fredag 31 december 2010

Godhetens egna små terrorister

LÄSARBIDRAG Har ni läst något av Helle Klein? Och har ni då slagits av hennes extremt ordrika och godhetsterroristiska inställning? Om jag förstått saken rätt har hon på senare år läst till präst men hoppar in som krönikör då och då. En kämpande kyrka har här alltså sin egen lilla lobbyist. Och med tanke på hennes senaste krönika förstår jag att kyrkan är kämpande. Nu var det ett tag sen, men i min Bibel var Josef och Maria på väg att skattskrivas och därför var det fullt på alla härbärgen, och de som kom till den nyfödde Jesus var relativt rika män som kom med gåvor.

I Helle Kleins tolkning var Josef och Maria inte tillräckligt fina för värdshuset? "Jesus var ett flyktingbarn i Palestina". Och de tre vise männen kan vi avskriva, för Helle säger att det var "lumpiga herdar som tagit sig ett järn och luktar illa." Inte visste jag att man kunde modernisera Bibeln som man tycker är passande? Hade hon gjort det med Koranen hade man lagt en fatwa på henne. Visserligen tycker jag att kyrkan måste följa med i tiden, men det här verkar ganska revolutionerande?

Herdar stod lite utanför samhället på Jesu tid och sågs som lite udda människor, skriver Helle?? Tillåt mig tvivla starkt på det. Herdearbete måste väl ha varit ganska vanligt förekommande? "Att Gud blir människa, starkare kan nog inte människovärdet uttryckas." Jo visst, men det förutsätter att du är troende och kristen för att uppskatta rätt.

Idag sprids rädslans kultur och främlingsfientligheten marscherar runtom i Europa. Antisemitism, islamofobi och homofobi präglar numera stora delar av den europeiska politiken.  Människovärdet står på spel i krigets logik, i föraktet för svaghet och i främlingsfientlighetens dehumanisering då den Andre upphör att vara människa.

Så mycket skitprat med stora svulstiga ord och Gud som topping. Europa har tagit emot en mängd människor på flykt från krig och annat elände från många muslimska länder. Nu börjar det visa sig att dessa människor inte har någon lust att passa in överhuvudtaget. Det visar sig att man håller stenhårt fast vid Mohammeds rigida och lydnadskrävande lära. Och den är motsatsen till demokrati, vetenskap och tankefrihet. Vi har en motsättning här som blir tydligare och tydligare för varje dag.

Antisemitism är det till största delen muslimer som står för och det borde Helle Klein veta också. Islamofobi? Islamska terrorister världen över spränger sina medmänniskor i småsmulor och hon tar ordet islamofobi i sin mun? Vi var två steg från en tragedi i Stockholm. De försöker döda oss och hon kallar det islamofobi! Det ordet är bara ett sätt att försöka hålla obehagliga sanningssägare på plats.

Homofobi, ska du veta Helle, står muslimer också till stor del för. Vi pursvenskar har blivit betydligt mer vidsynta under det sista decenniet. Jag kan nämna att Broderskaparnas muslimer tagit bort de förhatliga orden om tolerans för homosexualitet i sitt trosdekret. Och vilket förakt för svaghet är det du talar om? Om det är några som föraktar svaghet är det muslimer. Sen den där främlingsfientligheten man hör talas om hela tiden, finns den verkligen? Eller är det så att det finns riktiga reella orsaker till människors ilska? Våldtäkter och kriminalitet till exempel. Tyvärr leder invandrare i den ligan.

Och så har vi det där med krigets logik. Ja, och vilka är det som för krig? Häromdagen sprängde sig en pakistansk taliban eftersom man för krig mot de kristna. I Nigeria dog människor för att muslimer och kristna slåss. Och konstigt nog är det så på många ställen på vår jord. Konstigt, eftersom "fredens och kärlekens" religion islam är inblandad i så mycket krig och terror? Svårt för oss vanliga dumma bakåtsträvare att få det att gå ihop. Därför måste Helle undervisa oss i den kristliga kärleken.

Helle Klein är en av de kvinnliga godhetsterrorister som håller på att förstöra vårt land. Vi får inte känna och tycka det vi verkligen känner och tycker. Håll käften och var lika god och medmänsklig som vi. Vi får inte ta fram och diskutera de fakta som kan ge en rättvis bild av "främlingsfientligheten". Ser du inte vad som händer i världen? Ser du inte vad som händer i Sverige? Personligen har jag upptäckt att det är de kristna som är värst eller bäst på godhetsfronten. Och vilken vrede man uppammar om man inte håller med! Den verkar faktiskt gränsa till hat. Det är hemskt, då är den kristliga kärleken puts väck? Visst är det konstigt.

Jag tror faktiskt att min godhet och medkänsla är precis lika stor och vacker som Helle Kleins. Och jag tror på att arbeta för människors lika värde. Att vi arbetar det, för vi kan väl knappast anse att det verkligen är så.  Men jag har ju inte stängt av hjärnan för det. Jag kan se att vårt mångkulturexperiment här i Sverige har havererat för länge sen. Svensken är en generös varelse och de flesta ser som naturligt att vi tar emot bröder och systrar som har det svårt. Men det får väl finnas gränser.

Jag är bara så trött på att läsa i varje skitblaska om människor som excellerar i sin överjordiska godhet. Till skillnad från oss andra då. Vem är det som har gett dem tolkningsföreträde gällande godheten? Nu får det väl vara nog. Att ha mage att sitta i sin skyddade verkstad och höja pekfingret mot oss andra, alla de som betalar den stora godheten.

Blir det inte tungt med den där stora glorian på huvudet, eller har den ramlat ner för ögonen på dig, Helle lilla?

Magica de Hex

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Eftertankens kranka blekhet vad ska Guillou och Sabuni hitta på nu?

FÖRNEKELSE Det finns en organisation i Sverige som har antagit historiens kanske mest motsägelsefulla namn någonsin, nämligen Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (MMRK). Denna organisation kämpar inte, vilket man kan förledas att tro av namnet, för mänskliga rättigheter i den muslimska världen, utan bildades 2007 som "en reaktion på en växande antiislam [sic] och brotten mot mänskliga rättigheter i det så kallade "Kriget mot terrorisms"[sic] kölvatten".

En person som MMRK kämpat extra mycket för är en viss Munir Awid, svärson till ordföranden för Sveriges muslimska råd, Helena Benaouda (som för övrigt nu gjort sig oanträffbar).

Munir är samme man som två gånger tidigare gripits misstänkt som terrorist, 2007 i Somalia och 2009 i Pakistan där han greps tillsammans med Guantanamosvensken Mehdi Ghezali.

Munir är samma terrorist som nu gripits i Köpenhamn i färd med att genomföra en massaker mot Jyllands-Postens anställda. Detta som en reaktion på att tidningen flera år tidigare publicerat en teckning på muhammed!

Munir Awad, som dömdes för våldsbrott redan 2003, då han misshandlade en ordningsvakt på Hotel Mårtensson i Halmstad.

Det är alltså denna terrorist som MMRK valt att profilera som "offer" för det svenska intoleranta samhället.

Och som man gör det!

I en häpnadsväckande fantasifull tjugo sidor tryckt rapport kallad "Nowhere To Go – Sweden's complicity in the world-wide detention of Monir Awad” [Ingenstans Att Ta Vägen – Sveriges delaktighet i det världsomspännande fängslandet av Monir Awad] – självklart finansierad av svenska skattepengar – berättar man om den otursförföljda turisten Munirs strävan att ta sig ur Säpos och CIAs vassa klor.

Att han råkat befinna sig, och blivit arresterad, på de två ställena på jorden som med rätta kan kallas för terrorismens högsäten, Somalia och Waziristan, beror endast på att Munir sonderade terrängen för att hitta en "lämplig" plats att emigrera till med sitt tvååriga barn och 17-åriga hustru. Orsaken till de gryende flyttplanerna var att Munir inte kunde tänka sig bo kvar i det djupt omänskliga Sverige där han ständigt blev trakasserad av Säpo. Jo, det står faktiskt så i rapporten.

Kontentan av denna fabel är att Munir är en fridens man, som blott vill leva i fred och resa varthelst han vill. En mänsklig rättighet, med andra ord. MMRK:s rapport kommer, inte minst i ljuset av vad som skett under de senaste dagarna, upphöjas till ett standardverk i bortförklaringar och förnekelse av kalla fakta.

Talesman för Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén, och medförfattare till rapporten, är ingen mindre än Kitimbwa Sabuni, bror till jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.

Han har bland annat raljerat över svenskarnas rädsla för islamister med följande ord:

I brist på en terrorbomb i Sverige har några Rinkebybors protester mot ett lokalt ungdomsdiskotek fått utgöra beviset för att de radikala islamisterna nu styr förorterna med järnhand, att befolkningen lever i skräck och att om inte staten ingriper beslutsamt går snart ingen säker.

Sedan detta skrevs i februari i år har vi fått uppleva en terrorbomb i Sverige, och Munir har arresterats med automatvapen i Köpenhamn. Det är med andlös spänning som vi fortfarande väntar på vilka bortförklaringar som Kitimbwa Sabuni ska komma med härnäst.

Naturligtvis har Aftonbladet och Expressen redan börjat förringa vad våra landsmän "råkat ut för" i det rasistiska Danmark, och Oisín Cantwell på Aftonbladet går så långt att han förklarar för sina läsare att:

Historien lär oss dock att allt inte alltid visar sig vara det vi först tror. Det gäller inte minst när polischefer börjar prata om muslimska terrorister.

Vi är inte förvånade. Detta ligger helt i linje med massmedias standardbeteende så fort en av våra muslimska "landsmän" arresteras utomlands: "anklagelserna är falska och de häktade är fläckfria och endast utsatta för rättsövergrepp".

Men vi är däremot väldigt nyfikna på vad Jan "Ett rent påhitt" Guillou kommer att bidra med i sin nästa krönika…

Läs mer om Kitimbwa Sabuni och MMRK här.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

I USA och resten av den nyktra världen skrivs det rent ut

SIGNERAT KALLBERG Politiskt Inkorrekt frågade om jag i all enkelhet ville göra en jämförelse med hur media rapporterar i USA och Sverige. I USA, och stora delar av den övriga världen, så är det inga spärrar vad som rapporteras i vanliga tidningar. Man släpper omedelbart bilder på förövare, gärningsmän och terrormisstänkta med fulla namnet. Hela deras förehavanden rullas upp för läsarna, var de bodde, deras immigration, om de är naturaliserade medborgare, länkar till begäran om häktning och princip allt det tidningen kan få tag i läggs ut.

Det är intressant för människor att veta om landet ger uppehållstillstånd för en grupp människor som vaknar upp på morgonen med en enda plan – att jävlas med oskyldiga medmänniskor.

Amerikanska tidningar försöker tjäna pengar och överleva – enklaste sättet är då att sälja tidningar och få fler läsare. Tidningarna inser att folk är intresserade av att veta vad som sker. Särskilt som de nyheterna handlar om försöker ha ihjäl andra människor på ett systematiskt sätt.

Det finns inga snyftreportage eftersom folket snyftar inte så mycket för mördarwannabees eller deras morsor i hucklen. Om de finns kommentarer så är det mer reaktioner från politiker och polisen eller medborgare som tycker att förövarna skall låsas in på definitiv livstid. I Sverige är det kommentarer från människor som Jan Hjärpe vars enda noterbara insats är att han var huvudvittne i försvaret av Radio Islam. Go figure – säger jag bara.

Jag ger en enkel länk jag googlade snabbt fram:

http://articles.baltimoresun.com/2010-12-09/news/bs-md-bombing-martinez-20101208_1_islamic-bomb-plot-extremism

Ett försök till attentat av en konverterad muslim som ni aldrig hört talats om – men jag ger länken för att ni själva kan se att man berättar i detalj om dennes bakgrund utan att hymla. Baltimore Sun är ingen högertidning utan i ett amerikanskt perspektiv mer vänster.

Ni kan googla själva på bilder och text på ord som: bomb plot failed islam extremists terrorist FBI, etc i olika kombinationer och se de länkar som finns till nyhetsartiklar och TV-inslag. Det pratas samma klartext som på PI.

Jag fick frågan – och jag svarade lite snabbt. Nyhetsrapportering skall rapportera nyheter – inte genmanipulera vad som sker i världen.

Jan Kallberg är jurist, politiskt oberoende höger och bor i Dallas, Texas och har Ph.D. Cand. i Public Affairs och M.A. Political Science, University of Texas at Dallas, JK/LL.M., Stockholms Universitet samt är tidigare reservofficer.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

torsdag 30 december 2010

Tomma tunnor bullrar mest

LÄSARBIDRAG Politiskt korrekt media har förärat oss med en krönika som förmodligen slår nytt rekord i tomhet och idioti. Den här gången handlar det om en femåring som är rädd för Sverigedemokraterna. Detta på grund av att Jimmie Åkesson kanske försöker att utvisa hans morfar. En sak är säker, pojken kommer att bli ännu räddare efter Martin Ezpeletas skrämselpropaganda, Ezpeleta som gav dumhet, substanslöshet och total brist på sakliga argument ett ansikte. Och av Aftonbladet förmodligen ett välbetalt sådant ansikte…

Det är svårt att kommentera den här typen av krönikor, detta för att de egentligen inte innehåller någon substans, mer än sörja.

För barn som lyssnar, men inte riktigt förstår framstår Jimmie Åkesson som ett monster, något som kan beröva dem de viktigaste i livet. Deras familj.

I sådana fall PK-medias demonisering av SD som skrämmer, jag ser sällan Jimmie Åkessons egna ord framställas utan att ha förpackats av illistiga murvlar. Eller är det barnen som sitter och lyssnar på riksdagsdebatter om dagarna som han syftar på?

Kanske har pojken mer rätt än jag. Jag har ibland svårt att hålla mig för skratt när jag läser Jimmie Åkessons & Co uttalande. De framstår som en Don Quijote som slåss mot väderkvarnarna, med Politiskt Inkorrekt och Flashback som trogna Sancho Panza.

Ja du, att skratta är ni bra på, att bemöta med argument verkar inte lika inövat. Dessutom så är de sakerna, som du refererar till som väderkvarnar, viktigt för en del människor. Att stå upp för ett hållbart samhälle, ett samhälle där kvinnor inte tvingas på medeltida kläder och där våra ghetton får en chans till att andas ut istället för att fyllas på, det är angeläget för vissa.

Att du och etablissemanget ser ökad grov kriminalitet, utanförskap och analfabetism som väderkvarnar är dock inget nytt.

Och tanken slår mig. Finns det helsvenska femåringar som känner samma rädsla för invandrare som den här pojken känner för Åkesson?

Vem vet, men jag tror främst att de formas av egna upplevelser och inte av PK-media i den åldern. Av den anledningen så har nog SD en lysande framtid.

När vi torkat våra tårar efter detta omskakande verklighetsreportage så kan vi återgå till livet i det nya härliga Sverige. Om du inte hittat allt det härliga ännu, fråga Martin Ezpeleta som sitter i Argentina och tar heder och ära av Sverige och svenskarna.

För er som vill läsa mer av Martin rekommenderar jag denna text.

Heimdall

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 29 december 2010

Kristdemokrat: Riv EU:s murar

UPPE I DET BLÅ Caroline Szyber, riksdagsledamot för Kristdemokraterna, ledamot i Justitieutskottet och medlem av Limmud, skrev i en debattartikel på tisdagen om den svenska migrationspolitiken som hon anser är alldeles för stram och att minimikraven måste höjas samt att fler länder i EU måste ta emot kvotflyktingar.

Vi i Sverige slår oss ofta för bröstet och talar om vår öppna och generösa asyl- och flyktingpolitik. Men hur öppen och generös är den egentligen? Och har vi dessutom inte del i EU:s migrationspolitik, som inte på något sätt kan sägas vara generös och öppen.

[...]

Den andra diskussionen handlar om familjeåterförening som hindras på grund av avsaknaden av pass eller giltiga identifikationshandlingar. Personer som finns i länder som Somalia eller Eritrea och vill återförenas med sin familj i Sverige hindras att göra det om de saknar pass eller identifikationshandlingar. Det gör de i de allra flesta fall eftersom dessa handlingar i princip inte går att få utfärdade i de länderna. Inte ens med DNA-tester som bevis får man komma till Sverige för att återförenas med sin familj om man saknar pass. Problemet uppmärksammades av Migrationsverket som har att följa ny praxis sedan ungefär ett år tillbaka. Från migrationsministern har dock inget hänt, han väljer istället att hänvisa till migrationsdomstolarna, som ju är de som kommit fram till denna praxis.

[...]

(…) Om Sverige ska ha en generös asyl- och flyktingpolitik så behöver vi en migrationsminister som är beredd att ta strid för människovärdet och kan driva förändringsprocesser för att inom den nya process- och instansordningen nå en mer human linje.

Sverige måste också bli en starkare röst för ett öppnare Europa. En bärande punkt i EU-samarbetet är fri rörlighet för varor, tjänster och personer. Vi vet att fri rörlighet över nationsgränserna utvecklar och stärker Europas tillväxt samt förbättrar möjligheterna att ha en god välfärd även i framtiden. Därför är det oerhört märkligt att vi sedan bygger upp enorma murar för att stoppa människor att röra sig fritt ut och speciellt in i EU. Fri rörlighet är självklart inte bara positivt inom vår region utan faktiskt i hela världen.
De minimikrav som ställs på EU:s länder för migrationspolitiken är på en mycket låg nivå och med Dublinförordningen som ursäkt så skickar flera europeiska länder tillbaka flyktingar till horribla förhållanden på Malta eller i Grekland.

Nu är det dags att Sverige säger stopp. Europa måste öppnas upp och murarna måste rivas. Undantag måste kunna göras i Dublinförordningen och Frontex måste bli en organisation som arbetar med de mänskliga rättigheterna och rätten att söka asyl i enlighet med Genèvekonventionen för ögonen. Minimikraven när det gäller migrationspolitiken måste höjas och fler länder i EU måste ta emot kvotflyktingar.
Det ekar ganska falskt i mångas öron när vi inom EU talar om våra 65 år av fredstid men samtidigt jagar bort människor som söker skydd i Europa undan krig och svält.

Expressen
Caroline Szyber

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 28 december 2010

425 bidragssvindlare fast i razzior på Kastrup

DANMARK Myndigheterna i Danmark har med tolv kontroller på Kastrups flygplats under 2010 avslöjat inte mindre än 425 personer som fuskat med diverse bidrag. Oftast rör det sig om personer som reser utomlands trots att de får bidrag mot att de står till arbetsmarknadens förfogande.

Föga förvånande har man fått störst “utdelning” på flyg från Mellanöstern, där upp till var fjärde passagerare gick i fällan. Det rör sig oftast om personer på a-kassa eller socialbidrag.

Peter Andersen Hove, chef för Pensionsmyndigheten, som har lett kontrollerna är överraskad över det höga antal som åkt fast i kontrollerna.

- Oprindeligt var det her jo et testforsøg, vi satte i gang før sommerferien for at se om, der var noget at komme efter. Og resultaterne har i nogle tilfælde vist sig at være så rystende, at vi er fortsat, siger han til Ekstra Bladet.

Arbetsmarknadsminister Inger Støjberg är upprörd över den stora fångsten och har nu för avsikt att utöka kontrollerna.

- Det er et alt for højt antal, og det er helt uacceptabelt, at svindlen er så markant, siger hun til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Derfor tredobler vi også kontrollen pr. 1. januar i Københavns Lufthavn og udvider tilsynet til andre lufthavne og grænseovergange. Og vi fortsætter lige så længe, der er noget at komme efter. Ud over øget kontrol i lufthavnen vil der i 2011 komme hårdere sanktioner over for kontanthjælpsmodtagere, der begår socialt bedrageri. Foruden at tilbagebetale de penge, man uretmæssigt har fået, kan der blive skåret i fremtidige udbetalinger.

Notera skillnaden mellan Ekstra Bladets utförliga artikel och telegrammet från TT i Aftonbladet.

Ekstra Bladet
Aftonbladet

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

måndag 27 december 2010

Muslimsk könsapartheid på tågen i Indonesien

Video:



Indonesien är det land som har den största muslimska befolkningen i världen (c:a 210 miljoner av totalt 245 miljoner). Här har det statliga tågbolaget infört speciella vagnar bara för kvinnor. Bolaget kritiseras nu för att att ge efter för de hårdföra religösa grupper som vill ha en uppdelning mellan män och kvinnor. Men tågbolaget hävdar att det handlar om att skydda kvinnor från sexuella trakasserier.

Sändes: 2010-12-26

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel

Muslimska bröder bögofobiska

BRODERSKAPSRÖRELSEN Den ofta uppmärksamme Per Gudmundson noterar i en artikel i gårdagens SvD att medan Peter Weiderud, ordförande för de troende socialdemokraternas rörelse Broderskap, tycker att svenska publicister borde ta avstånd från Lars Vilks – med argumentet att förmodligen en stor majoritet av muslimerna känner sig kränkta – utelämnar deras egen muslimska avdelning stycken om att strävan efter lika rättigheter oberoende av sexuell läggning ska vara en prioritet i sitt manifest som antogs i somras.

Under Broderskapsrörelsens kongress i augusti 2009 fastslogs “Manifest för kristen vänster” i vilken en paragraf om jämlikhet återfinns:

Vi strävar efter en värld utan över- och underordning, utan klasskillnader, utan etniska och religiösa klyftor, utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning, där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde.

I motsvarande manifest för nätverket “Muslimska socialdemokrater” är samma paragraf något reviderad:

Vi strävar efter en värld utan över- och underordning, utan klasskillnader, utan klyftor, ojämlikhet och förtryck på grund av hudfärg, religion eller kön, där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde.

Ingenting om strävan efter lika rättigheter oberoende av sexuell läggning. Manifestet antogs av Broderskapsrörelsens förbundsstyrelse den 28 maj i år.

Gudmundson:

Kampen för att bögar, flator, transpersoner och andra sexuella minoriteter inte bara ska tolereras utan även välkomnas i de kyrkliga gemenskaperna har varit lång och svår. Inte heller är den över. Att en pastor predikar om homosexualitet som en cancersvulst är dock numera lyckligtvis en marginalföreteelse. Vad gäller de islamiska församlingarna har den kampen bara börjat. De senaste två åren har imamer som förespråkar dödsstraff för homosexuella varit affischnamn vid Sveriges största ungdomskonferens för muslimer, för att bara ta ett exempel.

SvD
Manifest för muslimska socialdemokrater
PI

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 25 december 2010

Terrorister planerade attack mot militäranläggning

AUSTRALIEN I torsdags dömdes tre män för att ha planerat ett självmordsattentat mot en militäranläggning i Holsworthy, New South Wales, i utkanten av Sydney. Rättegången varade i tre månader och de dömda riskerar livstids fängelse. Samtliga är australiensiska medborgare med somalisk och libanesisk bakgrund. Ytterligare två inblandade män friades.

Enligt polisen planerade gruppen, som har anknytningar till ökända al-Shabab, att sända ett team beväpnade med automatvapen på ett självmordsattentat till Holsworthy Barracks. De ansåg att islam är under attack från väst och var missnöjda med att australiensiska soldater slåss i muslimska länder och gripandet av en annan grupp muslimska män som även dom planerade terrorhandlingar. Planen var att de skulle skjuta så många som möjligt tills de själva tillfångatogs eller sköts själva.

Åklagaren sa att en av männen besökte Somalia med förhoppningen om att få jihad-attacken välsignad med en fatwa av en religiös ledare.

Enligt polischef Tony Negus skulle attentatet varit det allvarligaste angreppet någonsin i Australien om det genomförts.

I Australien finns cirka 16 000 somaliska invandrare och myndigheterna har länge varit bekymrade över de täta banden mellan många av dessa och islamistiska organisationer och ideologier.

Straffen meddelas nästa år.

Frie Ytringer
ABC News
Wikipedia

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Näthot stängde koptisk-ortodox kyrka

GÖTEBORG Efter hot på internet ställs den planerade gudstjänsten på söndag i den koptisk-ortodoxa kyrkan i Agnesberg in. Hela kyrkan bommas igen två veckor framåt.

I går morse fick fader Shenouda besök av fyra poliser som berättade att det på internet förekom uppmaningar till aktiviteter riktade mot vissa kristna kyrkor i Europa.

– Hoten är vaga och vad vi kunnat få fram har ingen hörsammat uppmaningen som framförts på internet, säger polisen presstalesman Jan Strannegård.

Shenouda kontaktade då de cirka 200 församlingsmedlemmarna för att meddela att söndagens gudstjänst ställts in och att kyrkan kommer hållas stängd i upp till två veckor framåt, bland annat för att polisen ska kunna söka igenom lokalerna efter eventuella bomber. Även säkerhetspolisen är inblandad.

Då kopterna går efter den julianska kalendern, och firar julafton 6 januari, hoppas man på att kyrkan då ska ha hunnit öppna igen.

Den koptiska kyrkan är det största kristna samfundet i Mellanöstern. I Egypten utgör kopterna cirka tio procent av befolkningen varifrån återkommande konflikter mellan militanta muslimer och kristna rapporteras.

GP

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Otursförföljd före detta polisaspirant

OTURSFÖRFÖLJD När 27-åriga Shahab Tahwildaran och hans fästmö Yasmine skulle äta hamburgare på Burger King ska kassören ha hoppat över disken och slagit ner Shahab efter ett gräl. Intressant är att detta inte är första gången Shahab Tahwildaran hamnar i trubbel där det påstås att någon annan vill åt honom.

Shahab och Yasmine skulle äta efter att ha handlat julklappar i Jakobsbergs galleria i Järfälla. Shahab tog en plats medan Yasmine tog hans plånbok och gick till kassorna för att beställa. När hon visade upp Shahabs studentkort, för att erhålla en rabatt på tio kronor, ska kassören ha ifrågasatt hur han skulle kunna veta att det var han på kortet.

Shahab går då fram till kassören som säger ”Hur ska jag veta att det här är du?”, trots att han ska ha plockat fram sitt körkort. Shahab ska då ha sagt till kassören att strunta i rabatten och uppmanat honom att återlämna korten, varpå han ska ha ”stirrat ont”, höjt näven, tagit korten och kastat dem i ansiktet på Shahab för att sedan hoppa över kassadisken och börja mata slag och sparka mot Shahab.

Kassören ska sedan ha begett sig ifrån restaurangen och är nu misstänkt för misshandel.

– Det finns sex-sju vittnen och övervakningskameror som vi kan titta på, säger Åke Westerlund, stationsbefäl vid Norrortspolisen.

”De ville sätta dit mig”

Detta är dock inte första gången samma Shahab Tahwildaran råkar i trubbel av det lite mer ovanligare slaget.

För knappt ett år sen, i februari då han var polisaspirant vid Västerortspolisen i Stockholm, anklagades han av en instruktör för att ha kört mot rött och sparkades från den nästan färdiga utbildningen. Fallet togs till tingsrätten där han förlorade.

Han gick ut polishögskolan i januari 2009 och blev aspirant hos Västerortspolisen. Han sparkades bland annat för att ha kört mot rött. Själv menar han att Västerortspolisen ville bli av med honom och på det här sättet sätta dit honom.

– En kollega hittade på att jag kört mot rött, säger Shahab.

Strax efter trafikförseelsen fick han reda på att han inte fått förlängt på aspirantprogrammet med motiveringen att han brast i teorin och som bilförare.

Michael Fetz, polismästare och chef för Västerortspolisen:

– Det var en samlad bedömning. Trafikförseelsen var en av många faktorer som vi vägde in.
Shahab säger att han sökt andra aspirantprogram i landet, men eftersom han inte fick fortsätta i Västerort är det svårt att hitta en ny plats.

Expressen
Expressen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 24 december 2010

Polis falskt anklagad för rasism av muslim

AUSTRALIEN En heltäckt muslimsk kvinna som anklagat en polis för rasism och hotat att förstöra dennes karriär avslöjades (!) för ett tag sen av en videoinspelning av hela incidenten – vad kvinnan inte visste var att hennes möte med lagen fångades av en videokamera i polisbilen då hon stoppades för en rutinkontroll. Hon vände sig även till media för att högljutt beklaga sig över det inträffade och ljög friskt om att polismannen skulle ha försökt slita av henne slöjan. Hennes advokat påstod sedan i rätten att eftersom hon är just heltäckt kan det ha varit någon annan som delgett polisen de falska anklagelserna. Kvinnan dömdes för sina osanna påståenden och i Australien ses detta av många som ytterligare en anledning till att ett förbud mot heltäckande klädsel bör införas.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

torsdag 23 december 2010

Ingen kyrklig julavslutning på Glömmingeskolan

ÖLAND Glömmingeskolans elever har i många, många år haft sin julavslutning i Glömminge kyrka. Men inte i år. Istället hölls avslutningen under onsdagen att hållas i skolans gymnastiksal som i stort sett bara rymmer elever och personal. Och mängder med föräldrar gick till storms mot rektorns beslut, som vägrade ge sig.

Tidigare i veckan lät det så här:

– Jag förstår fullt att de känner att en tradition bryts. Men jag har tagit beslut utifrån skollagens skrivning om att religion och skola inte ska kopplas samman. Det handlar inte om att förneka den religion vi har här, säger rektor Sara Brogård.

När den förre prästen höll hårt på att avslutningen i kyrkan skulle innehålla välsignelse, valde rektorn att flytta julavslutningen från kyrkan till idrottshallen.

– Jag tycker inte det stämmer med skollagen med kristen välsignelse, därför flyttade jag avslutningen. Men den nya prästen är inte av samma åsikt, utan kan tänka sig att ta bort altartjänsten, vilket är positivt, säger rektorn Sara Brogård och menar att det i framtiden kan bli tal om avslutningar i kyrkan igen.

En föräldrer kommenterade beslutet:

– Jag respekterar hennes val men samtidigt undrar jag varför vi har alla dessa demokratiska råd som elevråd, föräldraråd och så vidare om vi ändå inte ska ha någon talan. Vi är många som vill vara med och det är många barn som vill sjunga sina intränade sånger för sina föräldrar, säger Birger Ramnebrink från föräldrarådet vid Glömmingeskolan.

Men beslutet stod fast. Avslutningen höll man i idrottshallen. I måndags sa rektorn följande:

– Avslutningen är på onsdag, jag kan inte ändra med så kort varsel. Nu ska vi göra denna avslutningen så bra som det bara går, sedan får vi se var kommande avslutningar blir någonstans, säger rektorn Sara Brogård.

Birger Ramnebrink höll inte med.

– Vaddå kort varsel? Det är väl inte så svårt att dirigera om en skock människor från idrottshallen till kyrkan? undrar han.

Barometern

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Julavslutning i kyrkan för Esperedsskolan trots allt

JULMIRAKEL Trots att Esperedsskolans rektor beslutat att flytta julavslutningen från kyrkan till en gymnastiksal blev det ändå en kyrklig avslutning för de som ville efter ett privat initiativ.

Initiativtagaren Lina Henrysson berättar att eftersom det var så många som reagerade på att det inte skulle bli någon julavslutning i kyrkan tyckte hon att något borde göras. Därför frågade hon kyrkoherde Björn Berggren på tisdagen om han kunde ställa upp ifall folk kom tidigt på morgonen, innan den ordinarie avslutningen i skolan. Hon fick ja och spred budskapet via Facebook.

– Nu när det här sker på fritiden behöver det inte vara några inskränkningar i vad kyrkan får säga och göra, förklarar Lina Henrysson medan ett 70-tal personer bänkar sig.

Esperedsskolans rektor, Carina Uvenfeldt, frågade Berggren in i det sista om han kunde tänka sig att tona ner det religiösa men han insisterade på att be en bön inför barnen, varpå hon ansåg att det skulle vara tjänstefel att hålla avslutningen i kyrkan

– Med tanke på att barn och föräldrar är här utanför skoltid har jag sagt att det är helt okej med en traditionell avslutning som innehåller böner, psalmer och välsignelse, säger Lina Henrysson.

Tillställningen inleds med psalmen “Nu tändas tusen juleljus” och efter att kyrkoherde Berggren pratat om varför vi firar jul fortsätter man med “Stilla natt”.

Han berättar att han aldrig tvekade att ställa upp när han tillfrågades. Kyrken säger inte nej till folk, säger han, och är samtidigt kritisk till att Skolinspektionen aldrig tog kontakt med kyrkan när den skulle utreda en förälders anmälan om en alltför religiös tillställning 2009 som beskrevs som “kyrklig med prästen i centrum” och liknades vid en mässa.

– Inspektionen gick bara på förälderns uppgifter utan att kontrollera med oss om vad som faktiskt hände i kyrkan. Flera detaljer i anmälan var direkt felaktiga. Det känns konstigt att de kritiserade skolan på så lösa grunder, säger Björn Berggren.

Hallandsposten
PI

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Muslimer lanserar kampanj mot julen

STORBRITANNIEN Fanatiker hemmahörande i en bannlyst islamisk hatgrupp har lanserat en landsomfattande kampanj mot julen som betecknas som ond. De har för avsikt att sätta upp tusentals plakat där det påstås att julhelgen är orsaken till våldtäkt, tonårsgraviditeter, abort, promiskuitet, brottslighet och pedofili. Målet är att kampanjen ska “förgöra julen” i landet och leda britterna till att konvertera till islam.

På plakatet står “På den första juldagen gav min kära mig en sexuellt överförbar sjukdom, på den andra skuld, på den tredje våldtäkt, den fjärde tonårsgraviditet som resulterade i abort”. Julen ska även vara orsaken till hedendom, våld i hemmet, hemlöshet, vandalism, alkohol och droger. Ytterligare en förseelse som julen gör sig skyldig till är “att hävda att Gud har en son”.

På nedersta delen av plakatet står att “i islam är vi skyddade från alla dessa ondskor, vi har äktenskap, familj, heder, värdighet, säkerhet, rättigheter för män, kvinnor och barn”.

Hjärnan bakom kampanjen är 27-åriga Abu Rumaysah som efterlyst sharialag för Storbritannien under en presskonferens anordnad av hatpredikanten Anjem Choudary, ledare av den militanta grupperingen Islam4UK.

Före detta inrikesministern Alan Johnson bannlyste Islam4UK tidigare i år och kriminaliserade medlemskap i gruppen efter att den framfört hot om att demonstrera i Wootton Bassett, staden där Storbritannien hedrar sina krigsoffer.

Rumaysah säger till Daily Mail att han är likgiltig inför att förolämpa kristna.

Julen är en lögn och som muslimer är det vår plikt att attackera den. Men huvudmålet för vår attack är frukterna av julen, saker som alkoholmissbruk och promiskuitet som ökar under julen och alla de andra ondskorna detta leder till som abort, våld i hemmet och brottslighet. Vi hoppas att vår kampanj får folk att inse att islam är den enda vägen för att undvika detta och konvertera.

Syster Christine Frost, grundare av frivilligorganisation East London Neighbours in Poplar charity, vars medlemmar uppmärksammade plakaten, säger att någon försöker röra upp hat och öppnar för hämndaktioner.

Om vi sade samma saker om muslimer skulle vi alla hänga i lyktstolpar.

Daily Mail

Relaterat

PI: Islam4UK
PI: Anjem Choudary

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 22 december 2010

Stoppa utvisningar av kristna irakier

UTVISNING Kristdemokraterna, tillika riksdagsledamöterna, Mikael Oscarsson och Robert Halef tar i en debattartikel i SvD i dag upp kristna irakier och vädjar om att utvisningar av dessa ska stoppas samt att kristna som en förföljd minoritet tycks vara en omöjlig ekvation för många svenskar.

Vid det sista regeringssammanträdet före jul skärpte regeringen kravet på Migrationsverket om handläggarnas kunskap kring religiösa minoriteter.

Indirekt säger regeringen därmed att höstens utvisningar av kristna irakier kan ha skett utifrån otillräcklig religionskompetens på myndigheten.

Tobias Billström, men även statsminister Fredrik Reinfeldt, har nu ett stort ansvar att själva tillgodogöra sig den kunskap de kräver av Migrationsverket. Antydan att det i dag finns brister i religionskompetens på myndigheten måste även leda till totalstopp för utvisningar av kristna irakier.

[...]

Förföljelserna mot kristna – och andra minoriteter – har pågått sedan 2003 i Irak, men idag har terroristerna en ny strategi: de använder al-Qaida-metoder.

För många svenskar tycks en situation där kristna är en förföljd minoritet vara svårbegriplig.

Uppenbart är att inte ens Migrationsverket förstår att dessa "religiösa" medmänniskors identitet kan kosta dem livet. Tvärtom har det uttryckts från myndigheten att de som utvisas kan dölja att de är kristna när de återvänder. Denna syn på religiös identitet är hårresande!

Det är därför välkommet att alliansregeringen, efter påtryckningar från företrädare för vårt parti, nu fattat beslut om att religionskompetensen hos Migrationsverket ska öka. Handläggarna måste bli bättre på att ta reda på förhållandena för personer som tillhör religiösa minoriteter och som sökt asyl i Sverige.

Vi menar att detta även måste gälla de som konverterat och fått en kristen tro i Sverige. Dessvärre har vi hört hur handläggare använt, rent ut sagt, bisarra metoder för att fastställa om någon "verkligen" blivit kristen – om de ens tagit hänsyn till det i asylprocessen.

Särskilt allvarligt är det naturligtvis om Sverige, som världens kanske mest sekulariserade land, inte förmår att i en tolerant attityd tillägna sig det faktum att för många är den kristna tron och tillhörigheten (eller en annan livssyn) synonymt med den personens djupaste identitet.

Här tycks det oss som om även migrationsminister Tobias Billström behöver en lektion. Men vad allvarligare är – även vår statsminister Fredrik Reinfeldt. I sitt jultal nyligen liknande statsministern människors religiösa tillhörighet vid en "kavaj", det vill säga något yttre man kan ta av och på efter behag. Därmed avslöjar statsministern en både okunnig och arrogant inställning till medborgare och medmänniskor med en religiös identitet.

[...]

al-Qaidas gruppering i Irak har under hösten utropat kristna som fritt villebråd. Gruppen började sedan sin nya kampanj med ett blodigt attentat i en kyrka. Mitt under kvällsmässan i den katolska katedralen i centrala Bagdad stormade ett 10-tal attentatsmän in. När deras illdåd var fullbordat hade 46 personer i kyrkan och sju poliser och soldater mördats. Ett 50-tal kyrkobesökare överlevde, varav många var svårt skadade. Fem av attentatsmän dödades.

Läs hela debattartikeln hos SvD.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Socialdemokrat svårt knivhuggen i Umeå

MORDFÖRSÖK Socialdemokraten Bernt Andersson, 65 år, sitter i kommunfull-mäktige i Umeå. I morse knivhöggs han i buken av en okänd gärningsman utanför sin bostad i Teg.

Överfallet inträffade vid 07.30-tiden i morse när Bernt Andersson just lämnat sin villa för att se efter vad det var för ljud han hört. Han blev då överfallen av en för honom okänd ung man som stack en kniv i magen på honom. Polis larmades till platsen vid 08.15. Gärningsmannen beskrivs vara i 18 till 20-årsåldern, har blå mössa och grå jacka och flydde efter dådet. Händelsen rubriceras som mordförsök och läget beskrivs som allvarligt men inte livshotande. Bernt Andersson fördes till sjukhus med knivskador i buken till Norrlands universitetssjukhus. Hans anhöriga har informerats samt Säpo.

Förutom sina politiska uppdrag har han även del bolagsengagemang:

AB Bostaden i Umeå(Ledamot, Ordförande) Aktiebolaget Holmsundsbyggnader(Ledamot, Ordförande) Aktiebolaget Lokalen i Umeå(Ledamot, Ordförande) BSA KONSULT HANDELSBOLAG(Bolagsman) Kommunicera i Umeå AB(Ledamot, Ordförande) Prominensen Aktiebolag(Ledamot, Ordförande) SABO Aktiebolag(Ledamot) SABO Förlags Aktiebolag(Ledamot, Ordförande) Trappan i Obbola Aktiebolag(Ledamot, Ordförande)

Media

SVT
VK
AB
Nyhetskanalen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Skinkchock i spansk skola

SPANIEN En muslimsk pojke mådde så pass dåligt efter hans lärare sagt “skinka” att han inte orkar gå till skolan efter den traumatiska upplevelsen. Pojken bad läraren att inte uttala ordet i hans närhet och fick till svar att om han inte gillade det kunde han åka tillbaka till sitt hemland, vilket i sin tur orsakat ett mindre ramaskri.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 21 december 2010

Kultur-Sören hyllar PI eller?

FÖRVIRRAT Helsingborgs Dagblad har en lustigkurre vid namn Sören Sommelius, kallad Kultur-Sören, som bloggar på tidningens hemsida. I ett dagsfärskt inlägg hyllar han PI – eller vad är det egentligen han åsyftar?

Kultur-Sören har ridit på sina käpphästar, höga hästar tycker nog somliga, försökt mullra om ditten och datten. I dryga 1 500 godkända kommentarer har skribenter käftat emot, ibland med goda argument eller den annorlunda åsiktens kreativa ilska, men också ofta med nedlåtenhet, med verbala spottloskor. Kultur-Sören har försökt ducka så gott det går men blivit förfärad över hela det gäng skribenter som tycks sitta som lömska krypskyttar med sina datorer som granatkastare och fylla på ammunition från sådant som den främlingsfientliga bloggen Politisk korrekts depåer av lögner och fördomar. Då har han undrat vad det är för samhälle han och vi andra lever i. Särskilt när hetsen mot dagens muslimer påminner om antisemitismen mot judar på trettiotalet.

Nu ska vi se här…

1. Politiskt Inkorrekt, var namnet. Det politiskt korrekta står ni i gammelmedia för.

2. Främlingsfientliga? Lögner och fördomar? Kom gärna med exempel på dessa, åh du store kulturbloggare. Bara för att du anser det vara kontroversiellt och hellre – i sann DDR-anda – skulle hålla  tyst om vissa ämnen betyder inte det att det är lögner eller fördomar.

3. Påminner om antisemitismen mot judar på 30-talet? Det nya judehatet är större än någonsin och kan knappast jämföras med 30-talets Sverige. Dessutom vet vi alla vilka som ligger bakom detta nya hat som gör att judarna, som uppehållit sig i Malmö i generationer, känner sig tvungna att fly hals över huvud.

Bra försök. Bättre lycka nästa gång, Sören.

HD

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Oortodoxt lärande på NTI-gymnasiet

SOLLENTUNA När eleverna på NTI-gymnasiet i Sollentuna skulle till skolan möttes de av en till synes förvirrad och möjligen påtänd lärare som bland annat berättade att han jagat sin mamma med yxa.

I videoklippet, som Nyheter24 fått tag på, ser man hur läraren skriker könsord på engelska och när lektionen var slut uppmanade han dem att skolka och i stället vara med honom. Dessutom sa han till klassens killar att det var helt okej att gå ifrån lektionen för en onanipaus.

Marcus Andersson, tillförordnad rektor, säger att de vidtagit en rad åtgärder. Om läraren var drogpåverkad vill han dock inte kommentera.

Verksamhetschef Louise Öst säger sig inte känna till lärarens beteende gentemot eleverna, bara mot rektorn.

– De uppgifter jag har fått är att han varit aggressiv mot rektorn, men inte mot elever.

– Personen i fråga har varit anställd hos oss i ungefär elva månader och fungerade väldigt bra tills för ungefär två veckor sedan. Då visade han tecken på att ha förändrats ganska mycket i sin personlighet.

– Han hade en del aggressiva samtal med rektorn. Dessa eskalerade och vi kunde se att han inte mådde särskilt bra. Han hotade rektorn per mail och i samband med detta stängdes han av från sin tjänst.

Vidare berättar hon att de har en professionell skolhälsovård som tar hand om elever som mår psykiskt dåligt av det inträffade och att lärarens beteende är fullständigt oacceptabelt samt att det är en personlig tragedi och olyckligt för samtliga inblandade.

Enligt elever befann sig ett vaktbolag på skolan dagen efter läraren tvingats gå, vilket Öst bekräftar.

– Det stämmer. Det har att göra med att han har hotat rektorn samt att han, via Facebook, kommunicerat med våra elever och utfärdat hot mot skolan, berättar Louise Öst.

Enligt Öst pågår nu en polisutredning och den hotade rektorn är sjukskriven med anledning av hoten.

Nyheter24

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Genusattack mot legolådor

TRAMS I en debattartikel i Aftonbladet efterlyser Ulrika Hjorth och Tobias Österberg, båda journalister och föräldrar till tre, på fullaste allvar en jämnare fördelning av manliga och kvinnliga figurer i Legolådorna.

Lego kritiserades nyligen för att en av deras lådor hade ett helikopterrån som tema. Detta är dock inte det enda sättet som företaget gjort bort sig på, enligt debattörerna, som vill se mer jämställda legolådor.

Julafton närmar sig och på tusentals önskelistor runt om i Sverige står en skramlig papperslåda med färgglada plastklossar överst. I alla fall på killarnas lista – för i Legoland är det nästan bara gubbar i lådan.

Gubbar som sedan länge erövrat himmel och hav medan gummorna tycks kämpa för att över huvud taget ta sig hemifrån. De kvinnliga minifigurerna får nöja sig med att vattna blommor, kliva av bussen och mata grisar.

Grisbonden är för övrigt den enda kvinnan vi hittar, under fliken "Legocity" på Legos påkostade hemsida, som utför något slags arbete.

Är den lilla hästsvansprydda plastkvinnan kanske undantaget som bekräftar regeln? Eller är hon fröet till förändring i Legoland där annars allt grovgöra från vägarbete till komplicerad flygplatsruljans sköts av manliga legogubbar med strävsamma små miner?

När vi klickar oss vidare på hemsidan hittar vi kategorin "girls" bredvid ett dussintal andra kategorier som uppenbarligen vänder sig till "boys". På tjejernas rosa sida finns faktiskt en brandstation där en i plastgänget är kvinna! Men produkten är sällsynt och har den talande rubriken "Hard to find".

[...]

Legoland har som sagt intagit rymden. Nu är det dags att bli ett riktigt modernt land och ta klivet in det nya årtusendet. En värld där kvinnor sedan länge är ingenjörer, jobbar på bygge och reser i rymden. Och en värld där även män vattnar blommor och sköter hem och barn. Ska Lego leva upp till sin ambition "att ha en positiv inverkan inom områden som mänskliga rättigheter" är det helt enkelt på tiden att kavla upp ärmarna och börja bygga en helt ny värld – kloss för kloss.

För till de mänskliga rättigheterna hör att varje människa har rätt att bli behandlad på ett rättvist och jämställt sätt oavsett kön.

På den punkten sviker Lego varje dag och varje minut varenda liten julklappslängtande unge anser vi.

Aftonbladet

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt