lördag 30 april 2011

Gripna: Al-Qaida cell i Tyskland utgjorde Concrete and imminent danger

Maskerade insatspoliser utanför en tingsrätt i Karlsruhne, där männen häktades.

TERRORISM Polisen i Tyskland grep på fredagen tre män som misstänks ha planerat terrordåd i Tyskland. enligt uppgifter mot kollektivtrafiken och/eller mot Eurovision Song Contest den 14 maj som hålls i Dusseldorf. Polisen beslagtog stora mängder sprängämnen i samband med gripandena. Trion är redan döpt till ‘the Düsseldorf Cell’

Männen greps i delstaten Nordrhein-Westfalen. Enligt tidningen Bildt är de tyska medborgare födda i Marocko, och de tros ha kopplingar till terroristnätverket al-Qaida. Polisen fäste uppmärksamhet vid att männen försökte köpa stora mängder kemikalier på olika apotek. Kemikalierna kan användas för att tillverka bomber. Polisen följde också med männens mobil- och datoranvändning.

– Vi lyckades avvärja ett verkligt och omedelbart hot. Det här visar att Tyskland fortfarande är ett mål för internationella terrorister och att vi måste förbli alerta, sade inrikesminister Hans-Peter Friedrich.

The Guardian
MSNBC
Huffington
Spiegel



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Trevlig Valborgsmässoafton önskar PI

VALBORG Värm upp med lite skönsång och en stor eld inför aftonens begivenheter. Njut sedan av en trevlig kväll vid den sprakande brasan var ni nu än tänker fira.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Koranbränningen: Terry Jones försvarade sig i rätten

KORANBRÄNNINGEN Terry Jones greps som bekant inför hans planerade demonstration utanför en moské i Dearborn, Michigan den 22 april. Några inslag om gripandet, muslimska protester, en lång debatt och hans försvar i rätten (video 3).

Lång debatt

Relaterat

Terry Jones



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 29 april 2011

Den islamska fanatismens vansinne: Niqabs äter spaghetti

TRUBBEL MED NIQAB En läsare påpekade mycket riktigt att isnalget är från en brittisk humorserie – dolda kamera inslag. Det förtar dock inte vad sharialagar innebär för de kvinnor som lever med eländet

Bonus: SVT i en nära islamiserad framtid

Minns ni det synnerligen utskällda Halal-TV i SVT, där en trio slöjor försökte sig på programledarrollen? Än i dag vet ingen vad de ville uppnå med serien. En av dem fick i samband med sändningsperioden erbjudande att käckt presentera vädret i ett fejkat inslag i pensionärernas favoritserie Go’ Kväll. PI undrar fortfarande hur många seniorer som satte kvällskaffet i fel hals.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Zigenerska nekades bostad DO ordnar 120 000 kr

ZIGENARE En zigenerska och dennes barn ville hyra lägenhet i Alvesta. Till en början var hyresvärden positiv men ändrade sig sedan när han fick klart för sig vid ett möte att det var en zigenarfamilj. Hyresvärden sa att han måste fråga övriga hyresgäster om de ville bo granne med zigenare. Efter några dagar fick zigenerskan besked om att hon inte fick hyra lägenheten.

Zigenerskan anmälde och DO bedömde att hyresvärden utsatt kvinnan för diskriminering som har samband med hennes etniska tillhörighet. Under utredningen har hyresvärden förnekat diskriminering. DO beslutade också stämma hyresvärden i domstol men erbjöd först denne att ingå en förlikning för att lösa tvisten. DO och hyresvärden har nu träffat en överenskommelse som ger kvinnan och hennes barn 120 000 kronor.

– Tillgång till bostad är en mänsklig rättighet. Vi ser i anmälningarna till DO att det är en rättighet som romer ofta förnekas. Det är allvarligt, utan en fast bostad är det många gånger svårt eller omöjligt att ta makten över de egna livsvillkoren, säger John Stauffer, jurist på DO.

Ärendenummer ANM 2009/519

Axplock

Sir Elton John, hans förmögna grannar och kampen för att hålla zigenare utanför deras by
England: Zigenare stjäl för 200 miljoner pund årligen
Det Stora Svenska Hyckleriet – irländskt resandefolk
Storbråk på camping efter nekat inträde
Utlänningar skimmade 127 konton på miljonbelopp
Polisen varnar för "rosförsäljerskor" i Västerås
Varning för falska poliser och hemtjänstpersonal
Zigenare stal på bibliotek
Riksåklagaren överklagar koppleridom till HD
Kaninplågarna förbjuds inneha djur
11-årig flicka på svensk stöldturné
Zigenare fällda för åldringsrån i Norge
60 000 till kränkta zigenare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Demonstration mot Sannfinländarna i Helsingfors

FINLAND På torsdagen samlades omkring 1 200 personer framför riksdagshuset i Helsingfors för att demonstrera mot Sannfinländarna och för ”ett tolerant och mångkulturellt Finland”.

HBL
HBL



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

torsdag 28 april 2011

Rasismen anfaller en sosses syn på omvärlden

SOSSEDRAVEL Magnus Manhammar, 30, är enligt egen utsago en internationellt engagerad socialdemokrat. Förutom att blogga och skriva krönikor på Sydöstran arbetar han på Expo utbildning. Han härstammar från Karlskrona men bor numera i en förort till Stockholm. Bilden ovan till höger är hans profilbild på Facebook. I sin senaste krönika skriver han under rubriken ”Rasismen anfaller”.

Finnarna har gjort det. Likaså danskarna och norrmännen. Svenskarna har inte gjort det, än i alla fall. I Finland, Danmark och Norge har de etablerade partierna redan anpassat sig efter de rasistiska partiernas problembild av samhället. I Danmarks senaste valrörelse handlade mer än hälften av all politisk debatt i media om hatet mot muslimer och andra invandrade danskar. I Norge och Finland har idag nästan alla partier lagt om sin politik i försök att locka till sig de rasistiska väljarna.

Resultatet har inte låtit vänta på sig. I samtliga tre grannländer har de rasistiska partiernas väljarstöd skjutit i höjden. I Finland triumferade Sannfinländarna för en vecka sedan då de blev tredje största parti i valet. I Europa blåser det nu bruna vindar och partier vars retorik ekar av stöveltramp är på stark frammarsch över hela kontinenten. En sådan utveckling borde skapa en stark motreaktion, men möts istället oftast av en ryggradslös hållning av det övriga samhället.

I Sverige har de etablerade partierna än så länge inte anpassat sig nämnvärt efter de högerextrema Sverigedemokraterna. I mars togs ett viktigt steg i motsatt riktning då den borgerliga alliansen gjorde en överenskommelse om migrationspolitiken med Miljöpartiet.
Överenskommelsen andades en sund humanism och den kommer i praktiken betyda att SD är blockerade från att få något inflytande över migrationspolitiken fram till valet 2014.

Läs resten av krönikan på Sydöstran.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Arkitekturen roten till det onda?

KRÖNIKA Återigen brinner det i våra förorter, nu senast i det mångkulturellt berikade Bergsjö-området i Göteborg natten till den 28 april då fyra bilar hastigt och lustigt började brinna. Även Frölunda och Hammarkullen har senaste tiden varit hårt drabbade av bilbränder. I en serie debattartiklar i Göteborgsposten har på senare tid förts en diskussion om att det skulle vara den misslyckade arkitekturen och boendemiljöerna som är orsaken till att områdena är socialt urartade, snarare än att det skulle vara de boendes eget fel att utanförskap och kriminaliteten frodas.

Återigen brinner det i våra förorter, nu senast i det mångkulturellt berikade Bergsjö-området i Göteborg natten till den 28 april då fyra bilar hastigt och lustigt började brinna. Även Frölunda och Hammarkullen har senaste tiden varit hårt drabbade av bilbränder. Med det bättre vädret och då folk allt mer börjar vara ute om kvällar och helger tycks bilbränder återigen bli en populär hobby i våra förorter. På senare tid har mängder av sådana bränder ägt rum runt om i landet, inte bara i Göteborgsområdet.

Bortsett från små notiser i lokaltidningarna på de orter där bränderna äger rum märks ingenting i övrig media. Ingen på nyhetsredaktionerna tycks vilja se mönstret, och om man ser det så skriver man inte om det. Det som tidigare vållade stora rubriker även i nationella media – upplopp och bränder – tycks ha blivit invant och accepterat, precis som hedersrelaterade brott och leder nu vanligen bara till små notiser i lokaltidningar.

Samtidigt har på sista tiden förts en debatt i vissa medier om arkitekturens skuld till det som händer – att det är den misslyckade arkitekturens fel att folk blir asociala, hamnar i utanförskap och "hittar på dumheter".

Många av de förortsområden vi nu diskuterar byggdes på 60- och 70-talen som en del i det jättelika miljonprogrammet – en satsning från staten och de dåvarande socialdemokratiska regeringarna att på kort tid skapa en miljon nya bostäder runt om i landet. Eftersom socialdemokraterna ofta karaktäriseras som ett ”betongparti” byggdes följdaktligen också husen i betong. Förmodligen ligger det något i kritiken mot arkitekturen för särskilt inbjudande eller trevliga är områdena i många fall inte, och liknar ofta bostadsområden i gamla Sovjetunionen eller DDR och mycket hade säkert kunnat göras bättre redan från början, men är det arkitekturens och byggnadernas fel att boende i områdena hamnar i utanförskap, att kriminaliteten frodas, att stenkastning och bilbränder hör till vardagen, att arbetslösheten i dessa områden är skyhögt över riksgenomsnittet och mycket annat?

Vi skall komma ihåg att innan den nuvarande massinvandringspolitiken tog sin början och helt urartade var det i många fall svenskar som bodde i områdena, ofta svenskar som flyttade in till storstäderna från landsbygden – under denna period var det en enorm omflyttning i landet, från landsbygden som snabbt avfolkades och in till städerna där arbetstillfällena fanns.

Säkert fanns det sociala problem i områdena även då, missbruk och skadegörelse och mycket annat men knappast i den skalan och förmodligen inte stenkastning mot polis och räddningstjänst, eller anlagda bränder.

Debatten om förortens arkitektur rasade som hetast under mars, efter några artiklar i Göteborgsposten av arkitekten Mark Isitt. I artiklarna presenterade han bland annat enkel ekvation: låga hus ger låg brottslighet och höga hus ger hög brottslighet. ”Det är en nästan oförskämt simpel teori som sticker hål på alla de komplexa modeller och metodiker som samhällsforskarna pysslar med”, skrev han bland annat i sina artiklar.

Andra debattörer argumenterade emot och menade att brottsligheten inte skulle bli mindre bara för att husen skulle vara lägre. Ytterligare någon annan hävdade att brottsligheten i de aktuella områdena inte var högre där än i andra delar av staden. Med tanke på att det var BRÅ som tagit fram dom uppgifterna kanske dom skall tas med en nypa salt…

Men är det så enkelt att höga hus med automatik också ger hög brottslighet? Så frågan kvarstår – varför denna brottslighet och utanförskap just idag i just dessa områden, då den tydligen inte fanns på samma utpräglade sätt då områdena skapades för 30 – 40 år sedan. Är det byggnaderna och miljön som gör folket som bor där alldeles bindgalna, eller beror problemen trots allt på de som bor i områdena idag?

Så vad kom först, hönan eller ägget? Vad är egentligen roten till det onda – är det arkitekturens fel att områdena idag är gettoiserade och socialt urartade, eller är problemet att invandringen helt tagit överhanden och trängt ut de flesta av den svenska ursprungliga befolkningen?



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Frankrike och Italien vill stänga gränser

INVASIONEN FRÅN NORDAFRIKA Frankrikes och Italiens presidenter, Nicolas Sarkozy och Silvio Berlusconi, vill som en effekt av den massiva tillströmning av nordafrikaner till Europa via den italienska ön Lampedusa upphäva eller åtminstone revidera Schengensamarbetet, vilket bland annat innebär fri rörelse över nationsgränserna.

Drygt 400 miljoner människor i 25 länder åtnjuter i dag det passfria resandet över nationsgränserna som Schengensamarbetet innebär.

Sarkozy och Berlusconi utmanar med detta utspelande vad som anses vara ett av de största och viktigaste resultaten av samarbetet inom det europeiska samarbetet och lanserar en gemensam kamp för att stävja den massiva invandringen och krävde samtidigt att avtal om återvändande upprättas med de länder nordafrikanerna kommer ifrån.

Under de senaste månaderna har nästan 30 000 invandrare, framför allt från Tunisien, tagit sig till Italien och de två ledarna varnar för att situationen snabbt kan hamna bortom kontroll och underminera EU-medborgarnas tillit till den fria rörligheten i Schengenområdet.

För att samarbetet ska kvarstå måste det reformeras, säger Sarkozy, och Berlusconi tillägger: Vi tror både att under exceptionella omständigheter måste det finnas variationer på Schengensamarbetet.

De båda har nu sänt ett brev till EU-kommissionen och EU-rådets ledare José Manuel Barroso and Herman Van Rompuy där de uppmanar förslag från Bryssel och en överenskommelse för ett nytt system på ett EU-möte för regeringsledare i juni.

The Guardian



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 27 april 2011

Irakisk kurd misshandlade man på Landvetter

GROV MISSHANDEL Den irakiska kurden Thamer El Mounsi hade varit i irakiska delen av Kurdistan för att träffa släktingar, när han kom i hetsig diskussion med en annan man på flygningen till Sverige. Väl på Landvetter anföll Thamer den andre vid bagageutlämingen, där han slog och skar den andre mannen med en trasig whiskeyflaska. Under misshandeln skrek Thamer, dels på arabiska och dels på svenska "Jag ska döda dig din jävel" och "Han ska dö". Den attackerade mannen fick omfattande skador.

Göta hovrätt dömde

  • Thamer El Mounsi, född 1965, för grov misshandel och olaga hot till fängelse 1 år 8 månader. Thamer El Mounsi ska även utge skadestånd med 133 455 kr till målsäganden.


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

I Möllan har polisen ingenting att göra

MALMÖ Ett utdrag ur tv-programmet Veckans Brott. ”Möllan” är liktydigt med Möllevångstorget, en ”exotisk” del av Malmös innerstad.

Här, precis som på andra ställen runt omkring i våra städer, anser vissa ungdomar att polisen ska hålla sig undan.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Sverigedemokrat utsatt för stenkastning i hemmet

FASCISTVÄNSTERN Marie Edenhager, ordförande för SD Dalarna, har utsatts för stenkastning i sitt hem. Polisen bekräftar att någon kastade en sten på Edenhagers bostad i Borlänge vid 23-tiden på måndagskvällen.

Edenhager uppger på sin Facebook-sida att stenen kastades mot det fönster hon stod i vid tillfället. Mannen missade dock fönstret och träffade i ställen väggen. Tidigare har även okända personer kastat lera på fönstren.

SR



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 26 april 2011

Muslimene kommer til å ta over Norge en dag

NORGE Leo Ajkic, reporter på ”Banden” i norska P3, kommer med det politiskt inkorrekta uttalandet i tisdagens ”Trygdekontoret” på NRK som i kväll har landets tillstånd som specialtema.

Muslimene kommer til å ta over Norge en dag. De kommer ikke til å gjøre det med vold eller pistoler. Hvis ikke Norge tar inn katolske mexikanere som reproduserer seg like fort, så kommer muslimene til å ta over, på grunn av reproduksjonen. Jeg tror det er planen over hele Europa.

Ajkic är uppväxt med en mor med katolska rötter och en far med muslimsk släkt varav ingen har varit praktiserande. Och själv är han inte religiös heller. Likväl tror han inte att det nödvändigtvis skulle vara något negativt om muslimer ”tar över” i Norge.

– Personlig syns jeg islam er veldig bra, men jeg skjønner at det er mange som frykter det, gjennom det vi ser i media. Jeg tipper folk rundt om i landet ikke ser så mye på Al-Jazeera, men på vestlige kanaler. Da er det ikke rart at man frykter muslimer.

[...]

Hvis det er meningen at muslimene skal styre Norge, så skjer det. Og da er det greit, sier Ajkic.

Mexikaner nämner Ajkic som en möjlighet för att det ska bli fler kristna än muslimer i Norge.

”Trygdekontoret” sänds i kväll kl 21.35 på NRK3.

NRK



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

SD vill införa nationellt mot tiggeri

Tiggare%20i%20G%C3%B6teborg

2010: Zigenare tigger i Göteborg, på Göteborgs gator, bussar och spårvagnar. Polisen avslöjade även organiserat tiggeri när man hittade 20 zigenare från Rumänien i en liten lägenhet i Angered samma år.

TIGGERI Sverigedemokraterna vill införa ett nationellt förbud mot tiggeri. Anledningen är egentligen mycket enkel: tiggare förstör gatubilden och utgör dessutom ett direkt störande moment för många hederliga medborgare som vistas ute på gator och torg, skriver Kent Ekeroth (SD).

Att polisen dessutom befarar att en stor del av dessa tiggare har kopplingar till organiserad brottslighet gör inte saken bättre. Med en konkret lagstiftning mot tiggeri ges polisen möjlighet att forsla bort tiggare och utfärda böter, vilket förbättrar gatumiljön avsevärt. Med Sverigedemokraternas förslag till skärpta regler kring utvisningar får polisen även befogenhet att i större utsträckning utvisa tiggarna, om det visar sig att de är utlänningar. Slutligen kan polisen undersöka om det finns kopplingar till organiserad brottslighet. Alla dessa moment är positiva för samhället och människors trygghet och trivsel.

Ulf Stolt menar att det handlar om att "skjuta problemet ifrån sig" (Brännpunkt 21/4). Kalla det vad man vill, men det finns ingen anledning att göra gatumiljön sämre bara för att det finns tiggare. Vi har redan idag flera regleringar som avgör hur stadsbilden ska se ut: regler för vilka kläder man får ha respektive inte ha på sig, hur byggnaderna ska se ut och skötas om utvändigt med mera. På samma sätt är det en självklarhet att samhället även har en åsikt om tiggeri, som i väldigt hög grad försämrar den gatubild som Sverige varit så bra på att hantera hittills.

Enligt Aftonbladet är dessutom majoriteten av tiggarna rumäner eller andra nya EU-medborgare som kommit till Sverige för att samla ihop pengar. SvD rapporterade om samma sak för bara någon vecka sedan. Tiggeriet är alltså till stor del ett invandrarfenomen som vi importerat för att vi varit för slappa eller ovilliga för att göra något åt det. Jag skäms inte heller å tiggarnas vägnar när dessa i väldigt hög utsträckning medvetet siktar in sig på Sverige för att folk ska tycka synd om dem. Det är snarare cyniskt av dem att utnyttja vårt ofta naiva system och vår naiva inställning. De enda som bör skämmas är de politiker och förståsigpåare som låtit det hända och fortfarande inte vill lagstifta mot tiggeriet.

Ulf Stolt skriver att man får det samhälle man förtjänar. Möjligen är det så, men det betyder självfallet inte att man inte ska försöka göra det bättre. Det tänker i alla fall Sverigedemokraterna arbeta för. Därför kommer vi lämna in en motion i höst under den allmänna motionsperioden om ett nationellt förbud mot tiggeri.

KENT EKEROTH (SD)
ledamot justitieutskottet

Relaterat

Sala inför förbud mot tiggare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

måndag 25 april 2011

Om begreppet populism i svensk politik

TRENDIGA ORD Valet i Finland är över och eftervalsdebatten i svenska media börjar så sakta ebba ut. Både innan valet, och i eftervalsdebatten har begreppet ”populism” använts flitigt om partiet Sannfinländarna som ju ökade kraftigt. Med vad är egentligen populism? Enligt en beskrivning kan man säga att ”populism rör sig om politik med förenklade lösningar på svåra politiska problem”.

All politik går ut på att locka väljare, ju fler desto bättre. Sannfinländarna i Finland, och här hemma, Sverigedemokraterna, har beskyllts för att vara sådana populistiska partier med enkla lösningar på svåra problem.

Vår regering presenterade nyligen förslaget till sitt femte jobbskatteavdrag. Är inte det populism om något? Att oavsett om problemet är lågkonjunktur eller för stark högkonjunktur, arbetslöshet eller integrationsproblem, ja snart sagt vad som helst så tycks regeringens enda lösning vara sänkta skatter. Är inte det en populistisk politik om något? För vem vill inte ha lägre skatt?

Sverigedemokraterna som talar om minskad invandring beskylls för att vara populistiskt, men hur kan ett parti med ett budskap som så uppenbart gör många förbannade, upprörda och indignerade sägas vara populistiskt? Att minska invandringen är sannerligen inte enkelt, det är det däremot att sänka skatterna. Kanske borde begreppet populistpartier omvärderas, och regeringspartierna istället sägas vara de nya populistiska partierna?

Signerat
PI funderar



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Kirugiskt korrekt ingrepp i artikel

POLITISK KORREKTUR ”Ge dem inte vatten på kvarnen.” Ungefär så uttryckte sig en redaktör på en av de stora dagstidningarna för några år sedan. ”Dem” åsyftade givetvis Sverigedemokraterna och alla andra kritiker till flyktinginvandringens konsekvenser. Enligt redaktören fick inte redaktionen skriva något som helst negativt om invandrare, för då skulle alla kritiker bara få rätt.

Lite åt det hållet verkar man ha resonerat på Sydsvenskans redaktion efter sin ursprungspublicering. Sammanfattning av PI:

Polisen i Malmö larmades på söndagen till en lägenhet där en kvinna ropade på hjälp. När en 33-årig man öppnade lägenhetsdörren skickade han hunden på dem. Kvinnan omhändertogs och mannen greps misstänkt för misshandel, försök till grov misshandel, olaga frihetsberövande och brott mot lagen om tillsyn av hund och katt.

I artiklen fanns även denna del:

På grund av språkförbistringar har polisen ännu inte fått klarhet i vad som hände i lägenheten. Polisen tror att mannen har hållit kvinnan där mot hennes vilja och han misstänks därför också för olaga frihetsberövande.

Men det tog inte många timmar förrän redaktionen insåg sitt misstag – och raderade delen om språkförbistringar. I den nya versionen finns icke en stavelse om parets härkomst.

SDS

Hybris någon?



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Skottdrama med automatvapen i Södertälje

STAD I FÖRFALL I Södertälje, precis som i de flesta av Sveriges större städer, finns det områden som är direkt hälsovådliga att befinna sig i när mörkret lägger sig. Ronna är ett sådant bostadsområde.

Här inträffade under natten till söndag ett skottdrama. Enligt vittnesuppgifter använde sig gärningsmännen troligen av automatvapen och skottlossningen skedde i flera omgångar.

Enligt Södertäljepolisens spaningschef Anders Göranzon sitter nu tre personer anhållna, men han utesluter inte att fler personer kan komma att gripas.

Länstidningen Södertälje skriver:

Det har varit kraftig beskjutning och en mängd skott som avlossats. Vi är inne i ett skede där vi jobbar stenhårt med det här, säger Anders Göranzon under söndagskvällen men vill inte närmare kommentera omständigheterna kring vad som kan vara orsaken till skottlossningen.

Det var klockan tre, natten mot söndag, som boende på Svedjevägen vaknade med ett ryck när de hörde skottlossning från vad som lät som automatvapen utanför huset. Vittnen kunde sedan genom sina fönster se hur flera gärningsmän avlossade skott mot en silvergrå Golf som stod på vändplatsen vid Svedjevägen.

Tre, eller fyra, män avlossade automatvapen mot en bil. De sköt mot vindrutan med flera skott, men tydligen satt det inte någon i bilen. Skottlossningen skedde i två omgångar och ytterligare en bil var inblandad som stod lite längre bort på Svedjevägen. Den bilen stod med tändningen på och med bildörren öppen, berättar ett vittne till skottdramat.

Efter de två omgångarna av beskjutningar sprang gärningsmännen från platsen.

Jag såg tydligt att en av männen hade en pistol i handen, säger ett vittne.

[..]

Ingen person ska ha kommit till skada vid skottdramat, men enligt polisen är det ren tur att ingen person träffades av de många skotten som avlossades mot två bilar på adressen.

För de boende som brutalt väcktes av skottsalvorna utanför fönstren växer dock oroskänslorna.

Det är ju någon form av sammandrabbning och det är inte första gången vi hör skottlossning här. Men familjen är ju skärrad och oroliga, och man är ju glad att man inte råkar ha sina barn ute och på väg hem så att de hade hamnat mitt i det här, säger ett vittne.

Kraftig skottlossning på öppen gata har kommit att bli en påsktradition i Södertälje.

Även förra året inträffade ett skottdrama med beskjutningar mot en bil under påskhelgen, men då skadades flera personer.

En bil som kom körande i centrala Södertälje blev beskjuten natten mot långfredagen i fjol. Gärningsmän i en mötande bil öppnade eld och i bilen som blev beskjuten satt tre personer varav vissa med kopplingar till den kriminella invandrargrupperingen Södertäljenätverket. Denna stadsmaffia är de som de facto styr och ställer i staden efter mörkrets inbrott.

En man träffades med åtta skott och skadades allvarligt och har fått bestående skador. En annan man i bilen träffades också av flera skott men klarade sig mirakulöst med lindrigare skador, medan en tredje person i bilen klarade sig helt oskadd. Dådet betraktades som ett rent avrättningsförsök.

PI berättade om dådet här.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

söndag 24 april 2011

Bild- och fingeravtryck föreslås i nya uppehållstillståndskort.

IDENTITETSKRAV Regeringen vill tvinga utomeuropeiska migranter att låta sig fotograferas och lämna fingeravtryck. Men förslaget kan bli en rysare i riksdagen.

Man vill ändra utlänningslagen så att vissa utländska medborgare ska få sitt uppehållstillstånd i form av något man kallar ett ”uppehållstillståndskort”, gissningsvis ett sorts ID-kort. Det här ID-kortet ska få ett chip eller liknande där man kan spara ner innehavarens bild och fingeravtryck. För att kunna kräva att utomeuropeiska migranter ska ha skyldighet att låta sig fotograferas och lämna fingeravtryck behöver utlänningslagen ändras. En sådan proposition har lämnats till riksdagen enligt Dagens Juridik. De länder som föreslås bli aktuella för det nya ID-kortet är länder utanför EU, EFTA, EES och EU:s kandidatländer. Det betyder att folk från de länder som bidrar med flest migranter till Sverige, Irak, Afghanistan och Somalia, kommer att tvingas gå med på fotografering och fingeravtryckstagning. Däremot kommer folk från Rumänien, m fl länder att slippa. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2011.

Alliansregeringen kan inte få igenom lagändringen utan hjälp, vilket kan sätta regeringen i en svår sits och ge en intressant situation i riksdagen. Går förslaget igenom med hjälp av SD kan Reinfeldt sannolikt räkna med hård kritik, inte minst från media. För att undvika detta kan Reinfeldt och Billström försöka få igenom förslaget med hjälp av Miljöpartiet, som med sjukvårdsöverenskommelsen, men det lär inte bli gratis.

Proposition 2010/11:123 – Biometriska kännetecken i uppehållstillståndskort



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Tower Hamlet islamisternas stadsdel i London

NO GO ZONE Islamisterna tvingar kvinnor att bära slöja annars ska de dö, man jagar ut kristna och försöker förbjuda homosexuella att vistas där. Det handlar om stadsdelen London Borough of Tower Hamletsdär wahabisterna – taliban thugs – närmast tagit över och är på god väg att införa shari’alagar.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 23 april 2011

TT förvanskar nyhet om zigenare övrig media sväljer villigt betet

MEDIA Återigen berättar TT en nyhet på sitt hemvävda vis, dvs. genom att utelämna en rad fakta så att sanningen blir helt förvanskad. Det handlar om byn Gyöngyöspata i nordöstra Ungern, där TT och övrig media rapporterar om hemska medborgargarden som terroriserar zigenare.

Expressen publicerar TT:s text rakt av, och illustrerar artikeln med en bild på en gråtande zigenarflicka. Men sanningen är som vanligt något helt annat.

Läs först Expressen/TT:s artikel:

Romerna flyr från medborgargarde

Hundratals romer har lämnat sin hemby i norra Ungern av rädsla för ett medborgargarde. Regeringen förnekar dock att det rör sig om en evakuering.

Ett medborgargarde som kallar sig Vedero har upprättat ett träningsläger i närheten av byn Gyongyospata [sic] och planerar att hålla övningar under påskhelgen. Gruppen nekar till att avsikten är att provocera den romska befolkningen.

Regeringen har lovat att göra allt för att hindra brott och enligt polisen hade fem medlemmar av Vedero gripits eftersom deras uniformer kan uppfattas som hot.

Enligt Aladar Horvath, ledare för Romernas människorättsorganisation, evakuerades 276 kvinnor och barn i fredags från byn som ligger nio mil öster om Budapest.

- De är rädda, säger han och tillägger att man bett Röda korset hjälpa till att evakuera bybor.

Ryula Racz, en av invånarna i byn säger att han liksom många andra har skickat hustru och barn till Budapest för att undvika bråk.

[..]

- Låt dem få en lugn påsk eftersom det ryktas att här kommer att vimla av uniformerade män, säger han.

Vederos medlemmar bär ofta uniform och röda baskrar.

En regeringstalesman säger till nyhetsbyrån MTI att det inte rör sig om en nödevakuering, utan en "semester" arrangerad av Röda korset.

Hjälporganisationen å sin sida försökte undvika att blanda sig i konflikten och sade i ett uttalande att utflykten hade organiserats på begäran av romska invånare i Gyongyospata.

Ett annat medborgargarde har patrullerat gatorna i staden Hajduhadhaz i östra Ungern i flera veckor.

Nu ställer sig flera oss som är vana vid svensk massmedias speciella sätt att rapportera nyheter följande fråga:
.

Varför patrullerar medborgargarden gatorna i denna lilla by i nordöstra Ungern?

Och mycket riktigt, när vi gräver lite djupare så framkommer en helt annan bild av vad som hänt i denna gudsförgätna by på den ungerska landsbygden. En bild som TT och Expressen för allt smör i Småland inte vill berätta om, för det skulle ge sympatin för "de utsatta romerna" en törn i kanten.

Detta handlar nämligen om livet i en liten by med 2,800 invånare i nordöstra Ungern där invånarna dagligen och under flera år har blivit terroriserade av den stora zigenarklanen som bor i byn. Omfattningen av terrorn mot främst äldre bybor är sådan att även närvaron av ett filmteam inte avskräcker zigenarna från att hota de boende.

Det var nämligen redan i februari som ett filmteam begav sig till Gyöngyöspata för att se om alla historier om zigenarterror stämde. De begav sig ut på gatorna och intervjuade de äldre byborna som samtliga berättade om den skräck som zigenarklanen förde med sig.

Byborna berättade bland annat om en äldre man i Gyöngyöspata som nyligen begick självmord då han inte kunde bära plågan av zigenare som spottade på honom och angrep honom på gatan i fullt dagsljus.

Därefter intervjuade filmteamet borgmästaren i byn, som framför kameran medger att utan hjälp utifrån kan ingenting göras för att stoppa våldet. Byborna anklagar regeringen och myndigheterna att strunta i att upprätthålla lagen.

De menar att om polisen skulle ta itu med den brottsvåg som zigenarna är ansvariga för, så kommer ofrånkomligt liberal press i Västeuropa att anklaga Ungern för rasism, vilket förklarar myndigheternas tvekan att ta tag i problemen.

Invånarna i byn har länge ropat på hjälp, och när filmteamet dokumenterade vad som skedde i skymundan, och kunskapen om ortsbornas utsatthet spreds i landet, har ett antal olika grupperingar, från vanliga ungrare till högerextrema organisationer, anlänt till byn för att patrullera gatorna dygnet runt för att freda invånarna från zigenarnas våld och inbrott.

Gyöngyöspata är bara en av hundratals byar i denna lantliga del av Ungern där polisnärvaron är minimal, och den zigenska populationen är avsevärd. Av de 700,000 zigenare som beräknas bo i Ungern återfinns merparten i denna del av landet. Den brottsvåg som härjat under decennier har till och med fått ett eget ord på det ungerska språket: "Cigányterror".

Se här filmen om zigenarterrorn i Gyöngyöspata (tyvärr bara på ungerska, men den intresserade kan använda sig av Google Translate för att läsa förklaringstexten – för den otålige kan man med fördel hoppa in i filmen vid 5:45).
.

.
Så även om TT/Expressen har rätt i att medborgargardet Véderő hörsammat bybornas desperata rop på hjälp, så underlåter tidningen helt att berätta om orsakerna till att gardet kommit till byn. Tidningen berättar ingenting om den tillvaro som byborna levt i under många år, en tillvaro som präglas av skräck, hot och våld, inbrott och antisocialt uppträdande.

TT/Expressen underlåter också att berätta att det inte bara är en högerextrem grupp som kommit till byn, utan även en mängd vanliga ungrare, som tar avstånd från Véderő, men som fått nog av att se sina äldre släktingar hotas och plågas av zigenska kriminella klaner.

Men den kanske största lögnen av alla som TT/Expressen gör sig skyldig till är insinuationen att myndigheterna nu "evakuerar" zigenare från byn av rädsla för att medborgargarden ska trakassera dem.

Röda Korsets egen talesman Erik Selymes berättar klart och tydligt att de för länge sedan har planerat en påskresa för zigenarbarn till Csilleberc barnläger. Denna påskresa är finansierad av en förmögen amerikansk byggherre vid namn Richard Fields som är verksam i Budapest, och har ingenting med oroligheterna i byn att göra.

Engelska BBC rapporterar sanningen, men det ignoreras fullständigt av TT/Expressen som av någon anledning tycker ordet evakuering passar bättre än ordet påskresa i artikeln.

Enligt rapporter är nu Gyöngyöspata översvämmad av socialister, "minoritetsrättsaktivister" och journalister från hela världen. Det kan inte undgå någon det absurda i att samtliga dessa personer totalt ignorerat de rop på hjälp som byborna sänt ut under flera år.

Kan det bero på att i deras ögon kan zigenare inte göra fel? Inte begå brott?

TT/Expressen skriver vidare:

"Ett annat medborgargarde har patrullerat gatorna i staden Hajduhadhaz i östra Ungern i flera veckor."

Vad tidningen inte berättar är att invånarna i staden Hajdúhadház utgörs av 10,000 ungrare och över 3,000 zigenare. Även här har kriminella zigenarligor terroriserat den övriga befolkningen i åratal.

Av stadens 13,000 invånare har över 5,000 skrivit under en petition som skickats till regeringen där de desperat begär hjälp från myndigheterna att freda sig från det hot och våld som zigenarna i staden plågor övriga invånare med.

Om man räknar bort minderåriga, så innebär det att i princip varenda vuxen invånare, förutom zigenarna, i staden har skrivit på denna begäran. Det har också förekommit massdemonstrationer i staden då invånarna anser att politikerna sviker dem enbart på grund av att brottslingarna består av zigenare.

Vad som kommer ske härnäst är ytterst förutsägbart.

Svenska journalistkåren kommer kräva att svenska staten ska "ta sitt ansvar", "göra sin plikt" och öppna upp Sveriges gränser för ungerska zigenare. Vänta bara, dessa artiklar kommer stå som spön i backen.

Efter det ungerska valet för ganska exakt ett år sedan fick det nationalistiska partiet Jobbik 17 procent av rösterna, och kom in i parlamentet för första gången. Men Jobbik saknar inflytande, eftersom höger/mitten-partiet Fidesz besegrade de styrande socialisterna och uppnådde egen majoritet.

Men som ett brev på posten började svenska vänsterpolitiker ställa krav på att Sverige skulle bli en fristad för Ungerns zigenarpopulation – samtliga 700,000…

Journalister kommer peka på de ungerska romernas isolering, fattigdom och utsatthet, men de kommer inte berätta om att tiotusentals zigenska barn förvägras gå i skolan av sina egna föräldrar, då de inte vill att den zigenska kulturen ska utarmas genom kontakt med övriga ungrare.

Zigenare i alla länder markerar sitt eget avståndstagande från majoritetsbefolkningen, som kallas gadjo (vilket betyder "vita" men i en nedsättande bemärkelse). Precis som i alla delar av världen så är bristen på utbildning roten till fattigdom. Men enligt svensk press gäller detta inte zigenare.

Se följande video om en ungersk zigenare som tar avstånd från sin egen grupps offermentalitet:
.

.
För en månad sedan skrev Bodil Ceballos och Peter Rådberg, Miljöpartiets utrikespolitiska respektive försvarspolitiska talespersoner, en debattartikel i Expressen där de krävde att "Sverige ska verka för att flyktingar från norra Afrika får en fristad i Sverige" och "Som ett av världens absolut rikaste länder är det vår skyldighet att agera och ge stöd till utsatta".

Sverige ska alltså, enligt Vänsterpartiet och Miljöpartiet, inte bara utgöra en fristad för Ungerns hundratusentals zigenare, utan potentiellt även för hundratusentals nordafrikaner?

Att dessa politiker är villiga att fullständigt urholka det svenska pensionssystemet för sin sak är uppenbart. De har sitt på det torra ändå, för riksdagsledamöters pensioner är inget man tafsar på. Men är de villiga att själva bo grannar med dessa personer? Knappast.

Man vet inte om man ska skratta eller gråta.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Islamistiska SUM bjuder in radikala till sin konferens

ISLAMISTER SUM, Sveriges unga muslimer, inledde under fredagen en helgkonferens i Kistamässan. SUM har nära band till stora (ökända) moskén på Södermalm och är sunnimuslimer. Liksom när det gällde den förra TUFF-konferensen med könsåtskiljande vägrar man även här blanda kvinnor och män. Per Gudmundsson synade gästerna redan i mars. Mohammed Amin Kharraki, ordförande för Sveriges unga muslimer, var den som förnekade förekomsten av islamister som ute i Rinkeby jagar alla kvinnor att täcka sig. Här debatterar han med Nalin Pekgul.

Några inbjudna

Mehmet Kaplan – Riksdagsledamot för Miljöpartiet.

Abdirazak Waberi - Riksdagsislamisten som sitter för Moderaterna.

Sheykh Adil Salahi – Är pro-shari’a och håller till i England

Lena Larsen – Norsk konvertit. Hon förespråkar islamisk familjerätt, som en del av shari’a, för kvinnor. Larsen var tidigare ordförande för Norsk islamisk Råd som är en paraplyorganisation. 2008 vägrade rådet att protestera mot en fatwa som föreslog dödsstraff för homoseuxuella. Fatwan var utfärdad av ett europeiskt råd som står Muslimska brödraskapet nära.

Ahmed Al-Mofty – står bakom moskébygget på Ramberget i Göteborg. Uppdrag Granskning tog upp det faktum att saudi betalar bygget, och saudiarabiens rättskipning bygger uteslutande på sharialagar baserat på salafiasm, den hårdföra grenen av sunniislam. Han kunde dock inte komma till SUM.

Boona Mohammed – Amerikan och bokstavstroende salafist. Video

Othman Al Tawalbeh – imamen som pluggar shari’a, och som Svenska kyrkan anställde i Sofia församling där han ska föra dialog med ynglingar i Fryshuset. Kritiken mot kyrkan blev dock för stor att Fryshuset nu tagit över anställningen.

Masoud Kamali – mannen som förnekar förekomsten av skamvåldet i Sverige och tidigare utskälld diskrimineringsutredare anställd av Mona Sahlin.

Kitimbwa Sabuni - "Muslimska mänskliga rättighetskommittén". Han är kusin till Nyamko Sabuni. Kusin Kitimbwa har tidigare krävt en ursäkt från Mona Sahlin. Bakgrunden var debatten om hur radikala islamister har "kidnappat" Stockholmsförorten Rinkeby och utövar något som närmast kan beskrivas som ett skräckvälde där människor som vägrar underkasta sig deras förvridna tolkning av islam trakasseras. Att det förhåller sig just så har omvittnats från flera håll. S-kvinnan Nalin Pekgul (se videolänk ovan), själv boende i området, och musikern och festfixaren Kadafi Hussein har egna erfarenheter av detta. När kritiken mot islamisternas framfart fördes fram kallade Sabuni det för "en orgie i islamofobi" vilket med all önskvärd tydlighet illustrerar vilken nivå på förnekelse han företräder.

Med flera tvivelaktiga…



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Muslimsk catering vägrade servera stadshuset fläsk

HARAM Restaurangen i stadshuset i Landskrona drevs tidigare av kommunen. Det var husmanskost och dagens kostade ca 60 kronor. Förutom de som arbetar i stadshuset får alla kommunanställda och pensionärer äta i stadshuset. När kommunen drev restaurangen serverades rätter från skol- och äldreomsorgen, men eftersom det var svårt att få verksamheten att gå ihop ekonomiskt öppnades det upp för en privat aktör.

Man skiftade operatör i augusti 2010 och man bestämde sig för att ge det nystartade Cateringgruppen en chans.

Cateringgruppen är ett socialt företag (anställningstöd) vilket innebär att det, förutom vinstsyftet, har som mål att få ut människor på arbetsmarknaden. De åtta kvinnor som utgör firman är muslimska libaneser och alla hade träffats på Arbetsförmedlingens Centrum-Österlyftet vilket syftar till att få ner arbetslösheten, och är speciellt fokuserat på mindre städer med så kallad storstadsproblematik, däribland få ut de som lever i utanförskap.

Innan de tog över restaurangen fanns det alltid matgäster, 60 – 70 om dagen, och alla var nöjda. Men när de muslimska kvinnorna tog över la de till libanesisk mat på menyn och inte minst vägrade de befatta sig med fläsk i alla dess former. Griskött är haram enligt islam. Det innebar att ingen fick klassiken ärtsoppa med fläsk på torsdagar, fläskkotletter och potatis, fläskpannkaka med lingon osv. Men restauranggästerna saknade detta och efterfrågade, klagade på menyn. Men icke, libaneserna var muslimer. Besökarantalet sjönk därför drastiskt på ett halvårs tid, vissa dagar bara 10 betalande. Målsättningen var dock det motsatta, att dubblera de 60-70 betalande.

Nu går det inte längre. Sista juni måste Cateringgruppen lämna stadshuset. Avtalet som vid årsskiftet förlängdes med ett halvår kommer inte att förlängas igen.

Var politiker och kommunanställda ska äta i framtiden är oklart. Enligt servicekontorets chef kan man aningen leta upp en ny hyresgäst eller upphandla restaurangverksamheten, då har kommunen möjlighet att ställa krav på meny och pris. Kommunen kan också själv ta över driften igen.

Ett annat alternativ är att helt enkelt lägga ner restaurangen och använda lokalen till något annat.

– Det är ingen katastrof. Man kan äta ute. Men det är klart att det är trevligt om det finns en personalmatsal, säger Per-Olov Karlsson.

Som tillåter fläsk i alla dess former…

Expressen Ledare kommenterade matdramat i veckan.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 22 april 2011

Alice Teodorescu om hedersflyktingar

SKAMVÅLD I går diskuterades så kallat hedersvåld i SVT Debatt och en av paneldeltagarna var Alice Teodorescu, bland annat ledarskribent på Barometern, som ofta står för den förnuftiga rösten i debatten. Så även denna gång. Hon skriver om programmet på sin blogg.

[...]

Hedersproblematiken är också problematisk. I svensk straffrätt saknas till och med en definition av vad ett hedersbrott är, trots att debatten ständigt pågår. Detta har jag länge ifrågasatt då det för mig framstår som självklart att den här sortens brott borde hamna under en egen paragraf eller i vart fall ses som en försvårande omständighet vid en samlad bedömning.

Det är nämligen skillnad på våld mot kvinnor i ”allmänhet” och hedersvåld. När en svensk man slår sin fru gör han det i strid med kulturen i Sverige. När en man slår sin fru utifrån en hederskontext är det istället helt i enlighet med mannens kultur. Där har vi en väsentlig skillnad. I Sverige är kvinnomisshandeln en högst privat och oftast dold omständighet, knappast med stöd från utomstående. I hederskulturerna utövas våld och hot kollektivt och där är det norm och inte undantag att hela familjen involveras i processen. Där har vi ytterligare en väsentlig skillnad.

Jag har länge varit väldigt kritisk till den kulturrelativism som råder i Sverige. Det kommer jag även vara i fortsättningen.

Alice Teodorescu om politik och stil
PI: Skamflyktingar får ofta avslag
PI: Alice Teodorescu



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Sverige fjärde största asyllandet bland i-länder

ASYLSÖKANDE Antalet asylsökande till den industrialiserade världen har i det närmaste halverats sedan milleniets början. Det visar en rapport från UNHCR. Samtidigt som antalet asylsökande minskar i många länder ökar det i några, bland dem Sverige som är det fjärde största asyllandet i rapporten.

UNHCR:s rapport Asylum Levels and Trends in Industrialized Countries 2010, omfattar 44 länder. Enligt rapporten tog dessa länder tillsammans emot 358 800 asylansökningar under 2010. Det är en minskning med 42 procent jämfört med 2001, då samma länder tog emot närmare 620 000 ansökningar om asyl.

Enligt rapporten söker sig allt färre personer till Europa för att söka asyl, framförallt till södra Europa. Under förra året minskade antalet asylansökningar i Malta (- 94 %), Italien (- 53 %) och Grekland (- 36 %) jämfört med 2009. I de nordiska länderna minskade antalet asylsökande till Norge och Finland under 2010 med 42 % respektive 32 % jämfört med året innan.

Samtidigt ökar antalet personer som söker asyl i några länder. Under 2010 ökade antalet asylsökande i Tyskland (+ 49 %), Sverige (+32 %), Danmark (+30 %), Turkiet (+18 %), Belgien (+16 %) och Frankrike (+13 %).

De fem länder som enligt UNHCR:s undersökning, tagit emot flest ansökningar om asyl under 2010 är; USA (55 500), Frankrike (47 800), Tyskland (41 300), Sverige (31 800) och Kanada 23 200). Dessa fem länder tog tillsammans emot mer än hälften (56 %) av alla asylansökningar under förra året.

De största grupperna asylsökande som under förra året kom till de länder som rapporten omfattar var från Serbien (28 900), Afghanistan (24 800), Kina (21 600), Irak (20 100), Ryska federationen (18 900).

De 44 länder som omfattas av UNHCR:s rapport Asylum Levels and Trends in Industrialized Countries 2010, är EU:s 27 medlemsländer samt Albanien, Australien, Bosnien och Hercegovina, Kanada, Kroatien, Island, Japan, Republiken Korea, Liechtenstein, Montenegro, Nya Zeeland, Norge, Serbien, Schweiz, Turkiet, USA och f.d. jugoslaviska republiken Makedonien.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

torsdag 21 april 2011

Parkeringsturken - Originalet i 1080p HD

Video:



Det hela utspelar sig i Biskopsgården, Göteborg, 2010. En äldre iransk man blir upprörd när en hantverkare parkerat bilen "ivägen".

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel

Islamistiska imamen Bilal Philips utvisades från Tyskland

UTVISNING Som bekant inbjöd islamisterna den milt uttryckt radikale islamisten Abu Ameenah Bilal Philips för att tala, både i Kortedala och i Köpenhamn, den gångna helgen. Alla poster finns här.

Philips, som förespråkar shari’a, barnäktenskap, dödsstraff för homosexuella, med mera, har tidigare utvisats från England, Australien och USA har kopplat honom till internationella jihadister.

Utvisad

På onsdagskvällen höll han nytt hov inför 2000 islamister i Frankfurt. Den som bjöd in honom är den lika ökände Pierre Vogel, en konvertit som blev salafist 2001. Vogel i sin tur är synnerligen övervakad av tyska säkerhetstjänsten då han har kopplingar till jihadister. Även Arid Uka som sköt ihjäl amerikanska soldater på flygplatsen den 2 mars har haft kontakt med Vogel.

Allt detta blev för mycket för tyska myndigheter. Nu har man givit skarp order till Philips att lämna landet senast lördag, och därefter utvisas han på livstid. Tyskland vill inte se att extremister eller blivande diton tar Philips på orden att homosexuella ska dödas eller propagerar för shari’alagar ska införas i Tyskland.

Welt



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Uppskattad insändare ogillas av miljöpartist

VERKLIGHETSFRÅNVÄND PI återgav den emimenta insändarenIdealiserad bild av mångkulturav en Frank Sundberg, publicerad i Sundsvalls tidning den 20 april. Såväl under insändaren som här på PI har man utdelat idel lovord. Men det finns givetvis undantag.

En kommentar i tidningen levereras av en miljöpartist, där både argumenten Zlatan och pizza tas fram från flosklernas stapelvaror. Hur ska vi kunna bemöta sådana skarpa argument månne?

Notera att ni ska kommentera och bemöta miljöpartistens åsikter/politik, inte hennes intellekt eller var hon bor osv.

Skrivet 21 apr 2011 00:39 Maria-Karin (Ej registrerad)

Jag blir mörkrädd av att läsa en insändare som innehåller så mycket dold, och ibland till och med öppen, främlingsfientlighet. Sverige är ett rikt land och vi har råd att dela med oss och vara solidariska med folk som flyr från krig och tortyr.

I framtiden kommer Sverige vara i behov av arbetskraft eftersom 40-talisterna snart går i pension. Jag tycker att du ska öppna dina ögon och ditt hjärta och sluta vara rädd för det främmande. Mångkultur gör Sverige till ett gladare och rikare land. Utan invandrare skulle vi t e x inte ha Zlatan i landslaget. Och vi skulle aldrig kunna äta pizza.

Vi måste respektera människors lika värde och därför är det viktigt att Sverige arbetar för en mer generös flyktingpolitik än den nuvarande.

Maria-Karin Gummesson
Miljöpartist, södermalm



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

PI önskar alla läsare en Glad Påsk

GLAD PÅSK PI ska be att få önska alla läsare och medhjälpare en riktig Glad Påsk.

Till påskhelgen ser det ut att bli fint väder med en hel del sol i stort sett hela landet. Så ut och njut under bar himmel, drick en espresso på ett café, läppja en iskall öl på verandan, skoja med barnen, pussa på din älskade i parken, ta en siesta i skuggan, ät god mat och måla många påskägg. Med andra ord, ha en underbar helg…

Redaktionen



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 20 april 2011

Vänsterextremister som störde SD-möte dömda

VÄNSTERFASCISTER Tre vänsterextremister som störde Sverigedemokraternas valmöte på Hoppets torg i Jönköping den 8 september 2010 har under mars fått sina domar. Björn Söder, partisekreterare, och Kent Ekeroth, internationell sekreterare, hade bjudits in för att tala och det tog inte lång tid innan pöbeln, som var ca hundra till antalet, avbröt dem.

Samtliga döms i Jönköpings tingsrätt för störande av allmän sammankomst till 30 dagsböter å 50 kronor.

Kalle Majhar Jonzon, 870410

Kalle Jonzon har haft en framträdande roll bland de övrig som ville störa valmötet och har också uppfattats som pådrivande till de störande oljuden. Polisen har, efter flera tillsägelser, avvisat Kalle Jonzon från platsen men han har återvänt och fortsatt att föra oljud.

Målnr: B 588-11

Eric Rasmus Nolhage, 910827

Han har haft en utmärkande roll på grund av att han fört oljud genom att blåsa i en vuvuzuela.

Målnr: B 589-11

Oskar Jonas Neuman, 890128

Oskar Neuman har berättat i huvudsak följande. Han befann sig på platsen. Anledningen till det var att han tidigare fått ett telefonsamtal från en person som berättade att Sverigedemokraterna skulle hålla ett torgmöte och att han ville göra sin röst hörd. Tutan hade han inhandlat till sin far på Biltema. Han hade precis köpt den och fick sedan telefonsamtalet när han satt på bussen och klev då av vid torget. Han råkade alltså ha med tutan.

[...]

Oskar Neuman avvisades från platsen av hans [polismannens] kollega eftersom Oskar Neuman tutade med en båttuta. Oskar Neuman lämnade platsen men kom strax tillbaka och blåste då i en visselpipa. Då beslutades det att Oskar Neuman skulle omhändertas enligt 13 § Polislagen.

Målnr: B 590-11



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Flera hundra fall av barnäktenskap i Sverige

BARNÄKTENSKAP Siffror som Skatteverket tagit fram på uppdrag av regeringen visar att ett par hundra barnäktenskap sker i Sverige varje år. Tidigare uppskattade man fallen till 10-20 per år. Och detta sker helt lagligt.

Siffrorna avser både invandrare som begär att få registrera sig som gifta antingen vid ankomsten till landet eller senare och personer som redan är svenska medborgare och gifter sig med en utlänning.

Tidigare beräkningar har visat på 10-20 fall per myndighet och år. De nya siffrorna Skatteverket nu tagit fram, som avser fyra månader under hösten, visar på en kraftig ökning: 74 ärenden där ena parten var under 18 år, och i näst intill samtliga fall var det kvinnan, eller snarare flickan, som var den minderåriga. Slår man ut dessa fyra månaders siffror på ett år rör det sig om omkring 200 fall.

Utbildningsdepartementet är försiktiga med att dra alltför långtgående slutsatser. Skatteverket ska nu tillsammans med Migrationsverket samla in statistik under ett helt år framåt och först när dessa data är insamlade och analyserade säger man sig kunna få en bild av hur många det rör sig om. Att det är för mycket slås dock fast redan nu.

I sina efterforskningar hittade Skatteverket även 56 personer som sökt skyddade personuppgifter på grund av rädsla för tvångsäktenskap eller så kallat hedersrelaterat våld och förtryck. Bland dessa fanns även barn under 18 år.

Ungdomsstyrelsens rapport ”Gift mot sin vilja” visade att 8 500 mellan 16-25 år oroar sig för att bli bortgifta mot sin vilja.

Dagen



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Man tände eld på sig själv poliser skadade

SJÄLVBRÄNNARE Ett eldfängt drama utspelade sig i dag inne på Hjällbo socialkontor i Lärjedalen i nordöstra Göteborg. En man i 55-årsåldern klev in och krävde en egen lägenhet. Därefter dränkte han in sig själv med någon form av brännbar vätska och stod hotfullt beredd med tändaren.

Polis larmades till platsen. Vid ett försök att övermanna mannen lyckades han tända eld på sig själv, där även en eller två poliser brännskadades i tumultet. Samtliga fördes till Östra sjukhuset för lindrigare brännskador. Mannen är nu misstänkt för våld mot tjänsteman. Personalen på socialkontoret chockades men skadades inte fysiskt.

PI: Minst 90 procent av dem som bor i Hjällbo är invandrare, framför allt från muslimska länder.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Facebookgrupp framför fyra krav för humanare flyktingpolitik

MASSINVANDRINGEN Nu skriver även Facebookgrupper debattartiklar i Aftonbladet. ”Vi kräver en mycket humanare flykting- och migrationspolitik!”-gruppen framför fyra krav för en humanare flyktingpolitik. Att dock kalla samtliga som tar sig till Sverige för flyktingar är gravt missvisande, då ca fem procent av alla invandrare per år är just riktiga flyktingar med skyddsbehov. Faktum är att siffran ligger på drygt fem procent av den dryga miljonen som tagit sig till Sverige sedan 1980. Europa, och kanske världens, mest liberala invandringspolitik räcker alltså inte.

Gruppens representanter säger sig bestå av drygt 3 000 medlemmar, där kvinnor och män ingår, unga och äldre, höginkomsttagare och fattiga samt gammelsvenskar och nysvenskar – och alla partier. En sak har de alla gemensamt:

– Insikten att världen aldrig kan bli bättre om man sparkar på dem som ligger! Vi måste hjälpa varandra! Flyktingar och asylsökande är de som står allra längst ned på samhällsstegen, och vi kräver att Sverige slutar behandla dessa människor på ett inhumant sätt!

Den 26 april ska gruppen anordna en ”demonstration mot den inhumana flyktingpolitiken”. Nio personer ska möta upp gruppen och ta emot deras krav; riksdagsledamöterna Fredrick Federley (C), Ulf Nilsson (FP), Emma Henriksson (KD), Jan Ericson (M), Maria Ferm (MP), Fredrik Lundh Sammeli (S) och Lars Ohly (V), samt migrationsministerns politiska sakkunnige, Andreas Ollinen, och migrationsverkets presschef Johan Rahm.

Kraven de ställer är:

  1. Vi kräver en allmän amnesti för de 20 000-30 000 personerna som just nu tros hålla sig gömda i Sverige! Faktum är att av de människor som söker uppehållstillstånd och får ett negativt beslut, är det en mycket liten andel som väljer att gömma sig. De allra flesta väljer att medverka och att inställa sig för en transport till hemlandet. Rent generellt kan man säga att de som väljer att gömma sig är de svåraste fallen. Och det säger sig självt. Det vill mycket till för att en person hellre vill leva som gömd i ett okänt land, än att leva öppet i sitt gamla hemland.
  2. Vi kräver att de som faktiskt har rätt till uppehållstillstånd, (för att de har anknytning till en familjemedlem som bor i Sverige eller för att de har fått ett arbete som ger tillräcklig lön), inte ska avvisas till sitt hemland för att söka tillståndet därifrån. Det finns inga sakliga argument och inget verkligt motiv till att en person som befinner sig i Sverige skall tvingas till en lång och ofta livshotande resa för att fylla i en blankett som lika väl kan fyllas i på vilket kommunkontor som helst i Sverige. Sådana fall handlar endast om principrytteri. Vi menar att en avvisning som ändå kommer att resultera i ett uppehållstillstånd, bara kostar energi, tid & pengar. Istället ska tillståndet kunna sökas från Sverige.
  3. Vi kräver att Sverige aldrig ska sära på familjer! Om en mamma håller sig gömd, får aldrig hennes små barn avvisas ensamma till ett annat land! Om barnen håller sig gömda får aldrig föräldrarna avvisas! Barnkonventionen ger oss rätt. Artikel 3 stadgar att: "Vid alla åtgärder som rör barn, vare sig de vidtas av offentliga eller privata sociala välfärdsinstitutioner, domstolar, administrativa myndigheter eller lagstiftande organ, skall barnets bästa komma i främsta rummet". Artikel 9 slår fast att: "Konventionsstaterna skall säkerställa att ett barn inte skiljs från sina föräldrar mot deras vilja utom i de fall då behöriga myndigheter, som är underställda rättslig överprövning, i enlighet med tillämplig lag och tillämpliga förfaranden, finner att ett sådant åtskiljande är nödvändigt för barnets bästa". Sverige har ratificerat barnkonventionen, och vi anser att det är inhumant att inte följa konventionens bestämmelser.
  4. Vi kräver att migrationsverket inte ska utse asylsökandes advokater. Om ärendet överklagas till domstol blir den asylsökande och migrationsverket två motparter. Det kan aldrig vara riktigt att en part utser den andre partens ombud. Istället, anser vi, ska en flyktingombudsman inrättas, vars uppgift blir att vara ett stöd för flyktingar och asylsökande, och som bland annat kan hjälpa asylsökande att hitta en bra jurist.

Och slutklämmen:

Ja, i vissa avseenden är den svenska flyktingpolitiken inhuman. Men Sverige är ett rikt land. Vi har råd att vara humana!

Aftonbladet Debatt



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Somalier tar SFI-ledigt för att be SD vill stoppa

MUSLIMSKT SKOLKANDE Enligt SD i Jönköping tar de muslimska somalierna i Gnosjö ledigt varje fredagseftermiddag från SFI för att be. Och SD vill stoppa detta. Man menar att det blivit ett arbetsmiljöproblem eftersom många elever vill ta ledigt från vuxenutbildningen på gymnasieskolan för att delta.

SD ska även ha skrivit en interpellation där man tar upp att somalier som nekas ledighet antingen skolkar eller blir aggressiva. Somalierna nekar till detta och säger att SD sprider lögner. Rektorn vill inte kommentera SD:s utspel alls men skolan tänker ändå höra med lärarna om det ligger någon sanning i SD:s påståenden och om fredagsbönen är något problem.

SD:s interpellation tas upp vid nästa nästa kommunfullmäktige i Jönköping, men redan nu säger Alexander Josefsson (M), ordförande i barn- och utbildningsutskottet, att ”vi har inga indikationer på att det finns någon substans i det SD säger.”

För tio år sedan fanns inte dessa ständiga diskussioner om muslimer, islamister, islam, koranen, kränkta, DO-anmälningar, krav, särskilda eftergifter, slöjor, niqab, halal hit och dit, könssegregering, hot, aggressivitet, blodigt våld…



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 19 april 2011

Donald Trump tycker till om Koranen

UT MED HAKAN Miljardären Donald Trump och hans levande hår säger vad han tycker om islam. Brunbränd tycks den gode Donald ha sovit i solen med nattmasken på. Han är alla fall inte rädd för att säga sitt hjärtas mening.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Rasism mellan minoritetsgrupper

RASISM I Stockholms lokaltidning ”Vår linje” finns nyttig läsning som berör dagsaktuella ämnen i en öppen och saklig ton med flera ovanliga infallsvinklar som sällan går att finna i etablerad media. I viss mån politiskt inkorrekta och mycket bra artiklar!

En frågeställning som är politiskt inkorrekt är rasism och fördomar mellan minoritetsgrupper och även samma tankar gentemot majoritetsbefolkningen. Den aspekten är i princip höljd i dunkel i det etablerade mediaklimatet, men många har känt av denna omvända rasism.

Vad som går att läsa i ”Vår Linje” (Lördag 11 december) är enbart en kommentar från en person och är säkert inte representativt för hela gruppen, men ändå stämmer det väl överens med vad många har erfarit. Därför är det värt att nämnas.

Många av mina bästa vänner är mörka, men jag vill ändå inte att min dotter gifter sig med någon annan än en kurd, är jag rasist då?

Det som sticker ut är att denna fråga ställs över huvud taget. Alltså måste denna person ha missat det samtliga svenskar har lärt sig sedan barnsben; Detta är definitionen på fördomar och skulle tveklöst klassas som rasism om en svensk uttalade sig på det viset! Det är inte OK att ens fundera i dom banorna för en svensk. Av ett sådant uttalande kan man förstöra sin karriär, förlora sin bästa kompis eller bli utstött ur sin gemenskap. Dessutom tycks framgå indirekt att personen i fråga inte heller föredrar en svensk make till sin dotter. Vidare kan man då också utläsa att mannen inte definierar sig som svensk, utan kurd. ”Vi- och dom” kan alltså komma från båda hållen, inte enbart vara en stämpel som kan appliceras från svenskens sida.

Som ett tips till de som förespråkar ett mångkulturellt och öppet Sverige: Denna typ av åsikter är av sådan art att den spär på spänningar mellan grupper. Fortsätt gärna jobbet för det mångkulturella experimentet, men fortsätt på ett sådant sätt att istället hantera alla grupper på samma sätt. Då kanske majoritetsbefolkningen mjuknar och har större överseende.

Läs själva och bilda er en uppfattning: Vår linje (sidan 8, ”Alla har fördomar”)



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Läkarstudent misstänkt för gruppvåldtäkt

UPPSALA En läkarstudent som gör sin praktik på Akademiska sjukhuset i Uppsala har häktats misstänkt för delaktighet i en gruppvåldtäkt i juni 2008 där en grupp på ett okänt antal personer tog tag i en kvinna som satt i en port och släpade iväg henne till ett skogsparti vid von Bahrska häcken och våldtog henne på diverse sätt. Inte ett ord har nämnts i media.

Samma student ska längre fram ha åkt fast för en misshandel av ytterligare en kvinna där DNA-spår säkrades och på så sätt kunde han knytas även till gruppvåldtäkten.

Åtal

Granit Rashica, 920405, åtalas för våldtäkt. Anhållen 0315 och häktad 0318.

Uppsala tingsrätt, B 7329-10



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

måndag 18 april 2011

Vänstertomte blir ägd under SDU-demon

ÄGD SDU höll som bekant en demonstration i centrala Göteborg. Sedvanligt massivt polisuppbåd krävdes eftersom fascistvänstern inte har förstått begreppet demokrati och folkvalda. En tomte går omkring och skriker i sin megafon den enda ramsan vänstern klarar av ”Inga rasister på våra gator” – tills en medborgare får nog. Se och njut:

Relaterat

SDU-demo
SDU-demo



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Heja Finland!

INSÄNDARE Vårt östra grannland Finland och dess folk förtjänar den största beundran. De har i modern tid genomlidit kolossala påfrestningar i form av krig mot övermakten, blodigt inbördeskrig mot Ohlys gamla kamrater – de kommunistiska landsförrädarna- med mera. Finland har länge tvingats leva i skuggan av den sovjetiska slagbjörnen. Men de har kämpat och överlevt som en liten men stark nation. Just det, nation. Detta numera så förhatliga ord som EU nu är i full färd med att ersätta med byråkratiska "regioner" i den så kallade Europeiska familjen som mer påminner om det gamla aristokratiska patriarkatet där folket i gemen var intet värt.

Carl Bildt kallar det finska valets stora vinnare – Sannfinländarna med Timo Soini i ledningen – lätt föraktfullt för "nationalpopulister".

Reinfeldt nöjer sig med att gratulera sitt systerparti i Finland, Samlingspartiet.

Aftonbladets men framför allt Expressens ledare uttrycker sin stora förtrytelse. Enligt Expressen skall Sannfinländarna med alla medel hållas utanför en ny finsk regering.

Svenskan låter en statsvetare försöka förklara "hur det är möjligt" att 20 % av vårt grannlands väljare kan ha sådana förskräckliga åsikter som Sannfinländarna.

DN verkar förtiga valet. Det är väl för hemskt att ens nämnas!

Den svenska förtrytelsens skola som numera omfattar den största delen av pressen och alla partier från de gamla bolsjevikkramarna med Ohly i spetsen till Reinfeld och Bildt på den gamla högerkanten.
Finland riskerar att bli ett antiglobaliseringsland enligt Bildt! Vad menas?

Det är på intet sätt givet att EU i sin alltmer expanderande och maktfullkomliga form innebär något som helst positivt för de fortsatta utvecklingsmöjligheterna i Europa. Alla tidigare valutaunioner i historien har som ett enda exempel fallit. Nu skall den politiska prestigen räddas genom ofantliga bidrag till misskötta ekonomier som Grekland och senast Portugal. Det kan mycket väl vara så att hela den desperata EU-politiken kan vara ett rent sänke för framtiden. Åtminstone måste det politiska etablissemanget acceptera att självständigt tänkande människor kan komma till en sådan slutsats. Nej, sådana politiska rörelser skall demoniseras och till och med uteslutas från det politiska maskineri de i demokratisk ordning valts in i.

Såvitt jag känner till är avvecklingen av handelshinder den enda samordnade europeiska åtgärd som bevisligen gett ett bra och synligt resultat.

Att man är motståndare till den groteska EU-byråkratin betyder inte att man är emot frihandel, internationellt samarbete med mera. Vilka av våra många trötta riksdagsledamöter har förmått och orkat satt sig in i EU-komplexet? Säkert inte flera än en handfull. Hur många av medborgarna har orkat och förmått penetrera frågan? Hela denna boa constrictor som EU utvecklats till håller på att krama ihjäl oss och förvandla våra länder till kraftlösa vasaller.

Om Finland klarat av vad de klarat av under sin moderna historia så torde de klara av att avstå från det verklighetsfrånvända EU-projektet i sin nuvarande form.

Sverige har inte under 1900-talet klarat av något som ens är i närheten av vad Finland gjort.

Vi har blivit – som Sannfinländarnas ledare, Timo Soini, så uttrycksfull sade på sin vackra finlandssvenska – "mjuuuka"!

Visst, Finland tillhörde Sverige under många hundra år. Men det var vi som var kolonisterna liksom Storbritannien i Indien, Frankrike i Algeriet, Portugal i Angola och så vidare. Det skapades på sin tid ett finskt frälse som förutsågs vara lojala mot moderlandets centralmakt och de talade naturligtvis svenska. Så fick vi svensktalande finnar, så kallade Finlandssvenskar, och som fortfarande utgör en inofficiell överklass i Finland. Även om många av oss älskar finlandssvenskan som dialekt då den är vackrare och mer arkaisk än vår nuvarande svenska så är det väl inte så konstigt att en majoritet av finnarna inte tycker att det är helt nödvändigt att lära sig svenska. Vi behöver ju inte lära oss vare sig finska, danska eller norska i skolan. Sverige som språk i världen är i det närmaste en nullitet så finnarnas inställning är väl ganska naturlig.

Sannfinländarna vill inte ha en stor och okontrollerad invandring som i Sverige. Detta är en åsikt som de delar med flera av de övriga partierna i Finland utom möjligen vänsterpartierna.

Nej, vi bör gratulera Finland till deras strävan efter att bevara lite av sin finska nationalism som räddat dem ur drakars käftar och härdat folket så att det blivit tufft och med en stor portion integritet. Man kan väl säga att Sverige i nästan alla avseenden representerar det motsatta.

Heja Finland!

Olof G.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Norra Sidan om könssegregeringen i Rinkeby

ISLAMISERINGEN I nummer 4 av lokaltidningen ”Norra Sidan” kan man läsa om männens torg där kvinnorna inte känner sig välkomna. Sådana samhällsförändringar i muslimskt dominerade miljöer är alltid värda att belysa.

Befolkningen i Rinkeby har ändrats, gamla grupper har flyttat ut och bland dem som flyttat in finns representanter för en starkt traditionell gren av islam med stränga regler för vad som är tillåtet för män respektive kvinnor

Men det är inte bara negativa förändringar utan det arbetas också för förändring.

Alma Adan, som är ungdomsledare på Rinkeby Folkets hus, träffar mellan 15 och 25 tjejer varje vecka då hon arrangerar speciella tjejkvällar. Utifrån tjejernas önskemål har man organiserat debatter, kurser och studiebesök.

Om det är tillräckligt för att vända trenden återstår att se.

Läs hela artikeln här (sidorna 4,5)

Läs också här (sidorna 12,13)



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Lite humor radical islamic style

HUMOR Vi avslutar helgen med lite makaber satir.

Dejta en burqa

Workout sharia style



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

söndag 17 april 2011

Svensk rånare fick fängelse för danskt värderån

VÄRDERÅN Rånet mot Dansk Värdihåndtering i Bröndby i augusti 2008 är det näst största i dansk kriminalhistoria, efter rånet mot Loomis i Glostrup, och gav ca 62 miljoner danska kronor där drygt 4 miljoner har hittats nedgrävda i en trädgård i Odense.

Enligt polisöverintendent Carsten Jansson, vid Vestegns polisdistrikt i Köpenhamn, var det närmast en militär operation: Soldater som förberedde, gjorde grovjobbet runt omkring och officerare som genomförde själva rånet. Därefter har dansk och svensk samarbetat tätt då man fann ganska snabbt kopplingar till Sverige. 14 kriminella, där en del har svenskt medborgarskap, (utlänningar) har tidigare dömts för sin inblandning i rånet.

Allt om värderånet

Svensk dömd

Nu har nummer 15 dömts, en pursvensk huvudman.

  • Lukas Hasselgren, född 1972-06-20 och från Stockholm. Domstolen i Glostrup dömde honom i fredags till tio års fängelse för att ha deltagit i planeringen av den stora miljonkuppen mot. Därmed får han samma straff som huvudmannen tidigare dömts till. Vid beskedet om den långa fängelsedomen visade han fingret mot rätten och media.

Flykten

När den danska polisen gjorde ett tillslag mot ett hotell mitt i Köpenhamn den 16 augusti 2008 kunde man gripa flera rånare. Men Lukas Hasselgren och hans flickvän hann smita undan i röran. De lämnade sitt hotellrum med allt bagage. Med sig hade de en nyinköpt metallväska, fylld med miljontals kronor. Två dagar senare checkade de in på Kastrup och tog flyget till Manila via Hamburg – med en internationell efterlysning efter sig. I december 2009 greps han i Manila på Filipinerna och utlämnades sedan till Danmark.

Hasselgren och ytterligare 13 dömda har redan överklagat sina domar. Bara en nöjer sig med sitt straff.

Tidigare domar

Lukas Hasselgren och två andra dömdes den 7 december 2005 för att ha planerat att råna Falck Securitys värdetransport till SE-banken på Wieselgrensplatsen den 5 september 2005. Lukas Hasselgren dömdes för stämpling till grovt rån till 1 år och 4 månaders fängelse.

Göteborgs tingsrätt, mål nr B 8445-05

Innan dess dömd vid 13 tillfällen – bland annat för anstiftan till grov utpressning så sent som den den 16 november i år då han fick 3 år och 6 månaders fängelse av Örebro tingsrätt.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt