söndag 31 juli 2011

Skötsam familj ska utvisas efter sju år

UTVISNINGSHOT Azerbajdzjan, säg det snabbt tio gånger om du kan. Landet ifråga är en icke-demokrati och styrs med järnhand av den maktfullkomlige presidenten Ilham Aliev. Ingen opposition tillåts och Ilham Aliev slår ner hårt på alla regimkritiker. Det förekommer rapporter om hot, trakasserier och även tortyr. I det landet hålls nästa års EBU-jippo även känt som melodifestivalen.

Familjen Karimova flydde från Azerbajdzjan och hamnade i Sverige 2004. Pappan tillhör ett regimkritiskt parti och riskerar ett brutalt välkomnade om han återvänder. Fängelse eller värre än så.

Familjen Karimova består av pappan Zarrabi och hustrun Sulhijja och deras nu tonåriga söner Azad och Rustam. Ingen av dem har uppehållstillstånd. Familjen fick avslag 2006 och de gömde sig undan utvisning en kort period men inget hände. Sedan har de varit öppna gentemot Migrationsverket. Man kan sedan bara söka asyl var fjärde år. Under tiden har familjen etablerat sig och gjort allt för att integrera sig trots att de här illegalt.

Familjen bor i Linghem, en tätort i Linköpings kommun. Pappan har jobb som tekniskt ansvarig på en gård och mamman är djurskötare på samma gård. Trots sin illegala status betalar båda skatt och sköter sig. Yngste sonen har precis tagit studenten och brodern Rustam pluggar på högskola med sikte på att bli ingenjör. Åtminstone pratar båda grabbarna felfri svenska.

2010 fick familjen veta att deras ärende var på bordet igen. För en månad sedan kom kallduschen. Migrationsverket meddelade familjen att de ska utvisas. Motivet:

Migrationsverket hävdar att hotet mot familjen inte är jättestort, att det inte finns ömmande skäl för att låta barnen stanna i Sverige, och att familjen agerat fel som gömde sig undan utvisning 2006.

Vår kommentar:

I motsats till alla de grovt kriminella invandrare som lever rövare eller ljuger sig in i landet eller som inte godtar det sekulära Sverige med sina ständiga krav på bisarra medeltida särregler, är detta ett solklart fall för PI. Familjen vill göra något vettigt av sina liv i Sverige. De bidrar, sönerna är säkerligen uppskattade av sina kompisar och arbetsgivaren har bara gott att säga om föräldrarna.

Ergo: Familjen är exakt den kategori vi anser vara mer än hjärtligt välkommen!

Corren

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Flydde hemlandet för sitt liv mördades av älskaren

MORD Rubriken ska delas upp i två separata händelser. Trebarnsmamman Besa Gashinus, 33, levde på flykt undan politiska förföljare i hemlandet Albanien. Hon sökte asyl i Sverige, oklart vilket år, och sa till Migrationsverket att hennes man, en polis, hade dödats år 2000 och delar av hans familj hade också mördats. Motivet skulle vara att de vägrade delta i att kväsa ett uppror. Även svärföräldrarnas hus utsattes för attentat och Besa Gashinus misshandlades och utsattes sexuellt våld.

Besa Gashinus använde olika identiteter och fick avslag flera gånger tills Migrationsverket slutligen gav henne och barnen uppehållstillstånd av humanitära skäl. Här fick familjen skyddade personuppgifter, i detta fallet ett fiktivt efternamn.

Besa och barnen bodde i Sävedalen utanför Göteborg. 2006 inledde hon ett förhållande med en nu 42-årig man från Kosovo. Han var dock gift och hade familj i Varberg. 42-åringen var mycket svartsjuk av sig. 2007 dömdes han till 10 månaders fängelse efter att ha misshandlat sin fru. Han var våldsam och sa flera gånger att att han skulle döda hustrun, stycka henne och gräva ner likdelarna. Denna svartsjuka visade han även Besa. Om hon träffade någon annan skulle hon dö, gjorde han klart för henne. Besa avslutade sedermera deras förhållande, eventuellt efter att ha träffat en ny man. Men 42-åringen fortsatte att sms:a henne

Några av sms:en från Besa Gashinus:

"Lämna mig i fred, för jag vill inte alls att du kysser mig."

"Respektera mitt beslut och lämna mig i fred. Jag vill börja ett annat liv, och du måste också bli tillsammans med din familj. Och leva ett liv så som det ska vara."

"Jag har ingen din galning."

"Prata inte mer med mig, du har gått för långt."

Några av sms:en från 42-åringen:

"Jag har dig framför mina ögon, du håller på att göra mig galen."

"Jag mår dåligt nu av att du har hittat den andre. Ja,ja jag ser det. Ja, killen, sov nu, ja Besa sov."

Mordet

Lördagen den 27 november 2010 väntade 42-åringen på parkeringen till hennes bostad. Besa hade varit och handlat medan hennes barn fanns hemma. Vid porten stiger han fram och skjuter henne i huvudet. Hennes barn hittade sedan sin mor vid porten. Besa avlider på tisdagen av sina svåra hjärnskador.

Redan på måndagen hade polisen vittring på 42-åringen. Men han flydde till Tyskland med hjälp av landsmän vilka även åtalades men friades. 42-åringen var anhållen i sin frånvaro men gav upp efter en vecka och överlämnade sig själv. Han nekade dock till mordet. I torsdags föll domen.

Göteborgs tingsrätt dömde

  • Skender Nuha, född 1969, för mord till fängelse 14 år. Han förekommer sedan tidigare under 32 avsnitt i polisens belastningsregister.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och ansåg att Skender Nuha hade uppsåt att döda Besa och "närmast avrättat henne".

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 30 juli 2011

Man skammördade sina sex döttrar

SKAMMORD En man i Pakistan sköt sina sex döttrar efter att han misstänkt att två av dem hade pojkvänner i grannskapet.

I tisdags morse kallade Arif Mubashir in sina sex tonårsdöttrar till sitt rum och sköt dem inför resten av sin familj. Mubashirs fru Musarrat ringde polisen efter dådet.

Mubashir, boende i Punjab, sköt sina döttrar efter att deras bror sagt att två av dem hade pojkvänner i grannskapet. Till polisen sade han att de båda ”saknade heder”. Mannen sade att döttrarna Sameena, 14, och Razia, 16, hade relationer med gymnasiestuderande från grannskapet och att de hade hjälpt varandra. ”Flickorna skulle ha berättat för mig omedelbart, men de slöt upp på varandras sida. De är båda fördärvade”, sade Mubashir till polisen Javed Sial i Tandlianwala.

Polisen har häktat mannen och förbereder åtal. ”Han ångrar inte vad han har gjort. Han skryter om att han skulle göra det igen om han var tvungen”, sade Sial till reportrar.

Tribune

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Alla som kritiserar mångkulturen är inte högerextremister

TERRORDEBATTEN Maj Grandmo, utbildad psykolog och bloggare/debattör, borde vara bekant för de någorlunda rutinerade PI-läsarna. Hon har vid ett flertal tillfällen levererat insiktsfulla och träffande texter om det absurda tillståndet i Sverige, så även i dag då hon på Newsmill skriver om terrordåden i Norge och den vämjeliga efterföljande debatten.

[...]

Här i Sverige har nu framför allt vänstermedia som EXPO fått ett oproportionerligt stort utrymme och givits tolkningsföreträde för detta fruktansvärda dåd. Dessa väljer då den allra enklaste vägen, nämligen att lägga ansvaret på partier som Sverigedemokraterna och de främlingsfientliga och rasistiska strömningarna man tycker sig se överallt. Man har börjat dissikera innehållet på sidor och bloggar som uttrycker tvivel och kritik mot den förda invandringskritiken i Sverige.

Vänstermedia, dit faktiskt SVT platsar, tycks nu brinna av iver att skuldbelägga oss som ser stora problem med det multikulturella samhället. Helt plötsligt har alla som har en kritisk åsikt om mångkulturalismen blivit högerextremister. Ett sådant kollektivt skuldbeläggande brukar såväl politiker som media hävda är orättfärdigt. Exempelvis gäller ju det i högsta grad terrorismen. Att de flesta terroristbrott begås av islamister betyder ju inte att alla muslimer är terrorister.

Vi ska inte generalisera. Sund kritik mot en invandringspolitik som för varje år tycks bli alltmer ohanterlig, stämplas nu redan som rasistisk och främlingsfientlig. Och nu dessutom högerextremistisk. Det gäller sannnerligen att göra det enkelt för sig. Det kollektiva skuldbeläggandet gynnar inte någon, men det missgynnar det viktigaste av allt; demokratin. Michael Jalvings bok ”Sverige – en resa i tystnadens rike”, rörde om ordentligt i grytan. Om nu vänsterkrafterna med sina enkelspåriga resonemang och lösningar ska ta kommandot i debatten kommer Tystnadens rike att bli helt stumt.

Ska då en psykopatisk massmördare medföra att yttrandefriheten kraftigt beskärs? Ja, tyvärr verkar det så efter att man har läst de senaste tidningsledarna och soffdiskussionerna. I sådana fall har Breivik vunnit. Det han vill ha är inte öppenhet och demokrati. Han vill ha starka ledargestalter som håller folket med järnhand. Och som godtyckligt straffar de som inte passar in i systemet.

Så om makteliten kommer att fortsätta sitt kollektiva skuldbeläggande av de som känner misstro inför det mångkulturella samhället så kommer det att ge kraftiga försämringar i det demokratiska systemet då munkavlar kommer att tillverkas på löpande band. Då uppstår paradoxen att Breiviks fruktansvärda attack mot demokratin medför att vi begränsar densamma. En sådan utveckling tror jag ingen egentligen vill ha.

Vi vet alla vilka metoder som ligger vänstern närmast hjärtat när man väl börjar studera det och ta EKG. Censur, nedstängning av internetsidor, minskad tolerans för allt oliktänkande, sanktionerat våld vid högerradikala demonstrationer. Förtryck blir accepterat eftersom det kommer från vänsterhåll. Allt naturligtvis legitimerat genom att de säger sig bekämpa högerextremismen.

Ska vi tillåta ytterligare försämringar av våra demokratiska rättigheter än de vi faktiskt har? Vilket är då viktigast? Det fria ordet eller kampen mot högerextremismen? Och är högerextremismen extra ”ond”? Ja, om vi går tillbaka i nutidshistorien så har kommunistiska diktaturer omhuldats (70-talet), vem minns inte puss-o-kram-kalas på Cuba under Palmetiden och stödet för Kambodja som mördade hundratusentals människor.

Vänsterextremism är minst lika mordisk och grym som högerextremismen. Hur kommer det sig att media ger dessa grupper snygga namn som ”anti-rasister” (vid Sverigedemokraternas demonstrationer) när de går till handgripligt våld; och ”protestaktioner” när våldet blir grövre.

[...]

Newsmill
majgrandmo.com
PI: Maj Grandmo

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 29 juli 2011

Manifestation för terrordådens offer SDU utestängdes

TERRORDÅDEN Den vämjeliga hetsen fortsätter i kölvattnet efter terrordåden i Norge. Tidigare i dag hölls en ljusmanifestation på Sergels torg i Stockholm för att hedra minnet av offren som Anders Behring Breivik så kallblodigt mördade. Fem av riksdagspartiernas ungdomsförbund hade representanter på plats, så även Sverigedemokratisk ungdom, SDU, trots att de inte var inbjudna.

Tusentals människor hade samlats för att hedra offren i de norska terrordåden. Talare var bland annat justitieminister Beatrice Ask (M) och de tidigare socialdemokratiska partiledarna Mona Sahlin och Ingvar Carlsson.

Sahlin:

- Jag har varit så hotad och hatad på de här högerextrema nätsidorna i så många år. Jag ser det verkligen som en hedersbetygelse, att de som hatar demokratin som mest hatar också mig. Det är ett kvitto, säger hon till TT.

Fem ungdomsförbund fanns representerade, även några SDU:are som dock inte hade bjudits in över huvud taget. I slutet av manifestationen kallades representanterna upp. Varje representant fick presentera sig, vilket förbund han/hon kom ifrån och uttrycka sin stora sorg för det som hänt i Norge. Efter det tände representanten ett ljus som ställdes på scenen, allt inför publik.

I samband med att dessa gick upp på scen gick även Gustav Kasselstrand från SDU fram till SSU:arna som stod vid scenen. Han hade själv köpt ett ljus som han ville tända samt uttrycka hans och SDU:s stora sorg. Något han nekades blankt att göra  utan motivering. Stämningen beskrivs som stundtals hotfull, men utan några direkta fysiska konfrontationer. Flera SSU:are och andra vänsterpolitiker blängde surt på SDU:arna och fotograferade dem.

Samtidigt uppges Fredrik Reinfeldt vara på semester i Turkiet.

SvD

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

USA: Muslimsk soldat gripen för terrorplan mot andra soldater

TERRORISM En muslimsk soldat i USA:s armé har erkänt att han planerade att utföra ett terrordåd mot den amerikanska armébasen Fort Hood i Texas. Samma militärbas drabbades av en massaker för två år sedan då en annan muslim öppnade eld och dödade 13 personer. Svensk media skriver mycket knapphändigt om gripandet och undanhåller det faktum att det handlar om en militant muslim.

Naser Jason Abdo, 21, greps av FBI på ett motel i närheten av militärbasen Fort Hood, Texas. Vid gripandet hade han innehav av jihadlitteratur, vapen och material för bombtillverkning. Han greps i onsdags efter att någon hade ringt myndigheterna och rapporterat om en person som uppförde sig på ett misstänkt sätt.

Utredare säger att han ville attackera soldater på militärbasen. I ett uttalande uppges Abdo, som väntar federalt åtal, inte ha haft några medhjälpare. ABC News uppger att målet för det planerade terrorattentatet inte var militärbasen utan en restaurang som ofta besöks av basens anställda.

Abdo är hemmahörande på militärbasen Fort Campbell i Kentucky. Enligt en talesperson på den basen är Abdo misstänkt för barnpornografibrott efter att barnpornografi hittats på hans arbetsdator. 2009 vägrade han att låta sig att bli skickad till Afghanistan och hänvisade till sin religion. Han trodde inte att hans tro skulle vara något problem. ”Jag hade intrycket att jag kunde tjäna både USA:s armé och gud samtidigt.” Han beviljades först avsked från armén som vapenvägrare. Men den 13 maj ställdes istället inför en militär domstol för barnpornografibrott.

Den 5 november 2009 öppnade en annan massmördare eld inne på Fort Hood och dödade 13 och skadade 29 personer. Gärningsmannen var majoren och psykiatrikern Nidal Malik Hasan, även han troende muslim. Rättegången mot honom börjar den 5 mars 2012 och han riskerar dödsstraff. Enligt FBI:s talesperson ska Abdo också ha försökt köpa vapen hos samma vapenhandlare som Hasan. Vapenhandlaren ringde polisen eftersom han och hans anställda kände sig obekväma av Abdos uppträdande och att han inte alls visste vad det var han köpte. Abdo köpte sex pounds (ca 2,7 kg) röksvagt krut och ställde frågor om det. ”Det är en röd flagga för mig”, säger vapenhandlaren. Dessutom köpte han ammunition. I en militär överskottsbutik köpte Abdo även en uniform med Fort Hoods märken på.

Svensk media rapporterar mycket kortfattat om händelsen och nämner ingenting om Abdos bakgrund. Finska YLE skriver däremot att gärningsmannen uppges ha sina rötter i Palestina.

Foxnews
Guardian
CNN
YLE

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Michael Coren intervjuar Robert Spencer

TERRORDÅDEN Michael Coren, gammal bekant på PI vid det här laget som fått en ny TV-show med namnet Coren Tonight på Sun News Network med start i augusti, hoppade nyligen in för Ezra Levant på The Source (även det på Sun) där han intervjuar Robert Spencer från Jihad Watch. Ämnet är Norge och terrordåden.

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

torsdag 28 juli 2011

Två män åtalade för vandalisering av SD-valaffisch

ANTIDEMOKRATER Två män på 23 respektive 21 år beslöt sig under en fest för att spraya över en av Sverigedemokraternas valaffischer med resultatet att de blev åtalade för skadegörelse.

SD hade varit veckans heta diskussionsämne och under festen i början av september 2010 smed man planer med vänner att klottra på en av partiets valaffischer. Senare på kvällen begav sig de två männen tillsammans med några personer ut för att fullfölja sina planer.

Man hittade en SD-affisch utmed en länsväg utanför Östra Grevie och började måla på både affischen och den traktorvagn som affischen satt på med vit sprayfärg.

Oturligt nog för de båda antidemokraterna blev de på hemvägen stoppade av en polispatrull som fått ett tips om deras förehavanden. En av männen hade med sig en påse vars skramlande skvallrade om innehållet. Han fick visa upp innehållet för polisen och där låg mycket riktigt sprayburken. Dessutom hade båda männen sprayfärg på händerna och den ena även på kläderna.

De båda åtalas nu för skadegörelse och enligt åtalet har de orsakat skador för drygt 4 000 kronor. 23-åringen har erkänt medan 21-åringen nekar till brott.

  • Kasper Magnusson, 880630 (vänster)
  • Nils August Fredrik Rydell, 891125 (höger)

Malmö tingsrätt, målnr okänt

Magnusson skriver 2008 en ”nätkrönika” i Aftonbladet där han träffande nog beskriver sig själv som ”hatisk och bitter”.

Media

Skånskan

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Europol: Högerextremister inte farligast

TERRORDÅDEN I kölvattnet av terrordåden i Norge har svensk media gjort sitt yttersta för att försöka koppla Anders Behring Breivik till såväl Sverigedemokraterna som högerextremism – två saker som i sig knappast går ihop. Vidare beskriver massmördaren sig själv som bland annat både anti-rasist och Israelvän i sitt manifest, ytterligare två saker som inte går så jättebra ihop med att vara en högerextremist.

Danska Politiken har talat med Europol, vars statistik över terrordåd förvrängts och ofta används som argument för att islamister minsann inte gör en fluga förnär medan högerextrema och separatister är de riktigt farliga. Detta påstående har vi klätt av vid ett flertal gånger och de som fortsätter att använda argumentet på samma sätt kan inte anses vara något annat än dåligt belästa och närmast ignoranta. Läs mer om detta här, här, här och här.

Svenn Kragh Pedersen, talesman på Europol, säger till Politiken att deras klara budskap är att man inte ska underskatta hoten från islamistisk terrorism och att man även fortsatt ska hålla fokus på den miljön.

Efter terrordåden kommer dock Europol att rikta ett starkare fokus på den högerextremistiska miljön men understryker samtidigt att det är mycket ovanligt att högerextremister utför stora terrorattacker. Enligt Europol är det vanligare att de begår överfall och anlagda bränder.

Under 2010 blev endast ett högerextremt terrorattentat utfört medan vänsterextremister stod för 45 stycken, framför allt separatiströrelser. Islamister stod för tre terrorattentat – men hela 179 blev arresterade för att ha planerat terrorangrepp runt om i världen.

VG

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Arbeiderpartiet har släppt islam lös i Norge

DEBATT KRING TERRORÅDET Lektor Dordi Skuggevik Tande skriver på NRK att man måste se attentatet mot Arbeiderpartiet i ett sammanhang och med islams utveckling i Norge. Hon menar att ”om man inte gör det kommer unga män i vår kultur ställa sig upp mot islamiseringen, ty dessa män känner sorg och vrede eftersom vår kultur aldrig igen kan bli densamma.” Hon skriver också att ”AP har släppt islam lös i Norge och att det var därför AP blev terroristens mål”.

Skuggevik Tande anser att det är viktigt att förstå varför attentaten skedde.

Man måste kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt. När jag vaknade på lördags-morgonen och hörde om det förfärliga som hade skett, tänkte jag på varför det skedde.

Jag har mina tankar om varför det skedde.

Dordi Skuggevik Tande blev känd när hon var i konflikt med biskopen i Trondheim 2000. Den katolske biskopen har senare medgett att han sexuellt har utnyttjat en minderårig pojke. Hon har också fått Kleivaprisen av Surnadal kommune. Kommunledningen i Surnadal diskuterade idag om de skulle ta ifrån henne priset. De tar starkt avstånd från hennes inlägg eftersom de menar att hon visar förståelse för terrordådet.

Vi lämnar över det till hennes eget samvete huruvida hon vill ge tillbaka priset, säger Mons Otnes som är kommunens ordförande

Dordi Skuggevik Tande kontrar med:

Kommunledningen i Surnadal får akta sig väl för att börja instruera enskilda individer i sin kommun om vad de får säga: alla måste kunna yttra sig. Det tillhör en totalitär stats rutiner att försöka tysta folk och kommunledningen  bör omgående ta tillbaka sitt yttrande. De blandar ihop korten och gör sig löjliga, det är tråkigt.

Hon skriver att hon har väntat sig en reaktion på grund av att hon anser att Arbeiderpartiet har släppt islam lös i Norge, utan att begripa vilket raseri detta har skapat i befolkningen.

Jag har inget emot muslimska personer, men jag förbehåller mig rätten att kritisera den totalitära ideologin inom islam. Islam får vi inte diskutera i Norge idag, för vi ska bara vara snälla och hyggliga allihop.

När folk inte ser faran med islamiseringen av Europa, när folk inte får ta till orda i diskussioner, då smäller det. Då börjar bomber och skjutvapen tala. Nåde den som säger något som inte är fullt accepterat och tillåtet, ungefär som en lag, i Norge.

Hon får frågan om det verkligen är den rätta tidpunkten att föra fram sina åsikter om detta, just nu? Skuggevik Tande svarar:

Man måste meddetsamma fråga sig själv ”varför hände detta?”, eftersom det aldrig får lov att hända igen!

NRK

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 27 juli 2011

Nej Expo, våld uppmuntras inte av PI

KOMMENTARER Som ni alla vet, eller åtminstone de som kommenterar, har vi fullt upp med att rensa bort alla som ägnar sig åt personangrepp och diverse andra stupida inlägg. PI finns till för folk ska kunna uttryck sin åsikt i mångt och mycket men det handlar likväl om sunt förnuft, att kunna upprätthålla ett seriöst debattklimat. Generellt tar vi bort mängder med ogenomtänkta inlägg. Vi bannar också de som går över gränsen.

Vi har också oräkneliga gånger påtalat att vi inte under några som helst omständigheter accepterar eller främjar våld, hot eller dylikt. Det finns även i våra regler. Tyvärr slipper en del grova övertramp förbi våra moderatorer emellanåt, något som tas bort snarast möjligt samt bannas.

Expo kan dock inte låta bli att försöka hitta alla tänkbara sätt att utmåla PI om djävulens hantlangare. Idag fick vi mail från Expo-Bengtsson som väl ägnat timmar åt att lusläsa alla kommentarer bara för att ha något skriva om. Han återger några kommentarer som vi missat. De är nu borttagna samt läsarna bannade.

En kommentar återstår dock att spåra upp för radering vilken är denna:

”Det börjar bli hög tid att starta ”motståndsgrupper” liknande dem vid 2:a världskriget! Våra länder blir sakta men säkert ockuperade och detta borde skrämma livet ur varje sann demokrat!”.

Postad på förmiddagen i fredags (22 juli), samma dag galningen Breivik gick bärsärk på eftermiddagen. Sådant vill vi inte se på PI. Vi kan dock inte finna under vilken post den ligger så hjälp med det efterlyses. Finns det fler vi missat, maila oss.

Baserat på dessa övertramp har man nu en artikel om PI och diverse andra bloggar (som vi inte kan lastas för).

Vi ser gärna att Expo, våra läsare och alla andra påpekar övertramp så dessa kan raderas. Men att göra en artikel baserat på fyra kommentarer är bara löjligt – i synnerhet som vi har tusentals kommentarer varje vecka.

Vi tar det igen: Alla som går över gränsen bannas för gott.

Netikett

Vi bannar de som

- Postar eller sprider information och material som utgör barnpornografibrott, olaga våldsskildring, uppmaningar till brott, olaga hot mot PI samt era medskribenter.
- Uttrycker sig på ett olämpligt, stötande, vulgärt, obscent eller oanständigt vis.
- Överför filer eller postar länkar som innehåller virus, trojanska hästar, kedjevirus, skadade filer eller andra program som kan skada någon annans dator eller egendom.
- Gör reklam för kommersiella produkter eller tjänster.
- Skapar en falsk identitet i syfte att vilseleda andra.
- Använder PI för enkäter, tävlingar, pyramidspel, kedjebrev, direktreklam, massutskick av e-post.
- Länkar till extremsajter (extremhögern, extremvänstern och dyl.)

Håll god ton mot varandra

- Var saklig och seriös.
- Skriv på svenska.
- Caps lock av.

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Debatt om SD-politikers blogginlägg

EFTER TERRORDÅDEN Den lokale Sverigedemokraten Eric Hellsborn i Halland skrev ett inlägg i söndags om mångkulturens misslyckande och islamiseringen, i princip de bakomliggande orsakerna som ledde fram till det ofattbara massmordet, utförd av en, enligt oss på PI, svårt psykisk störd man. Hellsborns inlägg är nu borttaget efter krav från partistyrelsen, som tar avstånd från texten.

I Gomorron-studion får först Sven-Olof Sällström (SD) svara på kritiken:

Sedan var det dags för Per Gudmundsson, SVD, och SD-hataren Lisa Bjurwald:

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 26 juli 2011

Jimmie Åkesson: Jag accepterar inget ansvar

Lyssna: Jimmie Åkesson: "Jag accepterar inget ansvar"

TERRORDÅDEN Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson uppger i dag för Sveriges Radio att han inte accepterar några jämförelser mellan Anders Behring Breiviks åsikter och partiets politik.

– Man måste tillåtas kritisera svensk invandringspolitik utan att hållas ansvarig för vad den här massmördaren har gjort, jag accepterar inte att man försöker hålla mig eller mitt parti ansvarigt, säger Jimmie Åkesson.

Relaterat

"Ett angrepp på hela det demokratiska samhället"

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Efter terrordåden: Direktsändning i NRK

TERRORDÅDEN För den som vill fördjupa sig i alla artiklar länkar vi till NRK och SVT.

Lista på saknade och mördade: Dagbladet samt VG

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

SD: Oacceptabelt att använda massmorden i politiskt syfte

TERRORDÅDEN Det har under dagen uppmärksammats att en lokal företrädare för partiet har skrivit om massmorden i Norge på sin blogg. Av texten kan det tolkas som att det är massinvandringspolitiken och skapandet av det mångkulturella samhället som ligger bakom att massmorden kunnat ske. Sverigedemokraterna delar inte den analysen och tar kraftfullt avstånd från alla försök att använda massmorden i den politiska debatten.

Partisekreterare Björn Söder kommenterar:

– Man bör vara väldigt försiktig med att göra politiska analyser i det här läget. Sverigedemokraterna står inte bakom den analysen som görs på den här bloggen. Det är enbart gärningsmannen som bär ansvar för massmorden. Oavsett om det görs av politiska motståndare till oss eller av andra så tycker jag det är ohederligt att vissa försöker göra politik av den här tragiska händelsen.

– Vi har informerat personen som skrev detta att vi inte delar hans analys och det kommer att föras en intern diskussion i partiet om det här.

Mynewsdesk

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Terrordåden: Häktningsförhandlingar i Oslo

TERRORDÅDEN Under eftermiddagens förhandlingar vid tingsrätten i Oslo idag häktades Anders Behring Breivik i åtta veckor med brev-, besöks- och mediaförbud, varav de fyra första i total isolering. Han tilläts inte bära den ‘galauniform’ som han hade tänkt. Han fick också i egna ordalag förklara sina motiv till terrorhandlingarna, men när han började läsa sitt manifest avbröts han.

Förhandlingarna skedde inför lyckta dörrar och den häktade bad domaren Kim Heger om en motivation till detta. Dels fanns säkerhetsaspekten som ett motiv, dels hänsyn till den pågående brottsutredningen, men också att polisen befarade att han skulle kunna uttrycka sig i koder till eventuella anhängare eller medhjälpare. Fortfarande har polisen inte kunnat redovisa för uppskattningsvis hälften av de sex ton konstgödsel han köpte i maj i år.

Domare Heger höll efter avslutade förhandlingar en presskonferens inför ett stort mediauppbåd från jordens alla hörn. Han läste upp grunderna för häktning och även terroristens motiv. Därefter följde frågor som en jurist, som inte hade varit med på förhandlingarna, fick svara på.

Anledningen till angreppet på Arbeiderpartiet är enligt den häktade:

Arbeiderpartiet har mest skuld i Norges utveckling till ett alltmer islamistiskt och multikulturellt samhälle genom invandringen. Landsförräderi straffas med döden och nu har Arbeiderpartiet fått sitt straff. Min avsikt var att minska rekryteringen till Arbeiderpartiet genom att slå till mot sommarlägret. Avsikten var inte att döda så många som möjligt.

Det har framkommit i förhör att gärningsmannen har talat om ”två andra celler  i min organisation”. Något som ska utredas.

Enligt polis som var närvarande vid häktningsförhandlingarna var terroristen lugn och samlad. Han erkänner terrordåden i Oslos politiska centrum och att han skjutit på Utöya. Däremot anser han sig icke vara straffskyldig. Samtidigt är han införstådd med att han kommer att tillbringa resten av sitt liv bakom lås och bom.

Aftenposten

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

måndag 25 juli 2011

Extremvänsterns hyckleri exponerad

VÄNSTERHYCKLERI Nu tävlar det svenska mediakåren tillsammans med vänstern om vem som kan svärta ner oliktänkande mest. Ett solklart exempel på hyckleriet är hur den vänsterextremistiska sajten Arbetarmakt beskrev självmordsattentatet i Stockholm december 2010 respektive händelserna i Norge.

Den 13 december skriver man:

Den nu döde mannens budskap är tydligt och drivs inte av någon irrationell önskan att döda människor i största allmänhet. Det tragiska är att han valt en väg som enbart ledde till att han själv dödades, och att hans hustru miste sin man och hans tre barn miste sin far. Det är det enda resultatet av hans bombdåd. Hans vilja att hämnas för hur hans trosfränder – och andra invånare i Afghanistan och Irak – behandlas, är fullständigt begriplig. Vi instämmer inte i den kör – från statsministern och Beatrice Ask till "experter" som Magnus Ranstorp – som betraktar hans försök att spränga sig själv och andra i luften som enbart en kriminell handling. Det är en politisk handling, men en helt missriktad politisk handling.

Efter Anders Behring Breiviks dåd skriver man i stället:

Han var, kort sagt, motiverad av klasshat mot arbetarrörelsen. Men fokus för hans dödliga hat var faktiskt hans tro på ett islamskt övertagande i Europa – han tror att Arbeiderpartiet är för mjuka mot islam. Denna mani är inte bara något för enskilda högerextremister eller fascister som English Defence League i Storbritannien (vilka han beundrade och kontaktade). Det är ett faktum att islamofobi – den imperialistiska rasismens senaste inkarnation – är stapelvara i åtminstone populära kvällstidningar i Storbritannien och många andra länder. Miljoner människor läser sån't varje dag.

[...]

Arbetarrörelsen i Europas, som står inför framväxten av islamofobi – den moderna antisemitismen i den nuvarande kapitalistiska krisen, måste, sist men inte minst, bekämpa den vid varje steg. Vi får inte ge den ens en tum genom att debattera "mångkulturalismens misslyckande" eller muslimska gruppers påstådda vägran att låta sig integreras.

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Europol ska kartlägga islamfientliga hot

KARTLÄGGNING Europol ska nu tillsätta en specialenhet om 50 experter där man ska kartlägga det ”islamfientliga hotet” i Skandinavien, där man ska bistå de nordiska länderna, något Europol gör på eget intiativ. Enligt Europols talesman Soeren Pedesen finns det fortfarande hot från islamistiskt håll, men det förekommer varningar för att särskilt extremhögern? har blivit allt mer professionell och aggressiv.

Expressen kör vidare på temat och blandar friskt äpplen med päron. Bedöm själva.

Det är dock en punkt vi kan ta upp. Expressen undanhåller friskt andemeningen till brittiska EDLs, existens. EDL  är kort för English Defence Legue. De är dessvärre en blandning av fylleskallar, fotbollshuliganer och allmänt gapande där merparten nog inte riktigt vet vad de protesterar mot. Det ska tilläggas att PI inte har kontakter med dem alls.

Men rätt ska vara rätt. Expressen skriver:

Den högerextrema gruppen EDL ger sig på muslimska invandrare i Luton.

Det är ren lögn. EDL uppstod sommaren 2009 från en grupp som kallade sig ”United Peoples of Luton” som en reaktion på följande man och hans radikala gäng:

Anjem Choudary, nummer två från vänster. Han är brittisk medborgare, advokat, hatisk imam och leder den numera förbjudna militanta islamistgruppen Islam4UK. Deras mål är att införa sharialagar i England. Som brittisk medborgare kan han inte utvisas vilket många politiker och för den delen britter velat en längre tid. Hans jihadistiska nätverk täcker en stor del av Västeuropa och samtliga underrättelsetjänster har fullt upp att kartlägga och bevaka dessa.

Luton

Under våren 2009 höll byn en välkomnande parad för brittiska Afghanistanveteraner i Luton där byborna och anhöriga applåderade sina döttrar och söner. Man passade även på att sörja sina fallna soldater. På plats fanns även Anjem Choudary och hans anhang. De skrek "murderers," "rapists," "terrorists" och "baby killers". Gänget har sedan dess åtalats och fällts för dessa uttalanden. Bybor blev rasande på islamistgänget som skändade deras soldater.

Även i den lilla staden Wootton Basset med drygt 11 000 invånare, belägen vid RAF:s stora flygbas Lyneham, har man en tradition att hedra alla stupade som flygs hem från Afghanistan. Man kör då kortege genom staden och stadens invånare står uppradade med böjda huvuden i respekt för sina döda. Även krigsveteraner, skolklasser och scouter paraderar med fanor.

Detta fick en rasande Anjem Choudary att planera en invasion med 500 jihadister vars mål var att håna de döda och byborna. Men de räknade inte med britternas motstånd. På kort tid fick en facebook-grupp 125 000 medlemmar och hatet mot Choudary var så stort att han ställde in besöket – i ren rädsla över att bli lynchad. Likaså planerade de att demonstrera mitt i centrala London och tåga till parlamentet för att där försöka inta det. Men det blev inget. De vågade inte där heller.

David Cameron har sagt ”that Choudary is one of those people who needs to be looked at seriously in terms of the legality of what he’s saying because he strays, I think, extremely close to the line of encouraging hatred, extremism and violence”

I januari 2010 förbjöds gruppen att verka. Det islamistiska gäng hade även kopplingar till självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, som bodde just i Luton under en tid. Sedan dess har delar av det radikala gänget format en ny grupp som kallar sig Muslims against Crusaders.

Tillbaka till EDL,

De kallar sig själva för en multi-etnisk och multi-religiös grupp, och säger klart och tydligt att den inte vänder sig mot muslimer, utan mot jihadister, de radikala som vill förvandla Storbritannien till ett muslimskt kalifat under sharialagar. Många judiska ungdomar är med i EDL och de har även en avdelning för homosexuella. Till och med chefen för den brittiska polisens avdelning för bekämpning av extremism, Detective Chief Superintendent Adrian Tudway, har sagt han inte kategoriserar EDL som en högerextrem rörelse. Andra håller inte med honom alls.

Tyvärr har EDL:s andemening, att markera mot radikala islamister, ofta urartat i kravaller och polisgripanden. Och inte sällan har det stått maskerade muslimer och vänstermilitanta tillsammans på andra sidan och förvärrat situationen.

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Julafton för svensk media

GAMMELMEDIA Svensk gammelmedia har nu julafton och frossar i det faktum att gärningsmannen bakom terrordåden i Norge är både blond och blåögd, något som upprepas om och om igen. Anders Lindberg, ledarskribent på Aftonbladet, drog även in PI i det osmakliga maskineriet.

Jenny Nordberg på SvD skriver i en krönika under rubriken ”Blond terrorism i kristen skepnad”:

Nu måste vi åter försöka lista ut vad vi ska säga till oss själva och barnen som frågar. Då kan vi välja att verkligen försöka begripa, eller att förklara bort dådet så att det passar oss. Ska vi nöja oss med tesen om en ensam galning, eller ska vi se det i ett sammanhang av ett helt Europa där spänningen kring nya invandrare och misslyckad integration tar sig uttryck i allt från våld till mutter kring köksbordet? Där högerextrema partier har etablerats och samlar väljare över hela kontinenten? När vår egen religion åberopas. Och vårt eget samhälle. Det är inget hot från någon öken. Det är ett blont, blåögt hot. Som vill döda oss. Och som kanske har sympatisörer som just nu hummar instämmande, om att jo, nog hade han ändå rätt i ett och annat.

Bengt Göransson i Expressen vill ha mer politisk korrekthet:

Ökad säkerhet vinner vi genom att ­ öppet diskutera våra värderingar och våra åsikter. Det är inte detsamma som att under tystnad godta det vi finner stötande. Och det kan ­ faktiskt ligga ett värde i att man söker vara vad som ironiskt brukar benämnas ”politiskt korrekt”. Just detta, att veta vad som passar sig att säga, är ingen ­ dålig ­ utgångspunkt för mänsklig samlevnad.
Jag talar inte för en yttre censur men väl för en inre, för odlandet av det som kallas omdöme. Den som anser att andra är ett slags sämre varelser måste lära sig att hålla inne med sin åsikt, och i ett demokratiskt samhälle måste också väljarna inse att de genom sin valhandling påtar sig ett ansvar, inte befriar sig från det genom att lämna ansvaret till den valde.

”Kultur-Sören” på Helsingborgs dagblad tycker att det var bra att gärningsmannen var kristen samt tar upp Europols statistik som vi avhandlat och exponerat som förvanskningar otaliga gånger på PI (läs mer här, här, här och här):

I sådana här sammanhang vill man finna något slags orsak och mening. Den första reaktionen hos många och också hos mig själv var – fördomsfullt – att någon islamistisk organisation hade slagit till, som en reaktion mot Norges deltagande i kriget i Afghanistan. Så var det nu inte, dessbättre. I sammanhanget är det värt att påminna om Europols statistik. 2008 utfördes bara var hundrade terroristattack i Europa av islamistiska extremister. År 2010 utfördes 3 terroristattacker av radikala muslimer och 160 av fundamentalistiska kristna separatister.

Dessutom är han enligt Sören sverigedemokrat:

Breivik är inte nazist, det är viktigt. Han är snarare vad som på svenska skulle kallas en högerextrem sverigedemokrat och nationalist, men också av vad som hittills framkommit en förvirrad våldsromantiker och vapenfettischist.

Lena Sandlin, före detta socialdemokrat och numera politisk chefredaktör för Västerbottens-Kuriren, tycker att de ”främlingsfientliga partierna bär ansvaret”:

- I fyra av de nordiska länderna finns främlingsfientliga partierna representerade. De skapar en legitimitet åt extremistiska idéer i samhället och ger grogrund för sådana här vansinnesdåd, säger Lena Sandlin.

Relaterat

Även PI nu indraget i smutsig vänsterkampanj
"Massmordsanklagelserna mot riksdagspartier är vämjeliga"
Lisa Bjurwald sätter spiken i kistan för sin egen trovärdighet
Frosseri i Norgedåden i TV4:s morgonsoffa
Norsk expert: mångkulturella samhället bakom terrordåden
Några ord om de norska terrordådens eftermäle
Terrordådet i Oslo – reaktioner

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Norways challenge

TERRORDÅDEN I NORGE En ledare i The Jerusalem Post tar upp terrordåden i Norge och konstaterar att medan Europas högerextrema utgör ett reellt hot mot samhället bör tragedin inte få manipuleras av dom som viftar bort det mångkulturella samhällets misslyckande.

[...]

Undoubtedly, there will be those – particularly on the Left – who will extrapolate out from Breivik's horrific act that the real danger facing contemporary Europe is rightwing extremism and that criticism of multiculturalism is nothing more than so much Islamophobia.

While it is still too early to determine definitively Breivik's precise motives, it could very well be that the attack was more pernicious – and more widespread – than the isolated act of a lunatic. Perhaps Brievik's inexcusable act of vicious terror should serve not only as a warning that there may be more elements on the extreme Right willing to use violence to further their goals, but also as an opportunity to seriously reevaluate policies for immigrant integration in Norway and elsewhere. While there is absolutely no justification for the sort of heinous act perpetrated this weekend in Norway, discontent with multiculturalism's failure must not be delegitimatized or mistakenly portrayed as an opinion held by only the most extremist elements of the Right.

Britain's Prime Minister David Cameron and Germany's Chancellor Angela Merkel have both recently lamented the "failure of multiculturalism" in their respective countries.

Amartya Sen, the 1998 Nobel Prize laureate for welfare economics from India, has noted how terribly impractical it is to believe that the coexistence of an array of cultures in close proximity will lead to peace. Without a shared cultural foundation, no meaningful communication among diverse groups is possible, Sen has argued.

Norway, a country so oriented toward promoting peace, where the Muslim population is forecast to increase from 3 percent to 6.5% of the population by 2030, should heed Sen's incisive analysis.

The challenge for Norway in particular and for Europe as a whole, where the Muslim population is expected to account for 8% of the population by 2030 according to a Pew Research Center, is to strike the right balance. Fostering an open society untainted by xenophobia or racism should go hand in hand with protection of unique European culture and values.

Europe's fringe right-wing extremists present a real danger to society. But Oslo's devastating tragedy should not be allowed to be manipulated by those who would cover up the abject failure of multiculturalism.

The Jerusalem Post

Ytterligare en artikel om Anders Behring Breivik i samma tidning: ‘Norway attack suspect had anti-Muslim, pro-Israel views’

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt