måndag 28 februari 2011

Krogdrogarligan inför rätta

KROGDROGARLIGAN På lördagen häktades fem medlemmar i en liga som misstänks ha raggat upp killar på krogen, följt med denna hem, drogat mannen ifråga och sedan länsat dennes hem. Fallet togs bland annat upp i Efterlyst. I centrum står en 18-årig kvinna. PI har namnen.

Under häktningsförhandlingarna erkände kvinnan rån och motsatte sig inte åklagarens begäran på att hon skulle häktas. Efter förhandlingen häktades hon misstänkt för grovt rån.

– Hon vill lägga alla kort på borden och erkänner att hon varit med vid detta rån. Hon mår kasst över det som har hänt, säger hennes advokat Anders Elison.

Hennes fyra medhjälpare, som kvinnan pekat ut, häktades även dom. Hon ska enligt uppgift ha en relation med en av dem.

Ligan tros ligga bakom minst tre fall där unga män blivit rånade på samma sätt. Den 18-åriga kvinnan nekar dock till inblandning i de två andra rånen.

Enligt åklagaren är bevisläget gott. Rånarna tros ha använt läkemedlet Theralen för att droga ner sina offer. En sjätte person, en man, greps på onsdagen som misstänks för inblandning även han.

Häktade

Li Lykke Linnea Olander, 930209

Robin Mikael Holmberg, 910910

David Radnell, 870827

Joakim Mikael Andersson, 910211

Gustav Erik Feuk, 910111

Malmö tingsrätt, B 1878-11

Gustav Feuk

Gustav Feuk är känd på PI sedan tidigare. Han har åtminstone tidigare tillhört AFA och varit en flitig stenkastare. 2009 sökte han upp en person på en sexsajt för att råna denna. Inte helt olikt det han nu åter igen sysslat med alltså. Då var även narkotika med i bilden. Läs mer här.

Media

Expressen
Aftonbladet



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Blodshämnd för broderns död sköt hans kompis

BILMORDET I STOCKHOLM Den 26 november 2010 stod en röd Golf utanför restaurangen Curry House på Scheelegatan, ett kvarter från polishuset på Kungsholmen, i centrala Stockholm. I baksätet befinner sig David Abraham Karlberg, född 1988, från Uppsala och tidigare friad för ett dödande knivdåd. Bredvid sitter en 17-åring som höjer sitt vapen, en CZ99 och skjuter flera skott. David Abraham Karlberg dör direkt. Minst ett skott träffade huvudet. Polisen larmades klockan 19.24. Den 17-årige gärningsmannen grips i närheten och ett mordvapen säkras. Han är lillebror till mannen som David friades från att ha stuckit ihjäl 2008.

Enligt polisen hade 17-åringen ringt David och bestämt träff i Stockholm. Men David anade oråd och satte på sig en skyddsväst samt tog med sig några kompisar. 17-åringen mötte upp och satte sig i baksätet bredvid David. Polisens beskrivning av händelseförloppet:

”Gärningsmannen (gm) har suttit i baksätet på höger sida. Den avlidne satt fastspänd i bilbältet med en vattenflaska i handen. Sedan sköt gm den avlidne på mycket nära mot huvudets högra sida med minst ett skott. Efter detta tog sig gm ut genom höger bakdörr och fortsatte skjuta mot offret tills ammunitionen var slut. Allt talar för att de var ensamma i bilen.”

Blodshämndens bakgrund

Den 17 februari 2008 befann sig den nu dödsskjutne David Abraham Karlberg narkotikapåverkad tillsammans med Zollfikhar ”Zozo” Khalil, född 1990, på en gångstig nära Sirusgatan i Bergsjön i Göteborg. Under oklara omständigheter urartade en lek med morakniv dem emellan. Zollfikhar ”Zozo” Khalil fördes med livshotande skador till sjukhuset där han opererades akut men avled en vecka senare den 26 februari 2008 efter att man stängt av respiraton.

David Abraham Karlberg åtalades för mord alternativt grov misshandel med vållande till annans död men tingsrätten friade honom från alla brottsmisstankar efter en tre dagar lång rättegång.

Tingsrätten skrev i domen om skuldfrågan

"Det har inte framkommit någon omständighet som tyder på att David Abraham Karlberg haft anledning att uppsåtligen sticka en kniv i Zollfikhar Khalil. Tvärtom var de väldigt goda vänner. Den misstänkte stannade kvar på platsen och försökte stoppa blödningen, vilket ter sig svårförklarligt om han av oaktsamhet eller misstag orsakat skadan”

Vad talar för att David är gärningsman?

”Det faktum att David hade kniven på sig i kombination med hans förvirrade uppträdande samt märkliga uttalanden i samband med att polisen hörde honom på plats är naturligtvis oerhört besvärande för honom. Hans förklaring till hur han fick kniven i besittning är underlig, liksom hans förklaringar beträffande kniven när han tillfrågades av polis.”

Vad talar emot att David är gärningsman?

”Det har inte framkommit någon omständighet som tyder på att David haft anledning att uppsåtligen sticka en kniv i ”Josef”. Motivbild saknas alltså helt. Josef har själv inte på något sätt vare sig för vittne, polis eller ambulanspersonal gjort någon antydan om att David skulle ha orsakat skadan. I stället har han i ambulansen upprepat ”de kommer att döda mig”, vilket knappast kan syfta på David. Davis fingeravtryck fanns inte på kniven.”

Zozo var vid tiden för hans död åtalad för rån, övergrepp i rättssak och olaga hot. Bland annat sysslade han med ”bötning”, vilket är en relativt ny form av utpressning eller rån som förekommer bland unga runt om i Sverige och är vanligt på invandrartäta skolor.

Åtalad för bilmord

  • Khodor Khalill, född 1993-01-23, från Angered.

Khodor är både en storväxt kampsportare och lillebror till Zollfikhar ”Zozo” Khalil. Sedan broderns död har han inte varit sig själv. Därför talas det om ett hämndmotiv. Han är tidigare ostraffad men familjen har inte varit befriade från problem. En annan äldre bror i 25-årsåldern är också kriminellt belastad och har kopplingar till gänget ”Angereds tigrar”. Dessa kan ha försett Khodor med vapen och med tanke på hans unga ålder lär påföljden bli max sluten ungdomsvård i högst fyra år. Det är först vid 21 år fyllda man dömer till fängelsestraff för mord.

Kammaråklagare Jonas Lövström menar att Khodor Khalill rest till Stockholm med uppsåt att skjuta målsäganden (David). På torsag inleds förhandlingarna i Stockholms tingsrätt.

Expressen – en längre historik



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

söndag 27 februari 2011

Aftonbladet drar tillbaka Linna-artiklar

MÖRKLÄGGNING Katri Linna sparkades efter stenhård kritik från posten som DO. Men fallet blev inte hårt: hon fick ett nytt jobb och 89 000 kronor i månaden  av regeringen. Något som Aftonbladet rapporterade om tidigare i dag men nu är borttaget. PI efterlyser läsare som var kvicka nog att ta en skärmdump eller kopierat av detta, då det gick så snabbt att inte ens Googles cache hann med.

"Det är lågt i tak. Ingen vågar säga något."
"Människor har gråtit för att de fråntagits sina arbetsuppgifter utan att få veta varför."
"Hon slår in kilar mellan medarbetare genom att prata skit om dem."

Berättelserna kommer från tidningen Chef och handlar om tidigare myndighetschefen Katri Linna, 50. I samband med artikeln 2009 blev hon utsedd till årets sämsta chef. Linna har fram till 2014 rätt till ett kontor på regeringskansliet.

För några timmar sen fanns artikeln ”Sparkas och får miljoner‎” hos Aftonbladet, sedermera borttagen. Även en krönika av Oisín Cantwell med titeln ”Här sitter dinosaurierna och tickar massa pengar‎”, som också handlade om DO, låg även den uppe tills för några timmar sen.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Billström, youre fired!

Ensamkommande vuxen man

POLITISKT BRÅK Sigtuna är en av ankomstkommunerna för de vuxna asylsökande männen; de s k ensamkommande. Meningen är att de ensamkommande ska vara där max en vecka för att sedan bli slussad vidare. Istället bor de kvar där upp till ett halvår. Idag är det överfullt med 93 inneboende i Sigtuna. Och det kommer fler hela tiden, i synnerhet från Nordafrika.

I snitt har det ökat med fem ensamkommande per vecka. Kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (S) anser det är oacceptabelt att ingenting görs – där alla kommuner ska dela på bördan. I dagsläget är det minst hundra kommuner som säger nej till ensamkommande.

Och Johansson lägger hela skulden på den man som bär det yttersta ansvaret, Migrationsminister Tobias Billström (M). Johansson kräver nu att Billström avgår då han inte kan sköta situationen:

- Nu har ministern haft lång tid och många chanser på sig att rätta till problemet. Det enda som har hänt är att han har staplat det ena misslyckande på det andra. Hans totala brist på handlingskraft och förmåga att lösa denna utmaning är så påtaglig att han nu bör avgå som statsråd och lämna över till någon som får nödvändiga beslut på plats, skriver han i pressmeddelande.

Märsta.nu



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 26 februari 2011

Återpostning: Ensamkommande sexbrottsanmälda ofredade badande flickor

BARNSEXBROTT Som alla vet har vi haft problem med servern de sista dagarna, och sedermera bytet till en ny. Det fick till följd att våra äldre poster inte varit åtkomliga, däribland nedan händelse som vi postade om i onsdagskväll. Många har efterfrågat artikeln och nu kan vi återposta den i sitt ursprungsskick.

Uppföljning

Klargörande: Personen vi benämner som ”närstående”, vars dotter blev sexuellt ofredad, var inte med på barnkalaset på Husbybadet. Den anhörige har fått händelsen återberättad dels från sin dotter och dels från den pappa som anordnade barnkalaset. Den pappan har även blivit förhörd av polisen. PI fick i sin tur mail av den närstående där vi i neutral form återberättade allt i sin väsentlighet. PI har ej utelämnat relevanta detaljer ej heller har vi vässat händelsen. Vi har fått godkännande av den anhörige att vår post är korrekt återgiven så som framförd i mailutskicket. Vi har även den personens fulla namn och står i kontakt när nya uppgifter framkommer. Däribland mer om den upptagna polisanmälan.

Västerortspolisen bekräftar även att en sådan är gjord och Erik Santos, verksamhetsansvarig för Husbybadet, bekräftar att händelsen ägt rum men ger inga detaljer.

Vi vet nu också att det handlar om ensamkommande på Björkuddens transitboende i Solna, vilken drivs av det privata Attendo.

Attendo Individ och Familj driver transitenheten Björkudden på uppdrag av Solna stad. Till oss kommer barn och ungdomar som har flytt undan krig, fattigdom och våld och som väntar på en kommunplacering och beslut om asyl från Migrationsverket. Vi tar även emot barn och ungdomar som har fått uppehållstillstånd och som behöver ett tryggt boende i väntan på en placering.

Vi prioriterar först och främst att barnen som kommer till oss får möjlighet att landa och genom stöd och samtal få bearbeta sina upplevelser. Nästa steg blir att skapa tydliga vardagsrutiner med skolgång och fritidsaktiviteter för att ge struktur i tillvaron.

Film på en del vuxna ensamkommande på boendet

Ursprungsposten

Postad på PI onsdagen den 23 februari

Följande har massmedia inte vågat/velat ta upp. Men det finns en polisanmälan och utredning pågår. PI kontaktades i början av veckan av en närstående som redogjorde för vad som hände med dennes unga dotter och hennes kompisar när de befann sig på Husbybadet i Stockholm under söndagen den 20 februari 2011. Badet är ökänt för sina våldtäkter och sexuella övergrepp under årens lopp.

Barnkalas

En pappa anordnade ett kalas för sitt 12-åriga barn på Husbybadet. Med på kalaset fanns bland annat två elvaåriga killar och fyra 11-åriga flickor från samma klass. Barnen hade roligt som sig bör – tills det anlände nya badgäster. Det blev starten på en mardröm för flickorna och de två killarna. Tillsammans med en ledsagare ankom nämligen drygt 20 st ensamkommande s k "flyktingbarn", i de övre tonåren och möjligen äldre än så. Etniciten är något oklar men det ska handla om unga män från Mellanöstern. (Som regel brukar de ensamkommande generellt vara från Irak, Afghanistan och Somalia).

Försök till sexuella övergrepp mot barn

Enligt den närstående har dennes dotter berättat att hon och de tre tjejkompisarna snabbt blev utsatta för gängets trakasserier och fula kommentarer. Flickorna blev då förmodligen rädda och tillsammans med de två elvåriga pojkarna drog man sig undan till en badgrotta för att få vara i fred. Men majoriteten av de ensamkommande följde efter. Väl inne i badgrottan slet man av de 11-åriga flickorna deras badkläder och tog på dem på ett mycket osmakligt sätt. När de två elvaåriga killarna försökte skydda sina tjejkompisar blev dessa utsatta för misshandel. En av tjejerna lyckades ta sig därifrån och tillkallade genast vakten på badhuset. Denna fick stopp på det som närmast kan kallas för försök barnvåldtäkt och tillkallade omedelbart polisen. Under tiden låstes de 20 ensamkommande in i ett stort omklädesrum tillsammans med sin ledsagare dvs personal från deras asylboende. Polisen var snabbt på plats och förhörde de ensamkommande om det skedda. De gjorde medgivanden och ledsagaren förklarade att de ensamkommande innan besöket på badhuset t o m gått igenom svenska seder och bruk, att man inte får våldsföra sig på flickor även om de är lättklädda.

Att man ens måste informera om detta påvisar bara Mellanöstern-männens otidsenliga och osvenska syn på flickor och kvinnor.

Polisanmälan

En polisanmälan är upprättad och rubriceringen skall nu inledningsvis vara sexuellt ofredande (vilket nästan alltid blir våldtäkt då det gäller barn) samt misshandel.

Föräldrarna till barnen är förtvivlade över det som hänt men värst är det med barnen. Flickorna är mycket chockade där en av dem känner sig oerhört förnedrad och äcklad av det skedda och är rädd för att behöva gå igenom en polisprocess. Mest rädd är hon för att någonsin behöva vara med om något liknande igen. Den tösen är nu sjukskriven från skolan. De andra vill heller inte prata om det och alla skäms något oerhört för vad de varit utsatta för, berättar den närstående för PI.

De ensamkommande gärningsmännen

Polisen har hållit förhör med ledsagaren och denne påstår att gärningsmännen är 15-17 år. Men barnen säger att de såg ut att vara äldre. Den närstående berättar även att polisen har mycket svårt för att finna ut rätt identiteter på alla de misstänkta. Ingen kan svenska och ingen har tilldelats svenskt samordningsnummer eller personnummer ännu.

Den närstående skriver

Jag gissar att denna händelse inte kommer att tas upp av ordinarie nyhetstidningar eller ens uppmärksammas eftersom det gäller ensamkommande flyktingbarn. Hade detta hänt med svenska förövare så hade det varit på löpsedeln direkt. Men nu får tjejerna skämmas i det tysta istället. Det som skett är inte ok.

PI bevakar

Vi bevakar detta noga och ämnar finna ut vilket boende det handlar om och namnen på samtliga misstänkta. Vi återkommer när det finns fler uppgifter om polisanmälan, utredningen, åtalet och framförallt hur barnen mår.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Irakier åtalad för s k hedersmord på adoptivdotter

HEDERSMORD Den 62-årige irakiern Subhi Aref Othman har tidigare adopterat den 21-åriga kvinnan Jian Subhi Aref när hon var 12 år. I maj 2010 skildes hon och hennes 31-åriga man och då flyttade Jian Subhi Aref från Västkusten till familjen i Katrineholm. Paret låg i en infekterad vårdnadstvist om sin tvåårige son och pojken är nu omhändertagen av sociala myndigheter. Men skilsmässan och Jian Subhi Arefs livstil därefter tilltalade inte adoptivpappan. Enligt honom klädde hon sig fel och hon var för öppen och vänlig mot män. Detta gick emot hans syn. I den s k hederskulturen kan inte en kvinna leva ensam eller ta ut skilsmässa. Hon var tvungen att dö.

I början av november skred Subhi Aref Othmantill verket. När Jian Subhi Aref var på väg från sin sons dagis gick hon hem till pappans hus. Där väntade adoptivpappan med en stor kniv i trappuppgången. Där högg han ihjäl henne besinningslöst med minst 48 hugg. Efter mordet gick han med blodig jacka till polisstationen i Katrineholm och angav sig själv. Även mordvapnet påträffades. Han har även erkänt att det är hedersrelaterat.

I utredningen har flera vittnat om att Jian Subhi Aref har känt sig hotad under en längre tid.

– Man har tagit henne på allvar. Det har varit många möten och man har även erbjudit henne vissa former av hjälp, men som hon också har avböjt. Jag kan inte på något sätt tycka att man skulle ha agerat annorlunda. Det kan inte jag se, säger åklagare Anna Carlsson Lundh.

Enligt exmaken hade hon en affär med en annan man. Helt felaktiga påståenden, berättade Jian i den vårdnadsutredning om parets son som följde efter skilsmässan. Enligt Jian hade hon skjutsats hem av en manlig granne. Och därför anklagats för otrohet. Vänner till Jian hävdar att exmakens familj låg bakom skilsmässan och hade förskjutit henne. Enligt vad Jian berättar i utredningen ska de ha kallat henne hora. Vännerna menar också att Jian isolerades än mer när hon flyttade tillbaka till Katrineholm efter skilsmässan för ett och ett halvt år sedan. De försökte få tag i hennes telefonnummer. Men enligt vännerna ville familjen inte att hon skulle ha någon kontakt med dem.

– Hon gjorde allt för att leva upp till sin familjs regler och krav, som en vän uttrycker det.

Jians bröder har officiellt tagit kraftfullt avstånd från pappans gärning.

– Vi kommer aldrig att förlåta honom, hävdade storebrodern Rushdi i höstas.

Han förnekar också att ha något med henned död att göra.

- Det var hennes liv, vi har inte tvingat henne till något, säger storebrodern Rushdi.

Åtalad för mord

Subhi Aref Othman, född 1948-07-15, och medborgare i Irak. Enligt en rättspsykiatrisk undersökning lider han inte av en allvarlig psykisk störning. Måste ha tolk vid rättegången.

Domstol

Nyköpings tingsrätt, B 3418-10

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Terroristmisstänkt begärs utlämnad till Danmark

JIHADISTER Den 28 december greps fyra terrormisstänkta av PET i Danmark, misstänkta för planerade terrorattentat mot danska tidningen Jyllands-Posten och samt tidningens Politikens gemensamma lokaler i Köpenhamn. Då hade tre av dem hyrt bil på Statoil i Kista och körde sedan söderut, med svenska Säkerhetspolisens i hasorna. När man gjorde husrannsakan i bilen fanns det en maskinpistol med ljuddämpare och 36 patroner samt en 9 mm pistol med 36 patroner. Någon dag senare släpptes den fjärde, en asylsökande irakier vid namn Abdullah Muhammed Salman, 26 år. Samtidigt slog Säpo till i Sverige och grep en terrormisstänkt tunisier i Järfälla.

"Ett allvarligt terrorbrott i Danmark har kunnat avvärjas genom ett effektivt och nära samarbete mellan PET och Säkerhetspolisen", konstaterade Anders Danielsson, chef för Säkerhetspolisen i Sverige.

De tre omhäktade i Danmark

Misstänkta för förberedelse till terroristbrott

Munir Awad, 29-årig libanes med svenskt medborgarskap
Omar Abdalla Aboelazm, 30-årig libanes med svensk medborgarskap
Mounir Dhahri, 44-årig tunisisk medborgare

Begärd utlämnad

Sahbi Ben Mohamed Zalouti, född 19730521, mantalsskriven i Järfälla. Tunisier med svenskt medborgarskap. Han greps förra året i augusti i Pakistan och satt fängslad där en tid. Gudmundsson skrev om det då. Därefter grät Sahbi ut i media om hur oskyldig han var.

Sahbi Ben Mohamed Zalouti ska nu utlämnas, enligt önskemål, till Danmark där den danska åklagaren kommer att begära honom häktad, meddelar kammaråklagare Ronnie Jakobsson vid Internationella åklagarkammaren. Zalouti omhäktades under fredagen i Attunda tingsrätt.

Alla fyra nekar till brott i förhör samt håller för övrigt tyst.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 25 februari 2011

Slaktade kompisen och tryckte ned hans penis i halsen

MORD Förra fredagen kom domen mot Andres Rodrigo Arellano Arancibia. Han stod åtalad för det mycket brutala mordet på festkompisen Ivan Ivancevic, född 1980, i Helsingborg under midsommarafton 2010.

Gärningsmannen

Andres Rodrigo Arellano Arancibia har läst både psykologi och socialpsykologi på universitetet. Och hållit föredrag för elever på skolor. Men samtidigt var han grovt kriminell. Vid tiden för mordet avtjänade han ett åttaårigt fängelse-straff för mordförsök. Arancibia hade bara tre månader kvar tills han skulle bli villkorligt frigiven och var familjehems-placerad i Ängelholmstrakten. Offret, en ung man, överlevde tack vare skickliga läkarinsatser och en stor portion tur sedan han knivhuggits i buken.

Slakten

Ivan till vänster, Andres till höger

Exakt varför Ivan Ivancevic mördades är fortfarande oklart. Men de båda hade festat någon dag före mordet. Då var allt frid och fröjd. Men därefter lades grunden till det bestialiska mordet. Andres är narkotikapåverkad och stiger på en buss på midsommarafton. Han börjar prata med obekant. Detta är Johan. De dricker sedan öl, tar tabletter och röker hasch. Johan berättar att han tidigare varit inskriven på behandlingshemmet Västkustfamiljen i Bohuslän. Andres säger att där har en annan kompis, som också heter Johan, varit.

När de festar på pratar Andres med Ivan i telefon. Efteråt säger Andres att den där kompisen Johan de just pratat om befann sig i Ivans lägenhet och var hårt trängd av ett gäng jugoslaver. Nu ville Andres dit och att Johan skulle följa med som backup. Detta är det förmodade fiktiva och eventuella motivet, skapad av Andres drogade fantasi.

Påtända beger man sig till Ivans lägenhet på Sadelmakargatan på midsommarkvällen. I en väska har Andres en köttklubba, en syl och en kniv. När man kom in i lägenheten fanns där ytterligare en man, ett vittne. Denne såg och hörde inledningen. Andres sa till Ivan "Vi ska reda ut någonting". Därefter plockade Andres fram köttklubban ur väskan och slog den i huvudet på Ivan. I nästa ögonblick flydde vittnet från lägenheten. Vittnet var ett av åklagarens trumfkort. Vad som sedan hände är ren och skär slakt. Andreas slog Ivan upprepade gånger i huvudet och på överkroppen. Sedan skar han honom, körde upp sylen i ändtarmen på honom och det sista som skedde medan Ivan Ivancevic fortfarande levde var att han fick sin penis avklippt och nerstoppad i sin egen hals.

Mordet var så brutalt att Johan inte klarade av att titta på. Han var den som höll vakt men övertygades även av Andres att skapa en bluff. Johan fick kniven och högg Andres i låret, i syfte att lura polisen att tro att mordoffret hållit i kniven. Därefter stal de en del hemelektronik innan man lämnade platsen. I lägenheten låg Ivan brutalt ihjälslagen, stympad med sin egen avhuggna penis i munnen/halsen och i övrigt grovt skändad. Efteråt brände gärningsmännen upp kläder och annat bevismaterial.

Rättegången

När de makabra detaljerna avhandlades drog flera av åhörarna efter andan av förfäran och avsky inför det bestialiska dådet. Rättsläkare Elias Palm vittnade om ett massivt våldsutövande. Och om slag både med och utan tillhygge mot ansiktet som ledde till ett flertal frakturer.

– Han kvävdes i sitt eget blod och drunknade alltså, sa Elias Palm.

Ivan hade enligt rättsläkaren mellan 30 och 40 skador på kroppen. Bara i huvudet och ansiktet konstaterade rättsläkaren ett 20-tal sår. Skändningen av hans penis, att den tryckts ned i halsen upptäcktes först efter själva obduktionen.

Vice chefsåklagare Anna Håkansson hade yrkat på livstids fängelse eller åtminstone runt 20 år.

Helsinborg tingsrätt dömde

Andres Rodrigo Arellano Arancibia, född 1977, för mord och grov stöld till fängelse 18 år. Andres Arellano Arancibia förekommer under 23 avsnitt i belastningsregistret. Av den rättspsykiatriska undersökningen framgår att Andres Arellano Arancibia varken vid gärningen eller vid undersökningstillfället led av någon allvarlig psykisk störning.

Johan Lindberg, född 1983, för medhjälp till grov misshandel och grovt vållande till annans död till två års fängelse.

De ska solidariskt betala skadestånd till Ivans anhöriga med 216 000 kronor.

PDF

Domen kan laddas ner här

Domstol

Helsingborg tingsrätt, mål B 4171-10



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Svenskar greps i Thailand för call center-bedrägerier

BEDRÄGERIER Polisen i Pattaya i Thailand slog till under onsdagen mot Hotel Viking, känt för att ha illegala svenskar som jobbar svart i landet. Målet nu var ett gäng svenskar och norrmän som drivit ett call center där man lurat av hundratals skandinavier på några miljoner kronor.

Vid tillslaget hittades bland annat 18 datorlistor med telefonnummer som visar att de drivit call-centret från hotellet under namnet Global Telemarketing Ltd. Man har utgett sig för att förmedla arbeten, men också varor, till kunder som förmåtts betala in en förmedlingsavgift. Något jobb har kunderna dock inte fått och pengarna har gått förlorade. Kontot dit pengarna betalats har upphört strax efter det att pengarna flutit in. Kontakten med kunderna har hållits via internettelefon så kallad VOIP (voice over internet protocol). För kunderna har det framstått som call-centret legat i Sverige eller Norge.

De gripna busarna

Ulf Carl Johan Hellbacken, 35, från Ludvika. För två år sedan försvann han till ”okänt land”. Han har tidigare drivit ett telmarketingföretag som polisanmäldes av flera företagare som hävdade att de fått falska fakturor från bolaget. Redan tidigare, i september 2007, dömdes han för bedrägeri. Han hade fått socialbidrag som arbetslös under våren 2006 när han i själva verkade vistades i Thailand. Vid rättegången hävdade han att han sökt jobb via internet och att han snabbt skulle kunna ta sig hem från Thailand om han hade fått napp. Breven med begäran om bistånd skickade han till en bekant som postade dem i Ludvika så att det skulle se ut som om han var kvar i Sverige. Ulf Carl Johan Hellbacken har tidigare dömts för bland annat stöld och narkotikabrott.

Anders Erik Engzell, 29, från Ludvika.
Tommy Viktor Söderlund, 26. Okänt varifrån.
Martin Gisvold Garathun, 20, från Norge
Sebastian Gjertsen, 20, från Norge
Espen Forberg, 41, från Norge
Ida Marie Juhl Falchenberg, 19, från Norge

Ingen av dem har heller arbetstillstånd i landet och kommer nu bli åtalade.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 23 februari 2011

Labour-regeringen släppte in tre miljoner invandrare

STORBRITANNIEN Sir Andrew Green, ordförande för MigrationWatch UK – en icke-politisk organisation oroad över den höga invandringen till Storbritannien, hävdar att siffror som Office for National Statistics kommer att presentera på torsdag visar att 3,2 miljoner invandrare har släppts in i landet sedan 1997, varav 80 procent kommer från länder utanför EU, vilket är det största inflödet av människor till Storbritannien sedan den saxiska invasionen för 1 000 år sedan. Labour är den brittiska motsvarigheten till Socialdemokraterna.

Sky News

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Kafferansonering på äldreboende

KAFFERANSONERING På äldreboendet Ekegården i Hässleholm är kaffeförbrukningen nu ransonerad till tre paket i veckan från tidigare sex. Det ska räcka till tio boende, tre gånger per dag och till besökande.

Många av de boende beskrivs som riktiga "kaffetanter" och personalen har nu tvingats brygga svagare kaffe och dra in på påfyllningarna. Eller rättare sagt om någon boende vill ha en påtår tvingas han eller hon att avstå en kopp senare i veckan. Enligt en av de anställda har det redan sparats in på personal, mat och tvätt på äldreboendet. Hon undrar om nästa steg blir att servera de boende vatten.

Äldreboendets enhetschef hävdar att ransoneringen endast är ett test och att det kokas lika mycket kaffe som vanligt. Omsorgsförvaltningens kostchef känner inte till någon ransonering överhuvudtaget.

NSK

I höstas skedde en liknande ransonering på ett boende i Timrå

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 22 februari 2011

Nekade asylsökande slog sönder förläggning

SKADEGÖRELSE Höstas ankom drygt 200 asylsökande till Frösö Park, gamla F4, på Frösön. De asylsökande kom från länder som Marocko, Eritrea, Kazakstan, Makedonien, Irak, Guinea, Bosnien, Syrien, Kosovo, Vietnam, Afghanistan, Algeriet och Somalia. Dock var de flesta från Serbien dvs zigenare.

En stjärna från Somalia framhöll i samband med ankomsten varför han ska skulle få stanna:

– Jag är duktig på fotboll. Finns det någon fotbollsklubb här i Östersund som behöver en bra spelare. Jag är bra, förklarade Drogba Dini.

Men fotbollsdrömmar är inget bra argument för att få uppehållstillstånd. Kraven är hårda och man ska ”frukta för sitt liv” om PUT ska delas ut. För sedan deras ankomst i höstas har bara två av de 200 fått asyl i Sverige. En del av de övriga som fick avslag tog då ut sin ilska – på boendet. Man slog helt enkelt sönder rummen och klottrade på väggarna. Nu pågår en totalrenovering av boendet i väntan på turisterna till våren och sommaren.

ÖP Östersundsposten passade även på att fråga byborna om man ska ta emot fler flyktingar. Och i enkäten svarar alla ja.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

The collapse of islam is near, a move to democracy and freedom.

Video:



Tunisias dictator left the country, Mubarack in Egypt resigned, Khadaffi in Libya escaped. Riots in Iran, Yemen, Algeria, Syria, Sudan and more muslim nations. They all demand the same things like democracy, free speech, freedom. Islam cannot provide democracy, freedom, free speech. Islam oppresses people and hold development back. The muslim rulers steal all assets and use the money for war and luxury to the ruling class. Is this the beginning to the end of islam?

Ursprungsartikel
Källa: Whathitthefan YouTube Channel

måndag 21 februari 2011

Flyktingmottagandet drar in miljoner

SÖDERHAMN Kommunen i Söderhamn har sammanställt vad flyktingmottagandet kostar, och kommit fram till att det under 2009 gett ett tillskott på hela 27,2 miljoner kronor. Bakom dessa miljoner ligger dock en lång radda tjänster som tillsatts enbart för att tillgodose de nysvenska behoven med pengar som kommer från staten – det vill säga dig. Man får det dock att låta väldigt tjusigt och sofistikerat.

Det är ekonomikontoret som står bakom sammanställningen och kommit till slutsatsen att flyktingmottagandet genererar både arbetstillfällen och inkomster.

Mottagandet har för kommunens del skapat 55 nya tjänster, där bland annat personalen på integrationsenheten, lärare på CFL, Norrtull, Faxeskolan, Staffangymnasiet, socialsekreterare och personal på Amicus som tar emot ensamkommande flyktingbarn, ingår. En mindre armada av tjänster alltså.

Adderar man Migrationsverkets 25 tjänster har mottagandet gett upphov till 80 tjänster.

– Det här är en strikt räkning på den kommunala sidan. Sedan tillkommer en rad servicetjänster. Till exempel är det ett företag från Söderhamn som städar på Migrationsverket, butiker och andra servicenäringar får sin del, säger kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S).

Sammanställningen avser i huvudsak invandrare som fått permanent uppehållstillstånd. De som Migrationsverket ansvarar för får sina ersättningar från staten, men också språkundervisning, vilket ger jobb åt fler lärare.

Kommunen får i sin tur ekonomisk ersättning från staten för merkostnaderna för tjänsterna på förvaltningarna.

Räknas ersättningar, skatteintäkter och schablonintäkter som kommunen får för varje invånare ger flyktingmottagandet ett tillskott på 27,2 miljoner kronor.

– Vi behöver så många invånare vi kan få i Söderhamns kommun. Den här siffran visar att flyktingmottagandet har varit bra för oss. Varje invånare är väldigt värdefull, eftersom varje person drar in 40 000 kronor via skatteutjämningssystemet, om man bara räknar i kalla kronor och ören, säger Sven-Erik Lindestam.

PI måste berömma såväl tidningen HelaHälsingland som Söderhamns kommun för det kreativa sättet man får skattemiljonerna från staten att låta som vanliga intäkter från exempelvis arbete eller annan förtjänst.

HelaHälsingland

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Kommunerna klarar inte framtida välfärd

PARASITER I en märklig artikel i Dagens Nyheter beskriver välfärdsekonomen Jens Magnusson från SE-banken det närmast självklara i att svenska kommuner i framtiden inte kommer att kunna klara de välfärdsåtaganden man har visavi sina medborgare. Enligt Magnusson kommer det redan 2012 vara 73 svenska kommuner som får en ansträngd försörjningsbörda.

Om ytterligare 20 år handlar det om över 200 kommuner. Det är Statistiska Centralbyrån (SCB) som på SE-bankens uppdrag gjort en prognos om hur enskilda kommuner påverkas av de stora demografiska förändringarna fram till 2040. Resultatet är anmärkningsvärt. Om 20 år finns enligt studien över 200 kommuner med en försörjningsbörda på 2,5 eller mer. Även kommuner som i dag är väl fungerande – till exempel Danderyd, Vellinge, Lund, Norrköping – kommer att påverkas av att allt färre måste försörja allt fler.

Magnusson talar om ett ”välfärdsgap” som skulle uppstå i takt med att allt färre arbetar och då skall försörjas av de som arbetar. SCB uttrycker det så att om en arbetande försörjer två personer (sig själv och en till) har man en försörjningsbörda på 2,0. Solna och Sundbyberg är de två kommuner som för närvarande har lägst försörjningsbörda, just 2,0.

Vad som gör artikeln tämligen märklig är att den närmast sorgfälligt undviker att tala om en av de allra största anledningarna till välfärdsgapet, nämligen den ohämmade massinvandringen av oanställningsbara och arbetsovilliga icke-europeiska invandrare. Istället är det faktumet att svenskarna fysiskt mår allt bättre och lever längre som är boven i dramat.

Förutom att lite suddigt nämna en kommun med särskilda sociala problem och stort utanförskap, Landskrona i Skåne, så berörs inte det befolkningsemografiska problem som innebär att svenskar flyttar ut från kommunerna i samma takt som invandrarna flyttar in. Istället vill Magnusson trycka på hur viktigt det är att svenskarna, som förutom att betala en av världens allra högsta skatter och därmed borde kunna förvänta sig en dräglig pension, nu istället uppmanas att ”ta större enskilt ansvar för sin ekonomi”.

Det betyder på ren svenska att man själv får se till så det finns pengar till pension, för de skattepengar som avsätts till framtida välfärd kommer att spenderas på annat och andra.

Magnussons slutsatser rörande den problematiska framtida välfärden är med stor sannolikhet adekvata. Dock hade det nog varit lite mer smakfullt om man istället för att lätt nedlåtande skriva att ”svenskarna blir äldre” istället hade skrivit ”bidragsförsörjda invandrare blir allt fler”. Då hade man nog kommit närmare sanningen…

DN

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

söndag 20 februari 2011

Socialdemokraterna ökar Miljöpartiet minskar

OPINIONSMÄTNING I Sifos februarimätning fortsätter Socialdemokraterna att vinna tillbaka förlorade röster medan Miljöpartiet gör den största förlusten. 1 917 personer tillfrågades under perioden 7 till 17 februari.

Förändringar sedan förra mätningen inom parentes:

S   30,2 (+2,4) V    5,4 (+1,1) MP   7,7 (-2,6) M   33,4 (-0,5) C    5,1 (+0,4) FP   6,5 (-0,6) KD   4,3 (-0,1) SD   6,4 (-0,5) Övr  1,2 (+0,6)  Alliansen 49,3 (-0,8) Rödgröna  43,3 (+0,9)

Sifo

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 19 februari 2011

Bussmannen i Karlstad åtalad för nytt sexbrott

BUSSMANNEN Under maj och juni månad 2009 utsattes flera kvinnor för sexuella kränkningar av en marockan, den så kallade bussmannen, ombord stadens bussar i Karlstad.

En 22-årig kvinna blev tafsad på när marockanen satte sig bredvid henne. Då hon steg av bussen följde han efter och överföll henne. Hon slogs till marken och då fortsatte han misshandeln. Men en rådig 28-årig kvinna hade sett allt från bussen och skyndade till den skrikande kvinnans undsättning varpå marockanen flydde fältet. Detta skedde i maj. Drygt en månad senare åkte han buss igen. Ödet ville sig inte bättre heller för på samma buss satt även den hjälpsamma 28-åriga kvinnan. Marockanen satte sig då bredvid och tafsade på henne, kom med sexuella inviter och försökte komma innanför hennes kläder. Sedan försvann han.

Polisen slog larm eftersom man hade att göra med en potentiell våldtäktsman, som dessutom beskrevs som ganska så aggressiv. Efterlyst tog upp fallet hösten 2009 liksom lokal media i omgångar. I oktober samma år greps han slutligen. Då var han även misstänkt för andra kvinnoöverfall.

Värmlands tingsrätt dömde sedermera

Abdelmalid Moulay Alaouij Oufai, född 1977-10-05 och marockansk medbogare, för försök till sexuellt tvång och sexuellt ofredande till ett års fängelse. Han blev inte utvisad. Anledningen är att han har anknytning till Sverige genom att vara gift och har ett litet barn enligt uppgift. Abdelmalid Moulay Alaouij Oufai talar endast arabiska och hade tolk under rättegången. Han var innan domen ostraffad och nekade till sexbrotten. Sommaren 2010 släpptes han ur fängelset.

Den 20 november 2010 var det dags igen för nya sexbrott.

Abdelmalid Moulay Alaouij Oufai var då på en restaurang med det föga smickrande namnet i sammanhanget, Score. En vakt noterade att han gick omkring och tafsade på kvinnliga gäster bland annat mellan benen på dem. När vakterna försökte omhänderta honom blev det genast tumult. Polisen grep honom men han blev inte häktad trots åklagarens åsikt att det fanns risk för fortsatt brottslighet. Det var ett misstag för i efterhand har man fått information av andra krogvakter att marockanen även tafsat på två kvinnor på krogen Ankan. Dock har inte det kunnat styrkas.

Nytt åtal

Nu har han åtalats för sexuellt ofredande och våldsamt motstånd gällande Score-dramat. Åklagaren yrkar på att den misstänkte ska betala 5 000 kronor till tjejen för kränkningen hon utsatts för.

Abdelmalid Moulay Alaouij Oufai nekar åter till brott.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Efterlysning: Galne Gunnar

PI efterlyser den man som på YouTube kallar sig ”GalneGunnarTV” och ber honom att kontakta oss på info[at]politisktinkorrekt.info omgående.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 18 februari 2011

Sydsvenskan gör reklamfilm för Hizbollah

SYDSVENSKAN Sydsvenskans fotograf Hussein El-Alawi, själv från Irak, presenterar i dag ett bildspel från Libanon som mer liknar en reklamfilm för Hizbollah tillverkad av Usama bin Ladins terrorexperter. Övriga kommentarer är överflödiga.

SDS

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Riksdagsdebatt om Stasi-arkiven

STASI Tidigare i februari avslöjades det att professor Birgitta Almgren, som forskat i Säpoarkiven och svenskars samarbete med den forna östtyska säkerhetstjänsten Stasi, funnit att poliser, säkerhetspoliser och journalister samarbetat med den ökända organisationen. Regeringsrätten beslutade i somras att Almgren fick forska i handlingar avseende de aktuella svenskarnas samarbete med Stasi men hotades med fängelse om hon skulle röja namnen på dessa.

Sven-Olof Sällström (SD) väckte frågan i en interpellation ställd till justitieminister Beatrice Ask och krävde att arkiven öppnas så att det blir klarlagt vilka svenskar som samarbetade med Stasi. Ask redogjorde på torsdagen sin syn på den märkliga situationen.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

torsdag 17 februari 2011

Mer fördömande av mångkulturen

MÅNGKULTUR Merkels, Camerons och Sarkozys numera välkända dödförklaring av det mångkulturella samhället får ännu en supporter i Thorbjørn Jagland, Europarådets generalsekreterare och före detta statsminister och utrikesminister i Norge. Senast i går kunde vi rapportera om att Hollands vice statsminister och partiledare för Kristdemokraterna även han ställer sig bakom utspelen. I Sverige försöker Sverigedemokraterna få en [...]

Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Vård av papperslösa i Östergötland

ÖSTERGÖTLAND Vård av så kallade ”papperslösa” – illegala invandrare på vanlig svenska – är ett omdebatterat ämne. I Östergötland sägs landstinget vara ett av landets mest restriktiva på området. I veckan togs frågan upp i landstingsfullmäktige med ett nytt nej till förändring. Östnytt levererar en snyfthistoria enligt konstens [...]

Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Politiker vill ha mellanösternbasarer i Malmö och Göteborg

TINGELTANGEL PI har tidigare skrivit om politikerna i Malmö som vill ha en mellanösternbasar någonstans centralt. En sådan innebär i princip arabiskt krimskrams, och som vi spaltat upp tidigare: vattenpipor, bönemattor, kaftaner, slöjor, sött te, dadlar, kamelmjölk, egyptisk lakritssaft, zatar, karadé, guldsmeder, somaliska konditorier, grönsaksfyllda lamm, vävda mattor. Nu vill även den rödgröna sörjan i Göteborg ha en liknande basar.

Det är S, MP och V som skickat in en ansökan till ESF-rådet, där man söker deras stöd. Om den går genom måste kommunen betala hälften av de sex till åtta miljoner kronor som det beräknas kosta att dra igång basaren. Basarprojektet ska erbjuda människor, huvudsakligen invandrare, utanför arbetsmarknaden en möjlighet att starta eget.

GP

Malmö

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

CBN France in civil war

Video:



нет описания

Ursprungsartikel
Källa: TackForDetMona Favorites YouTube Channel

onsdag 16 februari 2011

Tyska skolor redo för islamiska kurser

TYSKLAND Den tyska inrikesministern Thomas de Maiziere har bett de federala staterna att göra allt för att introducera en rikstäckande läroplan för islam.

I ett möte med mer än 100 experter i det federala rådet för migration och flyktingar i Nürnberg försökte representanter för tyska myndigheter och motsvarande från den muslimska befolkningen att lösa legala problem som hindrar initiativet från att bli verklighet.

- Vi behöver islamisk utbildning i tyska skolor och vi behöver det nu, inte bara pilotprojekten, säger de Maiziere.

Liknande pilotprojekt har introducerats i nästa alla tyska stater för muslimska elever, men bara en av 20 av dessa har möjlighet att närvara vid kurserna.

Varken elevernas familjer eller samhället tillhandahåller alltid den moraliska och praktiska rådgivning de behöver, vilket ofta resulterar i konflikter, alienation och identitetskris, vilket är varför den tyska regeringen stödjer islamisk utbildning i skolorna.

PressTV

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

80 övervakningskameror på Malmöskola

MALMÖ Trots att Datainspektionen tidigare anmärkt på 29 övervakningskameror de ansåg kränkande för eleverna och uppmanat skolan att inte ha dem igång dagtid finns nu totalt 80 kameror installerade.

DI:s utlåtande kom i oktober 2008 och då en uppföljning nyligen gjordes konstaterade man att kamerorna slagits på igen bara dagar därpå, dessutom har antalet kameror ökat dramatiskt. Ytterligare en inspektion gjordes 2010 och då fanns 55 övervakningskameror installerade.

Skolan härjades enligt utbildningsnämnden av brand, inbrott och vandalisering så fort kamerorna stängdes av efter Datainspektionens första besök, således valde man att slå på dem igen och senare installera ännu fler.

Datainspektionen anser att 28 av skolans övervakningskameror inte bör vara påslagna under dagtid och att skolan ska ta fram andra åtgärder mot bland annat vandalisering. Kamerorna som är på endast under kvällar och nätter är däremot fullt lagliga.

SR

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt