tisdag 31 augusti 2010

SD-sympatier värda mindre

United Minds redogör inte för hur deras respondenter faktiskt svarat i opinionsundersökningar, de siffror som publiceras av samarbetspartnern Aftonbladet är istället ett så kallat viktat resultat. Idag erkänner opinionschef Carl Melin att Sverigedemokraterna oftare förlorar än vinner på viktningssystemet.

- Sverigedemokraterna är ett parti som både viktas upp och ned i våra mätningar. I genomsnitt viktas det ner lite oftare än det viktas upp, säger Carl Melin till Fria Tider.

- Det beror helt på hur det ser ut månad per månad, fortsätter han.

När Carl Melin tillfrågas om han vill redogöra för hur United Minds viktat Sverigedemokraterna i de senaste opinionsundersökningarna avböjer han. Tidigare har han varit inne på att öppet redovisa de oviktade siffrorna för Fria Tiders läsare, men han väljer nu att backa från den idén.

- Vi redovisar inte viktningsfaktorn då vi i så fall riskerar att andra gör egna versioner av våra mätningar. Vi viktar för att få resultat som vi tror på och vill inte ihopkopplas med andra resultat.

Han förtydligar dessutom att United Minds började med sina väljarbarometrar 2009. Opinionsinstitutet baserar därmed sin viktning på hur respondenterna uppger att de röstade i valet 2006.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider

Pressmeddelande:-En halv miljon har sett Sverigedemokraternas valfilm

Pressmeddelande

Efter tre dagar på nätet har över en halv miljon svenskar sett SD:s reklamfilm. Till det kommer ytterligare hundratusentals danskar, finnar och norrmän som sett filmen i de större nyhetssändningarna i Danmark och Norge.

Därmed kan konstateras att redan en vecka innan filmen ska sändas i TV4 så är den en succé, trots TV4:s försök att stoppa filmen.

Ansvarig för produktionen, Erik Almqvist, kommenterar:

- Tre dagar. En halv miljon tittare på nätet. Detta är inte bara ett styrkebesked för filmen och dess sprängkraftiga budskap. Det är också ännu ett bevis för att Sverigedemokraterna dominerar nätet och de sociala medierna.

- Vi kan redan konstatera att filmen kommer nå väljarna i valrörelsen, oavsett om TV4 sänder den eller inte. Att mediadrakar inte längre kan sätta dagordningen och kontrollera samhällsdebatten är ett tecken i tiden. Likaså att det är Sverigedemokraterna som bryter det gamla maktförhållandet.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter

Öppet brev till Fredrik Reinfeldt

INSÄNDARE Hej Fredrik. Jag har läst på Expressens webbsida, eftersom jag inte längre köper papperstidningen, att du fäller tårar över den situation våra nya svenskar upplever i förorterna. Du vet Fredrik, de områden du och dina politikerkollegor bara besöker i valtider. Jag förstår dina tårar och deras situation. Det är inte kul att fly alternativt flytta till ett land där inga jobb finns och där man inte har möjligheten att försörja sig själv och sin familj, utan tvingas leva på de välfärdspengar som hårt beskattade svenskar bistår med. Naturligtvis är det också tråkigt att se sina tillhörigheter och barnens skolor brinna upp i anlagda bränder, tråkigt att leva i ständig otrygghet då man aldrig vet vem eller vilka som gömmer sig i mörkret mellan de täta huskropparna.

Kanske dina tårar trillar i vetskapen att du själv bidragit till de nya svenskarnas situation? Jag kan förstå dina känslor och tårar. Jag kan ibland uppleva samma emotionella känslostormar själv när jag tänker på de som inga hem har. Jag möter dem ofta på tidiga morgnar och sena kvällar när jag cyklar till och från mitt lågavlönade verkstadsjobb. De drar sina små vagnar med de få tillhörigheter de äger. Ibland ser jag dem kura ihop i en portuppgång eller under någon av stadens broar. Några av dem kommer släpandes på en skitig filt med riktning mot någon nattöppen offentlig toalett.

Man önskar så innerligt att dessa utslagna män och kvinnor kunde bemötas med samma värme och känslor som de nya svenskar du fäller tårar över. Jag vet att de personer som tillbringar sina nätter i trappuppgångar, i källare, under broar och på offentliga toaletter inte tillhör de grupper du prioriterar, men jag förmodar att du i alla fall vid något tillfälle skänker dem en tanke. På julafton kanske, även om denna högtid är en barbarisk sådan?

Ibland Fredrik, kan jag också känna ett vemod och en ledsnad över min frus mormors vardag. Själv har jag inga mor- och farföräldrar vid liv, så hon har blivit en nära vän även till mig. Sonja som hon heter började jobba som hushållerska på en herrgård vid 15 års ålder. Hon jobbade där under några år för att sedan under sitt långa yrkesliv prova på andra yrkesområden. Det var inga välbetalda jobb, men hon jobbade troget i 47 år utan att ligga staten till last, tills hennes spröda kropp sa ifrån vid 62 års ålder. Idag kan jag ibland känna hur ögonen vattnas när jag ser henne kämpa mot olika sjukdomar, skador och hur hon tvingas låna pengar av sin pensionerade dotter och min fru för att ha råd med sitt boende, sina läkarbesök och mediciner som hon är beroende av.

Apropå jobb, Fredrik.

Min frus dotter från tidigare äktenskap bor hemma hos sin pappa och hans nya familj. Hon fyller 25 år senare i höst. Hon kan inte flytta till en egen lägenhet då hon gått arbetslös de senaste fyra åren och förövrigt finns det inga lägenheter i lämplig storlek och med lagom dyra priser att få. Dessa är nämligen prioriterade till de nya svenskar som anlänt från Somalia. Hon är utbildad marknadskommunikatör, men verkar inte vara så eftertraktad på arbetsmarknaden idag. Hon har haft planer på Norge dit flera av hennes bekanta flyttat i jakten på jobb, men hon vill inte lämna sin pojkvän, vilket säkert du också förstår är svårt.

Särskilt svårt är det då han lider av sviterna efter en rå misshandel för ett par år sedan, då han och en kompis överfölls av ett antal maskerade ynglingar som uppenbart ogillade deras politiska engagemang. De var bägge aktiva i Centerpartiets lokala ungdomsförbund. Idag har han lämnat sjuksängen, men minnena har gjort att känner rädsla för att vistas i miljöer med mycket och framför allt okänt folk.

Jag sympatiserar med dina tårar Fredrik, och förstår att du är en ytterst känslosam person, men jag tvingar mig ändå att avslöja en hemlighet för dig. Min fru har envist hängt sig fast vid att ge ditt parti Moderaterna sitt stöd även i detta val, ända fram till nu. Igår Fredrik, tog hon beslutet att överge er i valet den 19 september. Hon tycker fortfarande att du är en bra statsman och din finansminister Anders Borg en lysande stjärna på politikerhimmelen, men…

Likt jag, som övergav ditt parti redan 2006, och många andra så ogillar hon den utveckling som du och din regering vill se. Hon kan inte förstå varför hennes mormor, hennes dotter och många i deras situation måste tillhöra en icke prioriterad grupp i dagens Sverige.

Med vänlig hälsning

Stefan, en f.d. moderat

Stefan K

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

S får nya katastrofsiffror i United Minds SD 5,6%

OPINIONSMÄTNING Medan media gör en stor grej av att Sverigedemokraterna hamnar under spärren i senaste Skop, är det desto tystare kring senasre United Minds-mätningen där SD förvisso backar men ändå landar på 5,6 procent. Socialdemokraterna får katastrofalt låga siffror på 27,3 procent.

SVT och Aftonbladet gör en stor grej av att SD hamnar under spärren i dagens Skop-mätning, men inte med ett ord nämner tidningen Sverigedemokraterna som erhåller 5,6 procent i Aftonbladets egen mätning från United Minds idag.

Mest anmärkningsvärt med denna mätning är de rekordlåga siffrorna för Socialdemokraterna, som hamnar på bottennoteringen 27,3 procent.

SCB, som mätt partisympatier sedan 1972, har aldrig sett en så låg siffra för S.
Och jämför man med tidigare riksdagsval finns bara ett resultat som kommer i närheten – när partiet fick 28,5 procent 1911.

Alliansen leder med 48,1 procent och de rödgröna får 44,4 procent. Sverigedemokraterna backar med 0,9 procentenheter till 5,6 procent och ligger därmed fortsatt en rejäl bit ovanför riksdagsspärren samt blir vågmästare.

Kristdemokraterna och Folkpartiet ökar även till 6,4 procent (+1,9) respektive 8,2 procent (+1,5).

Länkar

Aftonbladet (med grafik)
Status.st – statistik för SD sedan valet 2006

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

måndag 30 augusti 2010

Vårdförbundet ogillar SD-aktiva medlemmar

VALET 2010 Tre Vårdförbundsmedlemmar kandiderar för Sverigedemokraterna i kommun- och landstingsvalet i höst i höst. Medlemmarna är legitimerade sjuksköterskor, varav två är yrkesaktiva. Det tycker Vårdförbundets ordförande Anna–Karin Eklund är oförenligt med stadgarna.

Den pensionerade sjuksköterskan Gun–Britt Holmgren, 63, är Sverigedemokraternas toppnamn i Älvkarleby kommunfullmäktige och innehar tillsammans med sin make Kjell partiets två mandat. Gun–Britt Holmgren tycker inte att Sverigedemokraternas värderingar strider vare sig mot Vårdförbundets stadgar eller yrkets etiska kod:

Under "grundläggande värderingar" i Vårdförbundets stadgar poängteras alla människors lika värde och rättigheter, samt respekten för olika etniskt ursprung, språk och religion. Det står också att alla människor har rätt att leva i ett samhälle som främjar hälsa och där demokratiska fri– och rättigheter råder. Samma saker slås fast i den etiska koden för sjuksköterskor från ICN, den internationella sjuksköterskeorganisationen, men med lite andra ord.

Vårdförbundets ordförande Anna–Karin Eklund håller inte med.

– Det tillbakavisar jag. Det är oförenligt med yrkesetiken över huvud taget att ha Sverigedemokraternas värderingar, säger hon.

Eklund menar att man inte kan utestänga de tre då det råder åsikts– och föreningsfrihet(!?) i Sverige. Men att ha någon förtroendevald och samtidigt vara sverigedemokrat hade däremot varit illa, enligt henne. Fascinerande motsägelse. Nyss hade vi ju åsikts– och föreningsfrihet.

Vill då Anna–Karin Eklund att de tre Sverigedemokraterna lämnar förbundet?

– Jag tycker att de själva ska ta ställning. De borde tänka om. Om de tittar noga på de yrkesetiska riktlinjerna och Vårdförbundets stadgar så ser de att det inte stämmer med ett parti som inte värnar alla människors lika rätt. Vi tar gärna ett samtal om detta, säger Anna–Karin Eklund.

Vårdförbundet

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Italien erkänner inte islam som religion

RAKRYGGAT Det islamska krypskyttet mot västerländsk demokrati och jämställdhet har fått ett tillfälligt stopp, åtminstone i Italien. Där har man nämligen nekat islam status som religion. Anledningen som anges är uttalanden från extrema muslimska imamer, månggifte och de muslimska invandrarnas oförmåga att iakttaga italienska lagar om kvinnors rättigheter och jämställdhet. Beslutet innebär bland annat att moskéer och andra muslimska lokaler inte får del av de skatteavdrag som erkända religioner i Italien får.

Fram till nu har den italienska regeringen avsatt 8 procent av skatteintäkterna som då går till de etablerade religionerna i landet. Islam är ingen etablerad religion i Italien, och det finns bara en officiell moské, den stora moskén i Rom.

Orföranden för en av Italiens största muslimska grupper COREIS är idag en bitter man. Yahya Pallavicini säger att han hade förväntat sig att även islam skulle erkännas som religion i Italien, och på det sättet få del av statsbidragen. Han menar att man måste arbeta på att acceptera de ”moderata” muslimerna i landet som enligt honom sköter sig bra.

Atlas Shrugs

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

SD:s stoppade radioreklam 2010

Video:



SBS Radio vägrar sända SD:s radioreklam

SBS Radio vill inte sända Sverigedemokraternas radioreklam. "De tycker att den är för spetsig", säger partisekreteraren Erik Almqvist till Dagensmedia.se.



Sverigedemokraterna hade tänkt att komplettera sin tv-kampanj med radioreklam i kommersiella kanaler. Men nu går kampanjen samma öde till möte som tv-reklamen.

På måndagsmorgonen fick partiet beskedet att SBS Radio vägrar sända jingeln.

-- De säger att de tycker att den är för spetsig. I jingeln nämner vi ordet invandringsbroms, och det får man inte göra, säger partisekreteraren Erik Almqvist.

Hur ska ni göra nu?

-- Vi kommer nog att censurera det ordet med pip-ljud. Vi vill få ut reklamen så snabbt som möjligt.

Som Dagensmedia.se tidigare rapporterat stoppade TV4 Sverigedemokraternas reklamfilm eftersom att de anser att den bryter mot lagen. Partiet håller nu på att spela in en alternativ film.

Dagensmedia.se söker Staffan Rosell, vd på SBS Radio.

Gör SBS Radio rätt? Rösta i spalten till höger.

http://www.dagensmedia.se/nyheter/kam...

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel

Sossepropaganda maskerad till demokratimånad

BORLÄNGE I dalametropolen Borlänge har nu föreningen Tjärnkraft, främst inriktad på arbete i stadsdelen Tjärna Ängar, ett mycket invandrartätt område med hög kriminalitet och tungt bidragsberoende, startat vad man kallar för en ”demokratimånad” där man skall försöka förmå fler invandrare att utnyttja sin rösträtt. Ett mycket vällovligt syfte, om det nu inte vore för faktumet att hela spektaklet är ett maskerat sosse/vänsterjippo för att kunna räkna in ytterligare bidragstagarröster, främst somaliska.

Tjärnkraft kommer att fylla månaden fram till valet med föreläsningar och andra aktiviteter på temat demokrati. Målet är att man skall kunna få upp åtminstone ett femtioprocentigt valdeltagade i området. Man vill att de som kommer till ”demokratimånaden” skall få en insikt i hur svensk demokrati fungerar.

Man satsar stort med två föreläsningar i veckan, soppluncher och demokratifrukostar. Tolkning på bland annat somaliska kommer också att finnas. Allt detta skriver idag Dalarnas Tidningar i sin pappersupplaga, dock inte ett ord på webplatsen. I artikeln skriver man heller inte ett ord om att Tjärnkraft är en organisation med starka kopplingar till socialdemokratin.

Man anordnar regelbundet olika evenemang tillsammans med bland annat ABF, Verdandi, Unga Örnar och andra socialdemokratiska organisationer. Man anordnar också Ramadanfester och internationella kulturaftnar.

Hela jippot har nu uppmärksammats av Pernilla Ohlin, ledarskribent på Dalarnas Tidning.

Under månaden före valet genomför föreningen Tjärnkraft i Borlänge en demokratimånad, för att uppmuntra invånarna på Tjärna Ängar till att engagera sig i valet och rösta. Men bara ett parti finns representerat. Samtliga sju talare på programmet är socialdemokrater.

Tjärnkraft är ett projekt där ABF, Unga Örnar, Verdandi, Hyresgästföreningen och Borlänge kommun samarbetar. Idén om en demokratimånad är hedervärd och helt klart värd att lägga offentliga medel på. Bland annat blir det föreläsningar om sociala rättigheter, utbildning och sjukvård. Provval ska hållas, för att visa hur ett val går till i praktiken. Och efter en månad fylld med seminarier, gratismat och festligheter uppmanas deltagarna att gå och rösta. Det är rätt uppenbart vilka sedlar som förväntas ligga i röstkuverten.

Ohlin är kritisk till att sossepropagandan delvis finansieras av kommunens skatteintäkter, och menar att det borde vara partikassan som skall betala när det ändå rör sig om så flagrant tydlig propaganda från Borlänges styrande sossar.

Visserligen är Tjärnkraft finansierat av organisationer ur arbetarrörelsen. Men i alla demokratiprojekt borde det vara självklart att eftersträva spridning i såväl partifärg som ålder och kön bland föreläsarna. I stället serveras åhörarna debatter rödmärkta med S-propaganda. Det skickar minst sagt felaktiga signaler om vad begreppet demokrati verkligen betyder. Att det även ska hållas en demokratiskola är närmast skrattretande.

Kommunala skattepengar ska inte gå till renodlade socialdemokratiska projekt, utan hämtas ur partikassan. Upplägget kring Demokratimånaden är en skamfläck i den lokala valrörelsen. Förhoppningsvis genomskådar de boende på Tjärna Ängar den röda bluffen.

Att invandrare som är uselt utbildade och i många fall t o m analfabeter skall kunna genomskåda sossebluffen torde dock vara att begära för mycket av dessa människor.

Politiskt Inkorrekt har tidigare skrivit flera artiklar om hur just Borlängesossarna, med flera decenniers oavbrutet maktinnehavbakom sig, nu kan komma att ligga ordentligt dåligt till inför valet om en knapp månad. Misshushållning med kommunens resurser via en massiv mottagning av främst somaliska asylsökande har gjort att invånarna starkt indikerar att sossarnas saga nu bör vara all.

Satsningarna på att ”köpa” invandrarröster, bland annat  med hjälp av olika satsningar på skendemokratiska projekt som denna ”demokratimånad”,  får därför anses vara bevis på att sossarna nu vänder sina blickar mot importerad valboskap istället för sina traditionella kärnväljare.

Politiskt Inkorrekt rekommender starkt våra läsare att ta del av den excellenta skribenten Julia Caesars söndagskrönika på Snaphanen om sin uppväxtstad Borlänge.

dt.se

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

söndag 29 augusti 2010

Åtal: Människohandel med hjälp av afrikansk voodoo

MÄNNISKOHANDEL I onsdags åtalades åtta personer för människohandel och koppleri med afrikanska kvinnor. Härvan anses vara den största som avslöjats. Huvudåtalad är en kvinna från Kamerun, som styrde med hjälp av vodoo.

Huvudåtalad

  • Aibsatou Abdou, född 1980, för människohandel.

Hon har styrt i härvan och hämtat hit ett tiotal afrikanska kvinnor, bland annat en 16-årig flicka från Nigeria. Det är mycket ovanligt att afrikanska kvinnor utnyttjas i prostitution här. Enligt chefsåklagare Krister Petersson vid internationella åklagarkammaren har Aibsatou Abdou använt en del religiösa afrikanska ceremonier, seder och voodoo, för att skaffa sig kontroll över kvinnorna som alla är lågutbildade. Sedan har de tvingats prostituera sig, först i Malmö och sedan i Stockholm,

Den 16-åriga flickan fick, när hon kom till Sverige, veta att hon var skyldig Aibsatou Abdou 60 000 euro, nästan 600 000 svenska kronor. Skulden skulle betalas genom att hon sålde sex till svenska män. När skulden var betald skulle hon fortsätta att betala hälften av sina intäkter till Aibsatou Abdou. Priset för de sexuella tjänsterna varierade mellan 2 000 kronor och upp till 10 000 kronor för en hel natt.

Kvinnorna har marknadsförts via annonser på internet och försetts med mobiltelefoner. De har sedan antingen tagit emot kunder i en lägenhet som Aibsatou Abdou har tillhandahållit eller gjort hembesök.

Övriga

Flera av Aibsatou Abdou medbrottslingar åtalas också för grovt koppleri, människohandel, alt medhjälp, koppleri, försök till grovt koppleri:

  • Anders Kaas Petersen, född 1971 och dansk medborgare.
  • Francoise Nguedem Teinto, född 1987 och medborgare i Kamerun
  • Yahaya Balinda, född 1977 och medborgare i Uganda
  • Henrik Bengtsson, född 1967
  • Rhoda John, född 1970 och medborgare i Nigeria
  • Daryoosh Mohammadi, född 1964 och medborgare i Iran
  • Peter Ndigame, född 1969

De har haft olika funktioner som att sätta upp hemsidor, skjutsa runt kvinnorna eller hyra ut lägenheter till överpris för bordellverksamhet. Polisen slog till mot ligan i december. Den 16-åriga flickan togs då om hand av socialtjänsten som ordnat ett boende åt henne. Hon har erbjudits att stanna i Sverige. Ett 20-tal sexkunder har även identifierats och antingen fått strafförelägganden för brott mot sexköpslagen eller kommer att åtalas senare.

Rättegången inleds nästa måndag och pågår till november.

Åtalet i sin helhet

Människohandel 1 pdf
Människohandel 2 pdf

Domstol

Stockholms tingsrätt, B 19658-09

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Schema för Sverigedemokraternas valturné

VALET 2010 SD har skickat oss deras kompletta turnéschema, kallad det sverigedemokratiska vardagsrummet, med Björn Söder och Kent Ekeroth. Turnén tog sitt avstamp i Värmland den 23 augusti och avslutas i Stockholm den 16 september.

Fåtöljer, bord och matta kommer att sättas fram på torgen under de resterande 21 vardagsrumsträffarna och i fåtöljerna kommer Sverigedemokraternas partisekreterare, Björn Söder, partiets internationella sekreterare, Kent Ekeroth, och riksdagskandidaten Christian Westling att ta plats. Under mötena kommer de att samtala om partiets valplattform och de tre viktigaste fokusområdena; invandringspolitiken, äldrepolitiken och kriminalpolitiken.

Partiet vill inom invandringspolitiska området bland annat ha en kraftigt begränsad asyl- och anhöriginvandring, införa en assimileringspolitik liksom den som gällde fram till mitten av 1970-talet, kraftigt utöka stödet till FN:s flyktingorgan för att hjälpa verkligt nödlidande flyktingar i världen som saknar möjligheter att ta sig ifrån konfliktområdenas närhet.

Inom det äldrepolitiska området vill Sverigedemokraterna avsätta 28 miljarder kronor extra under mandatperioden till en rejäl skattesänkning för landet pensionärer. Utöver detta vill Sverigedemokraterna ha ett statligt investeringsstöd med syftet att snabbt få till stånd en kraftig ökning av antalet trygghetsboenden för de äldre samt en matreform med syftet att våra äldre varje dag ska få nylagad, välsmakande och näringsrik mat.

Inom det kriminalpolitiska området vill Sverigedemokraterna se en kraftig straffskärpning för grova och upprepade brott genom bland annat införandet av verkliga livstidsstraff, obligatorisk utvisning av alla utländska medborgare som begår grövre brott, ett omedelbart avskaffande av nuvarande praxis där domstolarna ger mängdrabatter på brott, en statlig garanti att brottsoffren ges den ersättning de har rätt till, ett offentligt register över dömda pedofiler samt tillåtande av brottsprovokation under välreglerade former i jakten på så kallade nätpedofiler.

Dessutom kommer samtal om den ökande islamiseringen av Sverige att föras. Sverigedemokraterna vill hindra islams inflytande i Sverige eftersom den muslimska ideologin och den kultur den för med sig går emot de västliga värderingar vårt samhälle vilar på, vilket bland annat dess syn på kvinnor, demokrati, brott & straff och icke-muslimer, tydligt visar.

Resterande schema för turnén:

Varberg 31-aug 12.00-13.00 Brunnsparken

Halmstad 31-aug 16.30-18.00 Stora torg vid Rådhuset

Kristianstad 03-sep 12.30-13.30 Lilla torg (speakers corner)

Hässleholm 03-sep 16.30-17.30 Första avenyen, mellan Frykholmsgatan och Godtemplaregatan

Helsingborg 04-sep 10.00-11.00 Konsul Olssons plats

Karlskrona 07-sep 10.30-11.30 Klaipedaplatsen

Kalmar 07-sep 13.30-14.30 "Kvastenhörnan" (alt. Larmtorget)

Västervik 07-sep 17.00-18.00 Spötorget

Jönköping 08-sep 12.00-13.00 Hoppets torg

Växjö 08-sep 16.30-17.30 Storgatan, Speakers corner

Trelleborg 09-sep 15.00-17.00 Rådhustorget Algatan 13

Malmö 10-sep 14.00-15.00 Gustav Adolfs torg

Borås 13-sep 10.30-11.30 Stora torget

Göteborg 13-sep 12.30-13.30 Brunnsparken

Uddevalla 14-sep 10.00-11.00 Kungstorget

Trollhättan 14-sep 12.30-13.30 Utanför Oden, Gåtgatan

Skövde 14-sep 16.30-17.30 Hertig Johans torg

Norrköping 15-sep 12.00-13.00 Torget mellan Linden och Spiralen

Eskilstuna 15-sep 16.30-17.30 Fristadstorget

Uppsala 16-sep 10.30-11.30 Celsiustorget

Stockholm 16-sep 15.00-17.00 Sergels Torg

För mer information:

Kent Ekeroth
0707 – 834 000

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Moderaterna erkänner misslyckad integration

INTEGRATION Moderaterna presenterade på söndagen en rapport med en rad punkter på hur integrationen kan lyckas bättre. Partiets integrationspolitiske talesperson, minister Tobias Billström erkänner att man misslyckats med integrationen. Men det vill man nu rätta till – med arbetslinjen i fokus.

Man bygger sitt recept på vad fem små kommuner har åstadkommit: Hylte, Uppvidinge, Salem, Vaggeryd och Trosa. Gemensamt för kommunernas integrationspolitik är bland annat att snabbt se till att nyanlända får kontakt med arbetsmarknaden, en individuellt anpassad introduktion och goda kontakter med näringslivet. Han medger samtidigt att det är en utmaning att få integrationen att fungera lika bra i de större kommunerna.

- Man måste börja med att inse att de som kommer i dag måste informeras bättre om var det finns arbeten och bostäder.

Ladda ner rapporten ”Med arbetslinjen i fokus” via Moderaternas hemsida.

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Tung sten kastad mot bil nära döda ett spädbarn

MALMÖ En smärre sammanstötning mellan en bil och en moped utmynnade på lördagen i en händelse som polisen nu rubricerar som mordförsök. Ett turistande par i 25-årsåldern stötte med sin bil ihop med en mopedist. Detta höll på att sluta med att parets 10 veckor gamla baby fick huvudet nära på inslaget av en 1,5 kilo tung sten.

Händelsen inträffade vid lunchtid på Tornfalksgatan i Malmö i södra Malmö. Efter samman-stötningen följde mopedisten efter paret. Innan polisen hann fram hade han hunnit med att kasta två stora stenar. Mopedisten kastade först en 1,5 kilo tung sten mot bilens bakruta med sådan kraft att den slog sönder rutan och studsade mot vindrutan. Den landade därefter precis invid babyn, som fick en sårskada under vänster öga av glassplittret. Stenen hade enligt polisen varit direkt dödlig om någon i bilen hade träffats. Mopedisten körde även upp jämsides med bilen och kastade ännu en sten mot bilens förarsida och träffade strax under förarens ruta.

Händelsen är rubricerad som mordförsök, alternativt försök till grov misshandel och polisen jagar nu gärnings-mannen. Media hjälper som vanligt inte till, inte ens vid grova brott. Det enda vi får veta är:

Mopedföraren, som inte hade någon hjälm och såg ut att vara mellan 20 och 30 år

Men PI har förstahandsuppgifter om signalementet:

- 20-30 år
- korthårig på sidorna
- lockigt hår högst upp
- turkiskt utseende
- körde utan hjälm
- kör en svart/röd Gilera Moped

Vet du vem mopedisten är?

Ring Malmpolisen. Telefon 114 14

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt

Jättedemonstration mot Obama på Martin Luther King-dagen

Det var den konservative FoxNews-profilen Glenn Beck som höll i Teapartyrörelsens möte på Lincon Memorial under parollen ”Restoring honor” (återuppbygg hedern). Syftet var, som alltid när Teapartyrörelsen protesterar, att visa motstånd mot Obama och den framväxande amerikanska socialstaten.

Enligt SVT, som kallar Teapartyrörelsen för en ”folklig extremhöger”, ska Glenn Beck ha varit omedveten om att dagen krockade med årsdagen av Martin Luther Kings tal.

Teapartyrörelsen är den just nu största politiska rörelsen i USA och jämförs med 68-generationen och vänstervågen på 60-talet. Rörelsen består till överväldigande majoritet av vit, kristen, amerikansk ultrahöger som tröttnat på höga skatter och USA:s roll som världspolis.

Rörelsens frontman, den 75-årige texasrepublikanen och läkaren Ron Paul, driver efter sin förlust i de republikanska primärvalen 2008 en ”kampanj för frihet” där han opponerar sig mot statlig valutakontroll, krig, bistånd och sjukvårdsreformen som Obama nyligen drivit igenom. Parallellt med den traditionalistiskt konservative Paul försöker Fox News lyfta fram den tidigare vicepresidentkandidaten Sarah Palin, som är en neokonservativ republikan och hemmafru från Alaska.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider

EXPO utsatt för hackerattack

På lördagen hackades den vänsterpublicistiska tidskriftens Expos webbplats. Expo, som arbetar med att granska och åsiktsregistrera högerextrema och rasistiska organisationer och personer, har nu stängt sin hemsida och polisanmält det inträffade. Innan den stängdes hade interna mejl från SSU:s tidning Frihet publicerats där.

– Men som det ser ut nu har inget känsligt material från oss lagts ut, säger Expos chefredaktör Daniel Poohl till Sydsvenskan.

Han säger samtidigt att intrånget i värsta fall kan ha lett till att exempelvis lösenord eller korrespondens med tidskriftens källor riskerat att läcka ut.

Förra söndagen drabbades SSU:s webbplats för en liknande attack av hackare. Även Sverigedemokraternas hemsida har nyligen utsatts för en så kallad överbelastningsattack som gjorde det svårt att komma in där.

Flashback
Innehållet på i hacket på Expo



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter

Allas lika värde-vissa mer värda än andra i bostadskön

- Letar du studentbostad? Du är inte ensam. Vissa får tälta i väntan på studentbostad, vissa kan bara kvittera ut nycklarna till studentbostaden.

Här får Majid Sadeghi nycklar till sin nya studentlägenhet. Blivande studenten Pelle Strand får tälta tills han hittar en bostad.

Expressen som citeras i Fria Tider har träffat iraniern Majid Sadeghi som just fått nycklar till sin studentlägenhet – efter bara 20 dagars väntan. De har också träffat Pelle Strand, som får tälta tills han hittar en bostad.
Anledningen: Utländska studenter har en egen bostadskö – med förtur.

- Jag kom till Sverige för 20 dagar sedan och har sökt bostad oavbrutet. Jag är helt utmattad, säger iraniern Majid Sadeghi, till Expressen.

För svensken Pelle Strand däremot är hänvisad till tält tills han hittat en bostad:

- Jag är ju van att tälta. Jag vet inte hur, men på något sätt löser det väl sig, säger han.

Familjebostäder har 35 lägenheter där endast utländska studenter har förtur. Detta är inte antivit etnisk diskriminering, menar man, eftersom utlänningarna "har svårast att få privatrum och har få egna kontakter".

Iraniern Majid Sadeghi har kommit till Sverige för att studera gratis på svenska skattebetalares bekostnad. År 2011 är det tänkt att gratisstudierna för utländska studenter ska upphöra, när en ny lag träder i kraft.

Problemet med studentboende är akut i nästan alla landets universitetsstäder. Det gäller även Karlstad. Där tvingas nu universitetet hyra ett hotell i centrala Karlstad för de utländska studenter som ska studera där. En del får också inkvarteras i grannkommunen Grums och i ett antal campingstugor på Hammarö, skriver SR Ekot

Av högskolans 12 000 studenter i Karlstad är antalet från utlandet ca 1000 st.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter

SVT-utfrågning av Mona Sahlin på arabiska

SVT har nu lagt upp torsdagens partiledarutfrågning av Mona Sahlin med arabisk tolk. Även engelska och teckenspråk finns att välja på. SVT gör uppenbarligen bedömningen att arabiskspråkiga svenska medborgare, som inte kan svenska språket, är en stor väljargrupp i riksdagsvalet.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter

lördag 28 augusti 2010

Libanesisk gangsterfamilj kostar skattebetalarna tre miljoner

DANMARK För ganska precis ett år sedan avslöjades det i dansk media att invånarna på Belvederevägen i Helsingör levde under ett veritabelt skräckvälde, iscensatt av en libanesisk invandrarfamilj som bodde i området. Dagligen förekom det överfall, dödshot och andra fysiska och verbala övergrepp. Grannarna uppgavs befinna sig i något som liknade chocktillstånd, och Dansk Folkeparti ville undersöka möjligheten att utvisa hela familjen.

Helsingör valde istället en annan lösning som förhoppningsvis skall få slut på den invandrade gangsterfamiljens terror, en lösning som tyvärr påminner mycket om vad en svensk kommun skulle göra i samma situation. Man köpte ett eget hus år familjen (se bild).

För den nätta summan av 2, 2 miljoner danska kronor (cirka 2,8 miljoner svenska) inköptes ett stort hus på landet och gavs till libaneserna som ”belöning” för sitt idoga ”arbete” med att skrämma slag på en hel gata. Dessutom tillkommer renoveringar för ytterligare 825 000 danska kronor (drygt 1 miljon svenska) för att utrusta huset med ett helt nytt, fullt utrustat och toppmodernt kök, nyrenoverade badrum, nyslipade trägolv i hela huset plus nya fönster.

BT

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt