söndag 31 oktober 2010

Amerikansk journalist sparkas för muslimuttalande

USA Journalisten och politiske kommentatorn Juan Williams fick sparken från sitt jobb på NPR sedan 11 år efter ett uttalande på Fox News om muslimer. Han kritiserar även den politiskt korrekta sjukan som kan göra folk förlamade och oförmögna att ta itu med verkligheten.

Det var i programmet The O’Reilly Factor på Fox förra måndagen som Williams i en diskussion sade sig bli oroad över att se muslimer i full islamisk mundering då han flyger. Ett uttalande som alltså kostade honom jobbet. Enligt NPR är yttrandet inte förenligt med företagets värderingar och underminerar Williams trovärdighet som nyhetsanalytiker.

Dock lär det inte gå någon större nöd på Williams som har ett nytt jobb på Fox som årligen ger honom en lön på $2 miljoner.

Aftonbladet förnekar sig inte då de förmedlar denna historia – under rubriken ”Topplön till islamofob USA-reporter” skriver reporter Alice Eggers att NPR fungerar som en ventil för amerikaner som misstror den ”alltmer högervridna medierapporteringen”.

Eggers fortsätter sitt raljerande:

Föga förvånande använder Fox News Channels chef Roger Ailes yttrandefriheten som argument, en yttrandefrihet som ”försvaras dagligen av Fox News”. Nu väntar vi bara på att CNN:s Rick Sanchez, som tidigare i höstas sparkades efter antisemitiska uttalanden, också får krypa in i Fox trygga famn.

Denna artikel är ett praktexempel på kvällstidningarnas slaskjournalistik. Vad man än tycker om Fox News så är inte svensk media, med just Aftonbladet i spetsen, mycket bättre. Att södermalmsbon (vad annars?) Eggers tycks använda kultursidorna på Aftonbladet som sitt eget personliga klotterplank visar väl om något på vilken oseriös blaska det handlar om.

MailOnline

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Jaktbrott gav halvår i buren

KALIX Det blev sex månaders fängelse för den man som i januari förra året olovligen jagat och nedlagt tre älgar i Kalix-området, rapporterar Norrbottens Kuriren på sin nyhetswebb. Tjuvjakten uppdagades då en naturbevakare blivit informerad om en möjlig tjuvjakt på skogsmark tillhörande ett skogsbolag. Med hjälp av polis kunde man spåra skoterspår till en fastighet där styckning av älg pågick. Vid tillslaget omhändertog polisen fyra jaktvapen, ett konstruerat för att kunna förses med ljuddämpare, påstår Norrbottens Kuriren.

Det var den 29:e januari 2009 som detta utspelade sig i skogarna i Kalix-området. Den anklagade mannen nekade till tjuvjakt och hänvisade till en konspiration trots det funna älgköttet samt av polisen upphittad ljuddämpare i en bil på gården. För att inte tala om fyndet av rester av ytterligare två älgkroppar nedgrävda på gården. Domstolen gick på åklagarens linje och mannen dömdes i fredags till ett halvår i buren samt skadestånd till markägaren där älgarna sköts på strax över 20 000 kronor. Dessutom skulle den dömde betala 500 kronor till brottsofferfonden, allt enligt Norrbottens Kuriren.

Fängelse för tjuvskytte

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Samatius Ledonius ringer P1 igen

GREKISKT FÖRNUFT Samatius Ledonius som ringde in till P1 i september och pratade om media, politik och stigmatiseringen av Sverigedemokraterna har nu ringt in igen och möttes denna gång en stingslig Alexandra Pascalidou som inte verkade ha mycket till övers för landsmannens åsikter om händelserna i Malmö.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Finland har problem med tiggande zigenare

MÄNNISKOHANDEL För en tid sedan kunde Politiskt Inkorrekt berätta att den finska inrikesministern Anne Holmlund ville lagstifta mot tiggeri. Man misstänkte att det ligger organiserad människohandel bakom tiggeriet, och att det i grunden finns en verksamhet som bedriver detta i närmast affärsmässig omfattning. Det blir dock inget förbud mot professionellt tiggeri, så som inrikesministern hade önskat.

Regeringen godkände dock delar av det förslag som lagt, nämligen förbud mot aggressivt tiggeri, organiserat tiggeri och att slå upp olagliga läger. Det betyder att ingripande mot enskilda tiggare inte kommer att få något stöd i finsk lag. Minister Holmlund är besviken över det beslutet.

Jag har fått massiv medborgarrespons om att någonting måste göras, och hittills har ingenting gjorts. Antalet tiggare har ökat enormt mycket, och det för inte med sig någonting gott – inte för tiggarna heller. Dessutom förekommer det organiserat tiggeri och också människohandel i sammanhanget.

Enligt Holmlund är det uppenbart att tiggande gummor utan språkkunskaper inte har tagit sig hit på egen hand, och att de som fört hit dem inte är några välgörenhetsorganisationer. För att lösa problemen behövs flera metoder, inte minst samarbete med ursprungslandet.

Meningen med ett förbud är inte att sätta dit en enskild fattig människa, säger Holmlund, men Finlands ansvar är begränsat.

Finland kan inte vara hela världens socialbyrå. Vi ska sköta de problem som förekommer inom landets gränser.

Uppgifter om att ett sådant uttalande någonsin fällts av en svensk minister saknas…

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

lördag 30 oktober 2010

Granne ville dämpa oväsen misshandlades av nio utlänningar med järnrör


FEGT ÖVERFALL Fredrik Reinfeldt har en gång sagt vid besök i kriminella Söderälje att ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån. Det kan ibland vara bra att ödmjukt påminna om att väldigt mycket av det som är Sverige har skapats i utveckling, just för att vi varit öppna för att ta emot andra människor och andra erfarenheter”.

Undrar om följande Degerforsbo tycker likadant.

Den 49-årige mannen tyckte stöket hos grannhuset under fredagsnatten var högt och störande. Så han ringde på för att be dem dämpa sig. Men istället för att ta till sig kritiken enligt god grannsämja blev grannen och dennes kompisar ursinniga. Nio utlänningar i åldrarna 19 och 37 år jagade efter mannen. Först kastadE de grus i ögonen på honom så han inte kunde se. Därefter misshandlade de honom grovt med ett – järnrör. Den misshandlade mannen fördes med allvarliga huvudskador från platsen i ambulans och vårdas nu på Karlskoga lasarett med skador på kroppen och i ansiktet.

- Ett öga är igenmurat, han har skador runt munnen och hans axel är illa sargad, säger polisens vakthavande befäl Kenneth Johannesson vid Örebropolisen.

- Offret har berättat att han överfölls av flera personer men har svårt att säga vem som gjort vad. Man har sedan sprungit från brottsplatsen in i ett hus där vi har gått in och gripit de här personerna, säger Kenneth Johannesson.

Polisen har hittat det järnrör som användes vid misshandeln. De nio förhördes först under lördagsmorgonen för man var tvungen att invänta tolk. Efter förhör har de släppts men är fortfarande misstänkta för grov misshandel.

Polisen
NWT
NA

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Skotten i Malmö: Extrapatruller från hela Skåne

SKOTTEN I MALMÖ Jakten på den okände skytten...
Read more

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Åsiktsförtryck alltid fel i en demokrati

SD-HATET Politiskt Inkorrekt är av uppfattningen att mobbning och våld mot folkvalda politiker är fel därför att mobbning och våld helt enkelt är fel. Etablissemangsmedia däremot visar gång på gång att de inte delar denna grundläggande demokrati- och människosyn. Mobbning och våld mot sverigedemokrater är enligt flera journalister och ledande politiker, däribland statsminister Fredrik Reinfeldt, fel i den mening att det riskerar att stärka SD:s ”martyrskap”. Senast ut i raden är SvD som skriver om ”martyrpoäng” istället för att ställa Nobelstiftelsen till svars för deras hyckleri och tvivelaktiga demokratisyn.

I efterhand kan det konstateras att den sverigedemokratiska bloggosfären närmast andas tacksamhet över att det som är SD-anhängarnas själva livsluft, utanförskapet och motståndet från det så kallade etablissemanget, upprätthålls. "Mobbningen fortsätter – ingen nobelfest för SD", skriver ökända bloggen Politiskt inkorrekt under vinjetten "SD-hatet".

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

fredag 29 oktober 2010

Jan Kallberg: Femton år och tio missar med EU

EU Det är i år femton år sedan Sverige gick med i EU, Europeiska unionen. Jan Kallberg sammanfattar dessa femton år och tio missar med utgångspunkten i frågan “Vem har tjänat på EU – mer än knarklangare, arbetsskygga bönder och uttjänta politiker?”

  • Enligt Brå har priset på amfetamin och andra tunga droger sjunkit till decimaler av vad det var på gatan före EU, fria gränser gör att narkotika strömmar in och tullen läggs ned. “Den fria rörligheten för varor” visar sig för “stenade” ungdomar och deras föräldrar.
  • “Vi kommer alla att få det bättre med EU” var en av de mest omsatta meningarna i EU-valet. Ingen jag känner har fått det bättre med EU. Har du?
  • Före EU var prostitutionen i Sverige begränsad. Den organiserade prostitutionen med hallickar, trafficking och bordeller var en av de första europeiska exporterna vi fick. Sexindustrin är den nya industrietablering Sverige har fått ut av EU. Sexköp och kvinnoförnedring leder till stigande antal sexualbrott.
  • Enligt de snart femtonåriga valpamfletterna: “Subsidiaritetsprincipen innebär att beslut skall fattas på den lägsta effektiva nivån”. Demokratin skulle öka, människor skulle få mer att bestämma om och friheten skulle blomstra. Vi hade mer att säga till om i Sverige under karolinska enväldet. Det enda som inträffat är att demokratin tvärdog.
  • Med EU skulle skatterna sjunka till mänskliga nivåer. Persson sa att han måste höja skatterna för att “skydda välfärden”. Reinfeldt talar om reformutrymme han aldrig utnyttjar att sänka skatterna med. I dag är det svenska skattetrycket 50 procent. Valboskap eller rödbrokig boskap, Persson och Reinfeldt vet hur man masserar ut sista droppen ur spenen.
  • Lobbyisterna bjuder på konjak, paté och kräftstjärtar – och sedan får man som man vill. Enligt EU går halva budgeten till bönder. För att hålla 1 procent arbetslösa bönder, som borde stå med kölapp på arbetsförmedlingen, med en arbetsfri bekväm medelklasstillvaro. Vi har uteliggare, hemlösa och sociala problem i samhället. Jordbruksstödet är ett hån. Låt arbetslösa bönder vara just arbetslösa.
  • Korruptionen var obefintlig i Sverige, så gott som, före Sveriges EU-inträde. Vin och sprit skulle få en öppen och ärlig fri marknad med EU. I stället blev det en sluten, centralstyrd och korrupt marknad med som vanligt Systembolaget som motorn i korruptionsmaskineriet.
  • EU:s konkurrensmyndighet försökte slå ihjäl Ryanair som flyger billigt från små flygplatser som svenska Västerås för att de konkurrerar med kolosser som Air France. Ingen fri konkurrens på en öppen marknad, i stället hyckleri, lobbyism och tvång för människor att betala mer för mindre. Konkurrensmyndigheterna används för att skydda intressen – som borde konkurrensutsättas.
  • Vi har fått sämre mat och produkter, och ingen uppföljning av vad de innehåller, och man får vara tacksam för en kadaverfri bulle. Bekämpningsmedel som har varit förbjudna i Sverige är godkända i EU och därmed kan vi inte hindra att de sprids.
  • “Med EU tryggas jobben”. Jovisst. Inte sedan 1920-talet har det varit så lätt att få sparken eller petas från ett jobb i Sverige som nu. Folk i alla branscher projektanställs, vikarierar och kastas runt utan arbetstrygghet.

Opinionen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Migrationsverket skriver upp asylprognos

MASSINVANDRINGEN Som PI kunde avslöja redan i början på oktober, då en källa med inblick i Migrationsverkets förehavanden berättade att en resebyrå på Balkan säljer bussresor riktat till zigenare som vill till Sverige och att dessa bussar skulle gå i skytteltrafik tills vidare, avstannar inte massinvandringen till Sverige utan ökar snarare och nu skriver Migrationsverket upp asylprognosen för resten av 2010 och 2011.

Anledningen till att strömmen från just Balkan är så stor sägs vara de svåra levnadsförhållandena och att EU slopat visumkravet för personer från Serbien. Dock har dessa människor inte tillräckliga skäl för att stanna i Sverige, enligt Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson, som säger att de allra flesta kommer att få ett snabbt nej.

Som en konsekvens av invasionen från Balkan skriver nu alltså Migrationsverket upp asylprognosen för resten av 2010 och 2011. I år spås 32 000 personer söka asyl och 31 000 nästa år, vilket är flera tusen flera än den tidigare prognosen från i somras och 8 000 fler än 2009.

Dan Eliasson har nu begärt mer pengar från regeringen för att klara den ökade strömmen och för att försöka hålla handläggningstiderna nere. I övrigt sägs asylsökningarna domineras av personer från Somalia och Afghanistan.

SVT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Muslimer hånade par under vigselceremoni

ISLAM Ett schweiziskt par som reste till den muslimska ön Maldiverna på semester bestämde sig för att förnya sina äktenskapslöften på hotellet de bodde. Hotellet Vilu Reef Resort har bland annat profilerat sig i sin reklam som ett ställe där man kunde förnya sina löften om kärlek och trohet. Föga anade paret att de istället skulle hånas och förlöjligas i grova ord av den muslimska ”vigselförrättaren”.

Paret hade betalat nästan 10.000 svenska kronor för ceremonin där den hotellanställde Hussein Didi istället för att uttala välsignelser över paret läste högt ur ett av hotellets anställningskontrakt kryddat med grova förolämpningar och mängder med muslimska hänvisningar.

Expressen lyckades snoka upp detta klipp och lade in det i sin avdelning ”Galna klipp”. Dock genomförde man sin vana trogen först en omfattande redigering så att så mycket som möjligt av den muslimska rappakaljan togs bort, och man nämner heller inte med ett ord att Maldiverna är muslimskt och på senare år genomgått en omfattande radikalisering mot extrem islamism.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Mohammed populäraste pojknamnet i Storbritannien

STORBRITANNIEN Att Muhammed sedan några år tillbaka varit ett av de populäraste namnen på nyfödda pojkar i Malmö känner många till. Vad som dock kanske inte är allmänt känt är att samma sak nu har skett i hela Storbritannien, där namnet tagit sig in på en förstaplats.

2008 låg Mohammed på tredje plats, nu har det tagit över klassikern Jack som hamnar på tredje plats. Totalt fick 7 549 nyfödda 12 olika varianter på den islamiska profetens namn förra året, som Muhammad och Mohammad.

Sedan 1999 har antalet nyfödda som fått namnet Mohammed, oavsett stavning, ökat med drygt 50 procent då 4 579 fick det. 2007 låg namnet på en andraplats.

Även i Olso toppade Muhammad listorna över nyfödda pojkars namn både 2007 och 2008.

Mail Online

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

torsdag 28 oktober 2010

Kastbergamordet: zigenare fälld i hovrätten

KASTBERGAMORDET Den 70-årige lantbrukaren Knut Nilson hittades rånmördad den 16 maj 2008 i sitt hus i Kastberga utanför Eslöv i Skåne. Man hade bakbundit den svårt misshandlade gamle mannen och lämnat honom åt sitt öde. Polisen tror att det handlar om ett rån som gått väldigt snett. I tingsrätten åtalades två zigenare från Serbien som sedan friades. Nu har hovrätten fällt den ene för mord.

Lunds tingsrätt friade

  • Mehmed Dzafic, född 1989 och svensk medborgare, för mord samt våldtäkt. Döms för misshandel, grov kvinnofridskränkning, försök till grov stöld, försök till rån, rattfylleri, narkotikabrott till fängelse 10 månader.

Hovrätten över Skåne och Blekinge

Rätten ändrar domen och dömer Mehmed Dzafic för mord till fängelse i tio år. Samtidigt justeras domen för rån till grov stöld. Han ska också betala skadestånd till den mördade lantbrukarens dödsbo med 24 178 kronor jämte ränta.

Lunds tingsrätt

  • Franco Ivanov, född 1985 och medborgare i Serbien och Montenegro, Upphört land. Åtalet för mord ogillas. Yrkandet om utvisning ogillas.
  • Danka Ivanov, född 1971 och svensk medborgare, döms för skyddande av brottsling till villkorlig dom och dagsböter 80 å 50 kr. Grovt skyddande ändrades därmed. Tolkbehov på serbiska.
  • Nurija Dzafic, född 1967 och är svensk medborgare. Frias helt. Åtalet för grovt skyddande av brottsling samt för anstiftan till försök till rån alternativt grov stöld ogillades. Tolkbehov på serbiska.

Hovrätten över Skåne och Blekinge

Den friande domen för Franco Ivanov består. Man kan inte knyta mordet till honom.

Rätten ändrar domen för Danka Ivanov på så sätt att hon nu får 100 dagsböter. Hon är släkt med Franco.

Domen mot Nurija Dzafic består oförändrad och frias därmed helt. Han är släkt med Mehmed Dzafic.

Utredningen

Ur polisutredningen framgår det att Mehmed Dzafic och Franco Ivanov tagit sig in hos Nilson, misshandlat honom svårt så det stänkte blod på väggarna och därefter bundit honom i s.k. "hogtie"-ställning där man binder ihop handleder och fotleder bakom offrets rygg. Därefter knöt man en kraftigt blodbesudlad jacka runt Nilsons huvud/ansikte och lämnade honom att dö. Han påträffades först flera dagar efteråt av en granne.

Genom våldet har Nilson, förutom smärta och kraftigt blodvite, åsamkats omfattande kroppsskador i form av brott på vänster överkäksben, vänster ögonhåla och ett flertal revben, tand- och läppskador, blåmärken och underhuds-blödningar i ansiktet, halsen, benen samt blödningar i ansiktets och halsens mjukdelar och ögonens bindehinnor. De svåra kroppsskadorna jämte den i övrigt särskilt råa och hänsynslösa behandlingen av Nilson har medfört att denne avlidit. Lantbrukaren var dock hjärtsjuk och dog av syrebrist.

Hovrättens resonemang

Utredarna hittade tre fingeravtryck från Mehmed Dzafic på en plastpåse inne i lantbrukarens hem. På påsen fanns dessutom blod från Nilsson. Rätten finner genom olika undersökningar av plastkassen att det är styrkt att Mehmed Dzafic varit inne i Nilssons bostad, trots att han hela tiden förnekat detta. Dessutom har Mehmed Dzafic lämnat två skospår i lägenheten. Rätten anser det styrkt att det är Mehmed Dzafic som lämnat spåren. Ett av dem har dessutom satts i Nilssons blod. Det anses styrkt att Mehmed Dzafic varit med om den grova misshandeln av lantbrukaren.

Domarna

PDF: Kastbergamordet pdf
PI: Läs även om den friande domen i tingsrätten

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

SD: Bygg ut kärnkraften nu!

changfrick_debatt DEBATT I Sverige har vi avreglerat elmarknaden och idag styrs våra priser genom en marknadsplats för handel med elenergi som heter Nordpool. Priset styrs enligt gängse marknadsekonomiska spelregler, det vill säga i grunden förhållandet mellan utbud och efterfrågan. Idag ser vi allt ökande elpriser som en konsekvens av att svensk kärnkraft sedan länge varit eftersatt, något som redan idag allvarligt hotar svensk ekonomi.

Stabila elpriser är en förutsättning för vår basindustri som pappersbruk, stålindustri och gruvor. Dessa företag har länge varit navet i svensk exportindustri och står än idag för den mest betydande delen av svensk ekonomi. Under de senaste 30 åren har inga nya företag kunnat växa sig riktigt stora i Sverige och detta riskerar i framtiden att bli ett allvarligt problem. Redan idag ligger arbetslösheten på ca 8-9% lite beroende på hur man räknar. Om vi på allvar vill sänka arbetslösheten och få en hållbar utveckling av svensk ekonomi måste det till en politik som gynnar svensk basindustri.

En stor gemensam nämnare för vår basindustri är att den är mycket elintensiv. Vi har historiskt haft låga elpriser i Sverige, något som har varit en ypperlig konkurrensfördel gentemot omvärlden. Detta har under senaste tiden kommit att ändras radikalt och har sin början i det tankeförbud som tidigare generationers politiker har låtit införa. Sedan 80-talet har svensk kärnkraft i princip stått still därav och idag ser vi konsekvenserna av detta.

Alla försök att ersätta kärnkraft med vindenergi och andra alternativ är tyvärr inte seriösa om man samtidigt vill behålla vår basindustri. Tvärtom, måste energipolitiken ta en ny riktning där vi upplyser människor om att kärnkraften inte alls stått still sedan 80-talet då olyckan i Tjernobyl radikalt ändrade villkoren för en sund och seriös debatt om vår energiförsörjning. Faktum är, att medan Sverige stått still har andra länder utvecklat och byggt vidare på sin kärnkraft och idag ligger vi tyvärr långt efter. Detta ser vi kanske allra tydligast på de svenska elpriserna som blir allt dyrare. I förlängningen riskerar vi att på allvar slå ut konkurrenskraften för basindustrin där tusentals jobb står på spel.

Kärnkraftsmotståndare menar att vi måste hitta nya energikällor som om det vore lösningen på alla klimatproblem. Faktum är att kärnkraft är helt koldioxidneutral, med reservation för eventuella utsläpp i samband med uranbrytning. Det ska dock påpekas att utvecklingen även gått framåt vad gäller uranbrytning och anrikning, varför 80-talets argument inte längre är aktuella.

Vidare förekommer argumentet mot kärnkraft att slutförvaringen är högst osäker och att ingen hållbar lösning finns. Detta är inte heller helt sant, vad man missar i debatten är att med moderna kärnkraftverk kan vi återanvända bränslet och på så sätt minska halveringstiderna kraftigt. Med de förslag på lösningar som finns för slutförvaring i Sverige kombinerat med nya moderna kärnkraftsanläggningar vill jag påstå att det inte finns några hinder alls för en trygg och säker elförsörjning. Det blir allt svårare för kärnkraftsmotståndare att bilda opinion när argumenten inte håller.

Förutsättningarna finns för att kärnkraft i flera led kan vara en viktig samhällsbärande industrigren, där en utbyggnad i första hand garanterar en stabil prisbild på el. Vidare bör vi snarast utreda möjligheterna till brytning av uran i Sverige, då detta med tiden kan bli en ytterligare inkomstkälla till samhället i form av skatter och arbetstillfällen.

Samtidigt pågår ett av Sveriges största projekt inom infrastruktur där delar av stamnätet byggs ut till högspänd likström, så kallad HVDC-teknik. Detta betyder att vi i framtiden kan överföra stora mängder el-energi på extremt långa avstånd, vilket ger oss goda förutsättningar för export av el.

Som politiker måste man se möjligheterna och vara beredd att gå i första ledet för att säkra svenska jobb och en svensk ekonomi. Som Sverigedemokrat måste vi värna de svenska intressena i första hand och där menar både jag och mitt parti att vår gemensamma välfärd är beroende av en stark och stabil basindustri som garanterar oss skatteintäkter och arbetstillfällen.

Tänk på detta i vinter när elpriserna tenderar att skjuta i höjden eller när ytterligare en bit av svensk basindustri är på väg att flytta utomlands. Vi måste reformera hela vårt synsätt på energipolitiken – och det nu!

Chang Frick, Sverigedemokraterna

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

16-årig flicka våldtagen på skola

SKÅNE En 16-årig flicka våldtogs förra fredagen av en jämngammal pojke på deras gemensamma gymnasieskola. Medan flickan inte vågar gå tillbaka till skolan får pojken, trots misstanke om brott, gå kvar i skolan och fick dessutom möjlighet att undanröja bevis innan polisen hann undersöka platsen för övergreppet.

Flickan ska ha känt sig trakasserad och förföljd av andra elever på skolan, vilket hon vänt sig till skolans ledning för att få hjälp med. Något som skolans rektor inte vill kommentera.

Vid elvatiden i fredags lockade pojken in flickan i ett rum på skolan som han disponerade. Han låste dörren och fullbordade våldtäkten. Först när andra elever närmade sig rummet släppte han iväg flickan. Det var också andra elever på skolan som slog larm om våldtäkten varpå flickans föräldrar kontaktades och en polisanmälan upprättades. Polisen spärrade av rummet, som pojken dock hunnit undanröja eventuella bevis i då någon på skolan varskott honom om brottsmisstanken, för en teknisk undersökning.

Pojken förhördes på fredagskvällen men släpptes då åklagaren ansåg att det inte fanns tillräckliga skäl för att anhålla honom. Han är dock fortfarande misstänkt för våldtäkt och enligt skolans rektor är det inte aktuellt att stänga av pojken från undervisningen och hänvisar till att man avvaktar polisutredningen.

Flickan, som inte vågar gå tillbaka till skolan så länge pojken finns där, säger till Kvällsposten att hon känner sig oerhört kränkt och att hon trodde att pojken var hennes kompis, men han brydde sig inte om hennes nej.

KVP
KVP

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Pakistanier gripen i Washington misstänkt för sprängplaner

TERRORMISSTÄNKT Farooque Ahmed, 34, greps på...
Read more

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

onsdag 27 oktober 2010

Rånare utvisades för nio år sedan tillbaka med förfalskat pass

FALSK IDENTITET 2001 dömdes den idag 30-årige...
Read more

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Nobelstiftelsen välkomnar endast svenskar och norrmän

NOBELPRISET Nobelstiftelsens styrelse har portat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på politiska grunder. Man har bland annat använt det löjeväckande argumentet att Alfred Nobels testamente, som säger att inte bara skandinavier ska kunna tilldelas Nobelpriset, på något sätt skulle strida mot SD:s värderingar. Sanningen är den att SD är öppet för samtliga nationaliteter medan styrelsen i Nobelstiftelsen enbart accepterar svenska och norska medborgare.

The Foundation is represented by a Board, which has its seat in Stockholm and consists of seven members and two deputies, Swedish or Norwegian citizens, who are elected by the Trustees of the prize-awarding bodies.

Nobelstiftelsens stadgar

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Sexgalning i Norge fast

NORGE En 21-årig man med en våldtäkt och sju våldtäktsförsök på sitt CV har gripits av polis i Norge.

Vid tjugo i fem under natten mot söndagen den 2 mars 2008 är en 20-årig kvinna ute och går. Den 21-åriga mannen, som då var 19, följer efter. Då han själv bor i området känner han till det bra. Plötsligt överfaller han kvinnan och drar in henne i ett buskage. Där säger han att han har en kniv till kvinnan, pressar ner henne mot marken och sliter av henne kläderna.

Efter våldtäkten på den 20-åriga kvinnan fotsätter överfallen på kvinnor, som dock ”endast” blir försök till våldtäkt, på löpande band. Ytterligare sju kvinnor ska hinna bli offer för mannen.

Mannens två sista överfall, i september och november 2009, sker kort tid efter att han blivit dömd till fängelse för en liknande händelse. Ett år tidigare hade han blivit gripen av polis efter att ha angripit en kvinna bakifrån och tafsat henne i skrevet. Domen på 45 dagars fängelse för ”sexuell handling utan samtyckte” stoppar honom dock inte. Endast fyra dagar efter att han befunnit sig i rätten sker överfall #7.

Mannen är född och uppväxt i Norge men föräldrarna har en mångkulturell bakgrund. Rättegången inleds den 6 december i Oslo tingsrätt.

VG

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Knivsossen ställs nu inför rätta

ÖSTERSUND Den 18 september klockan 03.07 på natten larmar personalen på Statoil polisen och berättar att det finns en knivbeväpnad man inne i butiken. Personalen uppger att de känner sig hotade. Även tre andra killar som befinner sig på macken känner sig hotade. Den knivbeväpnade mannen visar sig vara den socialdemokratiske toppolitikern i Östersund Lars-Olof Hägred. Den 8 oktober trädde han fram i Länstidningen Östersund och meddelade att han lämnar sina politiska uppdrag.

Hägred hade ett ett stort antal uppdrag. Bland annat satt han som ledamot i kommunfullmäktige och nämndeman i hovrätten. Han var också ordförande i utförarstyrelsen och därmed högst ansvarig för 700 anställda och en budget på cirka 810 miljoner kronor. Han hävdar att han vid tillfället för händelsen kände sig ”hotad” då han stötte på en man han tidigare dömt i sin roll som nämndeman.

Nu ställs alltså Hägred inför rätta, men inte åtalad för knivhotet utan endast för brott mot knivlagen, vilket han också erkänner. Han berättar för polisen att han ”hittat kniven på marken” ner på stan tidigare under kvällen. I stället för att kasta den i en papperskorg beslutade han sig för att ta hem den. Knivhotet inträffade efter en sen kväll med ordenssällskapet Odd Fellow och ett par därpå följande krogbesök. I vilken utsträckning Hägred vid tillfället var berusad nämns inte.

Östersundsposten

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

tisdag 26 oktober 2010

Expressen polisanmäls för vapenköp

TVEKSAM JOURNALISTIK Expressens reporter Diamiant Salihu ville i går illustrera hur lätt och snabbt man kommer över ett vapen i Malmö, med chefredaktör Thomas Mattssons välsignelse. Båda har nu polisanmälts, Mattsson för anstiftan till vapenbrott och Salihu för vapenbrott. Och polisen håller med anmälaren.

Det var i söndags Salihu köpte en CZ 70-pistol med tillhörande ammunition för 20 000 kronor. Köpet fick stor uppmärksamhet och reportaget blev omskrivet under gårdagen. Reportern anmäls nu för vapenbrott då han ägt ett vapen som han inte har rätt till.

Jan Guillou säger till Resumé att han är föga imponerad och att det hela känns lite magert:

– Det var mer sensationellt på 60-talet. Det är ingen som blir förvånad över det där idag. Klart att det finns vapen och knark där ute.

Ska man göra om det idag borde man göra det på något annat sätt, till exempel att köpa 100 vapen på kort tid. Men det kanske blir lite dyrt. Att köpa en rostig jugoslavisk pistol av någon konstig kaliber känns lite magert.

Thomas Mattsson försvarar vapenköpet på sin blogg:

Säkert kommer också frågan att ställas om det verkligen är Expressens uppdrag att köpa insmugglade pistoler av illegala vapenhandlare? Om Expressen ska rättfärdiga ”olaga vapeninnehav” med journalistik? Svaren är ja och ja.

[...]

Nu har polisen i alla fall tagit denna pistol i beslag, och ska någon hållas ansvarig för att Expressen ägnat sig åt vapenaffärer är det i så fall jag som ju beordrade den.

Resumé
Resumé
Resumé
Thomas Mattssons blogg
KVP/Expressen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Skolchefen i Vetlanda JO-anmäler DO för förtal

JO-ANMÄLAN I förra veckan friades Vetlanda kommun av Eksjö Tingsrätt från anklagelserna om att Kvillsfors skola inte gjort tillräckligt för att stoppa och förebygga trakasserier av två zigenarbarn. DO påstod bland annat att barnen kallats ”tattare” av andra elever. DO stämde Vetlanda kommun och ville ha 100 000 kronor vardera till zigenarbarnen. Men tingsrätten underkände DO:s utredning och slog fast att det inte fanns några bevis för att skolan inte arbetat mot diskriminering.

Tingsrätten ansåg även att skolan tagit sitt ansvar och vidtagit åtgärder mot trakasserierna och haft en godkänd likabehandlingsplan. Däremot tyckte inte rätten att skolan diskriminerade som inte erbjöd de två barnen moders-målsundervisning i romani. DO får nu betala Vetlanda kommun för rättegångskostnadermed 215 000 kronor plus moms.

Eksjö tingsrätt, T 1395-09

JO-anmäler

Skolchefen Hans Svensson i Vetlanda anmäler nu DO till Justitieombudsmannen, JO, för förtal. Han menar att DO uttalat sig i flera medier på ett osakligt och lögnaktigt sätt som varit kränkande för skolpersonal, skolan och kommunen.

– Jag är upprörd för jag menar att DO har brutit mot en av våra grundlagar, nämligen regeringsformen som ålägger alla myndigheter att behandla alla lika, att inte vara osaklig och vara opartisk. Där menar jag att DO inte uppfyllt de kraven säger Hans Svensson.

SR

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt