska jag strida lite mer om detta på måndag.

De värsta samtalen kom en lugn vanlig eftermiddag då jag och min son stod i hallen och skulle ta på oss skorna för att hämta dottern på förskola. Att svara i telefonen och höra allt detta när min son står brevid fullständigt oförstående varför mamma blir så konstig och att sen när samtalet bryts försöka vara som vanligt och fortsätta som vanligt det är en påfrestning. Han ringde sen igen men då råkade jag trycka bort samtalet. Han gav sig dock inte utan ringde igen precis när vi kommit fram till dagis för att upprepa alla sina fula ord och mordhot när sen även det samtalet bröts var det bara att gå in på förskolan och hämta min dotter och försöka vara trevlig och käck och fortsätta precis som ingenting. Det är kontraster.

Hotsamtal är något av vår vardag. Jag har exempelvis två personer som ringer då och då med förställda röster och vill sjunga dagens visa för att sen övergå till skrikande om röd flagga och revolution osv. Man tar samtalet, lyssnar, lägger på och får fortsätta som inget. Men nu då det eskalerar på det här viset är jag orolig för att det snart kommer bli mkt värre.

Även Therese Borg meddelar följande:

Utöver detta har såväl Kristina Winberg som Marie Edenhager
tidigare varit utsatta för hot och angrep. I en sörmländsk kommun har vi också en kvinnlig kommunfullmäktigeledamot som attackerats fysiskt av en granne, bl a med brutet revben som följd. Under attacken klargjordes att gärningsmannens motiv var kvinnans politiska åsikt.

SD-kvinnorna ska nu diskutera en antivåldskampanj i stil med ”Rör inte min SD-kvinna”. PI lär återkomma i detta.

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

P1 Medierna om debatten i #svpol

Lyssna: Medierna

TWITTER Medierna i P1 sände i dag ett program som bland annat tog upp vår uppmaning om att nyansera debatten på Twitter nyligen. Tyvärr gör man det vanliga misstaget att använda epitetet ”främlingsfientliga”. Vår skribent Mats Dagerlind intervjuas även kort. Inslaget börjar vid 15:45.

I samband med detta vill vi, åter igen, uppmana samtliga att hålla just en saklig och sansad ton i debatten. Alla slags inlägg, såväl på PI som på Twitter eller någon annanstans, som bara innehåller meningslösa och hätska utfall är icke önskvärda och föga produktiva. Det är egentligen ganska enkelt – statistiken och samhällsutvecklingen är i högsta grad tillräckligt för att använda i debatten, någon vänstern ofta står totalt svarslösa inför, vilket också brukar vara då epiteten från deras sida tar vid i ren frustration.

SR

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 26 augusti 2011

Rosengårdspolitiker vill ha gratis fritids för familjerna

VANSINNE Under våren kritiserades flera Rosengårdsskolorna och barnomsorgen av Skolinspektionen, vilken PI skrivit om här och här. Inom kort ska Rosengårds stadsdelsfullmäktige ha sammanträde i ärendet och behandla en redovisning på åtgärder.

En åtgärd som stadsdelsledningen tittar på är hur Rosengårdsbarnen ska kunna lära sig mer. Men det finns begränsat med skoltid varje dag. Därför föreslår man fritids ska bli en gratisförmån, något som strider mot kommunala likställighetsprincipen. Förslaget betyder i princip att alla andra familjer i andra stadsdelar får betala upp till 840 i månaden per hushåll medan Rosengårdsfamiljerna skulle få en gratis favör. I kommunallagen står det att alla invånare ska hanteras lika där ingen enskild eller grupp ska gynnas ekonomiskt om det inte finn sakliga skäl.

Magnus Ljung är jurist vid Sveriges Kommuner och landsting:

– Min preliminära bedömning är att det skulle strida mot likställighetsprincipen, säger Ljung.

Det är ett dilemma enligt stadsdelschef Eva Ahlgren:

– Egentligen finns den kommunala likställighetsprincipen och då är det här – egentligen – inte möjligt. Men eventuellt är det möjligt i någon form av försöksverksamhet. Det här är en gränsdragning vi måste titta på.

SDS

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Synovate augusti: berg- och dalbana

OPINIONSMÄTNING Det svänger rejält i opinionsmätningarna. I gårdagens Novus var det Socialdemokraterna och de rödgröna som var det överlägset största blocket, i den mån de fortfarande är ett block det vill säga. I Synovates augustimätning är det dock tvärtom, Moderaterna går starkt framåt medan Kristdemokraterna, Miljöpartiet, och Sverigedemokraterna tappar stort, flera partier klarar dessutom inte ens riksdagsspärren – bland annat Sverigedemokraterna som legat väldigt stabilt i övriga mätningar, något som med all säkerhet lär generera krigsrubriker i gammelmedia medan det motsatta, då de vanligtvis ökar, till och med utelämnas helt i bland (som i fallet med Rapport och Sifo nyligen).

Förändring sedan förra Synovate-mätningen inom parentes:

M   36,9 (+4,5) FP   7,5 (±0,0) C    3,8 (+0,1) KD   3,3 (-1,2) S   32,8 (+0,8) V    3,7 (-0,1) MP   8,4 (-1,9) SD   2,9 (-1,9) Övr  0,6 (-0,4)  Alliansen 51,5 (+3,4) Rödgröna  45,0 (-1,1)

Synovate
Status

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Fatwa om våldtäkt och incest: Moment 22 på det muslimska språket

FATWA Icke-muslimer som diffust stödjer, och inte tycker att sharialagar i västerlandet är så mycket att tjafsa om, kan ha intresse av att känna till fatwa nr 156817 (se skärmdumpen). Fatwan säger att vad gäller våldtäkt och incest är ”vittnesmål från kvinnor inte tillåtna”. Sajten Winds of jihad bevakar ett antal islamistiska sajter och har tagit ovanstående skärmdump, här översatt:

Fråga:

En fjortonårig flicka har anklagat sin far för sexuellt utnyttjande sedan hon var nio år, hon har också anklagat honom för våldtäkt. Flickans mor säger att fadern har erkänt det sexuella utnyttjandet, men inte våldtäkten. Flickans far nekar nu blankt till att någonting som ska ha skett och påstår att flickans mor missförstod vad han sa. Flickan vidhåller fortfarande att allt har ägt rum. Fadern befinner sig nu på fri fot. Vad säger sharia-lagen om detta?

Svar:

Låt allt perfekt tillbedjande gå till allah, gud över alla världar. Jag bär vittnesmål om att det inte finns någon annan värd tillbedjan än allah, och att muhammed är hans slav och budbärare. Det är en fruktansvärtd synd när en far utnyttjar sin dotter sexuellt och det är ännu mer avskyvärt om han våldtar henne. Om han gör så mot en annan flicka är det helt förbjudet, och att då göra det mot sin dotter är förfärligt.

Emellertid är det inte tillåtet att anklaga fadern för våldtäkt utan bevis. Det är t.o.m. så att sharia har stipulerat några väldigt speciella villkor för att bevisa ‘zina’ (= hor, otukt eller äktenskapsbrott) som inte krävs vid några andra brott. Zina är inte bevisat utom när horkarlen erkänner det, eller om fyra hedervärda män kan intyga vad som har skett. Kvinnors vittnesmål är inte accepterade.

Således betyder flickans eller moderns uttalanden inget bevis mot fadern ur islamsk synvinkel, särskilt som han har förnekat sexuellt utnyttjande och våldtäkt mot dottern. Av detta följer att, om dottern inte har några bevis för att visa att hennes anklagelser är sanna, så skulle hon inte ha hävdat att hon var våldtagen av sin far och hon skulle inte ha dragit honom inför domstol.

/…/

Allah vet bäst.

Kommentar: Det är väl tveksamt om en incestuös far, som våldtar sin dotter, erkänner det. Några fyra hedervärda män, som varit vittnen till våldtäkterna, lär det bli svårt att finna. (Är de fortfarande hedervärda efter det?) Det faktum att kvinnors vittnesmål inte accepteras gör sharia-domarna till medbrottslingar. Ett perfekt moment 22 är detta cirkelresonemang.(Liksom: you’re damned if you do, and you’re damned if you don’t, således en no-win-situation.)

Eftersom incest är utbredd inom islam: ”När en man och en kvinna vistas ensamma i ett rum är djävulen närvarande” och det endast är tillåtet för flickor att träffa manliga släktingar, sker många övergrepp inom husets fyra väggar. Bröder, kusiner, farbröder, far, farfar o.s.v. Det finns en stor och växande marknad både i muslimska länder och västerländer för gynekologer som är beredda att göra en ”ny” s.k. ”mödomshinna”. Många av dem som är i behov av sådan har blivit utsatta för övergrepp i familjens hägn och till och med varit gravida och fått abort gjord.

Madame du Nord

Se även Vladtepesblogg

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Kristianstadsbladet fabulerar om Chang Frick (SD)

POLITIK Kristianstadsbladet hävdade i en artikel på torsdagen att Chang Frick kan komma att kastas ut från kommunfullmäktige då han flyttat till Stockholm. Som brukligt är då gammelmedia ska förmedla nyheter finns det alltid information de ”missat”.

Frick reser mycket genom sitt arbete, främst i mellansverige och Stockholmsregionen. Utöver detta är han även ordförande för distrikt SDU Syd, vilket geografiskt täcker hela Småland, Skåne och Halland, vilket föranleder övernattningar på olika orter.

Reglerna är sådana att man anses bo på annan ort om man tillbringar majoriteten av nätterna på annan adress mer än tillfälligt. Detta är inte aktuellt om man genom arbetet tillfälligt vistas på olika orter. Det skulle i så fall betyda att man var tvungen att byta adress varannan vecka, vilket givetvis inte är rimligt. Dessa regler kollade Frick upp med en av tjänstemännen i socialnämnden i Kristianstad i samband med att han blev invald.

För övrigt har Frick en lägenhet som mer än väl rymmer två personer, varför han tycker det är lämpligt att ha en inneboende, något han haft under hela året. Det må vara många politiska motståndare som håller tummarna för att Kristianstadsbladets artikel är sann, men PI får tyvärr meddela dessa att allt pekar på att Frick sitter kvar mandatperioden ut.

Kristianstadsbladet

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Klimatförändringar ger kulregn över Göteborg

GÖTEBORG Häromdagen skrev vi om skottlossning i Göteborgsstadsdelen Hisings Backa och om hur polisen som anlände till platsen möttes av stenkastning. Skottlossningen får nu en del konsekvenser för de boende i området, bl.a. dras busstrafiken in efter kl 22 på kvällarna. Dessutom rapporteras om nya skjutningar, dels mot en buss i Hisings Backa men också i Kortedala. Eftersom Göteborg är en kuststad är det iofs inget konstigt med att det regnar en del. Men på senare tid har klimatet i staden förändrats och regnet kommer nu allt oftare i form av bly.

Vid tisdagskvällens skjutningar i Hisings Backa skottskadades en man som fortfarande vårdas på sjukhus. Skadorna är enligt uppgift svåra och den skadade sägs vara en utomstående som hade otur och hamnade mitt i vägen för de kriminella gängens eldgivning. Huvuvida mannen i fråga i verkligheten är fullt så oskyldig tycks det ändå råda vissa tvivel kring. Polisen har beslagtagit en bil utanför Östra sjukhuset som ska ha använts för att köra den skottskadade till sjukhuset. Man tror att någon annan än den skadade mannen eventuellt kan ha kört bilden men vem denne person i så fall skulle vara är oklart.

Kulregn blir en allt vanligare väderlek i Hisings Backa. Senast för tre veckor sedan valde kriminella grupperingar denna stadsdel som plats för en showdown och boende i området hade det tvivelaktiga nöjet av att se kulor slå hål i fönstren och vina genom lägenheterna. Även vid skjutningen i tisdags ska en kula ha trängt in i en lägenhet.

Lars Klevensparr som är chef för polisen i Storgöteborg har som sig bör synpunkter på detta:

– Det är illa nog att kriminella begår brott mot andra kriminella, men att vanliga medborgare som bor i Backa ska komma emellan är fullständigt oacceptabelt.

Polisen tror att den senaste tidens skottlossningar har koppling till en mindre grupp kriminella i Hisings Backa. Efter tisdagens skjutning spärrades ett område runt en bil av. Bilen kan knytas till en 20-åring som är misstänkt för medhjälp till försök till mord. 20-åringen och en 25-åring som bägge finns högt upp i Hisings Backas gangsterhierarki och har anknytning till det kriminella mc-gänget Bandidos greps i samband med ett antal skjutningar mot två bröder i Hisings Backa i maj i år. 25-åringen är misstänkt för försök till mord och satt för detta häktad fram till slutet av juli då han av okänd anledning försattes på fri fot. Några dagar efter frisläppandet började skjutandet igen.

Polisen ska nu punktmarkera en grupp på 10–20 grovt kriminella som man tror är de som ligger bakom skjutningarna. Man kommer att sätta in ett stort antal poliser i Hisings Backa som ska göra livet surt för de kriminella. Lars Klevensparr igen:

– Vi kommer inte att se mellan fingrarna med någonting längre. Vi ska ta dem, om det så är för så kallade vardagsbrott som olovlig körning, eller att de kört med en trimmad moped. Det här är en kraftfull markering. Nu är måttet rågat.

Som nämndes i ingressen kör bussarna efter tisdagens skottdrama och stenkastning inte till Hisings Backa efter kl 22 på kvällarna. Det har Västtrafik och Göteborgs Stadstrafik som sköter busstrafiken beslutat. Så här motiverar Hugo Lepik, områdeschef för Göteborgs Stadstrafik beslutet:

– Polisen har gjort bedömningen att det på just det stråket finns risk att våra chaufförer och passagerare blir utsatta för stenkastning eller beskjutning, Det drabbar ju våra resenärer men vi kan inte utsätta dem för risker. Visst, det här innebär några meters längre promenad, men tilltagen riktar sig inte mot individer utan mot polis, räddningstjänst och kollektivtrafik.

Väktare ska dessutom sättas in för att skydda bussarna. Även Göteborgs Spårvägar vidtar åtgärder och har beslutat att Brunnsbotorget efter kl 22 på kvällarna ska patrulleras av väktare. Det beslutet togs efter att en buss på onsdagskvällen blev beskjuten på Litteraturgatan. Bussen var i trafik när den besköts och i bussen fanns både chaufför och passagerare. Ingen person skadades dock. En teknisk undersökning har gjorts av bussen. Så här säger polisens presstalesman Björ Blixter:

– Det finns ett hål i rutan och flera i plåten. Det kommer inte från luftgevär utan från kulvapen.

En kvinna har vittnat om att hon strax innan incidenten såg ett gäng maskerade män stå på en gräsmatta invid Backa Kyrkogata, samtliga med gevär eller pistoler i händerna.

Ytterligare ett skottdrama ägde rum i Hisings Backa natten till den 3 augusti. Då bröt skottlossning ut på tre olika platser i området Förlupna kulor fann vägen in i flera intilliggande lägenheter.

Och nu senast är det alltså Kortedalas tur att förvandlas till lilla Tripoli och föräras av lite urban gerillakrigföring. På torsdagskvällen larmade flera personer polisen om att det pågick skottlossning på och runt Kalendervägen i Kortedala. Polisens presstalesman Stefan Gustafsson meddelade att vittnen på platsen sett och hört att någon avlossat en pistol. En moped med två personer och eventuellt också en röd bil ska dessutom ha iakttagits på platsen och eventuellt ha varit inblandade i händelsen.

Polisen har dock inte hittat några patronhylsor eller kulhål på platsen som under ett antal timmar spärrades av. Polisen utesluter därför inte att det kan ha varit en startpistol som användes. Man har också inlett en förundersökning om grovt olaga hot.

Ett vittne säger sig ha hört fyra skott och sedan ha sett två killar åka från platsen på en moped. De två ska ha hotat två killar och sedan avlossat skott mot dem efter att ha uttalat en hotelse om att de nästa gång skulle skjuta för att döda.

Vi avslutar den här lilla inventeringen med några ord som en ung kvinna från Hisings Backa sade till Göteborgstidningen i samband med Bandidos-skjutningarna i maj. De sammanfattar rätt bra det som håller på att ske med det gamla goa Göteborg och hur Sveriges framsida alltmer förvandlas till dess baksida:

- Det här händer varje dag och det är klart att det är jobbigt, men vad ska man göra. Det börjar bli en vardagsgrej.

En till sjukhus efter skottlossning i Göteborg (GT)
Bandidos hämnd på bröderna (GT)
Ny skottlossning i Backa (GP)
Ingen gripen efter skott i Backa (GP)
Polisen skärper tonen i Backa (GP)
Bussarna kör inte till backa (GP)
Misstänkta skott i Kortedala (GP)
SD Partille

Relaterat på PI:

Laglöst land i Göteborgs invandrartäta områden

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Pat Condell: Europe needs a revolution

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Lilla saltsjöbadsavtalet 2av3

Video:



no description available

Ursprungsartikel
Källa: TackForDetMona Favorites YouTube Channel

onsdag 17 augusti 2011

Gammelmedia, TT och 11-åringen en tragisk historia

11-ÅRINGEN Den så kallade 11-åringen, som tvingades av ett tåg nyligen då hon inte kunde uppvisa en biljett, orsakade ett närmast hysteriskt drev i gammelmedia (exempel från Aftonbladet). Man krävde i princip att SJ skulle göra avbön och konduktören ifråga hängas. Spaltmetrar ägnades åt att belysa denna pseudohändelse. Snart uppkom dock uppgifter om att allt inte var som slasktrattarna till tidningarna ville påskina. Exempelvis blev PI kontaktade av en kvinna som sade sig ha bevittnat hela händelsen och ifrågasatte starkt den mediala bilden. Historiens efterspel fortsätter nu med propagandacentralen TT, vars många lögner och förvanskningar vi belyst vid ett flertal tillfällen (se under Relaterat nedan), som både felciterat polisens presstalesman och arrogant inte anser sig ha gjort något fel.

Mats Nylén, polisens presstalesman i Örebro, var huvudkälla i rapporteringen kring den så kallade 11-åriga flickan. Han är kritisk mot hur medierna hanterat händelsen och uppger att han själv blivit felciterad av TT som var ivriga på att lägga orden i munnen på honom.

Nylén uppgav till TT att såväl tågpersonalen som polisen uppfattat flickan som äldre än 11. TT skrev att Nylén sagt att hennes födelseuppgifter inte måste stämma ”eftersom hon kommit som flykting från Afrika”.

– TT lade uttalanden i min mun och sammanfattade det jag så på ett sätt som kunde uppfattas att flyktingar från Afrika generellt sett skulle ljuga om sin ålder. Det jag sa var bara att det i det här fallet fanns oklarheter runt flickans ålder.

Nylén vände sig sedan till Nerikes Allehanda, en av de tidningar som publicerat texten från TT, för att söka upprättelse.

– De tog in en rättelse i webbtidningen som jag var nöjd med, men i den tryckta tidningen satte de ihop mitt bemötande med en annan artikel som självklart fick den andra artikelns rubrik. För att få ta del av min version blev man då tvungen att läsa hela den artikeln och därför har jag svårt att tro att rättelsen nådde lika stor publik som TT:s ursprungsartikel.

Enligt Nylén är vinklade artiklar en del av hans vardag och att han blivit luttrad med åren.

– Jag kan ju bara tänka att jag själv får försöka göra bättre ifrån mig nästa gång. Då kanske det blir att jag ställer upp i direktsänd lokalradio i stället. Där kan de inte klippa och klistra på samma sätt.

– Det här är ett bra exempel på när medierna far iväg med något som kanske inte helt speglar sanningen och som blir mer och mer vinklat på vägen, men också ett exempel på när makthavare går ut med åsikter baserat på var de läst i media. Håkan Juholt dömde ju ut hela SJ, till följd av denna nyhet, som kan ha en helt felaktig grund.

Mats Johansson, redaktionschef på TT, ser dock inget problem i det hela.

– Jag har pratat med Nerikes Allehanda och de kallar inte Mats Nyléns inlägg för rättelse utan för en uppföljning. Jag har också pratat med reportern som skrivit artikeln. Hade Mats Nylén kontaktat oss och menat att vi återgivit honom fel hade vi naturligtvis lyssnat på hans uppgifter, men så här långt ser jag inga skäl att ifrågasätta det vi själva har skrivit.

Second Opinion

Relaterat

Mystiken tätnar kring den så kallade 11-åringen

TT vinklar åter igen
TT fabulerar med sanningen – igen
TT vinklar Europols rapport om terrorism – övrig media sväljer villigt betet
TT förvanskar nyhet om zigenare – övrig media sväljer villigt betet
Dagens Nyheter ljög om SD-våld

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Författare pratade invandrarpolitik moderator ilsknade till

JIHADISTKRAMARE Författaren Anders Johansson (bilden) har nyligen släppt en ny bok som handlar om Wilhelm Moberg. Han har därför varit inbjuden att tala om sin bok och hålla korta föredrag lite varstans. Den 2 juli var han inbjuden till Mobergsdagen i Föreningen Bygdegården Rävkullen i Emmaboda. I sitt föredrag tog han upp det politiskt korrekta samhället som inte förändrats mycket sedan 30-talet. Han kritiserade även svensk invandringspolitik i ett par meningar. Det skulle han inte ha gjort. Moderatorn på plats gick nämligen i taket över detta och gick sedan till verbal attack mot Anders Johansson. Moderatorn var Gösta Hultén.

I ett brev till Vilhelm Mobergssällskapet i efterhand beskriver Anders Johansson vad som hände och sin ovilja att genomföra föredraget:

– Både före och efter mitt fördrag attackerades jag av Hultén. Det var med yttersta viljeansträgning som jag fullföljde mitt anförande, min omedelbara impuls var annars att lämna lokalen.

Anders Johansson skriver också att det var olämpligt att sällskapet använde sig av en moderator som Gösta Hultén.

Östran
KLT

Vem är då Gösta Hultén?

Gösta Hultén är författare och gammal SR-journalist och en av grundarna av Svenska Afghanistankommitten. Han har varit ordförande för den tvärpolitiska Guantánamogruppen och en av initiativtagarna till medborgarrättsrörelsen Charta 2008, som kritiserar rättsövergrepp i kriget mot terrorismen. Hultén var även den som tog Mehdi Ghezali i försvar och höll i presskonferensen när denne kom tillbaka från Guantánamobasen. I boken Fånge på Guantánamo (2005) har Hultén kritiserat USA:s så kallade Guantanamosystem där fångar hålls frihetsberövade utan rättegång och tidsbegränsning.

Charta 2008 är särskilt intressant. Alla listade på den sidan är mer eller mindre fullfjädrade jihadister, med utgångspunkten att de har svenskt medborgarskap. Hultén och kompani verka utgå ifrån att alla är änglar och oskyldiga och det är enbart för att dessa är muslimer som de grips och fängslas. Det är ungefär kontentan.

Både PI och Per Gudmundson har skrivit om alla islamisterna som nämns på sidan. Här är tre hårresande exempel på Chartas naivitet:

okt 2008
Död i Irak:
Svensk medborgare dödades 5 oktober 2008 under ett amerikanskt anfall i Irak. Sedan 2006 var han terroriststämplad av USA, som hade uppgifter, som tycks ha kommit från Säpo, om var han hade bott i Sverige.

VÅRT KRAV: UD måste utreda omständigheterna kring hans död.

Det handlar om denne man:

"Svensken" Abu Qaswara i svenska medier (alternativt Abu Qaswarah, även kallad Abu Sara, han har använt ännu fler "täcknamn"), mer sannolikt Mohamed Moumou, dödades den 5 oktober i strider i Mosul, Irak, där han var operativ chef för Al-Qaida i Irak. Han var involverad i strid med amerikanska styrkor (Task Force 88) som invaderade ett huvudkvarter för terrorister, han träffades och detonerade en "självmordsväst". I samband med explosionen dödades också tre kvinnor och tre barn förutom några andra terrorister.

Mohammed Moummou ("Abu Qaswara") var född i Marocko och beskrevs av USA som näst högste man (efter Abu Ayyub al-Masri, som även uppträder som Abu Hamza al-Muhajair) inom al-Qaida i Irak och ledare för gruppen i de norra delarna av landet.

Mohammed Moummou kom till Sverige via Frankrike i mitten av 1980-talet, blev svensk medborgare 1993 och bodde i Sverige till 2006. I den svenska folkbokföringen stavas namnet Mohammed Moummou och han hade svenskt personnummer 19650730-2732 och stod som folkbokförd i Haninge.

I maj 2006 reste han till Irak och sedan dess har han inte återvänt till Sverige. Förutom medborgarskap i Sverige hade han också medborgarskap i Marocko. Under sin tid i Sverige träffade Mohammed Moummou en svensk kvinna, född 1965 i en liten ort i Sverige. Svenskan konverterade till islam, paret gifte sig och har tillsammans vårdnaden om fem barn. Den yngsta är född i början av 2000-talet. Frun och barnen är folkbokförda på den adress i Haninge där mannen senast bodde. Mohammed Moummou har bland annat drivit en egen firma, Moummou's Import & Export vars huvudsakliga verksamhet uppgivits vara import av hantverk, skor och kläder. Det är oklart om Mohammed Moummous fru och barn fortfarande befinner sig i Sverige (det föreligger uppgifter om att de bor utomlands). Frun har under olika perioder på 2000-talet bott i både Pakistan och Afghanistan.

Exempel 2 från Charta:

apr 2010

Sanktioner av USA, EU och FN utan åtal eller rättegång: Yassin Ali (svensk medborgare) placerades på FN-sanktionslista på USA:s begäran. Detta innebär frysning av alla ekonomiska tillgångar och reseförbud. Anklagelserna gäller allmänt hållna anklagelser om stöd till motståndsrörelser i Somalia.

VÅRT KRAV: Sverige måste agera i EU för att han ska strykas från denna lista.

Det handlar om denne man

Yassin Ali. 2009 dömde Stockholms tingsrätt honom till 1 års fängelse och 5 års näringsförbud för bokföringsbrott, försvårande av skattekontroll och grovt bokföringsbrott. Han satt först häktad i 105 dagar misstänkt för terroristbrott och släpptes sedan då det inte gick att leda i bevis. Därefter bedyrade han sin oskuld i SVT Debatt – och lämnade landet innan ekodomen i tingsrätten.

Idag tillhör han toppskiktet i den somaliska och beväpnade islamsitorganisation. Hizbul Islaam , Islamiska partiet, som grundades i januari 2009 men som snabbt utmärkte sig för sina blodiga överfall. Gudmundson skrev då på SVD:

Exempelvis stred Islamiska partiet under två dagar i slutet av februari tillsammans med män ifrån Shabaab mot Afrikanska unionens fredsbevarande styrkor. De dödade närmare 50 människor och sårade ytterligare 300, mestadels civila. På foton från ett propagandamöte som rörelsen höll i samband med striden ses en stor arsenal med allt från automatvapen till granatkastare, och ”svensken” tillsammans med ledningsgruppen.

Ett tredje exempel från Charta:

maj 2004
Häktad i 3½ år (mestadels isolerad) i Tjeckien och USA:
Oussama Kassir (svensk medborgare) häktades i sin frånvaro i USA. I Sverige förhörde Säpo honom men USA:s bevis underkändes av åklagarkammaren för säkerhetsmål. Han fängslades i Prag vid en mellanlandning 2005, troligen efter tips från Säpo, och utlämnades därifrån till USA 2007. Han anklagas för att ha hjälpt personer som påstås ha försökt bygga upp ett, vad åklagaren kallar, ”jihad-träningsläger”, i USA vid ett besök där 1999. Oussama Kassir dömdes i New York 12 maj. Straffet blev livstids fängelse. Hans advokater har begärt en ny rättegång.

VÅRT KRAV: En rättvis rättegång. Sverige måste kräva att han behandlas humant.

Det handlar om denne man

Oussama Kassir, som vi skrivit utförligt om innan, är livstidsdömd på elva åtalspunkter för terroristbrott i USA och är Al-Qaida sympatisör.

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt