tisdag 31 maj 2011

Affes version: Erik Ullenhag utreder främlingsfientlighet

HUMOR Den 6 maj meddelade integrationsminister Erik Ullenhag (FP) att han hade tillsatt en utredning där man ska föreslå åtgärder om hur man ska kunna effektivisera arbetet mot främlingsfientlighet och intolerans. Han och regeringen anser att SD:s inträde i riksdagen ligger bakom ökningen .

– Judar och muslimer som vi pratar med vittnar om att de känner en rädsla för att bära religiösa symboler, och vi har främlingsfientliga händelser, sa Erik Ullenhag.

Affe som driver Affes statistik kunde låta bli detta och har därför gjort en fiktiv SVT-intervju:

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Nattklubbsmordet på väg att lösas fem anhållna

MORD För nästan exakt ett år sedan skedde det brutala mordet inne på en nattklubb i Göteborg. Klockan var strax efter 02.30 den 29 maj i fjol och man festade som bäst inne på restaurang Nivå när vakterna utanför Nivå hade hört bråk och tumult och gick in för att kolla läget. De hörde smällar och trodde först att det var tekniken som hade gått sönder. Men det var ett regelrätt mord på andra våningen.

En maskerad gärningsman hade skjutit en ökänd gangster i halsen invid bardisken. Tre kvinnliga vårdutbildade gäster satte igång med första hjälpen men det var försent. Panik utbröt samtidigt på klubben och flera av gästerna chockades och försökte ta sig ut så snabbt som möjligt.

– Det blev panik eftersom alla ville ut samtidigt. Man var instängd på ett ställe och visste att det fanns en person med pistol någonstans i närheten, säger ett annat vittne.

Entrévakterna låste snabbt dörrarna till nattklubben så att gärningsmannen inte skulle kunna fly, men man var inte tillräckligt snabb. Gärningsmannen lyckades ta sig därifrån under kaoset som uppstod. När polisen kom till platsen identifierades alla kroggäster innan de släpptes ut. Men mördaren slapp undan i det läget.

Mordoffret

Sina Mansouri, född 1985, iranier och var mantalsskriven i Mölndal. Grovt kriminell och välkänd av polisen sedan tidigare i Västra Götaland för bland annat samröre med Bandidos X-Team och Asir. Sina Mansouri knivskar en annan man ett halvår tidigare på samma klubb. Möjligen kan motivet ligga där.

Fem anhållna för delaktighet

Utredningen har gått trögt sedan dess. Länskriminalen fick dock ett genombrott den sista veckan för nu är fem män gripna och anhållna misstänkta för mordet eller medhjälp:

  • Fatmir Selimaj (född 1983), Partille
  • Ilir Selimaj (1984), Partille
  • Rebin Rahim (1985), Partille
  • Kardo Nabil Polos (född 1982), Partille
  • Enes Mehmedagic (född 1980), Bohus

Göteborgs tingsrätt, mål nr kommer

GT
GP
Video

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Muslimsk flicka deltog i skönhetstävling stenades till döds

UKRAINA Katya Koren blev bara 19 år. Hon hittades död och nedgrävd i en by nära sitt hem, stenad till döds. Hennes brott var att delta i en skönhetstävling, vilket stred mot sharialag.

Polisen har inlett en mordutredning och undersöker påståenden om att tre muslimer dödade henne med hänvisning till islam.

En av de tre, en 16-åring, är gripen och har uppgett att flickan ”brutit mot sharialagarna” och just därför inte känner någon ånger inför att ha orsakat hennes död.

Flickans vänner berättar att hon gillade att bära moderiktiga kläder och hade kommit på sjunde plats i en skönhetstävling.

Hennes sargade kropp hittades nedgrävd en vecka efter försvinnandet.

Daily Mail

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

måndag 30 maj 2011

Basar ska få somalier i arbete

BASAR Somalier är den största gruppen av asylsökande och har samtidigt högst arbetslöshetssiffra, inte ens 30 procent är sysselsatta. Hur många tusen det finns i Sverige vet inte PI men rör sig om en hel del. Analfabetismen är utbredd och generellt är somalierna sämst integrerade. Men det ska Göteborgs stad försöka vända på, åtminstone för en del i götet.

PI har tidigare skrivit om planerna på en orientalisk tingel tangel-basar i Malmö. Göteborg ville inte vara sämre på intiativ av den rödgröna sörjan. En basar innebär i princip arabiskt krimskrams, och som vi spaltat upp tidigare: vattenpipor, bönemattor, kaftaner, slöjor, sött te, dadlar, kamelmjölk, egyptisk lakritssaft, zatar, karadé, guldsmeder, somaliska konditorier, grönsaksfyllda lamm, vävda mattor..

I danska Århus ledde starten av en basar till att den danska chefen sa upp sig till slut efter mängder med hot, misshandel, narkotikahandel, svarta pengar, med mera.

Basaren i Göteborg ska nu bli en realisation till hösten där majoriteten i kommunstyrelsen stödjer det. Och här kommer somalierna in i bilden. Man plöjer ner pengar och somalierna (som inte kan läsa/skriva) och andra som vill starta eget ska gå kurs i företagande, med mera.

S, MP och V har tidigare skickat in en ansökan till ESF-rådet, där man sökte deras stöd. Kommunen måste dock betala drygt hälften av vad det kostar att starta basaren, drygt 4 miljoner kr.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

TV-tips: Inifrån moskén med dold kamera

TV4%20Fakta:%20Inifr%C3%A5n%20mosk%C3%A9n%20med%20dold%20kamera

TV-TIPS På söndag kl 21.00 visar TV4 Fakta en dokumentär om hur det verkligen står till i moskéerna och vilka slags övertygelser som präglar dess besökare.

Brittisk dokumentär från 2009. Några brittiska reportrar är på återbesök, efter ett och ett halvt år, i välkända moskéer runt om i Storbritannien. Här får man bland annat följa med när de, med dold kamera, deltar under bönestunder där extremistiska åsikter ropas ut. Även 12/06.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Situationen i Fosie värre än befarat

MALMÖ Nyligen rapporterades det om hur anarki råder på skolorna i Malmöstadsdelen Fosie (läs mer). Nu kommer nästa salva: även på fritidsgårdarna är det stökigt och hotfullt med vapen, våld, slagsmål, droger och sprit som vanliga inslag. Till och med biblioteken pekas ut som stökiga och Arbetsmiljöverket kräver att säkerheten förbättras.

Nyligen besökte Arbetsmiljöverket fritidsgårdarna i Fosie inom ramen för ett projekt för ett säkrare Malmö.

– Det är hot som speglar vårt samhälle, och där fritidsgårdar och stadsdelsbibliotek blivit litet bortglömda, säger arbetsmiljöinspektör Stefan Hult.

– Det görs inte tillräckligt för att skapa tryggare arbetsplatser. Chefen kanske vet, men alla anställda måste få reda på vad de kan och får göra i en hotfull situation, säger Stefan Hult.

Enligt Jörgen Petersson, föreståndare för Lindängens fritidsgård, är inte problemet just deras ungdomar utan de som kommer utifrån.

– Det händer att andra kommer in på fritidsgårdarna, eftersom dörrarna inte är låsta. Lokalerna utnyttjas också av andra, som fältgruppen.

– Vi får gå igenom detta och se vad vi ska göra.

Sydsvenskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

söndag 29 maj 2011

Trotsig asylsökande åtalad för våldtäkt, rån..

DANMARK En 29-årig asylsökande man från Algeriet står åtalad på 16 punkter: våldtäkt på en 15-årig tjej, rån, flera fickstölder, våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen. Han nekar till allt.

29-åringen är inhyst på det ökända Center Sandholm, ett gammalt regement även känt som Sandholmlejren, på Nordsjælland och är Danmarks största asylförvar. Där har minst ett mord skett och flera svåra knivmisshandlar asylsökande emellan. Och extremvänstern har försökt storma området för att ”befria” alla från ”statens förtryck”.

Åter till 29-åringen

Han var flera gånger beväpnad med knivar, en med 11,5 cm blad och en hemmagjord som hade tre blad. Som ficktjuv har han stulit plånböcker och mobiltelefoner på Hovedbanegården (centralstationen), Strøget och på flygplatsen Kastrup.

I oktober greps han efter att ha våldtagit en 15-årig flicka oralt och analt och därefter stulit hennes mobiltelefon bland spåren på Hovedbanegården. Han greps samma dag men släpptes eftersom bevisen inte räckte till.

Den nyvunna friheten utnyttjade han friskt till att stjäla mer från folk. I februari utvecklade det sig till ett grovt rån då han och två andra omringade en man i centrala Köpenhamn och stal pengar och hans Iphone. Mannen följde efter trion och försökte få tillbaka telefonen. Då gick 29-åringen till attack med en kniv och snittade upp mannens arm där huggen blev både djupa och 6-7 cm långa med 2 cm skinnslamsor som hängde utanför. Ett vittne övermannade 29-åringen och därefter återupptog polisen utredningen om våldtäkten.

Åtalet gäller även våld mot tjänsteman på Kastrup där han gick till attack mot två flygplatspoliser som grep honom efter att ha stulit från passagerare.

Hånfull vid rättegången

I veckan som gick startade rättegången mot honom. Men han uppträdde nonchalant och hånfullt hela tiden. När åklagaren Bettina Wøldike frågade var han uppehållit sig vid de olika stölderna, våldtäkten, svarade han med hjälp av en tolk (franska):

- Med vilken rätt har du att fråga mig vad jag gjorde den och den dagen?

När åklagaren ville veta hur det kunde komma sig att han flera mobiltelefoner i sin ägo när han greps svarade 29-åringen:

- Jag vet inte vad det är med detta landet? Vad frågar du mig specifikt om? Ställ riktiga frågor? Du säger ju bara att jag är skyldig men var är dina bevis?

I det läget försökte han hejda sin tolk:

- Nej översätt inte det.

Men rådmannen sa till tolken att översätta allt.

Han nekade till våldtäkten. Åklagaren hänvisade även till polisförhöret, som lästes upp, där han hade sagt att flickan började med att suga av honom och sedan hade analsex med henne.

- Jag vill gärna ändra min förklaring. Jag hade inte sex med henne.

Åklagaren sa då att man funnit hennes DNA på hans penis.

- Du säger ju vad som helst men var är bevisen. Jag vägrar uttala mig mera, bara att jag är oskyldig till allt.

Han fortsatte att vara trotsig och uppkäftig så rådmannen avbröt förhandlingen två gånger och sa till advokaten att ge 29-åringen en uppsträckning om vad som gällde i en dansk rättssal.

Fälls han blir det ett långvarigt fängelsestraff och troligen utvisning.

Ekstrabladet

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Riksdagsislamisten Waberi fick nytt nej till islamisk friskola

ISLAMISERINGEN Moderaternas egen riksdagsislamist, Abdirizak Waberi, fick åter igen nej till planerna på att starta en islamisk friskola i Eskilstuna efter att ärendet behandlats i kommunfullmäktige.

I april fick Waberi nej av barn- och utbildningsnämnden i kommunen (läs mer), chansen kvarstod dock då ärendet även skulle behandlas i kommunfullmäktige, som sammanträdde i veckan där ett slutgiltigt nej förkunnades. Med en klar majoritet avstyrktes ansökan – alla utom Waberis eget parti Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet röstade nej.

Therese Borg (SD) berättar på sin blogg:

Några särskilt långa debatter blev det inte, men däremot ett riktigt lågt påhopp på mig, förstås framfört av Vänsterpartiets gruppledare, med anledning av det Särskilda yttrande som vi lämnade in angående ansökan från Islamiska skolan. Detta yttrande, samt två andra som lämnades in angående ansökningar från andra friskolor, kan läsas nedan. För den som vill se anförandena som hölls i KF, samt det korta replikskiftet mellan Maria Chergui (V) och mig själv, hänvisas till kommunens WebbTV. Jag håller mitt första anförande vid tiden 100.43-106.37. Maria Chergui (V) framför sina "motargument" vid tiden 116.37-121.13, och min replik finns vid tiden 121.23-122.39. Mitt sista anförande hålls vid tiden 135.12-137.16.

Särskilt yttrande

Kommunfullmäktige 2011-05-26

Ärende 21, KSKF/2011:115. Yttrande över ansökan från Islamiska skolan i Eskilstuna om godkännande som huvudman för en fristående förskoleklass, fristående grundskola och fristående fritidshem i Eskilstuna kommun.

Vi i SD Eskilstuna motsätter oss starkt att Islamiska skolan ska få etablera sig i kommunen. Skälen är flera.

För det första måste det konstateras att en konfessionell skola inte är förenlig med religionsfriheten. Barnen ska ha rätt till sin religion, men de måste också ha rätt att undanbe sig religion. Den rätten nekas de om föräldrarna får placera dem i en konfessionell skola.

Vidare finns redan idag en utbredd segregation i kommunen. I vissa bostadsområden är etniskt svenska barn i minoritet. För de muslimska barn med invandrarbakgrund som bor i dessa områden vore en islamisk skola enligt oss förödande. Om barnen får sin undervisning i den skolan istället för i en kommunal skola är risken överhängande att kontakten med svenska barn blir så gott som obefintlig. Hur svårt blir det då inte för de muslimska barn som har invandrarbakgrund att lära sig svenska språket på ett fullgott sätt, och hur ska de någonsin kunna bli en del av samhället?

Ytterligare ett skäl till att vi ställer oss negativa till denna skola är mannen som står bakom ansökan, moderaternas riksdagsledamot Abdirisak Waberi. Det har tidigare uppdagats att det på några av de islamiska skolor som han står bakom förekommer skrifter som går stick i stäv med skolans värdegrund, och det har vid upprepade tillfällen gjorts anmälan till Skolinspektionen som en följd av misstankar om diverse missförhållanden.

Det är också allmänt känt från intervjuer med Waberi, bland annat i dokumentären Slaget om muslimerna som sändes på SVT för något år sedan, att Waberis värderingar och syn på islam inte är förenliga med skolans värdegrund. Han motsätter sig bland annat att flickor och pojkar vistas i samma rum utan övervakning eller att de, till exempel genom handskakning eller dans, rör vid varandra före giftermål. Han menar att det är fel av en muslimsk kvinna att inte bära slöja, han förespråkar att mannen är familjens överhuvud och han har dessutom till vår stora fasa uttryckt att det inte är fel att en man slår sin fru. I en intervju i Eskilstuna-Kurien tidigare i våras framhöll Waberi också att avskiljande av könen ska praktiseras i Islamiska skolan, trots att det inte är förenligt med vare sig jämställdhet eller allas lika värde.

Det må så vara att Waberi inte ska ta aktiv del i undervisningen på denna skola, men det är ändå beklämmande att man vänt sig till honom för att få hjälp med att starta skolan i Eskilstuna. Det tyder på att man hyser förtroende för honom samt att man delar hans värderingar, och det finns därför skäl att befara att skolan inte kommer att leva upp till den värdegrund som fastslås i gällande läroplaner.

Vi i SD Eskilstuna önskar att yttrandet till Skolinspektionen kompletteras med den information som vi lämnat ovan och med våra farhågor, och yrkar bifall till förslaget att avstyrka Islamiska skolans ansökan.

För Sverigedemokraterna Eskilstuna

Kim Fredriksson, Adam Marttinen, Therese Borg, Marie Larsson, Seppo Vuolteenaho

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Grillsäsongen har nått Skogås

MORDBRAND Strax efter kl 3 i natt kom larmet om flera bilbränder på en parkeringsplats vid Duettvägen nära pendeltågsstationen i centrala Skogås. Minst 13 bilar brann. Även delar av en garagelänga skadades. Polisen vet inte hur bränderna har uppstått men betecknar det likväl som grov skadegörelse. Ingen är gripen och boenden har heller inte sett någon i anslutning till bilbränderna.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 28 maj 2011

Förvirrad danskfientlig ledare i GP

DANMARK Sedan Danmark uppgav att man kommer att återupprätta gränskontroller mot Sverige och Tyskland för att stävja den gränsöverskridande organiserade brottsligheten ställde sig de svenska tidningarna på rad och började sjunga en utdragen klagosång som i dag ger eko i GP, där man anser att Danmark borde åtalas för att hota kärnan i EU-samarbetet. Samtidigt påpekar man att öppenheten varit svår att vinna och är värd att försvaras – något som knappast lär öka i takt med islamiseringen.

[...]

Dansk Folkeparti tycker, som andra europeiska främlingsfientliga partier, illa om en värld där människor rör sig fritt. Särskilt människor som ser annorlunda ut, äter annan mat, och ber till Gud i en annan tradition än den egna. Att Dansk Folkeparti vill ha permanenta gränskontroller är alltså inte det minsta konstigt. Partiet lever upp till sin unkna människosyn och inskränkta nationalism.

Konstigt, för att inte säga tragiskt, är det däremot att annars respektabla danska partier, som Venstre, De konservativa och Socialdemokraterna, låter sig utpressas av Dansk Folkeparti. Gränskontrollerna är priset för en uppgörelse om pensionerna.

[...]

EU-kommissionen bör dra Danmark inför EU-domstolen. Öppenheten har varit svår att vinna. Den är värd att försvara. Danmark behöver politiker som inte kröker rygg för frihetens fiender.

GP

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Steningeskolan får inte fira avslutning i kyrkan

SKOLAVSLUTNING Varje vår (eller i december för den delen) är det samma sak. Traditionsenliga skolavslutningar i kyrkan med sång får allt mer stryka på foten eftersom Skolinspektionens och Skolverkets bedömning är att den ska vara icke-konfessionell och närmast värdeneutral. Ni kan ju fundera på varför.

Nu handlar det om Steningeskolan i Steninge. Rektorn har gått över huvudet på de kritiska föräldarna och beslutat att avslutningen ska ske – utanför kyrkan den 17 juni. Barnen – förskola till tredjeklassare – ska då sjunga in sommaren och tacka av sina lärare. Därefter följer en frivillig och traditionell samling i kyrkan, även där utan religiösa inslag och då får man sjunga "Den blomstertid nu kommer".

Steningeskolans rektor Ann-Kristin Engdahl är fåordig. Reaktionerna från föräldrarna har varit "både och" vad gäller positivt och negativt. Men beslutet står fast – ingen präst och ingen skolsamling i kyrkan.

HP

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Insändare: Får lust att utöva arabisk toffel

INSÄNDARE Jag är inte rik. När jag behöver tandvård, vilket är något jag försöker att prioritera, så går jag till folktandvården. Sist jag var där, för första gången på två år, så hade en plomb ramlat ur och behövde fixas. Samtidigt gjordes en ordinär undersökning och lite tandsten togs bort. Kostnad: 2500:- lite drygt. Eftersom jag inte kunde hosta upp den summan på stående fot så ringde jag för att dela upp räkningen. I två fick den delas. Ny policy. Tufft när man inte har så mycket att röra sig med.

Nästa gång jag ska gå till tandläkaren, så planerar jag att åka till andra sidan stan. Gå in på en klinik och klaga högt. Lämna fram en lapp där det står något i stil med: ”Jag är illegal, trots att ingen är det och har ondare än någon annan någonsin haft! Jag får inte stanna i landet och lider alla helvetets kval! Hjälp mig eller du är en rasist.” Nej, så ska det inte stå på lappen och inte heller kommer jag gapa och skrika. Är lite för svensk för det. Däremot: ”Jag har ingen asyl, inget personnummer och ont. Hjälp mig.” Vad tror ni, kan det funka, eller måste man ha någon form av intyg på avslag? Måste man ha bevis på att man är illegal?

Ni vet ibland, då man ser en eller annan film som handlar om en avlägsen framtid, då funderar man över hur bra man egentligen har det. På film så kan framtiden ibland gestaltas hemskt mörkt. Med en massa våld, konstiga lagar, censur och maktfullkomliga ledare som sitter i semifolkvalda regeringar och bestämmer fullkomliga vansinnigheter. Dessa filmer är ibland så vridna att man nästan kan uppfatta dem som smått komiska. Idag slog det mig. Men nu då? Hur är det nu och hur skulle någon som såg en film om nu för hundra år sedan ha uppfattat oss? Är vi så indoktrinerade och verklighetsfrånvända att vi inte kan uppfatta vad som håller på att ske mitt under näsan på oss? Skrämmande egentligen och tyvärr ingen framtidsfilm, utan nu.

Det finns en sak som jag har väldigt svårt för. En sak jag förstår, men inte vill förstå. Det är det fenomenet med att svenska ungdomar, uppvuxna i svenska hem med svenska föräldrar, helt plötsligt börjar bryta. Helt plötsligt börjar bryta och använda sig av nysvenska ord. Nysvenskan kan jag leva med. Låneord är ju inget nytt och det ser jag inget större fel i, men brytning. Jag förstår att det tas till i ett försök att passa in, men det är rent patetiskt. Jag känner mig kränkt i hörselgångarna av dylikt beteende. Man får ju rent ut sagt en oroväckande lust att utöva nymodigheten ”arabisk toffel” på dessa ungar. Det borde inte vara coolt att anpassa sig till nykomna. Det borde däremot vara coolt för nykomna att anpassa sig till oss. Det är något som vår regering borde ta och jobba med. Att göra det svenska coolt.

Ja, kunde Mona stå och helt seriöst tala om hur häftigt det är att betala skatt, så är väl inte detta helt oöverkomligt?

Olsson

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 27 maj 2011

Förskolelärare fälld för ringa misshandel av dagisbarn

MISSHANDEL När dagisbarnet bet ett annat barn i fingret tyckte förskoleläraren att det var en bra idé att genom ett slag visa att man inte gör så. Själv menar läraren att hon bara snuddade lite lätt vid barnets mun, men enligt en kollega handlade det om just ett slag som gjorde att barnet började gråta.

Läraren sades upp från sin tjänst och åtalades för misshandel. Tingsrätten menade att man saknade anledning till att betvivla kollegans trovärdighet trots att det rådde en viss osämja dem emellan. Dock kunde det inte uteslutas att kollegan misstagit sig om vad som skett.

Rektorn uppgav under rättegången att hon inte hört något om en ”förklarande gest” då hon efter händelsen talade med den åtalade läraren. Tingsrätten menar dock att det inte kan uteslutas att läraren faktiskt försökt förklara sin version av händelseförloppet, men att rektorn då missuppfattat henne eftersom läraren har svårigheter med att uttrycka sig på svenska.

Gärningen kunde inte bevisas ansåg tingsrätten och åtalet ogillades. Rättens ordförande var dock skiljaktig och ansåg att kollegans berättelse skulle kunnat läggas till grund för bedömningen och att läraren skulle kunna dömas till villkorlig dom för misshandel av normalgraden.

Hovrätten gör dock en annan bedömning. Kollegans vittnesmål i kombination med att läraren uppträtt ångerfullt i samtalet med rektorn för att man anser det utrett att misshandeln, som bedöms som ringa, faktiskt ägt rum.

Dom

Myriam Mirza Garay Poncé, 571101, döms för ringa misshandel av den då knappt tvååriga flickan till 50 dagsböter å 50 kronor plus ett skadestånd på 5 000 kronor.

Hovrätten för Västra Sverige, B 4125-10; Göteborgs tingsrätt, B 14021-09

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Mångkulturell simskolesatsning

SIMNING Som PI kunde rapportera i går vill sossarna i Malmö satsa på utbildning på elevernas respektive hemspråk och således spä på de deras stora klyftorna i det svenska samhället (läs mer). Nu är det simkunnigheten som ska läras ut på diverse språk och det hela ska bekostas av Postkodlotteriet – en verksamhet ökänd för att ha gjort ledningen ordentligt rika på bekostnad av godtrogna svenskar.

Simkunskaperna hos invandrare och deras barn är sämre än hos svenskar, därmed vill Svenska livräddningssällskapet utbilda simlärare med utländsk bakgrund.

– Det syns tyvärr i drunkningsstatistiken. Vi har ju egna medarbetare som kommer från andra länder, men vi har missat att ta hjälp av de invandrargrupper som finns i olika områden. Tanken nu är att utbilda personer som är flerspråkiga och vill vara förebilder för barn i sitt bostadsområde, säger Mona Lisa Wernesten, projektledare på Svenska livräddningssällskapet.

Just nu pågår en veckolång kurs i vilken bland annat ledare från en muslimsk kvinnoförening i Göteborg deltar. Dessa ska sedan hyra in sig i simhallar för att hålla simskola.

LT

Postkodlotteriet

Kalaset betalas av Postkodlotteriet vars ledning har gjort sig en rejäl hacka på godtrogna svenskar som trott att merparten går till behjärtansvärda ändamål. Även Postkodlotteriets aggressiva marknadsföring har varit föremål för debatt.

Exempelvis tjänade VD:n Niclas Kjellström-Matseke förra året sex miljoner kronor. Endast 27 procent av de svenska intäkterna går till välgörenhet.

Aftonbladet

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Den svenska invandringspolitikens flathet i ett nötskal

TRAVESTI En grupp illegala invandrare, iranier, demonstrerar på Gustaf Adolfs torg i Göteborg. Då de är just illegala saknar de rättigheter, men trots detta kan de inte skickas tillbaka till Iran. En av dem, Mehdi, har befunnit sig i Sverige i åtta år och har jobbat bland annat som pizzabagare, städare och numera kör han svarttaxi – i vilken han i bland stoppas av polisen, som inte ens kan ge honom böter då han saknar ett personnummer. Möt den svenska invandringspolitikens bisarra verklighet.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Nytt beslut: Styrkt identitet krävs för att flytta till Sverige

ASYLSÖKANDE I en dom från den 12 maj slog Migrationsöverdomstolen fast att styrkt identitet är ett krav för att få uppehållstillstånd på grund av anknytning, när ansökan görs före inresan i Sverige. Domen berör alla nationalitete. De som söker uppehållstillstånd från utlandet för att flytta till en person som bor i Sverige, måste kunna klarlägga sin identitet. Det betyder att om identitetskravet inte är uppfyllt måste Migrationsverket avslå en ansökan om uppehållstillstånd. Då undersöker inte Migrationsverket heller om det finns en anknytning till personen i Sverige.

Migrationsöverdomstolens dom (fallet redovisas i länken) och beslut har stor betydelse för somaliska medborgare. Eftersom Sverige inte godkänner några somaliska identitetshandlingar utfärdade efter 1991, blir det mycket svårt för en somalisk medborgare i utlandet att få uppehållstillstånd för att flytta till en familjemedlem i Sverige. Problemen har uppmärksammats av politiker i Sverige. I den migrationspolitiska överenskommelsen mellan regeringen och Miljöpartiet från den 3 mars i år stod det att parterna ska hitta en lösning på ”problematiken med kravet på pass och styrkt identitet i familjeåterföreningsfall.”

Migrationsverket
Migrationsöverdomstolens dom UM 8325-10 och beslut UM 9536-10.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

torsdag 26 maj 2011

Sossarna i Malmö inför undervisning på bl a arabiska för grundskoleelever

SKOLAN Roger på Muslimska Friskolan har snappat upp lite från Malmö stads kommunfullmäktige den 26 maj. Roger redogör för beslutet:

”Malmös skolkommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (s) tänker införa att hälften av Malmös grundskolelever ska erbjudas undervisning i matte, fysik och andra ämnen på sitt hemspråk under ordinarie skoltid. Hon säger att 50 procent av Malmös grundskolelever har annat modersmål än svenska och då bäst skulle lära sig ämnena på hemspråket i stället för svenska. De språk som främst avses är arabiska, somaliska, bosniska och afghanska.

Detta avslöjades i Malmö kommunfullmäktige som sammanträdde torsdag eftermiddag 26 maj 2011. Endast sverigedemokraterna protesterade mot förslaget och menade att undervisningen ska vara på svenska. SD hänvisade till den försöksverksamhet socialdemokraterna infört på en del malmöskolor med språkligt homogena klasser för exempelvis araber och som misslyckats. SD frågade Jammeh om hon ämnar införa etniskt homogena invandrarklasser för varje invandrarspråk på grundskolorna. Jammeh vägrade svara. Inga andra partier bland de rödgröna eller borgerliga hade något att invända mot Jammehs förslag. Endast SPI gick på SD:s linje. Därmed går Jammehs förslag igenom.”

Kvalitetsredovisning för den pedagogiska verksamheten i Malmö stad 2010
Webtv – punkt 10. Spola framåt till tidskod 01:05:20

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Debatt mellan SD och FP i Linköping

Video:



Sändes i Östnytt 17 maj 2011

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel

Icke-västliga invandrare bakom alla överfallsvåldtäkter i Oslo senaste 5 åren

Video:



Sändes i NRK 2011-05-25

http://politisktinkorrekt.info/2011/05/26/invandrare-kraftigt-overrepresenter...

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel

SDU uppmanar övriga ungdomsförbund att ta avstånd från vänstervåldet

POLITISKT VÅLD Sverigedemokratisk Ungdom skickade under gårdagen ut en uppmaning till riksdagspartiernas ungdomsförbund om att ta avstånd från det politiskt motiverade våld som vänsterextremister utövar gentemot representanter för SDU och andra meningsmotståndare. Brevet i sin helhet finns att läsa nedan:

”Upprop mot det politiska våldet!

Den 19 maj misshandlades två SDU-aktivister av vänsterextremister på öppen gata i Uppsala. Det var en i raden av olika attacker mot ungdomsförbundet. De senaste veckorna har politiska motståndare till SDU försökt störa våra bokbord och flygbladsutdelningar. Under valrörelsen i Västra Götaland attackerades förbundsföreträdare med sten, varpå en bilruta krossades och glassplittret träffade offrets ansikte. Vår antirasistiska demonstration i Göteborg den 10 april attackerades med stenar, flaskor, bomber och ägg. Nu har alltså SDU-aktivister misshandlats av gatans parlament under en flygbladsutdelning.

Etablissemangets tystnad är kompakt. Inte heller har något ungdomsförbund eller riksdagsparti tagit avstånd från våldet. SDU ser det som självklart att inga ungdomar ska ofredas, hotas eller misshandlas på grund av sin politiska hemvist.

Med anledning av ovanstående händelser ställer jag, å Sverigedemokratisk Ungdoms (SDU) förbundsstyrelses vägnar, tre frågor till dig som förbundsordförande för ett riksdagspartis ungdomsförbund:

Tar ditt förbund avstånd från det politiskt betingade våldet mot SDU?

Erkänner ditt förbund det vänsterextrema våldet som ett allvarligt samhällsproblem?

Stödjer ditt ungdomsförbund SDU:s demonstration mot det vänsterextrema våldet i Uppsala den 5 juni?

Era svar offentliggörs om en vecka, onsdagen den 1 juni.

Stockholm den 25 maj 2011,

Gustav Kasselstrand, Förbundsordförande Sverigedemokratisk Ungdom (SDU)”

För mer information

William Hahne, SDU:s pressekreterare

william.hahne@sdu.nu | 0708-183323

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Invandrare kraftigt överrepresenterade i norsk våldtäktsstatistik

NORGE UPPDATERAT Den norska polisen presenterade i dag våldtäktsstatistik för 2010 i Oslo och trenden är klar: den genomsnittliga våldtäktsmannen är i 20-årsåldern och invandrare. Offret är norskt. Detta gäller dock samtliga våldtäkter – när det gäller överfallsvåldtäkter är gärningsmannen invandrare i 100 procent av fallen.

Man tror att det finns ett stort mörkertal bakom siffrorna och att bara omkring tio procent av våldtäkterna anmäls.

Enligt Oslopolisen ligger nya frigjorda sexualtrender bakom många av våldtäkterna i huvudstaden. Marianne Sætre har forskat på vad som ligger bakom de totalt 189 anmälda våldtäkterna under 2010.

En nedgång i antalet våldtäkter har dock skett under de senaste tio åren – trots att antalet anmälningar har ökat – eftersom befolkningen under samma period har ökat.

Enligt Oslopolisen är etnicitet en stor faktor i de anmälda våldtäkterna. Den typiska gärningsmannen är invandrare och är i 20-årsåldern. Det typiska offret däremot är en norsk kvinna i samma ålder.

65 procent av alla de utpekade gärningsmännen har icke-norsk bakgrund. Några av dem är andra generationens invandrare och är födda och uppväxta i Norge medan andra är utländska medborgare.

70 procent av offren är norska och de allra flesta kvinnor.

- I perioden siden 2007 har antallet ikke-vestlige gjerningsmenn gått ned, sier politiinspektør og leder for Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde.

20 procent av de förmodade gärningsmännen har afrikansk bakgrund och utgör den största etniska gruppen utöver norrmän, följt av Mellanöstern (15 procent) och Asien (14,5 procent).

Siffrorna säger dock inget om orsakerna till våldtäkterna. Polisen har emellertid tittat närmare på varför kvinnor våldtas, baserat på vad de uppgett i förhör.

- Det har vært en endring i vår seksualkultur. Vi har i undersøkelsen sett at det er en stor økning i eksperiementell seksualitet, og at jentene er langt mer aktive enn tidligere. Men i møte med en partner kan de så komme til et punkt der de ikke vil være med lenger og opplever sin seksualitet som krenket, sier Marianne Sætre, analytiker ved Oslo politidistrikt.

Polisen vill nyansera bilden av en passiv kvinna och en brutal våldtäktsman.

- Både mann og kvinne er aktive i den innledende fasen, og krenkelsene kommer underveis, sier Sætre som beskrivelse av en typisk overgrepssituasjon.

I Oslo finns många olika subkulturer där de olika miljöerna kan uppvisa olika stor förståelse för var gränserna för en kränkning går. Även alkohol anges som en försvårande omständighet.

- Dette gjelder like mye for guttene som for jentene. I en ruset situasjon kan de plutselig bli en overgriper uten at de ønsket det, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, som håper de nå kan sette igang en debatt rundt rus og seksualitet.

Aftenposten

Överfallsvåldtäkter

Något som just Aftenposten dock inte tar upp är att då det gäller överfallsvåldtäkter är det fortfarande 100 procent invandrare som ligger bakom. Detta tas upp i dagens Dagsrevyen.

Tidigare har Oslopolisen konstaterat att samtliga gärningsmän gällande överfallsvåldtäkter under en treårsperiod varit invandrare. Nu har det alltså gått två år till och gärningsmännen förblir de samma.

Aftenposten censurerar?

Observera att Aftenposten har uppdaterat artikeln 23.04 och tagit bort stora delar av den ursprungliga informationen som bland annat handlade om just invandrares överrepresentation. Allt som finns i vårt inlägg stod dock där tidigare i dag. Kanske är norska medier inte mycket bättre än svenska trots allt.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 25 maj 2011

Invandrare kraftigt överrepresenterade i norsk våldtäktsstatistik

NORGE Den norska polisen presenterade i dag våldtäktsstatistik för 2010 och trenden är klar: den genomsnittliga våldtäktsmannen är i 20-årsåldern och invandrare. Offret är norskt. Enligt Oslopolisen ligger nya frigjorda sexualtrender bakom många av våldtäkterna i huvudstaden. Marianne Sætre har forskat på vad som ligger bakom de totalt 189 anmälda våldtäkterna under 2010.

Man tror att det finns ett stort mörkertal bakom siffrorna och att bara omkring tio procent av våldtäkterna anmäls.

Enligt polisens siffror har en nedgång i antalet våldtäkter skett under de senaste tio åren – trots att antalet anmälningar har ökat – eftersom befolkningen under samma period har ökat.

Enligt Oslopolisen är etnicitet en stor faktor i de anmälda våldtäkterna. Den typiska gärningsmannen är invandrare och är i 20-årsåldern. Det typiska offret däremot är en norsk kvinna i samma ålder.

65 procent av alla de utpekade gärningsmännen har icke-norsk bakgrund. Några av dem är andra generationens invandrare och är födda och uppväxta i Norge medan andra är utländska medborgare.

70 procent av offren är norska och de allra flesta kvinnor.

- I perioden siden 2007 har antallet ikke-vestlige gjerningsmenn gått ned, sier politiinspektør og leder for Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde.

20 procent av de förmodade gärningsmännen har afrikansk bakgrund och utgör den största etniska gruppen utöver norrmän, följt av Mellanöstern (15 procent) och Asien (14,5 procent).

Siffrorna säger dock inget om orsakerna till våldtäkterna. Polisen har emellertid tittat närmare på varför kvinnor våldtas, baserat på vad de uppgett i förhör.

- Det har vært en endring i vår seksualkultur. Vi har i undersøkelsen sett at det er en stor økning i eksperiementell seksualitet, og at jentene er langt mer aktive enn tidligere. Men i møte med en partner kan de så komme til et punkt der de ikke vil være med lenger og opplever sin seksualitet som krenket, sier Marianne Sætre, analytiker ved Oslo politidistrikt.

Polisen vill nyansera bilden av en passiv kvinna och en brutal våldtäktsman.

- Både mann og kvinne er aktive i den innledende fasen, og krenkelsene kommer underveis, sier Sætre som beskrivelse av en typisk overgrepssituasjon.

I Oslo finns många olika subkulturer där de olika miljöerna kan uppvisa olika stor förståelse för var gränserna för en kränkning går. Även alkohol anges som en försvårande omständighet.

- Dette gjelder like mye for guttene som for jentene. I en ruset situasjon kan de plutselig bli en overgriper uten at de ønsket det, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, som håper de nå kan sette igang en debatt rundt rus og seksualitet.

Tidigare har Oslopolisen konstaterat att samtliga gärningsmän gällande våldtäkt under en treårsperiod varit invandrare.

Aftenposten

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt